Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί όσοι έχουν κατοικίδιο δεν δικαιούνται την ίδια μεταχείριση με αυτούς που έχουν παιδιά;

«Απαγορεύονται τα σκυλιά»

Γιατί υποτιμούνται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι έχοντες κατοικίδιο (σκύλο) έναντι αυτών που έχουν παιδιά? Εστιατόρια – καφέ , ενοικιαζόμενα καταλύματα, παραλίες και άλλους ελεύθερους χώρους υπαίθριων δραστηριοτήτων (πάρκα, πεζόδρομους, πλατείες) ? Και λέγοντας “υποτιμούνται” εννοώ ότι γίνονται δέκτες αρνητικής συμπεριφοράς. “δεν δεχόμαστε κατοικίδια” , “δεν μπορείτε να καθίσετε με το σκυλάκι , λυπάμαι” , “πάρε το σκύλο, εδώ παίζουν παιδιά”.

-Peri

H ερώτηση είναι κατανοητή, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις συσχετισμό με τα παιδιά. Είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Δεν είναι το ίδιο να κυκλοφορείς με ένα τετράχρονο ή ένα τετράμηνο παιδί με το να κυκλοφορείς με το σκύλο σου. Πώς να το κάνουμε, δεν είναι το ίδιο. Δεν λέω ότι κάτι είναι καλύτερο ή πιο σημαντικό, αλλά τα παιδιά και τα σκυλιά έχουν άλλες ανάγκες, αλλού κάθονται, άλλα τρώνε, αλλιώς μιλάνε, πώς να το πω, δεν γίνεται να κάνεις αυτή τη σύγκριση.

Θέλεις να πεις ότι κατά τη γνώμη σου ο κόσμος δεν ανέχεται τα σκυλιά στον δημόσιο χώρο; Ας πούμε αυτό. Θέλεις να σου εξηγήσουμε γιατί κάποιος μπορεί να πει “πάρε το σκύλο σου, εδώ παίζουν παιδιά;” Δεν καταλαβαίνεις γιατί; Να πούμε ότι δεν έχουν πάντα δίκιο όταν το λένε; Να το πούμε. Εσύ όμως θα παραδεχτείς ότι μερικές φορές υπάρχει λόγος να μην θέλει κάποιος έναν άγνωστο σκύλο με το άγνωστο αφεντικό του δίπλα στο μωρό του που κάθεται στο γρασίδι;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

72 points
Upvote Downvote

134
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
43 Θέματα σχολίων
91 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
58 Συντάκτες σχολίων
ElementaryMyDearWatsonBeholderNota BenealkiArleta Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ελεος πια!!είμαι εξαιρετικά φιλόζωη εχω ζήσει όλη τη ζωή μου με ζώα ποτέ δε ξέχασα οτι τα σκυλιά είναι σκύλοι και τα γατιά είναι γάτες.ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΟΣ!!αδικούμε τη φύση τους και δεν τα σεβόμαστε γι αυτό πού είναι.

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Γιατί, αγαπητή γράφουσα, πρέπει να προσκυνάμε όσους έχουν παιδιά και να ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ κιόλας ότι απολαμβάνουμε τις τσιρίδες κ τον χαμό ενώ προσπαθούμε να φάμε/πιούμε/κολυμπήσουμε, αλλιώς είμαστε άκαρδα τέρατα, δεν το’ ξερες;

tsatsara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Ευτυχώς που υπάρχουν και φωνές λογικής σαν τη δικιά σου. Μου έκανε εντύπωση στα σχολια, ακόμα και από ιδιοκτήτες σκύλων, η τρομερή παράλειψη του χάους που προκαλούν τα παιδιά.Στις ταβέρνες,στις καφετέριες,στα πάρκα. Που μπορεί ένα γλυκό παιδάκι να τραβήξει τα αυτιά ή την ουρά του σκύλου μου.Τα σπασμένα ποτήρια και τα χυμένα στο πάτωμα νερά/αναψυκτικα στις καφετέριες,τη μπάλα που θα φάω στα μούτρα από τα παιδάκια που παίζουν,τα ασταμάτητα ουρλιαχτά τους την ώρα που προσπαθώ να δουλέψω/να διαβάσω. Προσωπικά,δεν με ενοχλεί τίποτα από αυτά που κάνουν τα παιδιά.Αλλα δεν με ενοχλεί και τίποτα από αυτά που κάνουν τα σκυλια (σε… Διαβάστε περισσότερα »

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τσατσαρα ήθελα να ήξερα αν σε ενοχλούσαν αυτά που κάνουν τα παιδιά, τι ακριβώς θα έγραφες. Μιλώντας για αυτά που κάνουν τα σκυλιά(και οι γάτες) είναι τα δαγκώματα, τα γαβγίσματα και η παντελώς απρόβλεπτη συμπεριφορά. Δηλαδή αυτά σου φαίνονται αέρας?

tsatsara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Δεν θεωρώ τις συμπεριφορές των ζώων απρόβλεπτες.Παρατηρηση χρειάζονται όλα.Και πίστεψέ με,παρατηρώ πάρα πολύ και τα ζώα και τα παιδιά και καταλαβαίνω πολύ καλά τι γίνεται.
Υπάρχουν αδιάφοροι γονείς και αδιάφοροι ιδιοκτήτες σκύλων.Αυτοι είναι το πρόβλημα.
Επίσης το ότι βλέπω τι κάνουν τα παιδιά δεν σημαίνει ότι με ενοχλεί κιόλας.Δηλαδη εσύ δεν έχεις δει παιδιά σε καφετέριες ή πάρκα να παίζουν;

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν δεν θεωρείς τις συμπεριφορές των ζώων απρόβλεπτες, τότε δεν έχουμε τίποτα να πούμε.

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τσατσαρα αν θες να διαβάσεις πάνε στη βιβλιοθήκη. Τα καφέ και τα εστιατόρια είναι χώροι εστίασης και ως τέτοια, η φασαρία είναι μέσα στο παιχνίδι.

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Το λες μόνη σου «με τη σωστή εκπαίδευση». Για αυτό και έχει προνοήσει το κράτος για την εκπαίδευση των παιδιών, για αυτό είναι υποχρεωτική και για αυτό την πληρώνουμε όλοι μας, έχουμε δεν έχουμε παιδιά, γιατί δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει παιδιά και πως θα τα μεγαλώσει, αλλά προσπαθούμε τουλάχιστον να είμαστε σίγουροι ότι έχουν πάρει όλα μια βασική εκπαίδευση (και έχουν εμβολιαστεί). Δυστυχώς με τα ζώα δεν γίνεται αυτό, είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε ιδιοκτήτη, και αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και καμιά απόδειξη ότι τα ζώα έχουν τις απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες (ίσα… Διαβάστε περισσότερα »

tsatsara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

mm όταν λέω εκπαιδευση,δεν εννοώ τη σχολική εκπαίδευση.

Απαστράπτουσα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Τα παιδιά είναι άνθρωποι. Τα κατοικίδια είναι ζώα. Θεωρείτε ότι οι άνθρωποι και τα ζώα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και την ίδια αντιμετώπιση; Δεν μπορώ καν να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που έστειλε ερώτηση για το αν θα πρέπει οι άνθρωποι και τα ζώα να έχουν την ίδια μεταχείρηση.

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Προτείνω από αύριο να μαντρωσουμε όλα τα παιδάκια και να μην τρωνε/πινουν/κολυμπάνε πλέον και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Βέβαια τα βλέπω να μεγαλώνουν και λόγω του εγκλεισμού να γίνονται ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι, αλλά οκ, υγεία.

tsatsara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Μα κανείς δεν είπε αυτό.
Ούτε τα παιδάκια είναι λογικό να μαντρωσεις,ούτε τα σκυλάκια.
Να μην τα αφήνεις όμως ανεξέλεγκτα και τα δύο όμως γίνεται.
Μίλτο Παπάρα έλειπες καιρό ή είναι ιδέα μου;

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Μίλτο, προφανώς κ δεν εννοούσα αυτό, αλλά να, όποτε τολμήσει κάποιος να πει ότι ενοχλείται απ’τη φασαρία που κάνουν κάποια παιδιά (προφανώς όχι όλα) εννοείται πως προτείνεται λύση το άλλο άκρο πάντα, να μαντρώσουμε τα παιδιά, δεν είναι να κάνουν τη δουλειά τους οι γονείς κ να μην αναλαμβάνουμε όλοι μαζί τα παιδιά τους όταν βγαίνουμε έξω, μπράβο, με έβαλες στη θέση μου, βγάζοντας με άκαρδο τέρας κ αποδεικνύοντας ακριβώς αυτό που έγραψα αρχικά, κλαπ κλαπ.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Μιλτο, εεεεε; Το να μάθεις στα παιδιά να συμπεριφερονται κόσμια, δεν σου περνάει καν από το μυαλό; Έχεις σκεφτεί άραγε ότι το παιδί που αφηνιάζει σήμερα και είναι ανίκανο να συνυπάρξει αρμονικά με άλλους ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα να τρώνε την υστερία του στη μαπα γιατί ο γονιός βαριέται να κάνει τη δουλίτσα που απαιτείται, είναι ο αυριανός ενήλικας που θα βάλει μουσική τέρμα το μεσημέρι, θα γκαρίζει στην καφετέρια σαν ουγκανος, θα μιλάει στο κινητό στο σινεμά και γενικά θα φέρεται λες και ο κόσμος του ανήκει. Δεν του ανήκει όμως και θα απορεί γιατί δεν τον… Διαβάστε περισσότερα »

Απαστράπτουσα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Δηλαδή παίρνουμε ως δεδομένο ότι όλα τα ζωάκια είναι εκπευδευμένα και ακίνδυνα ενώ όλα τα παιδάκια ανεκπέδευτα; Γιατί να μην πάρουμε ως δεδομένο ότι υπάρχουν και ζώα που μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτα όπως και παιδιά;

Επίσης πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνουν στο στόχαστρο συνεχώς τα παιδιά και δε μπαίνουν άλλες ηλικιακές ομάδες ανθρώπων. Όπως έχω ξαναγράψει, εφηβικές και μετεφηβικές ηλικίες μπορεί να κάνουν πολλή περισσότερη φασαρία, ηχορρύπανση, ρύπανση κλπ.

Τέλος, επειδή όντως υπάρχουν γονείς που βαριούνται να κάνουν δουλίτσα, πρέπει να την πληρώνουν όλα τα παιδιά και να τους στερούνται τα δικαιώματά τους; Δεν καταλαβαίνω.

Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δηλαφη οποιο ατιθασο παιδι βλεπεις θεωρεις οτι ο γονιος βαριεται να κανει την δουλιτσα του να του μαθει τροπους; Ωραιο τσουβαλιασμα εξωγηινη. Που να με πετυχαινες εμενα με τον γιο μου, να ηταν και στις κακες του μερες που βριζει και χτυπιεται, να με εκρινες τοσο αυστηρα. Που εχω ριξει αιμα και απειρες ωρες προσπαθειας. Και οχι μονο εγω φυσικα. Βλεπω γονεις να ταλαιπωρουνται με δυσκολα παιδια(θες εγινε λαθος μεταχειριση, θες ζηλεια, θες πολλα) και το πρωτο που σκεφτομαι δεν ειναι “πω, καλα βαριουνται να ασχοληθουν” γιατι ξερω πως ειναι και ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο. Ευτυχως οι περισσοτεροι μενετε… Διαβάστε περισσότερα »

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Piripiri δεν τσουβαλιαζω. Να ξέρεις πως φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά αν προσπαθούν οι γονείς και το παιδί έχει απλώς μια κακή μέρα ή ακόμα και κάποιο πρόβλημα. Οι αδιάφοροι γονείς είναι στο στόχαστρο εδώ και όλοι ξέρουμε να τους ξεχωρίζουμε.Είναι αυτοί που θα σε χλευασουν αν τολμήσεις να διαμαρτυρηθεις που το βλαστάρι τους ουρλιάζει μέσα στο αυτί σου ενώ μπάλες σφυρίζουν γύρω από το κεφάλι σου και σου σπρώχνουν κάθε 2 δευτερόλεπτα την καρέκλα ξερω γω. Είναι αυτοί που θα πίνουν αδιάφοροι το καφεδάκι τους ενω δυσανασχετουν όλοι γύρω τους από τα ανεξέλεγκτα παιδιά τους. Κι εμείς παίζαμε μικρά και… Διαβάστε περισσότερα »

Evil
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evil

Ρε συ Neverlander στη μία περίπτωση μιλάμε για ασφάλεια, στην άλλη για απλη ενόχληση. Σε καταλαβαίνω κι εγώ ενοχλούμαι με τα παιδιά και τον μικρό τον παω σε μέρη που η παιδικη φασαρία ειναι φυσιολογική, δεν τρώμε πια σε εστιατόρια αλλά παιρνουμε σουβλάκια και τα τρωμε σε πάρκα η σε παιδικες χαρές, καφε παιρνουμε στο χερι αλλά δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στη τσιρίδα και στην επίθεση σκυλου. Το ένα είναι τέρμα ενοχλητικό και το αλλο μπορει να μου σκοτώσει ή απλά σακατέψει το παιδί. Δεν τα εμπιστεύομαι. Τα σκυλιά της οικογένειας του άντρα μου έχουν δαγκώσει 2 φορές το παιδί… Διαβάστε περισσότερα »

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εvil τι θες να μας πεις τώρα, ότι τα σκυλιά δεν πρέπει να πάνε σε χώρους με τίγκα κόσμο?Και πως θα γράψει παιδί μου το σκυλί κριτική για το νέο εστιατόριο στην καρδιά της πόλης που είναι talk of the town?

Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μια χαρά μπορούν να κάνουν ζημιά τα παιδιά σε πληροφορώ.Έκοψα το πόδι μου γιατί ο ανηψιός μου έσπασε κούπα και δεν μαζεύτηκαν όλα τα κομμάτια.
Του απέναντι του έσκασε ολόκληρο παιχνίδι-φορτηγό στο κεφάλι από το πάνω μπαλκόνι και έτρεχε για ράμματα ο καημένος.
Ενός πρώην του έσπασε ο κοπτήρας επειδή γλίστρησε σε παιχνίδι με ροδάκια.
Το θέμα είναι πως τα σκυλιά οφείλουν να είναι πάντα σε λουρί και τα παιδιά να επιβλέπονται.

Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το παιχνιδι το εβαλε το παιδι επιτηδες μπροστα στα ποδια του πρωην σου θες να πεις; Δεν βρισκω αλλη συνδεση με αυτο που λες το τα παιδια κανουν ζημιες. Ειναι σαν να μου λες ο σκυλος χαρηκε οταν γυρισα απο την δουλεια, πηδηξε πανω μου με φορα επεσα και χτυπησα το κεφαλι και να τα ραμματα.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

@Piripiri
Νομίζω οτι δεν κατάλαβες τι έγραψα.

Cryodragon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η οικογένεια του άντρα σου φταίει που έχουν κάνει τα καημένα τα σκυλάκια τους έτσι ώστε να δαγκώνουν. Κατηγορείς το μαχαίρι κι όχι αυτόν που το χρησιμοποιει αυτή τη στιγμή αν το καταλαβαίνεις.

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ειλικρινά αν μου το έλεγε κάποιος αυτό, θα τον είχα αρχίσει στα γαλλικά. Αδιαφορώ για το μαχαίρι το χέρι και τον κουλοχέρη.

Cryodragon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το λέω εγώ πολύ ξεκάθαρα. Αν δεν ξέρουν πως να έχουν ένα σκύλο και να είναι κι αυτός πρώτα απ όλα χαρούμενος και ισορροπημένος να μη βγαίνουν να λένε ότι έχουν σκύλο. Ας λένε ότι ταΐζουν ένα τετράποδο που το έχουν φυλακισμένο σπιτι τους και σαφώς δεν είναι οικογένεια του. Αν θες να αρχίσεις τα γαλλικά κανένα πρόβλημα, μιλαω ξένες γλώσσες κι εγώ… Μάλλον δεν είχες ποτέ σκύλο πραγματικά. Και στο λέει άνθρωπος που έχει αφιερώσει χρόνο απ τη ζωή όχι μόνο με δικό σου σκυλάκι και σκύλους της οικογένειας μου αλλά συμμετέχοντας επι χρόνια σε φιλοζωική οργάνωση. Με έχουν… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Δεν έχω ούτε παιδιά ούτε σκυλιά. Συμπαθώ και τα παιδιά και τα σκυλιά αλλά επίσης μπορούν αμφοτερα να με εκνευρίσουν αφάνταστα όταν θέλω την ησυχία μου. Το θέμα είναι ότι όπως είπαν και οι υπόλοιποι τα σκυλιά έχουν άλλα ένστικτα και απρόβλεπτη συμπεριφορά. Όσο μάστιγα είναι οι μανούλες και οι μπαμπακούληδες που αφήνουν τα βλαστάρια τους ανεπιτήρητα να χαλάνε τον κόσμο άλλη τόση μάστιγα είναι και οι σκυλομανούλες/μπαμπακούληδες που θέλουν σώνει και καλά να σου επιβάλουν τα-συμπαθέστατα κατά γενική ομολογία-κατοικίδιά τους γιατί “Είναι ήρεμο, μωρέ, μην φοβάσαι”. Ζευγάρι φίλων του άντρα μου έχουν ένα συμπαθέστατο αλλά τελείως ανοριοθέτητο σκυλάκι. Παρότι… Διαβάστε περισσότερα »

Cocker Spaniel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Πόσο φίλη μου !

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Neverlander νομίζω ότι σε χαρακτηρίζουν πλέον πιο εύκολα άκαρδο τέρας αν πεις ότι δεν σου αρέσουν τα παιδιά παρά τα σκυλιά. Εννοείται ότι πολλά παιδιά είναι κακομαθημένα και ενοχλούν, κανείς δεν ζητά να απολαμβάνουμε τις τσιρίδες τους. Οι κανόνες αυτοί υπάρχουν γιατί τα σκυλιά είναι ζώα και μπορεί να επιτεθούν και ίσως σκοτώσουν κάποιο μικρό παιδί που είναι ευάλωτο. Κι αν με πεις υπερβολική ορίστε μερικά παραδείγματα https://www.standard.co.uk/news/uk/father-of-frankie-totterdell-tribute-son-mauled-by-dog-caravan-a4118156.html https://www.kathimerini.gr/38198/article/epikairothta/kosmos/sok-sthn-kypro-apo-ton-8anato-toy-5xronoy-aianta https://www.newsbeast.gr/world/arthro/2545244/o-skilos-tis-ikogenias-skotose-to-koritsaki-tous http://www.fox46charlotte.com/news/local-news/police-6-month-old-killed-by-dog-in-salisbury Σε αυτή την συγκεκριμένη ιστορία (https://www.news247.gr/kosmos/o-pateras-apokoimithike-kai-o-skylos-toy-katasparaxe-to-paidi-toy.6517811.html) σύμφωνα με το άρθρο: “Βάσει των ερευνών, το μωρό τραβήχτηκε ή έπεσε από το ριλάξ που βρισκόταν και κατασπαράχθηκε από το τεριέ, το… Διαβάστε περισσότερα »

Nota Bene
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στο τελευταίο παράδειγμα που αναφέρεις θεωρείς ότι φταίει το σκυλί? Γιατί μου φαίνεται κατάφωρη περίπτωση αμέλειας από τους γονείς! Ποιος αφήνει μωρό 3 εβδομάδων με σκύλο που δεν γνωρίζει, και από αυτό που είδα στο άρθρο, έμενε στον κήπο μόνιμα?! Και ο πατέρας δίπλα ντίρλα? Ναι, τα σκυλιά είναι ζώα, και ναι δεν θα πάω στο πάρκο με το σκυλί μου να το βάλω να παίζει με τα παιδάκια, όσο και αν το εμπιστεύομαι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Αλλά από την στιγμή που το έχω δεμένο και μαζεύω τις ακαθαρσίες της, κανείς δεν μπορεί να μου… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Nota bene, σε κανένα παράδειγμα δεν φταίει το σκυλί, φταίει ο ιδιοκτήτης. Σε αυτή την περίπτωση φταίει ο πατέρας που μέθυσε και δεν άκουσε το μωρό. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι γιατί υπάρχουν οι κανόνες, γιατί δένουμε τα σκυλιά ή σε ορισμένα μέρη δεν επιτρέπονται. Γιατί είναι ζώα και δεν έχουν την ίδια λογική με έναν άνθρωπο. Γιατί ο σκύλος μπορεί να δαγκώσει ένα παιδί στα πλαίσια του παιχνιδιού χωρίς να το θεωρεί κακό. Στο παράδειγμά σου το παιδί ήταν κακότροπο και κλώτσησε τον σκύλο. Αν του ορμούσε και του έκανε κακό θα έφταιγες εσύ ως ιδιοκτήτριά του.… Διαβάστε περισσότερα »

Nota Bene
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Baby Doll, ακόμα και νομικά αν ο σκύλος μου δάγκωνε το παιδί, καλυμμένη ήμουν. Το είχα δεμένο σε δημόσιο χώρο που επιτρέπονται τα κατοικίδια, εμβολιασμένο, και χωρίς κανένα ιστορικό επιθετικότητας του σκυλιού. Το παιδί το επέβλεπε η μητέρα του από 10 μέτρα μακρυά αραχτή, δεν το μάλωσε όταν επιτέθηκε στο σκύλο, δεν το έχει μάθει να πλησιάζει και να σέβεται τα ζώα, δεν το περιόρισε όταν το είδε να μας ακολουθεί συνέχεια. Ακριβώς δίπλα ήταν η κλειστή παιδική χαρά, που είναι μόνο για παιδιά, και απαγορεύονται τα κατοικίδια και οι ενήλικες που δεν συνοδεύουν ανήλικο, και αν ήταν κουρασμένη μπορούσε… Διαβάστε περισσότερα »

Cocker Spaniel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Κι εγώ που έχω σκύλο, αλλά δεν έχω παιδιά, δε θα άφηνα ποτέ το σκύλο να πάει κοντά σε παιδάκι αγνώστου. Το θεωρώ τουλάχιστον θέμα σεβασμού ως προς το χώρο του συνανθρώπου μου. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται ή σιχαίνονται τα σκυλιά , ε δε θα αλλάξουν γνώμη για χάρη μας, πως να το κάνουμε ; Απλά θα πάμε κάπου που να είναι και ο σκύλος όσο ευπρόσδεκτος όσο εμείς.
Πάντως με χαροποιεί ιδιαίτερα όταν γονείς και παπούδογιαγιάδες φέρνουν οι ίδιοι τα παιδάκια να γνωρίσουν το σκύλο μου!

Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Διαφωνώ.Στο πάρκο που βγάζω τον σκύλο μου έρχεται συχνά μια μεγάλη κυρία με την εγγονούλα της.Η μικρή έδειξε από την πρώτη φορά ενθουσιασμό για τον σκύλο, η γιαγιά της όμως δεν την άφησε ούτε καν να πλησιάσει.Ηταν φανερό ότι η κυρία σιχαινόταν τα ζώα,όχι όμως η μικρή. Μια μερα λοιπόν μου έκανε φραστική επίθεση ότι εδώ παίζουν παιδιά και δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν σκυλιά.Της απάντησα ότι είναι δημόσιο πάρκο και όχι παιδική χαρά και πως επίσης,η μικρή θα μπορούσε να βάλει το οτιδήποτε στο στόμα της,τα πάντα ήταν βρώμικα στο έδαφος,όφειλε να την επιβλέπει.Στράβωσε αλλά δεν το μετάνιωσα.Δεν περιμένω… Διαβάστε περισσότερα »

Cocker Spaniel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μπράβο, καλά της είπες.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Σπισισμός, αυτή η μάστιγα. Κι εγώ ξέρεις πως στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να βγω βόλτα με τον πάνθηρά μου, περίεργα βλέμματα, διαμαρτυρίες, “που πάτε με το τέρας”, τι τέρας ο Βελούδος μου, να παίξει θέλει.

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Απίστευτο σχόλιο, θα σκέφτομαι τον Βελούδο όλη μέρα😂😂😂😂

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αχ καλέ φέρε τον βελούδο να παίξει με τον δικο μου που τρώει μπουλινγκ από ανθρώπους επειδή είναι λίγο μεγάλος, λιγο μαύρος και μοιάζει λίγο με λύκο.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχ! Μπράβο! Γελούσα 10 λεπτά με τό σχόλιό σου. Και ειδικά με το όνομα!

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Στην Ελλάδα όπου ο κάθε βλακ@ς κυκλοφορεί χωρίς λουρί τον (συνήθως μεγαλόσωμο) σκύλο του και γελάει κοροϊδευτικα αν δεν νιώθεις άνετα που έρχεται, σε μυρίζει, σου γαβγίζει, να κατουρησει το θάμνο ακριβώς δίπλα σου,ε λογικό είναι ο κόσμος να έχει μια προκατάληψη εναντίον των σκυλογονιων. Εγώ όταν είχα τα σκυλιά μου, ήμουν πάντα έξτρα προσεκτική να μην ενοχλήσουν κανένα. Ωστόσο, δεν θεωρώ αυτονόητο ότι τα αγαπάνε όλοι. Αν εγω είμαι σωστή, τα κυκλοφορώ καθαρά, εμβολιασμενα, αποπαρασιτωμενα, εκπαιδευμένα και πάντα με λουρί, τότε κανεις δεν μπορεί να μου πει κάτι, περιμένω ευγένεια. Αν όμως πιστεύω ότι ο έξω κόσμος είναι μια… Διαβάστε περισσότερα »

dex_
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έλα στη Σκωτία. Μπορείς να πας στην παμπ με τον σκυλάκο σου αλλά όχι με τα παιδία σου.

eraki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πώς κάνει μπαμ κάποιος που δεν έχει παιδιά, τα συγκρίνει με τα σκυλιά.
Και δεν το λέω υποτιμητικά, εγώ έχω απ´όλα. Αλλά αγαπητή φίλη, όταν κάνεις παιδιά θα καταλάβεις πολλά που εγώ τώρα δεν έχω χρόνο να εξηγώ.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αν και συμφωνώ ότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε, το σχόλιό σου είναι περίεργο. Δηλαδή, όσοι δεν έχουν παιδιά ή δεν θα κάνουν είναι καταδικασμένοι να μην καταλαβαίνουν; Και μάλιστα λες και ΟΤΑΝ κάνει παιδιά, θα καταλάβει. Ελπίζω να καταλαβαίνεις κι εσύ πώς ακούγεται αυτό. Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς παιδιά για να καταλάβει ότι άλλο σκυλί άλλο παιδί, λίγη ώριμη σκέψη θέλει. Ας μην διαιωνίζουμε κλισεδιές εκφράσεις που διαχωρίζουν σε ΜΑΝΕΣ (παντογνώστες) και Ολες τις ΑΛΛΕΣ. :/

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Felis, έχεις ένα δίκιο, βασικά για την τελευταία φράση – ε πού θα πάει, κάποια στιγμή ίσως γίνει αυτοματισμός το “ΑΝ κάνεις παιδιά”. Αλλά για το άλλο θα διαφωνήσω. Όχι εντελώς, φυσικά: Εννοείται υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κατανοήσουν την θέση στην οποία βρίσκονται οι άλλοι, χωρίς να χρειαστεί να το βιώσουν. Το άτομο που έκανε την ερώτηση απλώς ΔΕΝ ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αλλιώς δεν θα σύγκρινε ανόμοια. Οπότε, το να ευχηθεί κανείς να της έρθει ουρανοκατέβατη η απαραίτητη φαντασία και ενσυναίσθηση είναι άνευ νοήματος. Και σε κάποιον προκύπτει αυθόρμητα το “καλά έλα στη θέση μου (αφού αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Για αυτό το ΑΝ παλεύουμε και τέλοσπάντων για την επιλογή – καμια φορά δεν είναι καν επιλογή, αλλά αυτό είναι μία άλλη μεγάλη συζήτηση… 🙂
Συμφωνώ κι εγώ, είναι εύκολο το “έλα στη θεση μου και τα λέμε”, απλά στο συγκεκριμένο έχω βαρεθεί να το ακούω γιατί το “γίνε μάνα και θα καταλάβεις” είναι κάτι που ακούμε σχεδόν όλες μας από έφηβες ακόμα μη σου πω και νωρίτερα. Ε, η ενσυναίσθηση καλλιεργείται και ανευ τέκνων!

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Μωρέ βεβαίως, καλλιεργείται και παρακαλλιεργείται, αλλά προφανώς όχι στο άτομο της ερώτησης, και γενικώς σε όσους αρνούνται να συλλάβουν τις διαφορές ανάμεσα σε ανθρώπους και κατοικίδια.

κ@λυψω
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν μπορώ να κρατηθώ, αλλά τα παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να δαγκώσουν το σκύλο.
Στην ουσία όμως, συμφωνώ με τη Λένα, δεν δέχεσαι υποτίμηση, είναι απλά διαφορετική περίπτωση και καλό είναι να την εξετάζουμε ως τέτοια. Ναι, μπορεί να είσαι και δέκτης άδικης συμπεριφοράς, αλλά όχι σε σχέση με τα παιδιά.
PS Κατοικίδιο δεν είναι μόνο οι σκύλοι.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Φυσικά και υπάρχει, εγώ το έχω κάνει, απλά είναι είδηση (ενώ το σκύλος δάγκωσε άνθρωπος δεν είναι).

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

καλά μην το λές, ο ανιψιός μου δάγκωσε το σκύλο της οικογένειας. Η συχωρεμένη η Ροζούλα, ένα πολύ φιλικό, ήρεμο και γλυκό σκυλάκι, τον δάγκωσε πίσω. Κανένας δεν την μάλωσε (εντάξει την μαλώσαμε αλλά όχι πολύ). Το ταλαιπωρούσε το ζώο. Γύρω στα 6-7 τότε ο ανιψιός.

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ναι βρε παιδιά, αλλά τι ζημιά κάνει ο ένας, τι ο άλλος;

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εγώ πάντως όταν ήμουν μικρή δάγκωνα τα αυτιά του σκύλου μου!

κ@λυψω
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

χαχα έχετε δίκιο, δεν έπρεπε να είμαι απόλυτη, το ορθό είναι ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα της περίπτωσης και πολύ μεγάλη η πιθανότητα μικρής βλάβης !! η βλάβη είναι τόσο μικρή που εμπίπτει στην κατηγορία των γνωστών love bites :p που μου κάνει και η γάτα μου!

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πόσες περιπτώσεις σκύλων να επιτίθενται/ σκοτώνουν μικρά παιδιά έχεις ακούσεις και πόσες μικρών παιδιών να επιτίθενται/σκοτώνουν έναν σκύλο; Και πριν μου μιλήσουν κάποιοι για την κακοποίηση που δέχονται τα σκυλιά να πω οτι μιλάω για μικρά παιδάκι (2,3,5 χρονών) γιατί η κοπέλα έκανε τον παραλληλισμό. Η κακοποίηση ζώων είναι έναν εντελώς άλλο θέμα. Τα σκυλιά λοιπόν, σε αντίθεση με τα παιδιά, είναι ζώα. Έχουν άλλα ένστικτα, έχουν το ένστικτο της αγέλης, του alpha male και είναι πολύ προστατευτικά με τον χώρο τους και τα μέλη της αγέλης (την οικογένεια που το φροντίζει πχ). Όσο και να λένε κάποιοι ότι τα… Διαβάστε περισσότερα »

mpomps
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι εγώ τις προάλλες ήμουν σε ένα πάρκο και είχε πολλά παιδιά και ήταν ένα αδεσποτάκι μεγαλόσωμο πραγματικά πολυ φοβισμένο απο τις φωνές και μόνο σε μία ωρα που ήμουν εκεί 2 παιδάκια πήγαν να το χτυπήσουν με τη μπάλα επίτηδες και άλλα το κυνήγησαν να το φοβίσουν.Τα ζώο με τα άγρια ένστικτα που λές απλά έτρεχε να σωθεί. Οι γονείς ήταν παρόντες το πάρκο ασφυκτιούσε απο κόσμο αλλα μόνο εγώ αντέδρασα και έκανα παρατήρησα στα παιδιά.Τα παιδιά τους βλέπεις είναι πιο σημαντικά απο ένα ζώο.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Mpomps το σκυλάκι φοβήθηκε και ίσως δέχτηκε κάποιο χτύπημα. Είναι κρίμα δεν λέω αλλά όπως λέω και παραπάνω δεν έχει να κάνει με την κακοποίηση των ζώων αλλά το ότι οι σκύλοι είναι ζώα και δεν έχουν ανθρώπινη λογική και συμπεριφορά. Για να αντισταθμίσω το παράδειγμά σου λοιπόν θα σου πω ότι όταν ήμουν 10 χρονών και περπατούσα για να πάω στο σχολείο πέρασα μπροστά από ένα αδέσποτο και απλά το κοίταξα. Ο σκύλος αυτός λοιπόν άρχισε να μου γαβγίζει και να με κυνηγά ώσπου βρέθηκε ένας άνθρωπος του φώναξε, τρόμαξε και έφυγε. Επίσης για να δεις οτι οι σκύλοι… Διαβάστε περισσότερα »

Evil
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evil

Γιατί τα παιδιά δεν δαγκώνουν και αν τυχόν δαγκώσουν δεν θα κάνουν ζημιά. Οταν ο σκύλος (σαλονιου και με απειρες εγγυησεις οτι ειναι ακινδυνος) της πεθεράς μου δάγκωσε των 2 χρονών γιο μου του ξερίζωσε ένα νύχι και το παιδί πέρα από το ψυχολογικό πήρε 10 μέρες αντιβίωση.

fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων