Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί με ελκύουν τόσο έντονα οι μεγαλύτεροι άντρες;

Φοβάμαι πως δίπλα τους θα νιώθω μειονεκτικά

Αγαπητή Αμπα είμαι στα 18 και φέτος θα δώσω πανελλήνιες,νιώθω πολύ χαρούμενη και τυχερή καθώς μεγάλωσα σε μια υγιείς κατα την γνώμη μου οικογένεια,η μητέρα μου και ο πατέρας μου πολυ αγαπημένοι,ασχολούνται με εμένα και με τα αδέρφια μου όσο μπορούν λογω φόρτο εργασίας,εχω πολύ καλές σχέσεις και με τα αδέρφια μου. Η μητέρα μου αρκετά ανεξάρτητη,δεν εχει κόμπλεξ με το νοικοκυριό,ζητάει απο τον πατέρα μου να την βοηθάει και φέρνει και γυναίκα στο σπίτι,πιστεύει στην ισότητα των φίλων με μερικές αποκλίσεις που δεν τις εχει αντιληφθεί ούτε η ίδια(και γω τώρα διαβάζοντας διαφορά άρθρα αρχίζω και καταλαβαίνω καλύτερα).Βεβαια έχει σχεδόν δεδομένο όπως όλοι οτι θα γίνω μάνα,οπως και για τα αγόρια αδέρφια μου όμως οτι θα γίνουν πατεράδες(εννοώ οτι δε το κάνει μόνο σε εμένα που είμαι κορίτσι).Μου λέει συνέχεια οτι τα παιδιά είναι ευτυχία και οτι αν μεγαλώσεις και δεν έχεις οικογένεια η μοναξιά στα γεράματα είναι πολυ δύσκολη (βέβαια αυτό δεν μου ακούγεται αξιόλογος λόγος για να κάνει κανείς παιδιά γιατί είναι λες και κάνουν παιδιά για να μην είναι μονοι τους)Θα με ενδιέφερε πολύ να ασχοληθώ με την τόνωση της παιδικής αυτοπεποίθησης ως παιδοψυχολογος(δεν είμαι στην θεωρητική κατεύθυνση όμως)οπότε λογικά θα ασχοληθώ με τα μαθηματικά που με ενδιαφέρουν και αυτά εξίσου πολύ και θα ήθελα να γίνω πολυ καλή στο επάγγελμά μου.Αλλα μερικές φορές τους λέω οτι δεν θα κάνω παιδιά και οτι δεν είμαστε όλοι για να γίνουμε γονείς,απο αντίδραση.(το πιστεύω οτι δεν είμαστε όλοι για να γίνουμε γονείς,αλλα εγώ νομίζω οτι με αρκετό ψάξιμο πολύ αγάπη υπομονή και χρόνο οτι είμαι πρόθυμη να μπω σε αυτή την διαδικασία αν και είνα ακόμα νωρίς για τετοιες σκέψεις).Ο πατέρας μου λίγο αδιάφορος,αν και το βλέπω οτι με αγαπάει δεν το δείχνει οπως θα ήθελα,μερικές φορές οι τρόποι του είναι άκομψοι,μεγάλωσε δύσκολα και απο μικρός είναι στην δουλειά οπότε κατα την γνώμη μου,για αυτά τα δεδομένα είναι πολύ ανοιχτόμυαλος.αυτό είναι πανω κάτω το πλαίσιο.Το Θέμα μου είναι οτι αν και δεν έχω κάνει καποια σοβαρή σχέση ακόμα,με ελκύουν οι μεγαλύτεροι άντρες(10χρόνια)με γνώσεις και άποψη αλλά που εγω δίπλα τους λογικά θα νιώθω μειονεκτικά.Δεν εννοώ οτι δεν θέλω να βγάλω κάποιο πανεπιστημίο, ίσα ίσα, ή οτι δεν θα έχω απόψεις αλλα σε αυτήν την φάση συγκριτικά με έναν τέτοιο άνθρωπο σίγουρα είμαι σε μειονεκτική θέση.Ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στην οικογένεια μου,η μητέρα μου είναι σπουδαγμένη και ο πατέρας μου όχι,αν και ο πατέρας μου και γνώσεις εχει και απόψεις καθώς ψάχνετε μόνος του.Αυτό θα είναι πρόβλημα σε μια μελλοντική μου σχέση; Και γιατί συμβαίνει τόσο έντονα;

Είσαι στην φαντασίωση και όχι στην σχέση, οπότε θα δούμε αν αυτό που νομίζεις ότι επιθυμείς είναι όντως αυτό που επιθυμείς. Αν στο μέλλον τα φτιάχνεις συστηματικά με πολύ μεγαλύτερους, και αν αυτό αρχίσει να σου δημιουργεί προβλήματα στη ζωή σου, τότε θα χρειαζόταν περισσότερη διερεύνηση.

Δεν είναι σπάνια γυναικεία φαντασίωση ο μεγαλύτερος άντρας που λύνει όλα τα προβλήματα, έτσι έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι λειτουργεί ο κόσμος, ότι θα έρθει κάποιος άντρας και θα μας σώσει. Μέσα σε όλα αυτά που γράφεις, αναφέρεις και ότι ο πατέρας σου σου φαίνεται αδιάφορος, και ότι δεν σε αγαπάει όπως θα ήθελες. Ως ψυχολόγος πενταροδεκάρας λέω, δεν βλέπεις και μόνη σου πώς συνδέεται αυτή η άποψη που έχεις για τον πατέρα σου με το γεγονός ότι σε ελκύουν μεγαλύτεροι άντρες; Ευτυχώς όχι μεγαλύτεροι στην ηλικία του πατέρα σου, αλλά όταν είσαι 18 οι εικοσιοχτάχρονοι φαίνονται έμπειροι μαθουσάλες.

Μιας και είσαι στην αρχή της αναζήτησης, η μητέρα σου δεν ζητάει τη «βοήθεια» του άντρα της, είναι και οι δυο υπεύθυνοι για την ορθή λειτουργία του νοικοκυριού. Αν είναι βοήθεια, τότε υπονοείται ότι η καθαριότητα είναι δική της υπόθεση και ο άντρας συμμετέχει εθελοντικά, ενώ δεν είναι κανονικά δική του δουλειά.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

62 points
Upvote Downvote

28
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
16 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
21 Συντάκτες σχολίων
ΓράφωνδήθενFlying GrandmaAllesGoedΛουλού Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Καταρχάς όποια φαντασίωση είχε η κοπέλα την κατέστρεψε η Λένα με τη φωτογραφία 😂.
Κατά δεύτερον ελπίζω να συγκεντρωθείς στα μαθήματά σου αυτή τη χρονιά, θα σου δοθεί η δυνατότητα να αναλύσεις πολύ περισσότερα πράγματα (αφότου ενηλικιωθείς) ως φοιτήτρια. Επίσης θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, αν μιλάμε για 10 χρονια δεν είναι μεγαλη η διαφορά, αλλά πρόσεξε διπλά τα κίνητρα που έχει ένας πολύ μεγαλύτερος σου για να σε πλησιάσει.
Τέλος ας γελάσουμε όλοι μαζί με τον 27χρονο γεμάτο γνώση, απόψεις και σοφία για τη ζωη! 😂

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Ο κύριος της φώτο θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη εκδοχή του Μαθουσαλίξ.

Thundercats
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έντελβαις κέντησες! Γελάω με δάκρυα!

anta188
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχαχχαχα ενταξει γελασα πολυ με την απαντηση σου!!!! RIP στην χαμενη φαντασιωση της κοπελας!!!!

Flying Grandma
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Κλαίω 😂😂😂😂

JanetWeiss
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ως πρώην (κλαψ!) 16-χρονη που είχε σχέση με 26-χρονο – και μάλιστα που κράτησε κάμποσο, 2 χρόνια – έχω να πω, από τη δική μου την πλευρά (άσε δηλαδή το τί βρίσκει ο 26-χρονος στη 16-χρονη γιατί είναι άλλη ιστορία και δεν νομίζω ότι έχω να συμβάλλω ιδιαιτέρως θετικά) μετά από πολλά χρόνια, και μετά από αρκετή ψυχανάλυση, κατάλαβα ότι στη ζωή μου ψάχνω (άντρες, μεγαλύτερους) μέντορες που να ξεκουράζουν το μυαλό μου με τις επιλογές τους [= να ακολουθώ τη δική τους πορεία και να μη χρειάζεται να αποφασίσω για τον εαυτό μου]. Δε λέω ότι κι εσύ θα… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Ειδικός

Διαβάζω κι εγώ για μεγαλύτερους άντρες και περιμένω ν’ ακούσω για 50ρηδες. Η αλήθεια είναι πως πράγματι στη φάση που είσαι οι 28χρονοι φαίνονται αρκετά μεγαλύτεροι για ν’ αποτελέσει θέμα συζήτησης η διαφορά ηλικίας και όσα αυτή συνεπάγεται. Σε μερικά χρόνια όμως θα γελάς..

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

“Έμπειροι μαθουσάλες”. Σ’ ευχαριστώ γι’ αυτή τη στιγμή.

flavors
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ωραία δομημένη σκέψη και υπέροχα διατυπωμένο κείμενο αγαπητή 18 χρονη 🙂

RoseGold
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή, τώρα «βγαίνεις» στην πραγματική ζωή. Θα σε ερωτευτούν και θα ερωτευτείς. Θα σε αγαπήσουν και θα αγαπηθείς. Θα σε εξαπατήσουν και θα εξαπατήσεις. Δεν έχει τόση σημασία η ηλικία. Μια σχέση ξεκινάει με την έλξη, χτίζεται με τη συνεννόηση και αναπτύσσεται με τους κοινούς στόχους. Μπορεί, ας πούμε, να «μπλέξεις» με έναν 32χρονο που τώρα φαντάζει στα μάτια σου… μεγάλος και στο τρίτο ραντεβού να συνειδητοποιήσεις ότι είναι εντελώς ανώριμος και αδιάφορος. Ή να βγεις με ένα αγόρι 22 χρονών και να είναι ένα άτομο δυναμικό, αποφασιστικό, συναρπαστικό και να κάνετε μαζί ωραίες συζητήσεις και όνειρα. Σε κάθε περίπτωση,… Διαβάστε περισσότερα »

RoseGold
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συγγνώμη, εννοούσα: Θα σε ερωτευτούν και θα ερωτευτείς. Θα αγαπήσεις και θα αγαπηθείς. Θα σε εξαπατήσουν και θα εξαπατήσεις.

ΑτελείωτοςΚαφές
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτή η φωτογραφία…

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

>Η κοπέλα μιλάει για 28χρόνο
>Η φωτογραφία έχει έναν 60χρονο+
😂😂😂

Κασσάνδρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλέ?!!! 🙂
Ο Μπρόσναν, ο Γκίμπσον και ο Γουίλις είναι 60+!
O Τομ Σέλεκ πλησιάζει τα 70!
Ο Χάρισον Φορντ έχει περάσει τα 70!
Ο μπαμπάς μου είναι 71 και ο κύριος της φωτό είναι σαν θείος του! Μιλάμε για 80+, μην πω πάει για τα 90! (Βέβαια στην ηλικία του μια χαρά είναι, ενεργητικότατος και κεφάτος!) 🙂

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχεις απόλυτο δίκιο!Πιστεύω ότι έπρεπε να γράψω 75+ τουλάχιστον 😂😂😂

💔broken heart💔
Επισκέπτης
Συμμετέχων
💔broken heart💔

Κοίτα, στην ηλικία που είσαι , αν βρεις εναν 30 άρΗ οντως θα υπάρχει πρόβλημα χάσματος λογω ηλικίας. Αν ομως ήσουν 30 και σου άρεσε ενας 40 άρης ( την ιδια διαφορά) τοτε δεν θα είχες τον ίδιο προβληματισμό.
Πιστευω οτι ο προβληματισμός σου έχει τις ριζες του στην δική σου παντελή έλλειψη εμπειριών .
Αν σε βασανίζει αυτή προτίμηση και δεν ξέρεις πώς να την χειριστείς, ξεκινα να κάνεις σχέσεις , να ταξιδέψεις , να αποκτήσεις πολλές εμπειριες και φυσικά να μορφωθεις.

💔broken heart💔
Επισκέπτης
Συμμετέχων
💔broken heart💔

“Είσαι στην φαντασίωση και όχι στην σχέση, οπότε θα δούμε αν αυτό που νομίζεις ότι επιθυμείς είναι όντως αυτό που επιθυμείς. Αν στο μέλλον τα φτιάχνεις συστηματικά με πολύ μεγαλύτερους, και αν αυτό αρχίσει να σου δημιουργεί προβλήματα στη ζωή σου, τότε θα χρειαζόταν περισσότερη διερεύνηση.”

Πολύ σωστά. Αν όμως παραμείνει κολλημένη στη φανταςίωση και δεν προχωρήσει;