Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί μου είναι δύσκολο να πω σε κάποιον ότι μου αρέσει;

Δεν μιλάω για εξομολογήσεις αλλά για το πιο απλό όπως μου αρέσεις

Αμπα μου γεια σου. Γιατί μου είναι δύσκολο να πω σε κάποιον ότι μου αρέσει και εξηγώ. Είμαι στα 34 και τα τελευταία χρόνια(δυστυχώς μακάρι να ήξερα τι μου γινόταν όταν ήμουν πιο μικρή) που έχω ασχοληθεί με φεμινισμό και συνεχίζω ακόμα έχω καταφέρει να κερδίσω μάχες στην επαγγελματική οικογενειακή και λίγο στην κοινωνική μου ζωή. Στην προσωπική μου ζωή όμως νιώθω τελείως άπειρη σαν έφηβη. Τόσα χρόνια πέρα από περιπέτειες δεν εχω κάνει σχέση με κάποιον. Ήμουν όπως είχες πει κι εσύ το οποίο με είχε ταρακουνήσει και δεν το είχα σκεφτεί αυτή που περιμένει να τη διαλέξουν. Άφηνα πάντα τα προσωπικά μου στην άκρη γιατί πίστευα ότι κάτι θα έρθει ουρανοκατεβατο και θα είναι και καλό όπως στις ταινίες κάτι που βέβαια δεν το πιστεύω πια εννοείται. Δεν προσπαθούσα ποτέ και έχω μια αποθήκη γεμάτη απωθημένα. Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ φλερτάρω καζουαλ οταν βρίσκω λίγη ανταπόκριση διστάζω και δεν μπορώ να εκφραστώ όπως θέλω. Δεν μιλάω για εξομολογήσεις και μην με παρεξηγήσεις αλλά για το πιο απλό όπως μου αρέσεις θέλω να βγούμε ή ένα υπονοούμενο ότι θέλω σεξ με κάποιον για να περάσω το μήνυμα. Βλέπεις κάτι που δεν μπορώ να δω εγώ? Θέλω εξάσκηση ή ψυχολόγο?

Και τα δυο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

20 points
Upvote Downvote

12
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
10 Συντάκτες σχολίων
xrusaWolfcryAlouteroalbiona Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Κοίτα δε χρειάζεται να ξεκινήσεις με τα δύσκολα. Δε χρειάζεται να πεις στον άλλον μου αρέσεις. Λες του απλά να πάτε για ένα καφέ. Απλά, όπως θα το έλεγες σε μια φίλη σου.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Διστάζεις επειδή είσαι μια πριγκίπισσα και πρέπει να περιμένεις το βασιλόπουλο να έρθει να σε φιλήσει για να ξυπνήσεις. Επειδή δεν είσαι μια τσούλα. Επειδή οι άντρες είναι οι κυνηγοί και εσύ το θήραμα κι αν αντιστρέψεις τους ρόλους, θα χάσουν το ενδιαφέρον τους.

Sheep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

That escalated quickly

albiona
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν έχουν να κάνουν όλα με την πατριαρχία ρε παιδιά. Μπορεί να έχει ανασφάλεια η κοπέλα, ή χαμηλή αυτοεκτίμηση και να ντρέπεται. Δε χρειάζεται να πηγαίνουμε από την πριγκίπισσα στην τσούλα.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εφόσον φλέρταρει αλλά κολλάει στο παραπέρα, το θεωρώ πολύ πιθανό να είναι τα γνωστά κατάλοιπα που την εμποδίζουν. Ασφαλώς και υπάρχει περίπτωση να συμβαίνουν χίλια δυο άλλα πράγματα. Ας αποκλείσουμε τα πιο πιθανά και τα υπόλοιπα είναι δουλειά του ψυχολόγου και του ίδιου του ανθρώπου.

xrusa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ή γιατί έχει τόσο χαμηλή ανασφάλεια που το ενδιαφέρον που δέχεται την προσδιορίζει και δεν μπορεί να αντιγυρίσει τη διαδικασία γιατί θα νιώθει μειωμένη.

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έχεις σκεφτεί αν έχει τύχει να γνωρίσεις ποτέ κάποιον που θα σε κάνει να ξεπεράσεις αυτή τη δυσκολία;

Το λέω γιατί κι εγώ πάντα είχα δυσκολία να εκφραστώ, αν και όχι σε τέτοιο βαθμό με σένα. Ωστόσο, υπήρξαν κοπέλες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ενός… χελωνονιντζακίου, που μου τράβηξαν τόσο πολύ την προσοχή. Αποτέλεσμα ήταν όχι απλά να ξεπεράσω τις όποιες δυσκολίες έκφρασής μου αλλά να περάσω στο άλλο άκρο… χείμαρρος (με ωραίο πάντα τρόπο)!

latro
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μόνο που για να φτάσει στο σημείο να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες (=να της αρέσει κάποιος τόσο πολύ) θα πρέπει πρώτα να τον γνωρίσει καλύτερα και αυτό δεν γίνεται αν δεν επιδιώξει έναν καφέ.
Μάλλον κολλάει στην πολύ αρχή όταν έχει μόλις γνωρίσει κάποιον ή τέλος πάντων δεν γνωρίζονται καλά.
Τουλάχιστον εγώ αυτό παθαίνω. Ντροπές

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ αναφέρομαι σε περίπτωση που την κοπέλα την έβλεπα συχνά στον εργασιακό χώρο. Και όταν κάποια στιγμή ήταν να αλλάξω δουλειά, της πρότεινα να πάμε για καφέ, όπου της εξέφρασα ό,τι σκέψεις είχα για εκείνη όλο το διάστημα.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Βασικά, αν γνωριστείτε λίγο καλύτερα, δε χρειάζεται να του πεις αυτολεξί “μου αρέσεις” ή “θέλω να κάνουμε σεξ”. Μας έχουν καταστρέψει λίγο οι ρομαντικές κομεντί με τις παθιάρικες εξομολογήσεις, αλλά στην πραγματική ζωή, η γλώσσα του σώματος (με προσοχή πάντα) μια χαρά κάνει τη δουλειά και αποφεύγεις και την αμηχανία. Τί στο καλό, αν κοιτάς τον άλλο στα μάτια και λιώνεις, κάτι θα πάρει χαμπάρι, τόσο αναίσθητος πια; Εκτός αν δε νιώθει το ίδιο, οπότε εκεί υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Το θέμα είναι να ξεκινήσετε να γνωρίζεστε. Δε χρειάζεται να είναι ραντεβού-ραντεβού αν νιώθεις άβολα, μπορείς κάλλιστα να του προτείνεις… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Επίσης, πιστεύω ότι ένας από τους βασικούς λόγους που διστάζεις να κάνεις το πρώτο βήμα είναι ότι ακόμα κυκλοφορούν ευρύτατα μισογυνίστικες απόψεις, όπως η παρακάτω που πόσταρα: https://ampa.lifo.gr/koinotita/o-kazoyal-sexismos-tis-imeras-sto-flert-o-antras-milaei-protos/

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

“Δεν μιλάω για εξομολογήσεις και μην με παρεξηγήσεις αλλά για το πιο απλό όπως μου αρέσεις θέλω να βγούμε ή ένα υπονοούμενο ότι θέλω σεξ με κάποιον για να περάσω το μήνυμα. Βλέπεις κάτι που δεν μπορώ να δω εγώ? Θέλω εξάσκηση ή ψυχολόγο?” εγω νομιζω οτι θελεις ψυχολογο και οχι εξασκηση , γιατι πραγματικα υπαρχει κατι που δν βλεπεις. μηπως αυτο που λες εσυ “καζουαλ φλερτ” ειναι απλη συζητηση και ο αλλος το βλεπει διαφορετικα; και το ρωτω, διοτι οταν εισαι σε φαση φλερτ, δεν ειναι απαραιτητο να κανεις εσυ τις προτασεις αν εχεις κολλημα σε αυτο. μπορει να… Διαβάστε περισσότερα »