Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί μένω σε μια σχέση που δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες μου;

Γενικά νιώθω ότι βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο και κάθε φορά που προσπαθώ να το συζητήσω μαζί του αυτός αλλάζει κουβέντα και μου λέει να επικεντρώνομαι σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν

Αγαπητή Α-μπα, Είμαι σε μια σχέση εδώ και 2 χρόνια, εγώ 26 αυτός 29. Το πρόβλημα είναι ότι νιώθω πως εκείνος δε μπορεί να μου δώσει όλα όσα θέλω. Εγώ θέλω να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να συγκατοικήσουμε αλλά εκείνος είναι ανένδοτος. Προσπαθώ να συμβιβαστώ με το να έρχεται 1-2 φορές τη βδομάδα (προ καραντίνας) και να μένει σπίτι μου αλλά νιώθω ότι δε μου αρκεί. Αυτός λέει ότι του ζητάω πολλά, περισσότερα απ’αυτά που μπορεί να δώσει και ότι μια μέρα θα ήθελε να με παντρευτεί και να μείνουμε μαζί αλλά όχι ακόμα. Εγώ δεν ενθουσιάζομαι με την ιδέα του γάμου και ούτε το θεωρώ προφανώς προαπαιτούμενο ώστε να μείνουμε μαζί και του το έχω πει. Τώρα με την καραντίνα έχουμε καιρό να βρεθούμε γιατί μένουμε μακριά κι εγώ δουλεύω σε νοσοκομείο οπότε είπαμε καλύτερα να κρατήσουμε αποστάσεις. Οπότε έχω πάρει λίγη απόσταση και βλέπω ότι προσπαθώ να συμβιβαστώ μ’αυτό που θέλει αυτός και να καταπιέσω τη δική μου ανάγκη και επιθυμία για συγκατοίκηση. Από την άλλη δε θα ήθελα να συμφωνήσει μόνο και μόνο επειδή τον πιέζω. Γενικά νιώθω ότι βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο και κάθε φορά που προσπαθώ να το συζητήσω μαζί του αυτός αλλάζει κουβέντα και μου λέει να επικεντρώνομαι σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον ξέρω τι θα μου απαντήσεις, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι αν περιμένω λίγο ακόμα ίσως αλλάξει γνώμη κλπ. Όμως όσο περνάει ο καιρός αναρωτιέμαι γιατί να μένω σε μια σχέση που δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες μου; Κι αυτός γιατί να μένει σε μια σχέση στην οποία υφίσταται καταπίεση από μένα στο θέμα της συγκατοίκησης; Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ.. Συγγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ εκ των προτέρων κι εσένα και όσους δωσουν τα φώτα τους στα σχόλια!

Lenu

Μένεις σε μια σχέση που δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες σου διότι είναι ρίσκο να αφήσεις αυτά που ξέρεις για να βγεις στο άγνωστο.

Αυτή η απάντηση είναι εύκολη – όμως εγώ θα σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Δεν φαίνεται πουθενά στο κείμενο ότι θέλεις να μείνεις μαζί του επειδή είναι υπέροχος και δεν τον χορταίνεις, επειδή όταν θα μένετε μαζί θα ευτυχήσετε παρέα, επειδή σε στηρίζει και είναι η οικογένεια σου. Θέλεις να προχωρήσετε παραπέρα επειδή θέλεις να προχωρήσετε παραπέρα, επειδή «αυτό κάνουν» όταν έχει περάσει το χ διάστημα, που είναι τα δυο χρόνια. Έχεις ανάγκη και επιθυμία για συγκατοίκηση, περισσότερο από την επιθυμία για τον συγκεκριμένο, νομίζω. Και πιστεύω ότι κι αυτός το ξέρει. Δεν βλέπω ενθουσιασμό από καμία πλευρά, και δεν είναι αυτή αφετηρία για κοινή ζωή.

Αυτός κατά πάσα πιθανότητα μένει γιατί είναι ρίσκο να φύγει και να βγει στο άγνωστο, άσε που αν περιμένει κι άλλο μπορεί να αλλάξεις γνώμη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

34 points
Upvote Downvote

17
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
AnnaΣουσουράδαΜαύρο Γατίnena Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Το “να επικεντρώνομαι σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν” πρέπει να είναι μια από τις πιο βαριέμαι-να-συζητήσω απαντήσεις όταν συζητάς για τη σχέση σου, απευθείας από καμπάνια της διεθνούς αμνηστείας, λες και δουλεύετε σε διπλωματικό σώμα και είστε υποχρεωμένοι να βρείτε κάποιο κοινό έδαφος.
Δηλαδή, αν βρίσκετε και οι δύο χαριτωμένα τα κουτάβια αρκεί;

Πάντως, δεν καταλαβαίνω γιατί να μείνεις σε μια σχέση που πρέπει να πιέσεις για να πάει μπροστά, τύπου, ε, ας πάει και το παλιάμπελο, μια ψυχή που ‘ναι να βγει..
Γιατί να μην ψάξεις μία που ο άλλος να σε επιλέγει πανηγυρικά;

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ειλικρινά, αυτή η ατάκα μπορεί να κάνει τα νεύρα μου κρόσσια στο δευτερόλεπτο. Για εμένα είναι ξεκάθαρος λόγος να φύγω τρέχοντας και να μην κοιτάξω ποτέ πίσω.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Πραγματικά, δείχνει πόσο λίγο σε ενδιαφέρει η συζήτηση και κατ’ επέκταση κάτι που αφορά τον άλλο και κατ’ επέκταση η σχέση.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Αυτό ακριβώς. Εμένα όταν μου έτυχε τέτοια περίπτωση κατάλαβα ότι ο άλλος δεν ήθελε να με βλέπει όσο εγώ και να μοιραστεί την καθημερινότητα του μαζί μου και έκοψα ρόδα μυρωμενα. Σποιλερ αλερτ : κατάφερα βρήκα ανθρωπο που δε με χορταινει αλλά έψαχνα τρία χρόνια.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

#braggingalert
Αστειεύομαι φυσικά Γατί μου
3 χρόνια δεν είναι τόσο άσχημα ειδικά αν σκεφτείς το γιατί το κάνεις, επιπλέον, ότι πρέπει για να έχεις υλικό για sitcom, black cat dating 😊

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

καλε ναι, δεν περηφανευομαι, τυχη ητανε, αν δεν ειχα βρει θα ελεγα ακομα ψαχνω, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο :Ρ :Ρ :Ρ

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Το αποτέλεσμα είναι που διαφέρει μάνα μου 😂😂

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μένουμε λόγω φόβου. Φεύγουμε όταν το “φοβάμαι το θεωρητικό για πάντα με αυτόν τον άνθρωπο” γίνει δυνατότερο απ’το “φοβάμαι το άγνωστο”.

MarinaK
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

ναι, Υπνερωτομαχία μου, συμπληρώνω και το “φεύγω γιατί αυτό που γίνομαι και που ζω είναι χειρότερο απο τον τεράστιο φόβο που κρύβει το άγνωστο”. Η συνειδητοποίηση δηλαδή οτι χειρότερα δεν γίνεται, όταν το χειρότερο το ζεις. Δυσκολα φεύγεις απο μια μέτρια κατάσταση που δουλεύει στο ρελαντί. Συνήθως αγριέυει πολύ το πράγμα και το μέσα σου γίνεται αβάσταχτο που κερδίζει τον φόβο.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν θέλεις να συμφωνήσει επειδή τον πιέζεις. Τότε γιατί τον πιέζεις? Το “θα κατσω μήπως αλλαξει γνώμη” σημαίνει ότι θα επανέρχεσαι στο θέμα. Είστε σε διαφορετικές φάσεις, είναι ξεκάθαρο. Μου φαίνεται ότι ο σύντροφός σου, όχι μόνο δεν θέλει αλλά χρησιμοποιεί και κάτι αόριστο μελλοντικά για να αποφύγει καποια ξεκαθαριση. Πιστεύω ότι κατα βαθος το έχει αποκλείσει. Αυτή την αίσθηση έχω.

Πήγαινε να ζητας από εκεί όπου υπαρχει η διαθεση να σου δώσουν . Τώρα αν θες να χάσεις το χρόνο σου, χάστον δικός σου είναι.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Βλέπω τόσο συχνά ανθρώπους να κάνουν τις λάθος ερωτήσεις και να αναρωτιούνται γιατί δε βρίσκουν απάντηση. Αγαπητη, το γιατί αυτός δε φεύγει είναι η λάθος ερώτηση και ακόμα και να ήξερες την απάντηση δε θα σε βοηθούσε κάπου. Η σωστή ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι γιατί θέλεις συγκατοίκηση με τον συγκεκριμένο; Και γιατί ΕΣΥ μένεις σε μια σχέση στην οποία δε νιώθεις ότι σε καλύπτει.

Betty Boop
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ρε παιδί μου, οι επόμενες φάσεις σε μία σχέση γίνονται κάπως με ένα φυσικό τρόπο. Εσύ έχεις αντιστρέψει την συνεπαγωγή. Δηλαδή, είστε καλά άρα θα συγκατοικήσετε, συγκατοικείτε άρα είστε καλά.

hanomai giati remvazo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Better the evil you know… Ο φοβος του άγνωστου μαζί με τον φόβο της απώλειας, δύσκολη πίστα.

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Εγώ δεν ενθουσιάζομαι με την ιδέα του γάμου και ούτε το θεωρώ προφανώς προαπαιτούμενο ώστε να μείνουμε μαζί και του το έχω πει”. Για να προχωρήσεις σε συγκατοίκηση με κάποιον δεν είναι προϋπόθεση ο γάμος ούτε η συγκατοίκηση αποτελεί συμβόλαιο ότι θα παντρευτείτε εν τέλει. Αυτός έτσι το βλέπει; Εγώ από το κείμενο παίρνω την εντύπωση ότι δεν είστε στην ίδια σελίδα του βιβλίου. Αυτός καλά περνάει μέχρι στιγμής και για αυτό μένει, εφόσον το ρωτάς. Εσύ είσαι που χάνεις αυτή την στιγμή γιατί θέλεις το κάτι παραπάνω. Επίσης μάλλον έχετε διαφορετικές απόψεις περί γάμου και καλό θα είναι να… Διαβάστε περισσότερα »

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μενεις επειδή έχεις ακούσει πολλές ιστορίες στις οποίες ο άντρας “ωρίμασε” με τα χρονια και η Πηνελόπη δικαιώθηκε. Όμως αυτο το happy end δεν είναι πάντα η αναμενόμενη εξέλιξη και θα πρέπει απο τώρα να σκεφτείς τι θα γίνει αν αντι να αλλάξει γνώμη σε χωρίσει σε δυο χρόνια και κανεις δεν σε αποζημιώσει για την αναμονή σου. Επίσης τωρα νιωθεις να σε φθείρει που, απο οτι φαινεται, νιωθεις να τον θέλεις πιο πολύ απο οτι σε θέλει; Βγαινει και σε άλλα πραγματα αυτο; είσαι πχ η πρωτη που θα στείλει μήνυμα; η πρωτη που θα προτείνει να κανετε κάτι… Διαβάστε περισσότερα »

nena
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμενα παλι γιατι μου φαινεται οτι ο λογος που δεν το προχωραει ειναι οικονομικος; Το εχετε συζητησει αυτο να δεις τι σκεφτεται και ο ιδιος, η απλως πηγαινεις με γνωμονα το οτι εσυ θες και that’s it;

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Αυτός λέει ότι του ζητάω πολλά, περισσότερα απ’αυτά που μπορεί να δώσει και ότι μια μέρα θα ήθελε να με παντρευτεί και να μείνουμε μαζί αλλά όχι ακόμα…”🙄