Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί μετά από ένα χωρισμό, επιστρέφουν κλαμένοι, στα γόνατα, ψάχνοντας επανασύνδεση;

Μιλάμε οι τύποι ούτε να με φτύσουν δεν ήθελαν όσο ήμασταν μαζί, αδιαφορία πλήρης, μήνες όμως μετά το χωρισμό, επέστρεφαν και με παρακαλούσαν

Αχ αγαπητή αμπα μου και αμποπαρεα… Θέλω σήμερα και γω να ρωτήσω κάτι που αφορά τους πρώην μου, και πιθανόν γενικά τους άντρες- έστω δλδ αυτούς που έχουν μπλέξει με φίλες μου. Φοβάμαι πως η απάντηση σου θα είναι πως ο καθένας είναι διαφορετικός, και δεν επιδεχομαι συγκεκριμένης απάντησης, αλλά εγώ θα την κάνω, μήπως και ξεκαθαρίσεις το μελανό αυτό σημείο στο κεφάλι μου. Η ερώτηση είναι η εξής: γιατί μετά από ένα χωρισμό, επιστρέφουν κλαμμένοι, στα γόνατα, ψάχνοντας επανασύνδεση. Το στορυ το δικό μου περιλαμβάνει κατά βάση κακοποιητικές σχέσεις, εγωιστές άντρες, ενοχική συμπεριφορά από μεριά μου, και λήξη αυτών των πολύ κακών σχέσεων με πρωτοβουλία δική μου, όταν έφτασαν σε τέλμα, δεν πήγαιναν άλλο με τίποτα. Μιλάμε οι τύποι ούτε να με φτύσουν δεν ήθελαν όσο ήμασταν μαζί, αδιαφορία πλήρης, μήνες όμως μετά το χωρισμό, επέστρεφαν και με παρακαλούσαν. Βλέπω το ίδιο pattern και με τους πρώην των φιλενάδων μου… Φταίει που γινόμασταν χαλί να μας πατήσουν ε;
-Καλά και γω απαράδεκτη να δέχομαι τέτοιες συμπεριφορές μέχρι να μην πηγαίνει άλλο..

Το συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι για την δική σου συμπεριφορά, και όχι για τη δική τους, γιατί το κοινό που έχουν όλοι αυτοί, είσαι εσύ.

Εσύ, επίσης, είσαι αυτή που επιλέγει ως φίλες γυναίκες με παρόμοια συμπεριφορά, γιατί την αναγνωρίζεις ως οικεία. Αν ισχύει βέβαια αυτό που λες. Μπορεί να επιλέγεις να δεις συγκεκριμένες περιπτώσεις, γιατί με αυτές ταυτίζεσαι, και άλλες να μην αντιλαμβάνεσαι καν.

Υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση: αν κάνεις συστηματικά κακοποιητικές σχέσεις, πρέπει να πας σε ψυχολόγο, για να καταλάβεις γιατί το κάνεις, και να σταματήσεις. Δεν είσαι «απαράδεκτη». Υπάρχει λόγος που είσαι έτσι, αλλά μπορείς να σταματήσεις να είσαι. Αν δεν έχεις όμως ιδέα γιατί, μόνο μέσα από θεραπεία θα το ανακαλύψεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

34 points
Upvote Downvote

14
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
Ασκαρδαμυκτί!Po the Pandaavistoumpitsasnowflake Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Moodus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πάντως σε εμένα δεν ξαναγυρίζει κανείς και δεν το λέω σαν παράπονο αλλά ως μία κατάκτησή μου.

snowflake
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ούτε και σε εμένα έχει γυρίσει κανείς αλλά εγώ το έχω λίγο ως παράπονο. Τόσο κακη ήμουν εγώ και δεν γύρισε ξανά κανένας; Τέτοια μορφή παραπονου. Ειδικά από πρώην στους οποίους εγώ θα γυρνούσα, με πονάει που δεν θα γύριζαν εκείνοι (σε σχέσεις που ήταν ερωτευμένοι και εκεί όσο ήμασταν μαζί και εκείνοι).

toumpitsa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχε αυτοπεποίθηση αγαπημενη.Δεν θές να παίξεις. Κι εκεινοι το σέβονται. Οι αλλοι που ειναι πιο ανοιχτοι στα παιχνιδια δεχονται τα πισωγυρίσματα

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φαίνεται να σε ελκύει αυτό που δεν μπορείς να έχεις και δείχνεις μεγάλη ανοχή, πιθανότατα επειδή έτσι θεωρείς ότι θα παραμείνουν κοντά σου ή κάποια στιγμή θα ανταποδώσουν. Ϊσως.. Είναι κάτι που πρέπει να διερευνήσεις.

Όσο για τους συγκεκριμένους συντρόφους, όσες φορές το έχω ακούσει, είναι πάντα επειδή ακολούθησε σχέση που είτε τους πλήγωσε, είτε τους απέρριψε. Οπότε επιστρέφουν εκεί που δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, σε μια προσπάθεια να λάβουν ένα boost αυτοπεποίθησης. Επιστρέφουν στο safe και στο σίγουρο.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Στη δίκη μου περίπτωση, που δεν ήταν κακοποιητικές σχέσεις, ενώ φύγανε οι ίδιοι ξαναγυρνούσαν. Ο ένας δε,μετά από 15 χρόνια και ήταν και μεγαααααλος ερωτας…Δε μπόρεσα να ερμηνεύσω γιατί το έκανε, απ’εξω απ’εξω θα σου πω ότι γυρνάνε στη σιγουράτζα και κατά βάθος δεν το έχω ψάξει περισσότερο γιατί δε με αφορά. Οι ίδιοι οφείλουν να ψάξουν μέσα τους,εγώ μόνο pathetic το βρίσκω.
Και τα λόγια:είσαι ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής μου, εκανα μεγάλο λάθος κλπ…μήτε που τα εδωσα σημασία. Από μεγάλα λόγια,όχι μόνο χορτάσαμε όλοι αλλά μπουκώσαμε και τα ξεράσαμε κιολα.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεδομένου ότι ο κοινός συντελεστής είσαι εσύ, προφανώς έχει να κάνει και με την δική σου στάση. Λες ότι γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν, επομένως στη διάρκεια της σχέσης σε θεωρούν δεδομένη, ότι δεν θα πάς πουθενά, δεν θα τους απασχολήσεις, γενικά θα είσαι εκεί σαν πατάκι που δεν θέλει ούτε τίναγμα. Συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς. Προφανώς και δεν σε θεωρώ χαλί, είσαι μια γυναίκα που έτσι έχει μάθει. Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι τις λήγεις εσύ αυτές τις σχέσεις. Όταν λοιπόν σε χάνουν από την ζωή τους, χάνουν την σταθερά, μια γυναίκα που τους έκανε τα χατίρια, ανεχόταν… Διαβάστε περισσότερα »

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Γιατί τους πήραν το παιχνίδι τους. Και το θέλουν το παιχνίδι τους. Κι ας μην παίζουν. Θέλουν να ξέρουν ότι σε περίπτωση που θελήσουν να παίξουν έχουν παιχνίδι. (Επίσης για κάποιον λόγο οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στα δράματα. Για κάποιο λόγο -για τον οποίο έχω κάποια σενάρια αλλά όχι ολοκληρωμένη θεωρία ακόμα- έχουν ταυτίσει τις δραματικές καταστάσεις με βαρύ έρωτα σαν αυτόν που ακούμε στα λαϊκά άσματα.)

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αυτό ακριβώς. Και είναι λογικό να το κάνουν όλοι, εφόσον επιλέγει άντρες με συγκεκριμένο pattern συμπεριφοράς. Όταν φυτεύεις μηλιά, μήλα θα πάρεις, δεν γίνεται να πάρεις πορτοκάλια, όσο κι αν εσύ εξαρχής ήθελες πορτοκάλια.

toumpitsa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πάντως σε εμένα κανείς δεν γυρνάει πίσω.ειμαι σκληρή σε αυτό το θέμα και το παίρνουν το μήνυμα .Δείχνει αδυναμία και δεν ειμαστε αποκούμπια κανενός.

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

το είχα κι εγώ αυτό το πρόβλημα μέχρι που κατάλαβα ότι ήμουν το καλόβολο κορόιδο που δεν ήθελαν να χάσουν. Οι δύο σε μένα ήρθαν και με προτάσεις γάμου…

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Επιστρεφουν σε εσενα επειδη τους εφτυσες για μεγαλο χρονικο διαστημα. Σιγα σιγα θα μαθεις να κανεις σωστες επιλογες και να βαζεις τα ορια σου, προτου χωρισετε.

Υδατοκρίτης
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κατ’ αρχήν το θύμα δεν φταίει ποτέ. ΠΟΤΕ. Αυτό που βλέπω είναι ότι ο δρόμος κάθε μέρα και γίνεται μακρύτερος. Και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς. Πέρα από την υποστήριξη σε προσωπικό επίπεδο, θα πρέπει να το δείτε σε πολύ βάθος. Εννοώ πέρα από την εγρήγορση και τη διαρκή ενημέρωση και παραστάσεις σας σε υποθέσεις κακοποιήσεων που κατέληξαν στη δικαιοσύνη, να βρείτε συμβούλους που να έχουν εμπειρία σε τέτοιες έρευνες (μάλλον από το εξωτερικό, γιατί εδώ δεν ξέρω αν υπάρχουν, αλλά και να ήξερα δεν θα διαφήμιζα) και να έχετε στα χέρια σας χρήσιμα εργαλεία. Εν ανάγκη (επειδή απ’ ό,τι φαίνεται… Διαβάστε περισσότερα »

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γιατί δεν το έκανες εσύ (να κλαις και να τους γυρεύεις απεγνωσμένα). Πάντως αυτό που μας λες, ότι έχεις ροπή στους κακοποιητικούς (και νάρκισσους, απ’ ότι μπορώ να καταλάβω) τύπους, καλό θα ήταν να το δουλέψεις λίγο με ειδικό, για να έχεις καλύτερη ποιότητα σχέσεων και ζωής γενικώς.