in ,

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί είναι τόσο ανώριμοι οι άντρες στο θέμα της αντισύλληψης;

Επέμενε ότι θα τραβιόταν

Επέμενε ότι θα τραβιόταν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

brando makes branding 93UoSouP04o unsplash

Γιατί οι άντρες είναι τόσο ανώριμοι στο θέμα της αντισύλληψης και της προφύλαξης? Εδώ και ένα χρόνο έχω αρχίσει να έχω επαφές με το αγόρι μου (ήταν πρώτη φορά και για τους δύο) μετά από μια σοβαρή σχέση χρόνων, την οποία δίσταζα να ολοκληρώσω αφενός γιατί δεν ένιωθα έτοιμη, αφετέρου γιατί για να το κάνω ήθελα να νιώσω ότι κι εκείνος είναι όσο ώριμος και υπεύθυνος αρμόζει ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τυχόν απρόοπτα. Πρόσφατα ενώ ήμασταν πάνω στη φούντωση, μου μου είπε πως δεν είχε άλλο προφυλακτικό και ότι θα τραβηχτεί και να μην αγχώνομαι… εννοείται ότι δε θα το δεχόμουν για κανένα λόγο και δεν συνεχίστηκε η διαδικασία, αλλά εκτός από αυτό έχω φτάσει στο σημείο να αμφιβάλλω για την ποιότητα της σχέσης μου μόνο και μόνο από αυτό το συμβάν! Το να σου ζητάει να κάνετε σεξ χωρίς προφυλακτικό, για μένα δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να προστατεύσει ούτε τον εαυτό του ούτε κι εσένα την ίδια, πόσο μάλλον αν συμβεί κάποιο ατύχημα και προκύψει παιδί το ίδιο το παιδί! Για μένα είναι εξίσου σοβαρό με το να ανέβαινα σε μηχανάκι χωρίς κράνος. Η χρήση του προφυλακτικού είναι κάτι που αφορά τουλάχιστον 2 άτομα, δεν είναι καθαρά προσωπικό το ρίσκο. Παίρνοντας την απόφαση να αρχίσω τη σεξουαλική μου ζωή, γνωρίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πιθανότητες να συμβεί κάτι απρόοπτο, αλλά είναι άλλο να γίνει ατύχημα και άλλο να συμβεί λόγω αμέλειας ή απροσεξίας. Του είπα ότι και μόνο που το σκέφτηκε -πόσο μάλλον που ενώ του συζητούσα τον προβληματισμό μου την επόμενη μέρα επέμενε ότι “έλα μωρέ δεν έγινε και κάτι, θα τραβιόμουν”- σημαίνει ότι δεν έχει την ωριμότητα που χρειάζεται ένα άτομο για να είναι σεξουαλικά ενεργό και πως με κάνει να μετανιώνω που προχωρήσαμε, νιώθω ότι δε μπορώ να βασίζομαι πάνω του και ότι δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Έχω την ανάγκη μέσα σε μια σχέση να νιώθω ότι μπορώ να βασιστώ στο σύντροφό μου και ότι θα φροντίσει για την ασφάλειά μου όπως κι εγώ για τη δική του. Θα ήθελα τη γνώμη σου και τη γνώμη των υπόλοιπων αναγνωστών της σελίδας.

 

Πολύ καλά τα λες. Θαυμάσια τα λες, Καλύτερα δεν μπορούσες να τα πεις, για την ακρίβεια.

Εκτός από την πρώτη πρόταση: οι άντρες δεν είναι ανώριμοι στο θέμα της αντισύλληψης. Δεν είναι ανωριμότητα. Εσύ πώς ωρίμασες, αν είναι έτσι; Επειδή είσαι γυναίκα; Και γιατί συνεχίζουν να είναι έτσι οι περισσότεροι και όταν μεγαλώνουν;

Οι άντρες είναι έτσι επειδή όλοι μας τους αφήνουμε να είναι έτσι. Όταν προκύπτει εγκυμοσύνη, όλοι αντιδρούμε, φερόμαστε και νομοθετούμε σα να έμεινε έγκυος μια γυναίκα από μόνη της, χωρίς τη συμμετοχή ενός άντρα. Οπότε οι άντρες δεν φοβούνται την εγκυμοσύνη όπως τη φοβάται μια γυναίκα. Όπως εσύ έχεις μεγαλώσει με τον τεράστιο φόβο μήπως μείνεις έγκυος, αυτοί έχουν μεγαλώσει με την ιδέα ότι δεν είναι δική τους ευθύνη αν μια γυναίκα μείνει έγκυος, είναι δική της. Είναι ανωριμότητα με την εξής μόνο έννοια: οι γυναίκες αναγκάζονται να είναι ώριμες σε αυτό το θέμα, ενώ οι άντρες, όχι. Δεν έχει σχέση με την ηλικία.

Καλά κατάλαβες πάντως, αφού συνέχισε να επιμένει ότι θα τραβιόταν και όλα καλά, δεν μπορείς να βασίζεσαι πάνω του.

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

44 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Invierno
Invierno
4 χρόνια πριν

Έπρεπε να φτάσω τα 31 για να κάνω σεξ με άντρα που την κρίσιμη στιγμή δεν έγινε συζήτηση για προφυλακτικά. Φόρεσε χωρίς το αναφέρω.
Σαν εξωτικό πουλι που φάνηκε τότε.

Γιώργος
Γιώργος
4 χρόνια πριν

Και το θέμα της αντισύλληψης, άντε και λύνεται με άλλο μέσο. Τα ΣΜΝ για κάποιο λόγο τόσοι και τόσοι πιστεύουν ότι δεν τους αφορούν

Marie
Marie
4 χρόνια πριν

Πέραν όλων αυτών που λέει η Λενα,τους μάθανε οι πατεράδες τους ότι με το τράβηγμα,δεν προκύπτει μωρό!! Αλήθεια αγαπούλα?? Ελάχιστοι απ αυτούς γνωρίζουν ότι μπορεί μια γυναίκα να μείνει εγκυος κ από προσπερματικα υγρά. Τέλος,πιστεύω ότι το γεγονός της μη λήψης ευθυνων σε περίπτωση εγκυμοσύνης ( ραντεβού σε γιατρό,έξοδα μωρού,γέννας,καισαρική αν χρειαστεί,ακόμα κ η ίδια ανατροφή του μωρου-γαλατα,πάνες,μωρομαντηλα,ρουχαλάκια,καρότσια,πορτ μπεμπέ κοκ) βαραίνουν αποκλειστικά τη γυναίκα κ την οικογένεια της( εδώ κάπου έρχεται κ το αθάνατο ρητο: κανε εσύ παιδί κ θα στο μεγαλώσω εγω” που ακουμε από γιαγιαδες( μητέρες της γυναίκας) . Έτσι το μωρό πάει πακετάκι με τη μαμά,έτι μάθανε.… Διαβάστε περισσότερα »

An Exquisite Fox
An Exquisite Fox
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marie

Έκανα την ίδια συζήτηση σε φίλη μου γιατρό πρίν λίγα χρόνια αφού μου είχε πει οτι έκανε σεξ με το αγόρι της χωρίς προφυλάξεις. Η απάντηση της ήταν : “Δεν πιάνεις παιδί με προσπερματικά υγρά είναι πολύ δύσκολο…λιγότερο απο 2% πιθανότητα”. Μήπως είναι και θέμα ενημέρωσης λίγο ; Στο 2021 ζούμε, είναι απαράδεκτες κάτι τέτοιες απαντήσεις…και καλά, απο τους άνδρες δυστυχώς το περιμένω να λένε το μακρύ και το κοντό τους αλλα απο τις γυναίκες να το ακούω, είναι στενάχωρο.

Marie
Marie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  An Exquisite Fox

συμφωνώ κ επαυξάνω ότι είναι θέμα ενημερωσης!! αλλά οι γονείς δεν πιάνουν τα παιδάκια τους να τους μιλήσουν,στο σχολείο δεν βάζουν σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση…από που να τα μάθουν τα έρμα??? οι περισσότεροι δυστυχώς συμβουλευονται κολλητούς κ κολλητές.. αντε κ κανένα μεγάλο αδερφο/αδερφή…
τίποτα δυστυχώς δεν γίνεται για να λυθεί το πρόβλημα…οι γονείς σφύρανε κλέφτικα κ η κοινωνία σου λεει” έχω πιο σημαντικά να ασχοληθώ τώρα,δε με νοιαζουν οι έφηβοι.. “

The Little Girl Lost
The Little Girl Lost
4 χρόνια πριν

Η Λένα τα είπε εξαιρετικά, εγώ θέλω μόνο να σταθώ στο πόσο ώριμη, σίγουρη και συγκεκριμένη είσαι στο ξεκίνημα της ερωτικής σου ζωής. Μπράβο σου και πάλι μπράβο! Συνέχισε να διεκδικείς αυτό που θέλεις, να είσαι σταθερή, να μην κάνεις εκπτώσεις και να μην υποχωρείς.

Margarita
Margarita
4 χρόνια πριν

Εμ δεν τους νοιάζει. Οι γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια ‘ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη’. Οι άντρες έχουν κάνει απλά ένα ‘στιγμιαίο λάθος’

Selini
Selini
4 χρόνια πριν

Οι άντρες συνδέουν στο μυαλό τους την καρπερότητα με την σεξουαλική ισχύ. Ιδανικά ο κάθε ένας από αυτούς θα άφηνε πίσω του αν μπορούσε ένα εκατομμύριο απογόνους. Δεν είναι τυχαίο που όλοι μα όλοι οι άντρες αναφέρουν με θαυμασμό το γεγονός πως ο Τζένγκις Χαν έχει σήμερα 16 εκατομμύρια απογόνους! Και ας είναι οι γυναικείες δυναστείες εκείνες που έχουν πραγματικά σημασία από γονιδιακής πλευράς (Θα σας έλεγα σε αυτό το σημείο να διαβάσετε το άρθρο μου για τις γυναικείες δυναστείες αλλά φοβάμαι μην εκληφθεί σαν διαφήμηση και δεν βάζω λινκ). Στη δουλειά μάλιστα μια μέρα ήρθε μια συνάδελφος από άλλο… Διαβάστε περισσότερα »

Siouxie
Siouxie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Selini

Ε δώσε ένα χιντ για το άρθρο για εμάς που θέλουμε. Εξαιρετικό το πόιντ σου πάντως. Η συνάδελφος μου προκάλεσε αηδία

Selini
Selini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Siouxie

Βλέπε την απάντηση στη Mitsi.

Selini
Selini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Selini

Αν σε ενδιαφέρει, το άρθρο για τις γυναικείες δυναστείες είναι εδώ: https://bit.ly/3lmw29c Ίσως να βρεις ενδιαφέρον και το πως το σπέρμα πλασάρεται ως ενεργό και διεκδικητικό ενώ δεν είναι καθόλου έτσι και πως αυτό βλάπτει τις σχέσεις των ανθρώπων αλλά και την υγεία τους. Αυτό θα το βρεις στο https://bit.ly/3A6I5NY

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Selini

Πολύ ωραίο άρθρο! Ευχαριστούμε! ΥΓ. Η αλήθεια είναι πως, άθελά μου, βιώνω κάπως ως πένθος το γεγονός πως δεν είμαι μητέρα κόρης. Η γραμμή των γυναικών της οικογένειάς μου τελειώνει μ’ εμένα (καθώς δεν έχω αδελφές) κι αυτό μου φέρνει μια βαθιά λύπη, παρόμοια με αυτή που φαντάζομαι πως νιώθουν πολλοί άντρες που δεν έχουν γιους. Το δουλεύω βέβαια, πρώτον γιατί δεν θέλω να επηρεαστεί αρνητικά ο γιος μου από ένα αίσθημα δικό μου τόσο προσωπικό και εγωιστικό, δεύτερον γιατί το τι παρακαταθήκη αφήνουμε στα παιδιά μας έχει να κάνει με πολύ περισσότερα πράγματα από τα γονίδια, τα οποία από… Διαβάστε περισσότερα »

Selini
Selini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αιλουροειδέστατο

Θα ήθελα να σου απαντούσα κάτι πάνω σε αυτό αλλά δεν θέλω να το κάνω δημοσίως. Αν θέλεις γράψε μου ένα μειλ ή κάτι τέτοιο για να σου απαντήσω ιδιαιτέρως αν σε ενδιαφέρει.

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Selini

Eanorel, το μέιλ μου: feline_est@yahoo.com

kaiti
kaiti
4 χρόνια πριν

Ρε παιδιά τι θα γίνει με τις μπανανίτσες και τις φραουλίτσες κάθε φορά που η ερώτηση αναφέρεται στο σεξ;

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν

Γιατί δεν μένουν έγκυοι αυτοί !!

icecold
icecold
4 χρόνια πριν

Ξεκινάς σχέση. Τίθεται θέμα αντισύλληψης και προστασίας. Αν αποφασίσετε το ”χωρίς” με αντισυλληπτικά ή σπιράλ ή κάτι άλλο, στέλνεις σούμπιτο τον αγαπητικό για εξετάσεις που θα του γράψει ανδρολόγος, κάνεις κι εσύ τον κατάλληλο έλεγχο και ξεκινάτε.

bridgetjones19
bridgetjones19
4 χρόνια πριν

‘Μην ανησυχείς αγάπη μου, θα τραβηχτώ!’ Τάδε έφη το αγόρι της στην φίλη μου και για μάντεψε… πέρσι πήγα στα βαφτίσια.
Tip of the day: ο ‘μην ανησυχείς θα τραβηχτώ’, είναι και γιατρός στο επάγγελμα – μη χέσω!

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bridgetjones19

Νταξειιι προφανώς ήξερε ότι δεν είναι σοβαρή μέθοδος,και προφανώς την χρησιμοποίησε επειδή τον βόλευε