Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί αντιδρούν όταν τους λες ότι είναι μισογύνιδες;

Γιατί δεν έχουν τα κότσια να πουν τη λέξη;

Αγαπητή Α,μπα, Γιατί αν πεις στους ξεκάθαρα μισογύνηδες ότι είναι μισογύνηδες αντιδράνε άσχημα και σπεύδουν να σου πουν ότι αγαπάνε τις γυναίκες κι ότι τους παρεξήγησες.. ενώ πριν από λίγο σου έλεγαν για τη θέση της γυναίκας(στην κουζίνα της), για το ότι είναι υστερικές λόγω περιόδου(άρα δεν είναι κατάλληλες για θέσεις αποφάσεων, κοινώς, στην κουζίνα της!), κτλ (συμπληρώστε ελεύθερα) ; Γιατί δεν έχουν τα κότσια να πουν τη λέξη; Αν εγώ έλεγα κάτι που έθιγε μια ομάδα π.χ. ότι οι Φιλιππινέζες κάνουν μόνο για υπηρέτριες, αν το πίστευα γιατί να αντιδρούσα αν κάποιος με αποκαλούσε ρατσίστρια και σεξίστρια;

Γιατί είναι λέξη με αρνητικό πρόσημο. Δεν υπάρχει καλός μισογύνης. Ως και οι αμόρφωτοι μισογύνηδες το ξέρουν αυτό. Μέχρι εκεί, ξέρουν.

Αυτό που δεν ξέρουν, είναι τι σημαίνει μισογυνισμός. Νομίζουν ότι το να ποθούν σεξουαλικά τις όμορφες γυναίκες (που πρέπει να ανταποκρίνονται αλλιώς ξέρεις πώς τις χαρακτηρίζουν) είναι ισοδύναμο με το να τις αγαπάνε. Εν τω μεταξύ δεν μας ενδιαφέρει αν αγαπάνε, ποιες αγαπάνε και με ποιες θέλουν να κάνουν σεξ. Ισότητα θέλουμε. Αλλά οι μισογύνηδες όταν ακούν «γυναίκα», «ο Γιακουμής μου» καταλαβαίνουν. Εξ’ ου και οι διαμαρτυρίες.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

73 points
Upvote Downvote

25
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
24 Συντάκτες σχολίων
ObserverDjangoemy memyΠουπουλόπαπιαtommi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αχ λίγα πράγματα με εκνευρίζουν όσο το “μα εγώ αγαπάω τις γυναίκες”, που γι’αυτούς είναι απλώς συνώνυμο του “είμαι στρέιτ άνδρας”! Νομίζουν ότι μισογύνης θα ήταν κάποιος που θα ήθελε να εξαφανίσει τις γυναίκες από την Γη – “κι αφού εγώ θέλω να κάνω μαζί τους σεξ και να μου κάνουν παιδιά, άρα… θέλω να υπάρχ ουν ως είδος, άρα εξ ορισμού δεν είμαι μισογύνης!” Αυτό λένε στην ουσία! 😤😤😤😤

Scout
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Ξέρουν ότι η λέξη έχει αρνητικό πρόσημο αλλά βαθειά μέσα τους δεν καταλαβαίνουν το γιατί. Θεωρούν ότι οι γυναίκες χωρίζονται χοντρικά σε 2 κατηγορίες, αυτές που τις βρίσκουν ελκυστικές και άρα τι θέλουν και διαμαρτύρονται αφού έχουν την αποδοχή τους ( εγώ τις λατρεύω τις γυναίκες, η γυναίκα είναι εύθραυστο στολιδι κτλ), και τις άλλες που δεν τις βρίσκει ελκυστικές ο μητσος και η παρέα του όποτε αυτές διαμαρτύρονται, κατα τον μητσο και την παρέα του, ακριβώς γιατί δεν είναι αρεστές (είναι φεμινίστρια γιατί δεν βρίσκει γκόμενο, έχει νεύρα με τους άντρες γιατί δεν είναι ποθητή κτλ). Γενικά βραχυκυκλώνουν ολικώς… Διαβάστε περισσότερα »

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

well said!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μα δεν τις μισούν, νομίζουν. Απλα έχουν αποφασίσει ποια είναι η θέση τους, πως θα πρέπει να μιλάνε και να φέρονται και όλα σε συνάρτηση με το ότι αυτοί είναι ανώτεροι και οι γυναίκες υπάρχουν για να χαίρονται αυτοί.

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Η λέξη “μισογύνης” έχει σαν πρώτο συνθετικό τη λέξη “μίσος”. Οι μισογύνηδες ενοχλούνται αν του αποκαλέσεις έτσι, επειδή αυταπατώνται ότι οι απόψεις τους απορρέουν όχι από μίσος, αλλά από κατανόηση κι αντίληψη της γυναικείας φύσης-ούτε καν. Επειδή δε νιώθουν ακραία συναισθήματα μίσους (να θέλουν να μας σκοτώσουν π.χ.), αλλά ούτε κι εκφράζουν ακραίες απόψεις(να επικροτούν και να προωθούν τη σωματική βία, για παράδειγμα) νομίζουν ότι απόψεις τέτοιου είδους είναι δικαιολογημένες κι άρα αποδεκτές.
Αυτοί οι άντρες δε θέλουν να καταλάβουν ότι η υποτίμηση που μας έχουν είναι μία μορφή μίσους με πολύ επικίνδυνες προεκτάσεις.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

“Δεν είμαι μισογύνης, μισώ μόνο τις φεμινίστριες, τις άσχημες, τις όμορφες που δεν με θέλουν και, γενικά, όσες γυναίκες δεν ανταποκρίνονται στα γούστα μου. Όλες τις άλλες, τις σωστές γυναίκες, κορώνα στο Γιακουμή μου, εεεε στο κεφάλι μου. Τι δεν καταλαβαίνεις υπερβολική feminazi;”

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κάθε φορά που έχω αποκαλέσει έναν άντρα μισογύνη μου έχει απαντήσει ” κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, εγώ τις αγαπάω τις γυναίκες”. Τώρα πως την εννοούν αυτή την αγάπη μόνο αυτοί ξέρουν. Υποθέτω περιλαμβάνει εξευτελισμό, υποτίμηση, κακοποίηση και βία.

miakotara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Θα μείνω στη δεύτερη παράγραφο της Λένας, για να προσθέσω ότι μπορεί πολλές να κολακευόμαστε από το ξεχωριστό ενδιαφέρον που μας δείχνει κάποιος, αγνοώντας πως φέρεται στο σύνολο του γυναικείου φύλου.
Έχω στο κοντινό περιβάλλον άντρα φίλης, που σχολιάζει βγάζοντας χολή όλες τις γυναίκες για τα κιλά τους, το πόσο εύκολες ή απελπισμένες είναι, το ντύσιμό τους, αλλά η “δικιά μας” καμαρώνει γιατί αυτή “τάχα μου” δεν είναι σαν όλες τις άλλες.

emy memy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχ, καλό μου σύμπαν, κάνε να διαβάζει randomly ένας Γιακουμής το site!

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Είσαι πολύ sister, ακκκκρρρριβώς το ίδιο σκέφτηκα!

emy memy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και googlάρει ασταμάτητα μπας και βρει σε ποιά slang σημαίνει κάτι το Γιακουμής. Ισισισισις

tommi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το διαβάζω,το διαβάζω
Πατριαρχία μαζί με εγωισμό, είναι αυτό που έκανε εμένα προσωπικά να νευριάζω όταν συζητούσα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Μά έχουμε ισότητα..
Μα τις αγαπάω τις γυναίκες…
μ@λ@πέρδες γιακουμίκιτες τώρα που βλέπω ποιό καθαρά.
Πολλά τα στερεότυπα που θέλω να τα αποδομήσω και τα αποδομώ

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Γιατί νιώθουν καταπληκτικοί, γιατί έχουν τηρήσει όλες τις πατροπαράδοτες αρχές και πρακτικές όπως έκαναν η μαμα και ο μπαμπας και γιατί το πήγαν και λίγο παραπέρα, γιατί αφήνουν τη γυναίκα τους να δουλεύει, να καπνίζει, να πηγαίνει μαζί τους για ποτό/καφέ, να φοράει παντελόνια, κάποιοι να βγαίνει και με τις φίλες της ή να πηγαίνει και διακοπές μαζί τους, γιατί άπλωσαν ρούχα κάποτε, έβαλαν σκούπα μια άλλη μέρα, έπλεναν ποτήρια ίσως, γιατί δεν ντρέπονται να βγάλουν βόλτα το μωρό με το καρότσι όπως το εβδομήντα ο πατέρας τους,γιατί από τα χεράκια της τρώνε ακόμα και το σπανακόρυζο ή γιατί είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό με την περίοδο ποτέ δεν θα το καταλάβω… Εμείς έχουμε την περίοδο, αυτοί παρόλα αυτά κατακλύζονται μονίμως από αρνητικά συναισθήματα μίσους, οργής κτλ και φτάνουν σε σημείο να κακοποιούν, να βιάζουν και να σκοτώνουν.

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Το έχω ξαναγράψει: η περίοδος στην Ελλάδα είναι κάτι απίστευτα άγνωστο και παρεξηγημένο. Παλιότερα (κι όχι μόνο;) γυναίκες δεν τολμούσαν να την αναφέρουν, τη χρησιμοποιούσαν κάθε φορά που ήθελαν να φερθούν παράξενα, οι άντρες δεν μπορούσαν να τις καταλάβουν αντί να τη θεωρήσουν ένα φυσιολογικό κομμάτι της γυναικείας φύσης κολλούσαν στην παράξενη συμπεριφορά. Και η κατάσταση δε φαίνεται να αλλάζει: ένα παυσίπονο περιλάμβανε το προεμμηνορυσιακό (τον πονοκέφαλο) συγκεκριμένα στα συμπτώματα που αντιμετωπίζει. Στις νεώτερες εκδόσεις αυτό έχει κοπεί. Μια κυρία το καλοκαίρι για να δείξει ότι ο γιος της ανατρέφεται με φεμινιστικά πρότυπα είπε ότι: πηγαίνει super market προφανώς για… Διαβάστε περισσότερα »