Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί λέμε εσωτερικευμένος μισογυνισμός αντί σκέτο μισογυνισμός;

Μου κάνει λίγο πιο (ηθελημένα) κομπλικέ

Σοβαρά τώρα, τι διαφορά έχει ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός από το σκέτο; Εννοούμε μήπως τον ακούσιο μισογυνισμό που δεν καταλαβαίνει καν ο φέρων περί τίνος πρόκειται; Κι αν ναι, μήπως γίνεται κατάχρηση του όρου; Απ την άλλη, αν είναι συνειδητός μισογυνισμός τότε τι το θέλουμε το εσωτερικευμένος; Αν εννοούμε κρυφός (δηλαδή το ξέρεις ότι τον έχεις, αλλά ψιλοντρέπεσαι) τότε το εσωτερικευμένος μου κάνει λίγο πιο (ηθελημένα) κομπλικέ.

Nαι, εννοούμε αυτόν που η φέρουσα δεν καταλαβαίνει ότι τον έχει, και στρέφεται εναντίον της. Τι θέλεις να πεις «μήπως γίνεται κατάχρηση του όρου;» Ότι δεν ξέρουν όλοι τι σημαίνει και μπορεί να τον χρησιμοποιούν λάθος; Ναι, δεν θα είναι ο πρώτος όρος που το παθαίνει. Κι αν γίνεται κατάχρηση ας πούμε, τι θα πει αυτό, ότι πρέπει να τον καταργήσουμε για να αποφύγουμε τα λάθη;

Αν θέλεις να μας πεις ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτός ο όρος (ενώ ομολογείς ότι δεν ξέρεις τι είναι), είναι γνώμη σου, και μπορείς να την έχεις, εμείς θα συνεχίσουμε να τον χρησιμοποιούμε, γιατί περιγράφει κάτι που χρειάζεται κατεπειγόντως περιγραφή.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
Μαύρος ΓάτοςphychodelicoAlethiometerΜάνα Κουράγιο Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Και όσο πιο γρήγορα τον βρεις μέσα σου και τον θεραπεύσεις, τόσο το καλύτερο για σένα κυρίως. Εγώ εδώ χρωστάω στη Λένα ένα μεγάλο ευχαριστώ.

phychodelico
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Και εμένα η Λένα με βοήθησε πολύ στο να εντοπίζω τον μισογυνισμο και αισθάνομαι τυχερή που διαβάζω α μπα.

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η αλήθεια είναι ότι μου έχει φανεί πολύ χρήσιμος γιατί δεν μπορούσα να περιγράψω το είδος αυτό του μισογυνισμού των γυναικών που ήταν διαφορετικό από των αντρών λόγω αθέλητης και ασυνείδητης αυτοαναφορικότητας. Και κάποιος που έδωσε τη λέξη γι’ αυτό για να μπορώ να το περιγράφω στις γυναίκες όταν το έκαναν (γιατί από όοοολα τα κουσούρια που έχω αυτό μου είχε ξεφύγει, δεν υπέφερα ποτέ από αυτό, δε χρειάστηκε να το διορθώσω). Κι άλλη μια αλήθεια είναι ότι το cool girl που θέλει να είναι cool στα μάτια των αγοριών, που έχει ανάγκη την ανδρική επιδοκιμασία συγκεκριμένα, ούτε που πρόκειται… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οποιαδήποτε κατάσταση υποταγής είναι τόσο εσωτερικευμένη και ασυνείδητη ώστε να μην γίνεται αντιληπτή από τον υποταγμένο ο οποίος την θεωρεί ως την φυσική τάξη του κόσμου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Και ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός είναι μια από αυτές.
Αρα, ο όρος οφείλει να προβάλλεται, ακόμα κι αν αναπόφευκτα προκύψουν ορισμένες αστοχίες και υπερβολές κατά τη χρήση του.