Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί πρέπει να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας με αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπούν;

Γιατί πρέπει να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας με αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπούν; Διαισθητικά το νιώθω και το κάνω αλλά θέλω να το εξηγήσω στο παιδί μου και χρειάζομαι εσένα να μου το εκφράσεις με τον υπέροχο εύστοχο τρόπο σου. Φιλιά από Βρυξέλλες!

Τη συμπεριφορά μας πρέπει να την προσέχουμε με όλους, ελπίζω να μην χρειάζεσαι επιχειρήματα για αυτό. Με αυτούς που μας αγαπούν χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή γιατί όταν νιώθουμε ασφαλείς, είναι μεγάλος ο πειρασμός να χρησιμοποιήσουμε την εγγύτητα για να ξεσπάσουμε χωρίς να φοβόμαστε αντίποινα, όπως γίνεται στον έξω κόσμο. Όμως πάει ανάποδα: οι κοντινοί μας είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στις επιθέσεις μας από τον έξω κόσμο, και οι πληγές τους μπορεί να μην φαίνονται άμεσα, αλλά αθροίζονται με τον καιρό, και έρχεται μια στιγμή που δεν αντέχουν άλλο, και τότε δεν γίνεται να πάρεις πίσω χρόνια αγενών και επιθετικών σχολίων, όσο κι αν το μετανιώσεις. Η ασφάλεια που έχεις μέσα σε μια σχέση δεν είναι καθόλου εγγυημένη για το μέλλον, ίσα ίσα χρειάζεται προσπάθεια για να μην αρχίσει να διαβρώνεται. Με λιγότερα λόγια: είναι μεγάλο λάθος να νομίζεις ότι έδεσες τον γάιδαρο σου, σε οποιαδήποτε σχέση. Με αναλογία: αν δεν τολμάς να τα βάλεις με τη μάνα σου κι έτσι τα βάζεις με το παιδί σου επειδή για πολλά χρόνια εξαρτάται από σένα και δεν έχει πού να πάει, στο τέλος δεν θα έχεις καλή σχέση ούτε με τη μάνα, ούτε με το παιδί. Με ακόμη λιγότερα λόγια: προσέχουμε για να έχουμε. Με ακόμη λιγότερα: μη είσαι παλιάνθρωπος.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

108 points
Upvote Downvote

12
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
12 Συντάκτες σχολίων
KritikothessalonikiaBoudrunaidril Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

τεράστια απάντηση.. υποκλίνομαι.. πέρα για πέρα αληθινή.. εύχομαι και παρακινώ όσους την διαβάσουν να την λάβουν σοβαρά υπόψη.. προσωπικά έχω κάνει αυτό το λάθος όχι μία αλλά δύο φορές και λυπάμαι για αυτό.. έδιωξα από τη ζωή μου δύο υπέροχους ανθρώπους.. προσοχή λοιπόν..

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Καλύτερη απάντηση ever αλέρτ! Το να φέρεσαι με σεβασμό κ εκτίμηση στους κατάδικούς σου ανθρώπους απαιτεί γενναιοψυχία που είναι κ απ’τις μεγαλύτερες αρετές. Δυστυχώς οι περ/ροι δεν κάνουν καμία προσπάθεια κ χρησιμοποιούν τους κοντινους ως σκουπιδοντενεκέ με την fun κάλυψη ότι είναι “ο εαυτός τους, να προσποιούνται;” εννοώντας η πιο χυδαία, αγενής, κακιασμένη πλευρά του εαυτού τους #σταδιαλα

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Γιατί θέλουμε ποιότητα ζωής και μπορούμε να την έχουμε εν καιρώ ειρήνης. Γιατί ακόμη και αν δεν έχουμε τα λεφτά της βασιλικής οικογένειας, μπορούμε κάλλιστα να ζούμε σαν βασιλιάδες. Γιατί οι κοντινές σχέσεις είναι οι μόνες, που μπορούμε να “φτιάξουμε”, όπως επιθυμούμε.

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Λένα θεά! Το θέλουμε και ζωγραφισμένο.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Γιατί κανένας σε θέλει δίπλα του έναν καφρο.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είναι μερικές ερωτήσεις που διαβάζεις τον τίτλο και αυτομάτως σκέφτεσαι: Έχω νερό δίπλα μου; χαπάκι για την πίεση;
Και μετά έρχεται η απάντηση της Λένας και λες: τη γλιτώσαμε και σήμερα!
:)))

Andy_Pap
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Φανταστική απάντηση, μπράβο Λένα. Με ταρακούνησε, γιατί ίσως έχω υπάρξει αρκετά “παλιάνθρωπος” τελικά· ειδικά με όσους ήταν/είναι πολύ κοντά.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Γιατί φερόμαστε καλά σε όλους, και στους δικούς μας ανθρώπους επιπλέον αξίζει ο καλύτερος εαυτός μας, κάθε λεπτό που περνάμε μαζί.

despoina85
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι άνθρωποι που αγαπάμε και μας αγαπούν πληγώνονται απείρως περισσότερο από μια άσχημη συμπεριφορά μας σε σχέση με τους ξένους. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς τους φερόμαστε. Δε θέλεις να πληγώνεις κάποιον που αγαπάς..

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ωχ…μου πέσαν τα μούτρα ,ένα” συγνώμη” αύριο πρωί πρωί στη μάνα μου..Απίστευτη απάντηση Λένα