Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί οι γυναίκες που έκαναν παιδιά έχουν περισσότερα προνόμια από αυτές που δεν έκαναν;

Γιατί τέτοιος διαχωρισμός

Αμπά, τι γνώμη έχεις για τα συντριπτικά προνόμια των γυναικών που τεκνοποιησαν (παλιότερα με 15 χρόνια δουλειάς και παιδί έπαιρνες σύνταξη, μέχρι πρόσφατα στα 50 με ανήλικο έφευγες με ωραία σύνταξη κλπ) έναντι των κατ’ επιλογή ή από αποτυχία άτεκνων;. Για την προνομιακή μεταχείριση στις υπερωρίες (-έχεις παιδί, θα φυγεις στην ώρα σου, οι άλλοι θα μείνουν) εννοείται χωρίς μισθολογική διαφορά. ΄Απειρα καθημερινά παραδείγματα ιερότητας μητρότητας, θεσμοθετημένα ή μη, λες και οι άτεκνοι είναι β’ κατηγορίας πολίτες και εργαζόμενοι, λες και οι άτεκνοι δεν έχουν τις ζωές τους ή που κι αν τις έχουν δεν αξίζουν εξίσου, λες και η κοινωνία όλη διαχωρίζεται σε breeders και losers.

Αν δεν διευκολύνουμε τις γυναίκες που κάνουν παιδιά, και τις αφήνουμε στο έλεος του προστάτη τους (συζύγου ή πατέρα) για όσο είναι εκτός εργασίας, δεν καταλαβαίνω πώς περιμένουμε μετά να κάνουν οι γυναίκες παιδιά, ή να μιλάμε για ίσες ευκαιρίες, γενικότερα.

Τα παραδείγματα ιερότητας μητρότητας και η τρομερή κοινωνική πίεση να γίνουν όλες μάνες, όπως και η περιθωριοποίηση όσων δεν κάνουν παιδιά από επιλογή ή για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι αυτά που αναφέρεις. Υπάρχουν, αλλά βρίσκονται εντελώς αλλού, και δεν βγάζουν καμία γυναίκα κερδισμένη, όλες χαμένες βγαίνουμε. Χρειάζεται κρατική υποστήριξη για τις νέες οικογένειες, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες, για όσο είναι μικρά τα παιδιά. Οι σπατάλες που έγιναν στις συντάξεις είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, δεν μπορείς να αποκόψεις το παράδειγμα της γυναίκας με ανήλικο παιδί στα 50 από τις άλλες παράνοιες τέτοιου είδους. Ακόμα και αν διαχωριζόταν ο πληθυσμός σε breeders και losers, δεν βλέπω ποιος βγαίνει κερδισμένος στο τέλος. Βλέπεις εσύ να κερδίζει κάποιος;

Αυτή τη στιγμή, δεν βλέπω «συντριπτικά προνόμια». Συντριπτικά κι όλας; Τα καλούδια που περιγράφεις με τις συντάξεις έχουν λήξει. Κάπου θα σου έχουν διαφύγει οι γυναίκες που έχουν παιδιά και κάνουν απλήρωτες υπερωρίες. Πρέπει να τις βάλεις κι αυτές στο λογαριασμό. Κάτι μου λέει ότι θα ακούσουμε πολλές ιστορίες όλο χάρη από τα «συντριπτικά προνόμια» όσων κάνουν παιδιά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-29 points
Upvote Downvote

137
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
45 Θέματα σχολίων
92 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
70 Συντάκτες σχολίων
Dolce Vitamiss lemoniRubiaΠουπουλόπαπιαdemonoula Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Έ όχι όχι. Τι είναι αυτά που λες; Δουλεύεις στο δημόσιο και σου τη σπάει η διπλανή σου που φεύγει με μειωμένο ωράριο να πάει στα παιδιά της; Ε πιστεψέ με δε θα πάει για καφέ μετά ούτε για ψώνια. Εσύ τι θα κάνεις όταν σχολάσεις; Και αν όντως σε εκνευρίζει αυτό που συμβαίνει στο δημόσιο για έλα καμιά βόλτα από τον ιδιωτικό τομέα ή τους ελεύθερους επαγγελματίες να δεις τι τραβάνε οι μητέρες (και οι πατεράδες). Πόσες στιγμές από την ανατροφή των παιδιών τους χάνουνε με τις ώρες που δουλεύουν. Που το “μειωμένο” ωράριο είναι ανέκδοτο για μερικές. Που… Διαβάστε περισσότερα »

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πραγματικά απόρησα που θεωρεί “προνόμιο” να φεύγει μια γυναίκα στην ώρα της για να φροντίσει τα παιδιά της. Λες και θα πάει να αράξει σπίτι στο νετφλιξ ενώ οι υπόλοιπες δουλεύετε. Δεν είναι προνόμιο, είναι αναγκαιότητα.

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εγω προτείνω για τιμωρία να κάτσει να θηλάσει ένα νεογέννητο μέχρι να ματώσουν οι ρώγες της και να βγάλει γάλα 😉

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Παρεμπιπτόντως οι ρώγες ματώνουν και όταν ήδη έχεις γάλα. Μου έχει συμβεί.

Τζιν Γκρέη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και εσύ εδώ όμως μπαίνεις στο ίδιο τριπάκι όπου χωριζόμαστε σε στρατόπεδα…δηλαδή ναι θέλω να πάω να δω νέτφλιξ (ανεξαρτήτως αν έχω ή δεν έχω παιδία). Λογαριασμό θα δώσω στον εργοδότη ή το συνάδελφο τι θα κάνω με το χρόνο μου για να τον αξιολογήσει? Θα διεκδικήσω(-ουμε) να φεύγουμε στην ώρα μας. Όλοι. Γιατί σε άλλο περιβάλλον, δε θεωρείται σημαντικό να ασχοληθείς με το παιδί, σημαντική θεωρείται η καριέρα και “τι εννοεις δεν εχεις κάποιον να στο κρατάει μεχρι τις 9?”.

mojo jojo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

επιτέλους!!!κάποιος να το πει!πραγματικά έχω βαρεθεί να γίνεται διαγωνισμός για το ποιος κάθεται περισσότερες ώρες στη δουλειά και ποιος κουράζεται περισσότερο!

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Τζιν Γκρεη , standing ovation!

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Τζιν Γκρεη μαζί σου να φεύγουμε όλοι στην ώρα μας. Μιλάω για το μειωμένο ωράριο που το θεωρεί προνόμιο το οποίο δίνεται στη μητρότητα και όχι για τον ελευθερο χρόνο του καθενός.

Τζιν Γκρέη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σωστά. Το δικό μου σχόλιο αναφέρεται περισσότερο στον/στην “δε σου λεω” που μιλάει για γυναίκες που φεύγουν στην ώρα τους. Καταλαβαίνω οτι αναφέρεται στο σχόλιο της γράφουσας για υπερωρίες.

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τα προνόμια πάντως δίνονται στις μητέρες όχι για τις ίδιες αλλά γιατί έχουν ένα, σε πολλές περιπτώσεις πλήρως, εξαρτώμενο μέλος. Δεν είναι θέμα περιβάλλοντος

Τζιν Γκρέη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και έτσι ακριβώς πρέπει να γίνεται και ευτυχώς που είναι και υποχρεωτικό από το νόμο. Αυτό που διαφοροποιείται (δυστυχώς) απο το περιβάλλον είναι το πως αντιμετωπίζεται η μητέρα με το μειωμένο ωράριο.

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τζιν Γκρέη κατάλαβα πώς ακούγεται αλλά δεν εννοούσα αυτό οπότε ας επαναδιατυπώσω. Προφανώς και κανείς δε θα έπρεπε να κάνει απλήρωτες υπερωρίες. Δεν είχα πρόθεση να χωρίσω στρατόπεδα – εξάλλου αν το έκανα, τότε εγώ είμαι στο στρατόπεδο που θέλω να φύγω στην ώρα μου για να πάω να δω νετφλιξ, και αλίμονο αν θεωρείται υποχρέωσή μου να δουλέψω παραπάνω επειδή δεν έχω παιδιά 🙂 Ωστόσο θεωρώ παράλογο να θεωρείς “προνόμιο” τον έξτρα χρόνο που παραχωρείται στους γονείς, γιατί ξέρω ότι αυτός ο χρόνος είναι απολύτως απαραίτητος, δεν τον παίρνουν για τη χαλάρωση ή τη διασκέδασή τους (που είναι επίσης… Διαβάστε περισσότερα »

Τζιν Γκρέη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ σε αυτό: δεν είναι προνόμιο το μειωμένο (που υπονοεί “ιδιαίτερη μεταχείριση”). Είναι ρύθμιση ή κανόνας απαραίτητος για να υπάρξει ίση μεταχείριση.

Πουπουλόπαπια
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

@Τζιν Γκρέη ε μα ναι !!
Αυτό ακριβώς τίποτε άλλο ❤️

Glamazon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

@Rubia ο/η ερωτώσα/ον δεν αναφέρεται πουθενά στο μειωμένο ωράριο. Δεν ξέρω που το είδατε όλοι σχεδον οι σχολιαστές και την κατηγορείτε για το συγκεκριμένο. Και δεύτερον προφανέστατα δεν είναι στο δημόσιο γιατί μιλάει για το παραδειγμα του όλοι θα μείνετε για υπερωρία (χωρίς πληρωμή) αλλά η μητέρα θα φύγει γιατί έχει παιδί. Και ναι το συγκεκριμένο και εμένα με ενοχλεί. Διότι τις υποχρεώσεις του καθενός κανένας δεν τις γνωρίζει και θα σας εξηγήσω: δουλεύω και προσπαθώ να πάρω το πτυχίο μου οπότε σχεδόν κάθε απόγευμα έχω μάθημα. Πάει 5 που είναι να φύγουμε και έχω βάλει επίτηδες το μάθημα 7… Διαβάστε περισσότερα »

demonoula
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Στην προκειμένη όμως δε φταίει η μαμά συνάδελφος, φταίει η εργοδοσία. Εσύ γιατί κάθεσαι μέχρι τις 6 – 6.30 σε καθημερινή βάση; Δεν βγαίνει η δουλειά; Τότε χρειάζεστε επιπλέον άτομα. Αν δηλαδή στις 5, πεις κι εσύ “καλό σας απόγευμα” τι θα γίνει;

Glamazon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν το λέω κάθε μέρα μετά από λίγο καιρό θα απολυθώ. Και αν είμασταν σε άλλο post όπου μιλούσαμε για την εργασιακή εκμεττάλευση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θα σου ανέλυα το πως και γιατί αλλά τώρα είμαστε σε άλλο post. Και εδώ εξετάζουμε αν διαφέρει η αξία του ελεύθερου χρόνου μεταξύ των γονιών και των άτεκνων. Οπότε θα πρέπει να το εξετάσουμε με τα υφιστάμενα δεδομένα. Είναι σαν να σου λέω εγώ, ωραία και το κράτος γιατί δεν δίνει 500 ευρώ επίδομα στον γονιό κάθε μήνα ώστε να μπορεί κάθε απόγευμα να έχει baby sitter και να… Διαβάστε περισσότερα »

demonoula
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Εξακολουθεί το πρόβλημα να είναι στην εργοδοσία και όχι στην υπάλληλο. Κι εγώ είμαι μητέρα και κάνω υπερωρίες και ο συνάδελφος που δεν έχει παιδί, δεν κάνει γιατί δεν θέλει. Έτσι απλά, δεν πάει να καίγεται ο κόσμος στην εταιρεία, 6.01 είναι έξω από την πόρτα. Όσο κάθεσαι στο στο γραφείο, πάντα θα έχεις δουλειά να κάνεις. Η λύση δεν είναι να αναγκάσεις τον άλλο να κάνει το λάθος που κάνεις κι εσύ, η λύση είναι να αλλάξεις τον τρόπο που δουλεύεις ή να αλλάξεις το μέρος που δουλεύεις. Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει πιο σωστό για τον ίδιο.

Λουλού
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Α, δίκιο έχετε! Και όσοι έχουν κάποια μορφή αναπηρίας γιατί λαμβάνουν επιδόματα και μόρια; Εμείς που δεν έχουμε είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Και αυτοί που γέρασαν και συνταξιοδοτούνται γιατί δεν δουλεύουν πια; Εμείς οι νεότεροι τι είμαστε; Κορόιδα; Δεν αντέχω πια αυτό το πράγμα, να κοιτάμε πώς να στερήσουμε ακόμα και αυτά τα λίγα αντί να διεκδικούμε όλοι κοινωνική πολιτική ώστε πραγματικά να διευκολύνονται ευπαθείς και αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Ελεύθερη επαγγελματίας, γύρισα στο γραφείο 10 μέρες μετά τη γέννα. Έλαβα επίδομα μητρότητας 200 ευρώ το μήνα για 4 μήνες, συνολικά 800 ευρώ, 2 χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού μας.… Διαβάστε περισσότερα »

ImplodingVoice
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μια από τα ίδια Λουλου !Μετά σπό 15 μέρες πίσω στη δουλειά ύστερα από καισαρική και 800 ευρώ επίδομα μητρότητας!

ImplodingVoice
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγώ ελεύθερη επαγγελματίας Λουλου σταμάτησα τη δουλειά 1 εβδομάδα πριν γεννήσω και γύρισα 15 μέρες μετα τη γέννα με καισαρική!Και βέβαια πήρα κι εγώ το φοβερο επίδομα των 800 ευρώ!

I KNOW!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Πάντως, τα 42 ευρώ επίδομα για βα τα πάρεις τα στερείται κάποιος. Πάντως, το να κάνεις παιδί είναι επιλογή. Πάντως, το να επιβαρύνεται ο πληθυσμός που δεν κάνει παιδιά προκειμένου εκείνοι που έκαναν να διευκολυνθούν δεν έχει λογική βάση. Αν εγώ αποφασίσω να κανω αναρρίχηση θα διαθέσω όσο ελεύθερο χρόνο έχω, δε θα ζητήσω περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να εξελιχθώ στο σπορ.

Λουλού
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Πολύ ωραία μας τα λες και εσύ που εξισώνεις το να μεγαλώνεις ένα παιδί με το να κάνεις αναρρίχηση. Να σου υπενθυμίσω κατ’αρχήν ότι ζεις σε κοινωνία και ευτυχώς για όλους μας κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι προστατεύουμε τα αδύναμα μέλη της. Τα 42 ευρώ που με όλο σου το θράσος λες ότι στερώ από κάποιον άλλον, είναι χρήματα που ΠΛΗΡΩΝΩ κάθε μήνα ως ασφάλεια για παροχές υγείας που δεν μου παρέχονται. Επίσης πληρώνω φόρους, πληρώνω εισφορά αλληλεγγύης και θεωρώ αυτονόητο ότι ένα πολιτισμένο κράτος θα παίρνει αυτά τα χρήματα και θα βοηθάει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω… Διαβάστε περισσότερα »

I KNOW!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Το Σύνταγμα τηα Ελλάδος λέει και για την επικρατούσα θρησκεία μας, την ορθόδοξη, όπου βρίσκει βάση και η χρηματοδότηση της εκκλησίας θέλεις να το δεχτώ και αυτό; Το επίδομα για τις χημειοθεραπείες/αναπηρίας και η ενίσχυση των αδύναμων γίνεται και πρέπει να γίνεται για λόγους κοινωνικής ισότητας. Ο διαχωρισμός των γονέων και η ενίσχυση τους θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο λόγω δημογραφικών προβλημάτων. Διαφορετικά εγώ που επιλέγω να έχω σκύλο δεν ζητάω από τη δουλειά μου να λείψω για να τον προσέξω έχοντας προνομιακή μεταχείριση, ας μην τον έπαιρνα, ας μην έκανα παιδιά. Ναι το εξίσωσα με αναρρίχηση, είναι κατι δύσκολο… Διαβάστε περισσότερα »

rakoun
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πρόσεχε μη και χτυπήσεις εκεί στην αναρρίχηση και χρειαστείς νοσηλεία που επιβαρύνει εμένα την φορολογούμενη μανούλα εντάξει?

Πέμπτη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“η γυναίκα θα αποκτήσει ρεαλιστική επιλογή να τεκνοποιήσει μόνο όταν πάψουμε να προστατεύουμε τις μανούλες λες και είναι άγιες” οι πατεράδες δεν… τεκνοποιούν; οι θετοι γονείς δεν είναι γονείς; Οι γυναίκες αναπαράγονται μόνες τους; I KNOW, now we know you…

miss lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επίσης εγώ λεω να καταργηθεί και γ δημόσια παιδεία! Επιλογή σου είναι να κανεις παιδί! Άμα το θες πλήρωσε και για να μορφωθεί! Εγώ γιατί να φορολογούμαι για ξένους απογόνους, τι με νοιάζει; Να καταργήσουμε και τις μπάρες των ΑΜΕΑ γιατί κοστίζουν και έτσι κι αλλιώς ΕΓΩ μπορω να ανέβω από τις σκάλες.

miss lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επίσης ναι, λέει επίσημη θρησκεία και στην επόμενη πρόταση λέει ότι δικαιούσαι να πιστεύεις σε οοο,τι άλλο γουστάρεις!

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

καλά μη συζητήσω για αυτούς τους ρεμπεσκέδες που παίρνουν επίδομα ανεργίας και το στερούν από κάποιους άλλους. Τι όχι ;

I KNOW!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Η διαφορά συνίσταται στο ότι το παιδί επιλέγεις να το κάνεις ή όχι. Δεν είσαι αδύναμος εκ φύσεως/κοινωνικής αδικίας. Οι γονείς επιλέγουν να συντηρούν κάποιο προστατευόμενο μέλος, δεν είναι υποχρέωση όλων μας να το συντηρούμε.

Λουλού
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Για το προσωπικό σκέλος της απάντησής σου, θα σε ξαναπροτρέψω να μην νιώθεις ότι μου κάνεις κάποια χάρη, γιατί δεν μου κάνεις. Όπως σου είπα και πριν, τα χρήματα αυτά έχουν ήδη βγει από την δική μου τσέπη λόγω της εργασίας μου, της ασφάλισής μου και της φορολογίας μου. Επίσης αφού δεν σου αρέσει να προστατεύονται οι γονείς από το κράτος, τα ίδια τα παιδιά είναι φύσει αδύναμα οπότε δικαιούνται αυτά την προστασία της κοινωνικής ομάδας. Επειδή, δεν έχω καμία πρόθεση να μπω στη λάσπη και να αρχίσω και εγώ να ρωτάω, “τότε γιατί πληρώνουμε για το ένα και γιατί… Διαβάστε περισσότερα »

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Το παιδί δεν είναι αμάξι που επιλέγεις να το πάρεις και μετά φορτώνεσαι έξοδα συντήρησης, πάρκιν κλπ. Το παιδί είναι μέρος του κοινωνικού συνόλου, και ως τέτοιο κάποτε θα προσφέρει σε αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δε θα προσφέρουν ή που θα είναι βάρος στο σύνολο, αλλά η γενική ιδέα είναι πως θα προσφέρουν. Επομένως οφείλει το κοινωνικό σύνολο να συμμετέχει και στην ανατροφή των παιδιών. Δεν βλέπω και πολύ νόημα στο να βλέπουμε την απόφαση απόκτησης παιδιών ως απόλυτα προσωπική απόφαση. Έχει μέσα της, κάπου, και την προσφορά στο σύνολο.

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Αν πχ πεθάνουν οι γονείς του παιδιού θεωρείς ότι είσαι υποχρεωμένος να το συντηρήσεις ή να πάει στο διάολο και αυτό;

miss lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ε ας μην πέθαιναν! Ο I know να πληρώσει;;

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ειναι υποχρεωση ολων μας να προστατευουμε και να προάγουμε την τεκνοποιηση.Να δω οταν γίνουμε κωλογεροι ποιος θα πληρώνει εισφορες για να πάρουμε σύνταξη.Spoiler: οχι ο σκύλος σου.Αν μια κοινωνία θελει να μακροημερευσει ,θα μακροημερευσει μονο μέσω των παιδιων.Μερικοι μερικοί ναι θέλουν να βαλουν το κεφάλι τους στον τορβά για να κάνουν παιδι και με ενα μαγικο τρόπο ,η πράξη τους θα μας εξασφαλήσει το μέλλον. Χαρη τους χρωσταμε.Aμα θες πάνε μετακόμησε σε καμια σπηλιά.Στις κοινωνίες που ζουμε εχουμε ολοι μας συμφωνησει οτι αυτοι που θελουν να κάνουν παιδι πρεπει να προστατευονται. μονο και μονο που συγκρινεις τα παιδια με τα… Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Παράλληλο σύμπαν: Πρέπει να ζούμε ως συνταξιούχοι μέχρι εκεί που καλύπτουν οι εισφορές μας την σύνταξη, μετά να κόβεται η σύνταξη. Γιατί να επωμίζονται άλλοι τα γηρατειά μας επειδή ντε και καλά κάποιοι θέλουν να ζουν πιο πολύ; Όσοι θέλουν να κάνουν αναρρίχηση να κάτσουν εκεί στα ψηλά βουνά. Δε θα μας λείψουν

itsmary
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με αυτή τη λογική να σταματήσουμε να κάνουμε παιδιά βρε, μην πληρώνεις και εσύ…

miss lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και αναρρίχηση επιλέγεις να κανεις. Άμα χτυπήσεις, γιατί εγώ να σου πληρώνω νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο. Πήγαινε σε ιδιωτικό ή ας μην έκανες αναρρίχηση. Κι άμα σου μείνει αναπηρία γιατί ήθελες να κανεις το χόμπι σου, να σου δίνουμε και μόρια και επιδόματα μετά;
Ελπίζω να είσαι τρολ!

Πέμπτη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και οι καταπατητές δασών δεν θέλουν να πληρώνουν τα χρήματα της αναδάσωσης, κάποιοι δεν θέλουν να πληρώνουν για τους πρόσφυγες, άλλοι δεν θέλουν να πληρώνουν ανάπηρους, και εσείς δεν θέλετε να πληρώνετε για τα παιδιά άλλων. Για εσάς ποιος πλήρωσε, εσείς δεν υπήρξατε παιδί; Η μητέρα σας μπορεί να μην πήρε άδεια επί πληρωμή ούτε πρόωρη σύνταξη. Αν τα έπαιρνε θα είχατε άλλη άποψή; Κι αν τα έχει πάρει θα τα επιστρέφατε στο κράτος και στον εργοδότη σας για να είστε συνεπής με αυτά που υποστηρίζετε;

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Την εποχή που γέννησα την δεύτερη κόρη μου ενώ ίσχυε το εννιάμηνο για τους δημόσιους υπάλληλους εγώ γύρισα στη δουλειά στις 9 εβδομάδες, αφήνοντας την μικρή στη φροντίδα της νταντάς γιατί ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος (το εξάμηνο του ΟΑΕΔ καθιερώθηκε κανένα χρόνο μετά) Δούλευα κανονικά και Σάββατα και το μόνο “προνόμιο” που είχα ήταν ενα ρεπό σαββατου το μηνα αντί για μειωμένο. Εννοείται παιδικός σταθμός από 10 μηνών και για τα δύο παιδιά (βρεφονηπιακός). Ο σύζυγος δεν πήρε κανενός είδους άδεια ή μειωμένο. Δεν έχω δικαιωμα σύνταξης στα 50 (έχει κοπεί εδώ και χρόνια), δεν πήρα ποτέ γονικές άδειες (ας γελάσω).… Διαβάστε περισσότερα »

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Αφου εισαι αμεα γιατι τρεχεις για δουλεια ανεχόμενη τον καθε παπάρα ενω θα μπορουσες να παιρνεις συνταξη αναπηρικη ικα λογω της υγειας σου.Απορω κιολας που δουλευεις με τοσο σοβαρο προβλημα.

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Σοβαρά; Η σύνταξη αναπηρίας εξαρτάται α) από τα ένσημα, β)Από το ποσοστό το οποιο επανεξετάζεται κάθε δύο χρόνια από διαφορετική επιτροπή. Τα τελευταια 8-9 χρόνια στην επιτροπή ειναι γιατροί, παλιότερα ήταν υπάλληλοι της Νομαρχίας. Μπορεί την επόμενη φορά ή την μεθεπόμενη ή μετά από 10 χρόνια να αποφασίσουν πως δεν δικαιούμαι 67% και να με κόψουν (μαζί με τη σύνταξη), ή να αλλάξει ο νόμος και να με κόψουν ούτως ή άλλως (καλό;). Με τα ένσημα που έχω αυτή τη στιγμή η αναπηρική σύνταξη θα βγει περίπου 350-400€ το μήνα έχω δύο παιδιά το ένα δίνει φέτος πανελληνιες και το… Διαβάστε περισσότερα »

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Eγω ζουζουνα απορω λίγο με τον απότομο τόνο σου.Που ξέρεις τι δυσκολίες και περιορισμούς εχει ο καθενας?

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Δεν ειχα ιδεα οτι φανηκα αποτομη.
Στο γραπτο λογο ολα ειναι ευκολα να παρεξηγηθουν απο προθυμους συσχολιαστες με προβολη του δικου τους ταπεραμεντου προφανως.

Η απορια μου ειναι ειλικρινης , Origami.
Και υπηρχε εδω και χρονια διαβαζοντας τα σχολια σου στη στηλη.
Σου το λεω γιατι η παθηση σου εξαρταται σε μεγαλο βαθμο και απο την ψυχολογια και τίποτα και κανεις στον κοσμο δεν αξιζει να ρισκαρεις να βρεθεις στο χειρουργειο με κομμενο εντερο.

Φουστα, σε παρακαλω δεν με γνωριζεις . Καλυτερα να μην μοιραζεις ευχες . Δεν απεθυνομουν σε εσενα αλλωστε.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ζουζούνα, θαρρώ ότι και ο δικός μου τόνος παρεξηγήθηκε. Δεν είχα επιθετική πρόθεση σε καμία περίπτωση. Να επισημάνω παντως ότι εδώ πέρα κανείς δε γνωρίζει κανέναν. Ακομα και κάποιος να μην απευθύνεται σε μενα προσωπικά, θα επέμβω και θα σχολιασω αν θεωρώ εγώ η ίδια ότι έχω να πω κάτι σημαντικό. Ομοίως και κάποιος άλλος θα σχολιάσει όταν απευθύνεται ένα σχόλιο σε μένα και πάει λέγοντας. Αυτοί είναι οι άγραφοι κανόνες του σχολιασμού στο ίντερνετ, δε χρειάζονται disclaimer.

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Σου απάντησα ήδη σε αυτό. Δεν δικαιούμαι κάποιο ποσό τις προκοπής και το ποσοστό αναπηρίας εξαρτάται από τις κ@λες του εκάστοτε νομοθέτη ή/και επιτροπής. Κάθε δύο χρόνια. Όσο αντέχω θα συνεχίζω δεν έχω επιλογή.

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Ειναι προς τιμήν σου Origami.
Μακαρι και αλλοι με ΙΦΝΕ να ειχαν τις αντοχες σου και την ορεξη για δουλεια και ιδίως με πληρες ωραριο.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

καλά Ζουζούνα, σου εύχομαι ποτέ να μη χρειαστεί να ζητήσεις εσύ ή κάποιο δικό σου πρόσωπο επίδομα ή σύνταξη ή whatever βοήθημα ως ΑΜΕΑ και να πρέπει να περνάς κάθε τόσο επιτροπή. Οπου εκτός από την ταπεινωτική αντιμετώπιση που θα έχεις, τα άπειρα χαρτιά που θα πρέπει να μαζεύεις, θα πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά εκ νέου ότι δεν είσαι ελέφαντας πχ ότι σου φύτρωσε το κομμένο μέλος του σώματος.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

gladiator !
πολύ δυνατή, μπράβο!

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Γιατί να σηκωθούμε να κάτσει η έγκυος στο λεωφορείο, εμείς δεν είμαστε κουρασμένοι, στη δουλειά δεν είμασταν όλη μέρα;

Πες τα χρυσόστομη.

ΥΓ κλασικό παράδειγμα περίπτωσης που όταν στο μέλλον βρεθείς στη θέση αυτού που σχολιάζεις, καταλαβαίνεις (ελπίζω) τι έπρεπε να σου πουν παλιότερα όταν σχολίαζες.

Πουπουλόπαπια
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Για εγκύους κ άλλα άτομα με προβλήματα σταθερότητας στην ορθοστασία υπάρχουν ειδικές θέσεις στα λεωφορεία, υπάρχουν άλλα παραδείγματα όπου μετακυλουν πιο άμεσα οι επιπτώσεις στ@ children-free κ εξηγούν τα προνόμια που δίνονται σε όσα άτομα επιλέγουν να τεκνοποιήσουν κ να δώσουν γρανάζια στον κοινωνικό μηχανισμό.
Δε θέλουν/μπορούν όλ@ να γίνουν γονείς, ελπίζω να το ξέρεις αυτό κ να μην είναι το “όταν το ζήσεις θα καταλάβεις” η μόνη παιδαγωγική μέθοδος που έχεις :Ρ

PJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις. Το γεγονός ότι υπάρχουν *ειδικές* θέσεις, ούτε καν απλές θέσεις που σηκώνεσαι από ευγένεια, ειδικές που έχεις υποτίθεται υποχρέωση, δεν είναι καλό παράδειγμα για το ότι υπάρχουν ειδικά προνόμια για έγκυους; Ή δεν είναι αρκετά γελοίο σα θέμα για να παραπονεθεί κανείς ούτως ώστε να κάνω το point μου; Και το αν θέλουν ή μπορούν να γίνουν γονείς και ποιοι, τι σχέση έχει με αυτό που είπα; Κάποιοι από αυτούς που τώρα λένε διάφορα, στο μέλλον θα γίνουν γονείς, και κάποιοι από αυτούς θα καταλάβουν. Για όλα τα υπόλοιπα υποσύνολα του πληθυσμού το μόνο… Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πουπουλοπάπια δε χρειάζεται να κάνει κανείς παιδιά για να βρεθεί σε κατηγορία “προνομιούχου” μέλους της κοινωνίας μας.

rakoun
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

αυτός/αυτή που έγραψε δουλεύει στη ΔΕΗ με ΠΑΣΟΚ

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

“Σύνταγμα της Ελλάδος

‘Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)

1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.”

Η προστασία της μητρότητας έχει ιδιάζουσα κοινωνική σημασία έτσι ώστε να μην υποβάλλεται η μέλλουσα μητέρα στο δίλημμα επιλογής της μητρότητας και της διατήρησης ή εξέλιξης της εργασιακής της σχέσης. , ενώ συνδέεται με την διεθνώς, ευρωπαϊκώς και εθνικώς νομοθετημένη απαγόρευση δυσμενών διακρίσεων λόγω φύλου.

Συνεπώς, απλά γκρινιάζεις. Μη γκρινιάζεις.

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

<3

Guardian
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να ανοίξεις τα μάτια σου αγαπητέ/ή. Πώς τα έχεις καταφέρει και δεν έχεις συναντήσει ποτέ γυναίκες που δουλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή πριν γεννήσουν, που δεν παίρνουν όλη την άδεια που δικαιούνται για να μη χάσουν στην ουσία της θέσης τους, πόσοι εργοδότες ευνοούν τους άνδρες ή τους άτεκνους γιατί αυτοί μπορούν να τα “δώσουν όλα”, (λες και το να θες να γυρίσεις κάποτε σπίτι σου είναι ελάττωμα !), πόσες γυναίκες χάνουν ευκαιρίες εξέλιξης γιατί απλά πρέπει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, και τόσα άλλα παραδείγματα δεν ξέρω.

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Γιατί είναι στο δημόσιο μάλλον. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

“πόσοι εργοδότες ευνοούν τους άνδρες ή τους ατεκνους γιατί αυτοί μπορούν να τα “δώσουν όλα”
Κάποια στιγμή θα γράψω εδω να σας διηγηθώ τις συνθήκες ζούγκλας στην εταιρία στην οποία δούλευα (πολυεθνικη) πριν φύγουμε από την Ελλάδα.
Ενδεικτικά να πω ότι μου αρνήθηκαν αύξηση επειδή ήμουν έγγυος και άλλα τέτοια παράλογα.
Φοβερά προνόμια……..

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ειχα συνάδελφο που δούλευε ημιαπασχόληση λόγω σκύλου. Και μια άλλη που έφερνε το σκύλο στη δουλειά – ήταν όρος του συμβολαίου της. Έχω δει και σκύλο σε συνέντευξη. Αυτά γίνονται.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Όταν λες ημιαπασχηση λόγω σκύλου τι εννοείς; Και με τι μισθό;

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Δούλευε 80%, με τον αντίστοιχο μισθό, για να περνά περισσότερο χρόνο με το σκύλο.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Κοίτα εμείς στο γραφείο έχουμε κάποιους που δουλεύουν από το σπίτι 2-3 φορές την εβδομάδα για να μπορούν να βγάζουν βόλτα το σκύλο τους.
Εγώ δουλεύω από το σπίτι κάθε Τετάρτη για να παίρνω τα παιδιά από το σχολείο επειδή σχολαν νωρις.
Θεωρείται αυτονόητο και στις δύο περιπτώσεις.

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Τρομερά προνόμια…εχω δει 3 συναδέλφους να αποβάλλουν μέσα σε 5 μήνες λόγω πίεσης. Έχω πιάσει δουλειά σε εταιρεία και η διευθύντρια το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν μη διανοηθείς να μείνεις έγκυος για 3 χρόνια. Στην ίδια εταιρεία, συνάδελφος γέννησε πρόωρα λόγω της τρομερής πίεσης που της ασκούσε η διευθύντρια επειδή ήθελε να την κάνει να παραιτηθεί γιατί δεν το χωρούσε το μυαλό της ότι θα πληρώνει κάποια που κάθεται σπίτι (και φροντίζει το νεογέννητο μωρό της). Αξιοζηλευτα προνόμια, πράγματι. Εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει ούτε ο στοιχειώδης σεβασμός προς τη μητρότητα κι εσύ μιλάς για προνόμια;

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μάλλον είναι στο δημόσιο. Κι αν έχεις υπάρξει έστω και λίγο στο δημόσιο καταλαβαίνεις την μιζέρια του μηνύματος

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εγώ πάντως θέλω τα ίδια προνόμια και για αυτούς που έχουν σκυλί. Πολλοί θα με καταλάβουν.

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Εγώ σε καταλαβαίνω πάντως 😉

Ismini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Κι εγώ σε καταλαβαίνω

Το παπί.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Αυτοί με παιδί και σκυλί διπλα;

Nota Bene
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι είπες τώρα!!! Δεν μπορώ να κάνω like και παραπάνω από μία φορά.. Ειδικά αν δεν έχεις σχέση ή οικογένεια κοντά, ακόμα και ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι μπορεί να είναι πρόβλημα για δυνατούς λύτες!

τούρτα σεράνο
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και εγώ καταλαβαίνω.Ειδικά εάν αρρωσταίνουν βαριά , εκεί η κατάσταση είναι δράμα.

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Προνόμια?? αχχαχαχαχαχαχα!!! Όταν έμεινα έγκυος, άκουσα ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ την ατακάρα… “Ωχ, τώρα στάνταρ θα πέσει η απόδοσή σου στη δουλειά.. και ύστερα απορούμε που προτιμώνται οι άντρες..” Πολλές δουλειές έχασα “γιατί τώρα δε θα έχεις χρόνο και ξέρεις εγώ επείγομαι” και μόλις τολμούσα να απαντήσω, είχα και τους μανουλο-καμμένους να ωρύονται “ε τί δε θα βάλεις τώρα προτεραιότητα το παιδί σου???” Και όλα αυτά πριν καν γεννήσω… Όσες γυναίκες στον ιδιωτικό τομέα ή στα ελεύθερο επάγγελμα αποφασίζουμε να κάνουμε παιδιά, είμαστε ΠΑΡΑ πολύ θαραλλέες, σε βαθμό διαστροφής!!!!

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

εμένα δεν ήθελε να μ αναλάβει ο καθηγητής για την εργασία του μεταπτυχιακού επειδή ήμουν 5 μηνών έγκυος. Με είδε, ξίνισε τα μούτρα του, μου μιλούσε πολύ απότομα, στις συναντήσεις, μου τηλεφώνησε τη μέρα που μπήκα σπίτι με το νεογέννητο για συνάντηση ούσα εγχειρισμένη μετά την καισαρική και όταν του είπα ότι λόγω της κατάστασης δεν θα μπορέσω οπότε θα τα πούμε τον επόμενο μήνα ξέσπασε σε ένα παραλήρημα για την κακή μου απόδοση λόγω της κατάστασής μου και για το πόσο πίσω έχω μείνει με αυτή την πρόφαση. Με μωρό ασαράντιστο στο αμάξι , το δίχρονο αδεφάκι και τον… Διαβάστε περισσότερα »

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Έλεος ο κάφρος!