Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί όμως;

Γιατί επιτρέπεται

Γιατί περισσότερες γυναίκες απευθύνονται σε ψυχολόγους/ψυχοθεραπευτές; 

just asking

 

Γιατί επιτρέπεται να είναι αδύναμες και να ζητάνε βοήθεια αφού είναι «τρελές», ενώ οι άντρες πρέπει να μην λυγίζουν ποτέ και να υπομένουν τις πίκρες αγόγγυστα. Είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίον πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε ισότητα, αλλά ακόμα υπάρχουν άντρες και γυναίκες που δεν τους φαίνεται πρόβλημα αυτό (ή επιμένουν ότι δεν υπάρχει καν αυτό το πρόβλημα).

in

Αξιολογήστε το άρθρο

46 points
Upvote Downvote

10
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
Between Worldsαυτή η πράξηΣοκοφρέταπόντια ιντερνάσιοναλParisios Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Απόλυτα συμφωνώ και συμπληρώνω: και γιατί υφίστανται αιώνες καταπίεσης, με ρόλους και κανόνες. Και πρέπει να υπακούουν και πρέπει να μοιάζουν και ευτυχισμένες που υπάκουσαν (βλ. μητρότητα).

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κάπου είχα δει την εξής τοποθέτηση: τα κορίτσια (κατ’ επέκταση οι γυναίκες) ωριμάζουν γρηγορότερα επειδή τιμωρούνται από νωρίς για συμπεριφορές που στα αγόρια θεωρούνται αποδεκτές. Σε αντίθεση φυσικά με τα αγόρια τα οποία αφήνονται ελεύθερα να απολαύσουν την παιδικότητα και την ανευθυνότητα τους. Ζήτω η πατριαρχία (λολ). Γενικά δεν ξέρω αν το εξέφρασα καλά, βιάζομαι και λίγο να το γράψω, αλλά το συμπέρασμα από αυτό είναι το εξής. Άνθρωποι ωριμότεροι έχουν: α) καλύτερο ένστικτο αυτοσυντήρησης: άρα ξέρουν πότε χρειάζεται να ζητήσουν βοήθεια. β) θεωρούν την βοήθεια αποδεκτή. Και μην θεωρηθεί ότι προσπαθώ να πω ότι η πατριαρχία έκανε κάτι καλό:… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Είναι αυτό που λέω συνέχεια. Αν συμπεριφερόμαστε στα αγόρια όπως στα κορίτσια θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Τείνουμε να είμαστε ελαστικοί στα αγόρια ,ε επειδή είναι αγόρια άρα αναμενόμενο να είναι ζωηρά ας πούμε,ενώ θα έπρεπε να λέμε : boys would be held accountable αντί για το γνωστό τσιτατο boys would be boys .( Σορυ για το αγγλικό αλλά καμία μετάφραση δε μου φάνηκε αρκετά καλή για το πρώτο)

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Ναι αλλά και τα girls just wanna have fun!

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Πλέον, girls wanna have fundamental rights.
🙂

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Both of them, please!
Και τα δύο, παρακαλώ!

yiota007
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ σε όλα και να προσθέσω το πόση εντύπωση μου είχε κάνει όταν πρωτοδιάβασα τη θεωρία περί συναισθηματικής εργασίας με την οποία επιβαρύνονται οι γυναίκες.
Μήπως το να πηγαίνουμε σε διάφορους/ες ψυχό για να λύσουμε τα προβλήματα και τα δικά μας και των ανδρών του περιβάλλοντος μας είναι μέρος των συναισθηματικών μας υποχρεώσεων;
Μήπως δεν μας διδάσκουν να δείχνουμε πάντοτε κατανόηση και υπομονή σε όποιες συμπεριφορές τους;
Και μετά τρελαινόμαστε εμείς!
Φαντάζομαι ότι όλα αυτά καταπιέζουν αφόρητα και τους άνδρες και είναι προς το συμφέρον όλων μας να απελευθερωθούν επιτέλους και εκείνοι.
Με τις ευχές μου!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Μα ναι, ποια δεν έχει ακούσει,κάνε υπομονή,άντρας είναι..

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Επίσης, πηγαίνοντας σε Ψ φροντίζεις την ψυχή σου, τον εαυτό σου. Οι γυναίκες δικαιούνται να επενδύουν χρόνο και χρήμα στην φροντίδα του εαυτού τους, οι άνδρες αν το κάνουν είναι ….. (βάλ’τε όποιον χαρακτηρισμό έχετε εύκαιρο). Αυτό σαν πρόσθετο στερεότυπο. Πιστεύω όμως πως μαζί με ένα σωρό άλλα, αλλάζει κι αυτό σιγά σιγά, όπως άλλωστε, όσο περνάει ο καιρός, αλλάζει και το στερεότυπο ότι όποιος απευθύνεται σε Ψ, είναι για ψυχιατρείο. Στην υπηρεσία του συζύγου, πρόσθεσαν στις παροχές της ασφάλισης κάποιες συνεδρίες σε ψυχολόγο. Μη βιαστείτε. Αυτό δόθηκε ως απάντηση στο ότι την τελευταία 4ετία πέθαναν 10, ναι δέκα, άνδρες… Διαβάστε περισσότερα »

ντε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

να δούμε τώρα πόσο καιρό θα πάρει για να χρησιμοποιήσει κάποιος αυτή την ασφάλιση. “κι αν το μάθουν στη δουλειά τι θα πούνε για τον ανδρισμό μου” κι άλλα τέτοια.
αν αυτό δεν είναι σεξισμός τότε τι είναι, σωστά;