Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες ντελιβεράδες;

Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη του εργοδότη στις οδηγικες ικανότητες των γυναικών, πράγμα ακόμα πιο αστείο αφού τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται από άντρες

Γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες ντελιβεραδες; Έφαγα σκάλωμα τώρα. Σε συζήτηση με ένα φίλο και μου είπε ότι θεωρείται κατεξοχήν αντρικό επάγγελμα και μου πετάχτηκαν τα σάλια από τα γέλια. Όχι σοβαρά τώρα, γιατί δεν υπάρχουν; Εδω υπάρχουν γυναίκες υπουργοί και πρωθυπουργοί, πώς γίνεται να μην υπάρχουν delivery girls; Έχετε συναντήσει ποτέ; (Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη του εργοδότη στις οδηγικες ικανότητες των γυναικών, πράγμα ακόμα πιο αστείο αφού τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται από άντρες).

– George

Δεν «θεωρείται» κατεξοχήν αντρικό επάγγελμα, είναι. Ή μάλλον, θεωρείται τόσο πολύ, από τόσους πολλούς, που τελικά, είναι.

Υπάρχουν delivery women. Έχω συναντήσει. Είναι μειονότητα όπως είναι μειονότητες οι γυναίκες πρωθυπουργοί. Ο λόγος δεν είναι οι οδηγικές ικανότητες (αν και φυσικά ισχύει αυτή η αντίληψη) αλλά ότι οι άντρες κάνουν δουλειές που βρίσκονται στη δημόσια σφαίρα, διοικώντας τον κόσμο και κάνοντας «επικίνδυνα» επαγγέλματα, ενώ οι γυναίκες πρέπει να εξυπηρετούν μέσα σε κλειστούς χώρους που αναπαριστούν ένα σαλόνι ή μια τραπεζαρία σπιτιού (σερβιτόρες).

Οι γυναίκες είναι πιο συχνά θύματα παρενόχλησης και βίας από τους άντρες, οπότε όντως είναι (πιο) επικίνδυνο επάγγελμα για μια γυναίκα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

29 points
Upvote Downvote

20
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
17 Συντάκτες σχολίων
esteΜαύρος ΓάτοςBishō no Teresa Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ναι μιλάμε για τρομερές οδηγικές ικανότητες των αντρών ντελιβεράδων. Θα έπαιρνα όρκο ότι οι μισοί δεν έχουν καν δίπλωμα.

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχεις απόλυτο δίκιο,έχω δει τα πιο τρελά και επικίνδυνα πράγματα από ντελιβεραδες.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Α θυμήθηκα τώρα ότι το χωριό μου είναι πολύ μπροστά γιατί θυμάμαι πριν κάτι χρόνια η μία πιτσαρία είχε μια κοπέλα να κάνει διανομές. Για να είμαστε όμως δίκαιοι επειδή μιλε για χωριό , στο χωριό έχουν δικό τους μηχανάκι όλα τα αγόρια και όλα τα κορίτσια στο λύκειο και το βασικό στο ντιλιβερι είναι να έχεις δικό σου μηχανακι.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εχω πετύχει και στη γειτονιά μας delivery girl! Αν το καλοσκεφτούμε, στην Ελλάδα οι άνδρες οδηγοί μηχανακιων (μικρου και μεγάλου κυβισμού) υπερτερούν των γυναικών. Οπότε ίσως το θέμα ξεκινάει από εκει…

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Το ότι δεν έχεις δει δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Manouri marmelada
Μέλος
Συμμετέχων

Γυναίκα delivery έχω δει μια φορά τουλάχιστον.
Η οδηγική ικανότητα δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το delivery.
Το βασικό απαιτούμενο του επαγγέλματος είναι να είσαι διατεθειμένος να παίζεις καθημερινά τη ζωή σου στα ζάρια αψηφώντας όλους τους κανόνες του ΚΟΚ και της κοινής λογικής προκειμένου να παραδίδεις έγκαιρα και να μην απολυθείς.
Επιπλέον όλο αυτό να είσαι διατεθειμένος να το κανείς σε συνθήκες τσουχτερού κρύου, χιονιού, καταρρακτώδους βροχής ή καύσωνα.
Δεν γνωρίζω γιατί υπό εκπροσωπούνται οι γυναίκες στο επάγγελμα.

Chopy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στην Ολλανδία πάντως που το ντελιβερι γινεται κατεξοχήν με ποδήλατο, πολλές γυναίκες δουλεύουν ως διανομείς.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“Οι γυναίκες είναι πιο συχνά θύματα παρενόχλησης και βίας από τους άντρες, οπότε όντως είναι (πιο) επικίνδυνο επάγγελμα για μια γυναίκα.”
Food for thought: Δηλαδή, ο λόγος που μια γυναίκα φοβάται να γίνει ντελιβερού είναι οι άντρες πελάτες. Αν οι πελάτισσες ήταν μόνο γυναίκες, δεν θα φοβόταν.

審查制度是不可接受的
Μέλος
Συμμετέχων

25 Μαρτίου σωτηρίου έτους 2020. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. 3η μέρα αυστηρού περιορισμού, κάθομαι στο πληκτρολόγιο με τον δεύτερο ήδη καφέ δίπλα του, τα καταστήματα ψηφιακής τεχνολογίας κλειστά και διαβάζω περί της οδηγικής ικανότητας των ντελιβεράδων, των αντρών ντελιβεράδων!! Που στη γειτονιά μου, επειδή τους βολεύει, ΌΛΟΙ μπαίνουν από τη λεωφόρο ανάποδα στο STOP, με το ένα χέρι να κρατάει το σάκο με τους καφέδες κλπ,, και σπάνια κράνος στο κεφάλι. Ελάχιστοι μα ελάχιστοι κάνουν τον κύκλο και έρχονται κανονικά (μεταξύ τους είχα δει και μια γυναίκα) και είναι αυτοί που κινδυνεύουν να πέσουν σε πεζό γιατί, ο… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οδηγώντας εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποκλειστικά μοτοσυκλέτα, και έχοντας γράψει άπειρα χιλιόμετρα, από τα (υποκειμενικότατα) στατιστικά δεδομένα που έχω συγκεντρώσει περιμένοντας να ανάψει το φανάρι, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες δικυκλίστριες δεν πρέπει να ξεπερνούν το 20%, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως πριν την μαζική εμφάνιση των σκούτερ ο αριθμός τους ήταν εντυπωσιακά μικρότερος . Μάλιστα, στα μέσα της δεκαετίας του 90 οπότε και αναπτύχθηκε το ντελίβερι, ο αριθμός τους ήταν πραγματικά περιθωριακός, οπότε και δεν είναι παράξενο που καθιερώθηκε η εικόνα του άντρα ντελιβερά. Επίσης, οι γυναίκες παρουσιάζουν και το εξής τεράστιο “μειονέκτημα” : είναι σε… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αίσχος ο εστιάτορας..

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πριν από 10 χρόνια η μητέρα ενός φίλου μου δούλευε delivery στην dominos pizza παρακαλώ!