in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί οι γυναίκες που έκαναν παιδιά έχουν περισσότερα προνόμια από αυτές που δεν έκαναν;

Γιατί τέτοιος διαχωρισμός

Α,μπα, τι γνώμη έχεις για τα συντριπτικά προνόμια των γυναικών που τεκνοποίησαν (παλιότερα με 15 χρόνια δουλειάς και παιδί έπαιρνες σύνταξη, μέχρι πρόσφατα στα 50 με ανήλικο έφευγες με ωραία σύνταξη κλπ) έναντι των κατ’ επιλογή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

icon graphic simpleicon iconelement woman women 1 5b5c8eaf55c3a

Αμπά, τι γνώμη έχεις για τα συντριπτικά προνόμια των γυναικών που τεκνοποιησαν (παλιότερα με 15 χρόνια δουλειάς και παιδί έπαιρνες σύνταξη, μέχρι πρόσφατα στα 50 με ανήλικο έφευγες με ωραία σύνταξη κλπ) έναντι των κατ’ επιλογή ή από αποτυχία άτεκνων;. Για την προνομιακή μεταχείριση στις υπερωρίες (-έχεις παιδί, θα φυγεις στην ώρα σου, οι άλλοι θα μείνουν) εννοείται χωρίς μισθολογική διαφορά. ΄Απειρα καθημερινά παραδείγματα ιερότητας μητρότητας, θεσμοθετημένα ή μη, λες και οι άτεκνοι είναι β’ κατηγορίας πολίτες και εργαζόμενοι, λες και οι άτεκνοι δεν έχουν τις ζωές τους ή που κι αν τις έχουν δεν αξίζουν εξίσου, λες και η κοινωνία όλη διαχωρίζεται σε breeders και losers.

Αν δεν διευκολύνουμε τις γυναίκες που κάνουν παιδιά, και τις αφήνουμε στο έλεος του προστάτη τους (συζύγου ή πατέρα) για όσο είναι εκτός εργασίας, δεν καταλαβαίνω πώς περιμένουμε μετά να κάνουν οι γυναίκες παιδιά, ή να μιλάμε για ίσες ευκαιρίες, γενικότερα.

Τα παραδείγματα ιερότητας μητρότητας και η τρομερή κοινωνική πίεση να γίνουν όλες μάνες, όπως και η περιθωριοποίηση όσων δεν κάνουν παιδιά από επιλογή ή για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι αυτά που αναφέρεις. Υπάρχουν, αλλά βρίσκονται εντελώς αλλού, και δεν βγάζουν καμία γυναίκα κερδισμένη, όλες χαμένες βγαίνουμε. Χρειάζεται κρατική υποστήριξη για τις νέες οικογένειες, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες, για όσο είναι μικρά τα παιδιά. Οι σπατάλες που έγιναν στις συντάξεις είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, δεν μπορείς να αποκόψεις το παράδειγμα της γυναίκας με ανήλικο παιδί στα 50 από τις άλλες παράνοιες τέτοιου είδους. Ακόμα και αν διαχωριζόταν ο πληθυσμός σε breeders και losers, δεν βλέπω ποιος βγαίνει κερδισμένος στο τέλος. Βλέπεις εσύ να κερδίζει κάποιος;

Αυτή τη στιγμή, δεν βλέπω «συντριπτικά προνόμια». Συντριπτικά κι όλας; Τα καλούδια που περιγράφεις με τις συντάξεις έχουν λήξει. Κάπου θα σου έχουν διαφύγει οι γυναίκες που έχουν παιδιά και κάνουν απλήρωτες υπερωρίες. Πρέπει να τις βάλεις κι αυτές στο λογαριασμό. Κάτι μου λέει ότι θα ακούσουμε πολλές ιστορίες όλο χάρη από τα «συντριπτικά προνόμια» όσων κάνουν παιδιά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

123 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν

Έ όχι όχι. Τι είναι αυτά που λες; Δουλεύεις στο δημόσιο και σου τη σπάει η διπλανή σου που φεύγει με μειωμένο ωράριο να πάει στα παιδιά της; Ε πιστεψέ με δε θα πάει για καφέ μετά ούτε για ψώνια. Εσύ τι θα κάνεις όταν σχολάσεις; Και αν όντως σε εκνευρίζει αυτό που συμβαίνει στο δημόσιο για έλα καμιά βόλτα από τον ιδιωτικό τομέα ή τους ελεύθερους επαγγελματίες να δεις τι τραβάνε οι μητέρες (και οι πατεράδες). Πόσες στιγμές από την ανατροφή των παιδιών τους χάνουνε με τις ώρες που δουλεύουν. Που το “μειωμένο” ωράριο είναι ανέκδοτο για μερικές. Που… Διαβάστε περισσότερα »

δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Πραγματικά απόρησα που θεωρεί “προνόμιο” να φεύγει μια γυναίκα στην ώρα της για να φροντίσει τα παιδιά της. Λες και θα πάει να αράξει σπίτι στο νετφλιξ ενώ οι υπόλοιπες δουλεύετε. Δεν είναι προνόμιο, είναι αναγκαιότητα.

seagull
seagull
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Εγω προτείνω για τιμωρία να κάτσει να θηλάσει ένα νεογέννητο μέχρι να ματώσουν οι ρώγες της και να βγάλει γάλα 😉

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  seagull

Παρεμπιπτόντως οι ρώγες ματώνουν και όταν ήδη έχεις γάλα. Μου έχει συμβεί.

Τζιν Γκρέη
Τζιν Γκρέη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Και εσύ εδώ όμως μπαίνεις στο ίδιο τριπάκι όπου χωριζόμαστε σε στρατόπεδα…δηλαδή ναι θέλω να πάω να δω νέτφλιξ (ανεξαρτήτως αν έχω ή δεν έχω παιδία). Λογαριασμό θα δώσω στον εργοδότη ή το συνάδελφο τι θα κάνω με το χρόνο μου για να τον αξιολογήσει? Θα διεκδικήσω(-ουμε) να φεύγουμε στην ώρα μας. Όλοι. Γιατί σε άλλο περιβάλλον, δε θεωρείται σημαντικό να ασχοληθείς με το παιδί, σημαντική θεωρείται η καριέρα και “τι εννοεις δεν εχεις κάποιον να στο κρατάει μεχρι τις 9?”.

mojo jojo
mojo jojo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τζιν Γκρέη

επιτέλους!!!κάποιος να το πει!πραγματικά έχω βαρεθεί να γίνεται διαγωνισμός για το ποιος κάθεται περισσότερες ώρες στη δουλειά και ποιος κουράζεται περισσότερο!

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τζιν Γκρέη

Τζιν Γκρεη , standing ovation!

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τζιν Γκρέη

Τζιν Γκρεη μαζί σου να φεύγουμε όλοι στην ώρα μας. Μιλάω για το μειωμένο ωράριο που το θεωρεί προνόμιο το οποίο δίνεται στη μητρότητα και όχι για τον ελευθερο χρόνο του καθενός.

Τζιν Γκρέη
Τζιν Γκρέη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Σωστά. Το δικό μου σχόλιο αναφέρεται περισσότερο στον/στην “δε σου λεω” που μιλάει για γυναίκες που φεύγουν στην ώρα τους. Καταλαβαίνω οτι αναφέρεται στο σχόλιο της γράφουσας για υπερωρίες.

seagull
seagull
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τζιν Γκρέη

Τα προνόμια πάντως δίνονται στις μητέρες όχι για τις ίδιες αλλά γιατί έχουν ένα, σε πολλές περιπτώσεις πλήρως, εξαρτώμενο μέλος. Δεν είναι θέμα περιβάλλοντος

Τζιν Γκρέη
Τζιν Γκρέη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  seagull

Και έτσι ακριβώς πρέπει να γίνεται και ευτυχώς που είναι και υποχρεωτικό από το νόμο. Αυτό που διαφοροποιείται (δυστυχώς) απο το περιβάλλον είναι το πως αντιμετωπίζεται η μητέρα με το μειωμένο ωράριο.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τζιν Γκρέη

Τζιν Γκρέη κατάλαβα πώς ακούγεται αλλά δεν εννοούσα αυτό οπότε ας επαναδιατυπώσω. Προφανώς και κανείς δε θα έπρεπε να κάνει απλήρωτες υπερωρίες. Δεν είχα πρόθεση να χωρίσω στρατόπεδα – εξάλλου αν το έκανα, τότε εγώ είμαι στο στρατόπεδο που θέλω να φύγω στην ώρα μου για να πάω να δω νετφλιξ, και αλίμονο αν θεωρείται υποχρέωσή μου να δουλέψω παραπάνω επειδή δεν έχω παιδιά 🙂 Ωστόσο θεωρώ παράλογο να θεωρείς “προνόμιο” τον έξτρα χρόνο που παραχωρείται στους γονείς, γιατί ξέρω ότι αυτός ο χρόνος είναι απολύτως απαραίτητος, δεν τον παίρνουν για τη χαλάρωση ή τη διασκέδασή τους (που είναι επίσης… Διαβάστε περισσότερα »

Τζιν Γκρέη
Τζιν Γκρέη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Συμφωνώ σε αυτό: δεν είναι προνόμιο το μειωμένο (που υπονοεί “ιδιαίτερη μεταχείριση”). Είναι ρύθμιση ή κανόνας απαραίτητος για να υπάρξει ίση μεταχείριση.

Πουπουλόπαπια
Πουπουλόπαπια
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τζιν Γκρέη

@Τζιν Γκρέη ε μα ναι !!
Αυτό ακριβώς τίποτε άλλο ❤️

demonoula
demonoula
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Στην προκειμένη όμως δε φταίει η μαμά συνάδελφος, φταίει η εργοδοσία. Εσύ γιατί κάθεσαι μέχρι τις 6 – 6.30 σε καθημερινή βάση; Δεν βγαίνει η δουλειά; Τότε χρειάζεστε επιπλέον άτομα. Αν δηλαδή στις 5, πεις κι εσύ “καλό σας απόγευμα” τι θα γίνει;

demonoula
demonoula
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  demonoula

Εξακολουθεί το πρόβλημα να είναι στην εργοδοσία και όχι στην υπάλληλο. Κι εγώ είμαι μητέρα και κάνω υπερωρίες και ο συνάδελφος που δεν έχει παιδί, δεν κάνει γιατί δεν θέλει. Έτσι απλά, δεν πάει να καίγεται ο κόσμος στην εταιρεία, 6.01 είναι έξω από την πόρτα. Όσο κάθεσαι στο στο γραφείο, πάντα θα έχεις δουλειά να κάνεις. Η λύση δεν είναι να αναγκάσεις τον άλλο να κάνει το λάθος που κάνεις κι εσύ, η λύση είναι να αλλάξεις τον τρόπο που δουλεύεις ή να αλλάξεις το μέρος που δουλεύεις. Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει πιο σωστό για τον ίδιο.

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν

Την εποχή που γέννησα την δεύτερη κόρη μου ενώ ίσχυε το εννιάμηνο για τους δημόσιους υπάλληλους εγώ γύρισα στη δουλειά στις 9 εβδομάδες, αφήνοντας την μικρή στη φροντίδα της νταντάς γιατί ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος (το εξάμηνο του ΟΑΕΔ καθιερώθηκε κανένα χρόνο μετά) Δούλευα κανονικά και Σάββατα και το μόνο “προνόμιο” που είχα ήταν ενα ρεπό σαββατου το μηνα αντί για μειωμένο. Εννοείται παιδικός σταθμός από 10 μηνών και για τα δύο παιδιά (βρεφονηπιακός). Ο σύζυγος δεν πήρε κανενός είδους άδεια ή μειωμένο. Δεν έχω δικαιωμα σύνταξης στα 50 (έχει κοπεί εδώ και χρόνια), δεν πήρα ποτέ γονικές άδειες (ας γελάσω).… Διαβάστε περισσότερα »

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Αφου εισαι αμεα γιατι τρεχεις για δουλεια ανεχόμενη τον καθε παπάρα ενω θα μπορουσες να παιρνεις συνταξη αναπηρικη ικα λογω της υγειας σου.Απορω κιολας που δουλευεις με τοσο σοβαρο προβλημα.

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

Σοβαρά; Η σύνταξη αναπηρίας εξαρτάται α) από τα ένσημα, β)Από το ποσοστό το οποιο επανεξετάζεται κάθε δύο χρόνια από διαφορετική επιτροπή. Τα τελευταια 8-9 χρόνια στην επιτροπή ειναι γιατροί, παλιότερα ήταν υπάλληλοι της Νομαρχίας. Μπορεί την επόμενη φορά ή την μεθεπόμενη ή μετά από 10 χρόνια να αποφασίσουν πως δεν δικαιούμαι 67% και να με κόψουν (μαζί με τη σύνταξη), ή να αλλάξει ο νόμος και να με κόψουν ούτως ή άλλως (καλό;). Με τα ένσημα που έχω αυτή τη στιγμή η αναπηρική σύνταξη θα βγει περίπου 350-400€ το μήνα έχω δύο παιδιά το ένα δίνει φέτος πανελληνιες και το… Διαβάστε περισσότερα »

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

Eγω ζουζουνα απορω λίγο με τον απότομο τόνο σου.Που ξέρεις τι δυσκολίες και περιορισμούς εχει ο καθενας?

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Δεν ειχα ιδεα οτι φανηκα αποτομη.
Στο γραπτο λογο ολα ειναι ευκολα να παρεξηγηθουν απο προθυμους συσχολιαστες με προβολη του δικου τους ταπεραμεντου προφανως.

Η απορια μου ειναι ειλικρινης , Origami.
Και υπηρχε εδω και χρονια διαβαζοντας τα σχολια σου στη στηλη.
Σου το λεω γιατι η παθηση σου εξαρταται σε μεγαλο βαθμο και απο την ψυχολογια και τίποτα και κανεις στον κοσμο δεν αξιζει να ρισκαρεις να βρεθεις στο χειρουργειο με κομμενο εντερο.

Φουστα, σε παρακαλω δεν με γνωριζεις . Καλυτερα να μην μοιραζεις ευχες . Δεν απεθυνομουν σε εσενα αλλωστε.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

Ζουζούνα, θαρρώ ότι και ο δικός μου τόνος παρεξηγήθηκε. Δεν είχα επιθετική πρόθεση σε καμία περίπτωση. Να επισημάνω παντως ότι εδώ πέρα κανείς δε γνωρίζει κανέναν. Ακομα και κάποιος να μην απευθύνεται σε μενα προσωπικά, θα επέμβω και θα σχολιασω αν θεωρώ εγώ η ίδια ότι έχω να πω κάτι σημαντικό. Ομοίως και κάποιος άλλος θα σχολιάσει όταν απευθύνεται ένα σχόλιο σε μένα και πάει λέγοντας. Αυτοί είναι οι άγραφοι κανόνες του σχολιασμού στο ίντερνετ, δε χρειάζονται disclaimer.

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

Σου απάντησα ήδη σε αυτό. Δεν δικαιούμαι κάποιο ποσό τις προκοπής και το ποσοστό αναπηρίας εξαρτάται από τις κ@λες του εκάστοτε νομοθέτη ή/και επιτροπής. Κάθε δύο χρόνια. Όσο αντέχω θα συνεχίζω δεν έχω επιλογή.

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Ειναι προς τιμήν σου Origami.
Μακαρι και αλλοι με ΙΦΝΕ να ειχαν τις αντοχες σου και την ορεξη για δουλεια και ιδίως με πληρες ωραριο.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

καλά Ζουζούνα, σου εύχομαι ποτέ να μη χρειαστεί να ζητήσεις εσύ ή κάποιο δικό σου πρόσωπο επίδομα ή σύνταξη ή whatever βοήθημα ως ΑΜΕΑ και να πρέπει να περνάς κάθε τόσο επιτροπή. Οπου εκτός από την ταπεινωτική αντιμετώπιση που θα έχεις, τα άπειρα χαρτιά που θα πρέπει να μαζεύεις, θα πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά εκ νέου ότι δεν είσαι ελέφαντας πχ ότι σου φύτρωσε το κομμένο μέλος του σώματος.

PJ
PJ
5 χρόνια πριν

Γιατί να σηκωθούμε να κάτσει η έγκυος στο λεωφορείο, εμείς δεν είμαστε κουρασμένοι, στη δουλειά δεν είμασταν όλη μέρα;

Πες τα χρυσόστομη.

ΥΓ κλασικό παράδειγμα περίπτωσης που όταν στο μέλλον βρεθείς στη θέση αυτού που σχολιάζεις, καταλαβαίνεις (ελπίζω) τι έπρεπε να σου πουν παλιότερα όταν σχολίαζες.

Πουπουλόπαπια
Πουπουλόπαπια
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  PJ

Για εγκύους κ άλλα άτομα με προβλήματα σταθερότητας στην ορθοστασία υπάρχουν ειδικές θέσεις στα λεωφορεία, υπάρχουν άλλα παραδείγματα όπου μετακυλουν πιο άμεσα οι επιπτώσεις στ@ children-free κ εξηγούν τα προνόμια που δίνονται σε όσα άτομα επιλέγουν να τεκνοποιήσουν κ να δώσουν γρανάζια στον κοινωνικό μηχανισμό.
Δε θέλουν/μπορούν όλ@ να γίνουν γονείς, ελπίζω να το ξέρεις αυτό κ να μην είναι το “όταν το ζήσεις θα καταλάβεις” η μόνη παιδαγωγική μέθοδος που έχεις :Ρ

PJ
PJ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πουπουλόπαπια

Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις. Το γεγονός ότι υπάρχουν *ειδικές* θέσεις, ούτε καν απλές θέσεις που σηκώνεσαι από ευγένεια, ειδικές που έχεις υποτίθεται υποχρέωση, δεν είναι καλό παράδειγμα για το ότι υπάρχουν ειδικά προνόμια για έγκυους; Ή δεν είναι αρκετά γελοίο σα θέμα για να παραπονεθεί κανείς ούτως ώστε να κάνω το point μου; Και το αν θέλουν ή μπορούν να γίνουν γονείς και ποιοι, τι σχέση έχει με αυτό που είπα; Κάποιοι από αυτούς που τώρα λένε διάφορα, στο μέλλον θα γίνουν γονείς, και κάποιοι από αυτούς θα καταλάβουν. Για όλα τα υπόλοιπα υποσύνολα του πληθυσμού το μόνο… Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη
Πέμπτη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πουπουλόπαπια

Πουπουλοπάπια δε χρειάζεται να κάνει κανείς παιδιά για να βρεθεί σε κατηγορία “προνομιούχου” μέλους της κοινωνίας μας.

rakoun
rakoun
5 χρόνια πριν

αυτός/αυτή που έγραψε δουλεύει στη ΔΕΗ με ΠΑΣΟΚ

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν

“Σύνταγμα της Ελλάδος

‘Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)

1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.”

Η προστασία της μητρότητας έχει ιδιάζουσα κοινωνική σημασία έτσι ώστε να μην υποβάλλεται η μέλλουσα μητέρα στο δίλημμα επιλογής της μητρότητας και της διατήρησης ή εξέλιξης της εργασιακής της σχέσης. , ενώ συνδέεται με την διεθνώς, ευρωπαϊκώς και εθνικώς νομοθετημένη απαγόρευση δυσμενών διακρίσεων λόγω φύλου.

Συνεπώς, απλά γκρινιάζεις. Μη γκρινιάζεις.

Velay
Velay
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

<3

Louk Ritia
Louk Ritia
5 χρόνια πριν

Τρομερά προνόμια…εχω δει 3 συναδέλφους να αποβάλλουν μέσα σε 5 μήνες λόγω πίεσης. Έχω πιάσει δουλειά σε εταιρεία και η διευθύντρια το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν μη διανοηθείς να μείνεις έγκυος για 3 χρόνια. Στην ίδια εταιρεία, συνάδελφος γέννησε πρόωρα λόγω της τρομερής πίεσης που της ασκούσε η διευθύντρια επειδή ήθελε να την κάνει να παραιτηθεί γιατί δεν το χωρούσε το μυαλό της ότι θα πληρώνει κάποια που κάθεται σπίτι (και φροντίζει το νεογέννητο μωρό της). Αξιοζηλευτα προνόμια, πράγματι. Εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει ούτε ο στοιχειώδης σεβασμός προς τη μητρότητα κι εσύ μιλάς για προνόμια;

luckystrike
luckystrike
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Μάλλον είναι στο δημόσιο. Κι αν έχεις υπάρξει έστω και λίγο στο δημόσιο καταλαβαίνεις την μιζέρια του μηνύματος

Guardian
Guardian
5 χρόνια πριν

Να ανοίξεις τα μάτια σου αγαπητέ/ή. Πώς τα έχεις καταφέρει και δεν έχεις συναντήσει ποτέ γυναίκες που δουλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή πριν γεννήσουν, που δεν παίρνουν όλη την άδεια που δικαιούνται για να μη χάσουν στην ουσία της θέσης τους, πόσοι εργοδότες ευνοούν τους άνδρες ή τους άτεκνους γιατί αυτοί μπορούν να τα “δώσουν όλα”, (λες και το να θες να γυρίσεις κάποτε σπίτι σου είναι ελάττωμα !), πόσες γυναίκες χάνουν ευκαιρίες εξέλιξης γιατί απλά πρέπει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, και τόσα άλλα παραδείγματα δεν ξέρω.

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Guardian

Γιατί είναι στο δημόσιο μάλλον. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Guardian

“πόσοι εργοδότες ευνοούν τους άνδρες ή τους ατεκνους γιατί αυτοί μπορούν να τα “δώσουν όλα”
Κάποια στιγμή θα γράψω εδω να σας διηγηθώ τις συνθήκες ζούγκλας στην εταιρία στην οποία δούλευα (πολυεθνικη) πριν φύγουμε από την Ελλάδα.
Ενδεικτικά να πω ότι μου αρνήθηκαν αύξηση επειδή ήμουν έγγυος και άλλα τέτοια παράλογα.
Φοβερά προνόμια……..

no-no
no-no
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Ειχα συνάδελφο που δούλευε ημιαπασχόληση λόγω σκύλου. Και μια άλλη που έφερνε το σκύλο στη δουλειά – ήταν όρος του συμβολαίου της. Έχω δει και σκύλο σε συνέντευξη. Αυτά γίνονται.

no-no
no-no
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no-no

Δούλευε 80%, με τον αντίστοιχο μισθό, για να περνά περισσότερο χρόνο με το σκύλο.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no-no

Κοίτα εμείς στο γραφείο έχουμε κάποιους που δουλεύουν από το σπίτι 2-3 φορές την εβδομάδα για να μπορούν να βγάζουν βόλτα το σκύλο τους.
Εγώ δουλεύω από το σπίτι κάθε Τετάρτη για να παίρνω τα παιδιά από το σχολείο επειδή σχολαν νωρις.
Θεωρείται αυτονόητο και στις δύο περιπτώσεις.

Aloutero
Aloutero
5 χρόνια πριν

Εγώ πάντως θέλω τα ίδια προνόμια και για αυτούς που έχουν σκυλί. Πολλοί θα με καταλάβουν.

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Εγώ σε καταλαβαίνω πάντως 😉

Ismini
Ismini
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Κι εγώ σε καταλαβαίνω

Το παπί.
Το παπί.
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Αυτοί με παιδί και σκυλί διπλα;

Nota Bene
Nota Bene
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Τι είπες τώρα!!! Δεν μπορώ να κάνω like και παραπάνω από μία φορά.. Ειδικά αν δεν έχεις σχέση ή οικογένεια κοντά, ακόμα και ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι μπορεί να είναι πρόβλημα για δυνατούς λύτες!

τούρτα σεράνο
τούρτα σεράνο
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Και εγώ καταλαβαίνω.Ειδικά εάν αρρωσταίνουν βαριά , εκεί η κατάσταση είναι δράμα.

bella ciao
bella ciao
5 χρόνια πριν

Προνόμια?? αχχαχαχαχαχαχα!!! Όταν έμεινα έγκυος, άκουσα ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ την ατακάρα… “Ωχ, τώρα στάνταρ θα πέσει η απόδοσή σου στη δουλειά.. και ύστερα απορούμε που προτιμώνται οι άντρες..” Πολλές δουλειές έχασα “γιατί τώρα δε θα έχεις χρόνο και ξέρεις εγώ επείγομαι” και μόλις τολμούσα να απαντήσω, είχα και τους μανουλο-καμμένους να ωρύονται “ε τί δε θα βάλεις τώρα προτεραιότητα το παιδί σου???” Και όλα αυτά πριν καν γεννήσω… Όσες γυναίκες στον ιδιωτικό τομέα ή στα ελεύθερο επάγγελμα αποφασίζουμε να κάνουμε παιδιά, είμαστε ΠΑΡΑ πολύ θαραλλέες, σε βαθμό διαστροφής!!!!

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Έλεος ο κάφρος!

PersuitofHappiness
PersuitofHappiness
5 χρόνια πριν

Ο νόμος πρέπει να προφυλάσσει αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
Τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά δεν είναι και πάντα το δίκαιο.
Με αυτήν την λογική να μην έχουν προνόμια τα ΑμεΑ , οι πολύτεκνοι,οι άνεργοι κλπ.

Θα μας τρελάνετε τελείως σήμερα με αυτές τις ερωτήσεις.