Αγαπητή «Α, μπα»: Για κάποιον λόγο αισθάνθηκα να μου λείπει το σεξ και η συντροφικότητα

Απέκτησα μια μελαγχολία

Α, μπα μου καλησπέρα και χρόνια πολλά. Εμένα η ερώτηση μου, την οποία θα σου την έχουν ξαναθέσει, έχει να κάνει με τα γκομενικά. Είμαι 28 και single εδώ και 5 χρόνια. Στο ενδιάμεσο έχω προσπαθήσει 4 φορές να γνωρίσω κάποιον αλλά μείναμε απλώς στην γνωριμία. Λοιπόν μπορώ να πω ότι τόσο καιρό ήμουν κουλ με το θέμα. Κοιτούσα την ζωή μου, να εξελίσσομαι, να χτίζω γενικώς το δικό μου καλά και για το συγκεκριμένο θέμα σκεφτόμουν ότι κάποια στιγμή κάτι θα προκύψει. Είχα βγει μ’ ένα φιλικό μου ζευγάρι τις προάλλες για ένα κρασί στο στέκι μας και για κάποιον λόγο που μέχρι τώρα δεν έχω εντοπίσει, αισθάνθηκα να μου λείπει το σεξ και η συντροφικότητα άπειρα. Ένιωσα το στήθος να βουλιάζει από την μελαγχολία. Βασικά ήταν σαρωτικό και δυσάρεστο το συναίσθημα. Επι μέρες κοιμόμουν και ξυπνούσα με αυτό. Ξέρω ότι είναι ένα κομμάτι βασικό για εμένα, όπως και για τους περισσότερους εκεί έξω. Επίσης όμως επειδή έχω ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν με καταστάσεις που ειλικρινά δυσκολεύτηκα πολύ να ξεμπλέξω, ίσως είμαι λίγο επιφυλακτική για να βάλω κάποιον πολύ μέσα στην ζωή μου. Το θέμα μου είναι, πως με αφορμή αυτό το βράδυ και την μελαγχολία που απέκτησα, αναρωτιέμαι, όντως προσπαθώ να γνωρίσω κάποιον και να δημιουργήσω μια σχέση; Λέω ότι προσπαθώ, αλλά στην πράξη το κάνω; Δεν περιμένω να μου απαντήσεις σε αυτό. Δεν έχω δώσει καν εγώ την απάντηση που με ξέρω τόσα χρόνια.. :-D Θα ήθελα όμως πολύ να μου δώσεις μια συμβουλή, να με ξεμπλοκάρεις και να μου δώσεις έναν μίνι οδηγό αφύπνισης. Σ’ αυτές τις ωραίες και περιεκτικές απαντήσεις σου. Σ’ ευχαριστώ πολύ!

Τελικα_προσπαθω

Δεν έχεις δώσει την απάντηση εσύ που σε ξέρεις χρόνια, αλλά περιμένεις μια συμβουλή και έναν μίνι οδηγό αφύπνισης – περιεκτικό – για να ξεμπλοκάρεις. Να ξεμπλοκάρεις από κάτι που δεν ξέρεις καθόλου πώς να προσεγγίσεις. Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτείς ότι ζητάς πάρα πολλά. Ζητάς να καταλάβω τις μύχιες σου σκέψεις και πράξεις, αυτές που δεν παραδέχεσαι, για να προχωρήσεις, και αυτό χωρίς να κάνεις εσύ την προσπάθεια.

Αν θέλεις μίνι οδηγό τύπου «ντύσου, στολίσου, πήγαινε σε εκθέσεις», ή δεν έχεις κάνει την σωστή ερώτηση, ή δεν βρίσκεσαι στο σωστό σάιτ. Αυτά, λες ότι τα κάνεις ήδη. Εσύ ρωτάς αν όντως ψάχνεις σχέση ή αν μπλοκάρεις τον εαυτό σου επειδή φοβάσαι. Αυτό είναι αρκετά πιο περίπλοκο και δεν λύνεται ούτε με μίνι οδηγούς, ούτε με εκτιμήσεις από αγνώστους. Ο μόνος μίνι οδηγός που μπορώ να σου προτείνω είναι να πας σε ψυχολόγο, γιατί αυτό που ρωτάς μόνο μέσα σε θεραπεία θα απαντηθεί, ούτε από φίλους, ούτε από αγνώστους, ούτε από σάιτ. Εκτός αν ξέρεις την απάντηση ήδη, και προσπαθείς να την παραβλέψεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

42 points
Upvote Downvote

22
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
17 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
Mrs Dallowayverve de vieleasno_rootsμιμόζα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ποτέ δεν την κατάλαβα αυτή τη σκέψη που είναι αρκετά διαδεδομένη, όταν μια κοπέλα δηλώνει πως της λείπει η συντροφικότητα, ψάχνει να κάνει σχέση δηλαδή αλλά δεν τα καταφέρνει, πολλοί της λένε πως δεν το θέλει πραγματικά και στην ουσία το αποφεύγει. Για τη δική μου τουλάχιστον λογική και ψυχοσύνθεση είναι ακατανόητο πως γίνεται να θέλω κάτι, να είμαι σίγουρη πως το θέλω, αλλά κατά βάθος να μην το θέλω και να προσπαθώ να τι αποφύγω. Πως μπορεί δηλαδή να γίνει αυτό και να είναι μάλιστα και τόσο διαδεδομένο, που να το λέει πια τόσος κόσμος ο ένας στον άλλον… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Λες και το να βρεις άνθρωπο να κάνεις σχέση είναι σα να ψωνίζεις ντομάτες από τη λαϊκή και φταις εσύ που δεν θέλεις, γιατί ως γνωστό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

αφού η ίδια λέει πως φοβάται εξαιτίας γεγονότων που είχαν συμβεί στο παρελθόν και δυσκολα ξέφυγε και οτι είναι επιφυλακτικη στο να βάλει κάποιον μέσα στην ζωή της. Τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περίπτωση.

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Καμία φορά το υποσυνείδητο είναι αυτό που λειτουργεί. Δηλαδή μπορεί να ισχυρίζεσαι ότι θες να κανείς κάτι αλλά στην πραγματικότητα όλο σου το είναι λειτουργεί διαφορετικά

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Άσε Mia idea, γιατί πρόσφατα άκουσα πάλι το ‘μα εσύ βρε παιδί μου δε θες να δεσμευτείς με τίποτα’ μετά την τελευταία μου σχέση που έληξε άδοξα. Αυτοί που τα λένε αυτά είναι συνήθως δεσμευμένοι χρόνια (στο δικό μου κύκλο τουλάχιστον), χωρίς να είναι απαραίτητα ευχαριστημένοι από τη σχέση τους. Νομίζω πως κρύβονται πολλά πίσω από το ‘δεν θες πραγματικά να κάνεις σχέση’. Ένα από αυτά πιστεύω πως είναι το ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να δεχτούν το ότι οι ίδιοι βολεύτηκαν με κάτι μέτριο, ενώ εσύ προτιμάς να ζεις μόνη, με την ελπίδα του φανταστικού.

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ονομάζεται ασυνείδητο και μας πάει αυτό εκεί που θέλει. Δεν έχουμε πρόσβαση σ΄αυτό και έτσι κάποιες φορές, νομίζουμε ότι θέλουμε κάτι, ενώ δεν το θέλουμε με τίποτα. Αυτή την περίοδο εγώ προσπαθώ να καταφέρω κάτι, έναν στόχο που τον θέλω πολύ και κοπιάζω πολύ σε καθημερινή βάση για αυτόν, ενώ κάποια τρανταχτά σημάδια μου δείχνουν συνέχεια πως δεν θέλω να τα καταφέρω, για κάποιους χ λόγους. Η σύγκρουση είναι τρομερή αλλά επιμένω με αποφασιστικότητα, γιατί πρώτον είναι καλός στόχος για μένα και δεύτερον ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει στο ασυνείδητο μου και έτσι μπορώ να το παλεύω. Στις μεγάλες συγκρούσεις δεν… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

leas πολύ σωστό αυτό που λες και μου συνέβη κι εμένα. Ο δικός μου στόχος ήταν ένα παιδί (κανονικό, όχι 24 χρονών). Όσο προσπαθούσα με φυσικό τρόπο ήταν όλα καλά, μόλις ξεκίνησα τις ορμόνες και επί συνεχόμενα 4 χρόνια που έκανα εξωσωματικές είχα απανωτά προβλήματα υγείας (3 χειρουργεία, 5 νοσηλείες), τα οποία ως δια μαγείας σταμάτησαν μόλις σταμάτησα τις εξωσωματικές. Τώρα αναρωτιέμαι αν αυτό που επί της ουσίας “δεν ήθελα” ήταν η απάνθρωπη διαδικασία της εξωσωματικής ή το ίδιο το παιδί και είναι η πρώτη φορά που το λέω φωναχτά.

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Χαίρομαι πολύ για σένα που μπαίνεις στη διαδικασία να αναρωτηθείς γι’ αυτό, είναι πολύ ζόρικο να το λες φωναχτά αλλά ταυτόχρονα πολύ καλό για σένα. Ναι, είναι καλό να σκεφτείς μήπως τελικά δεν θέλεις ένα δικό σου παιδί. Όταν δώσεις την απάντηση, είτε θετική είτε αρνητική, τότε ησυχάζεις για τα καλά. Εγώ τελευταία, δεν φαντάζεσαι τι κάνω για να σαμποτάρω τον στόχο. Πήγα να τρακάρω σοβαρά με δική μου ευθύνη, μπήκα στο νοσοκομείο με οξεία ιγμορίτιδα και οξεία βρογχίτιδα, στα όρια πνευμονίας γιατί δεν πήγαινα στο γιατρό με 40 πυρετό και τρομερή εξάντληση για μέρες (παίζει να είχα και γρίπη… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Ευχαριστώ leas 🙂
Εγώ σου εύχομαι από καρδιάς να κατακτήσεις αυτό που θέλεις, αλλά κι εσύ βρε παιδάκι μου να προσέχεις τον εαυτό σου. Είπαμε ο στόχος στόχος, αλλά να φτάσουμε σόες και αρτημελείς εκεί!

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δίκιο έχεις, no_roots, αυτό λέω στον εαυτό μου κάθε μέρα. Το άτιμο το ασυνείδητο όμως… στις μεγάλες συγκρούσεις κάνει πάρτυ. Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την ευχή!

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Το επιχείρημα είναι “δεν το θέλεις αρκετά, γιατί αν το ήθελες, όλο το σύμπαν θα συνωμοτούσε για να τα συμβεί”.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτό που εννοεί συνήθως ο κόσμος με το “δεν θες πραγματικά να κάνεις σχέση, έτσι νομίζεις αλλά κατά βάθος φοβάσαι” είναι το “δεν θες αρκετά να συμβιβαστείς με το πρώτο “καλό παιδί ΤΜ” που θα βρεθεί στο δρόμο σου, που, εντάξει, μπορεί να μη σε ελκύει αρκετά, να μην έχετε κοινά, να είναι σεξιστής και μαμάκιας, αλλά είναι καλό παιδί κι εσύ είσαι γυναίκα μόνη που σημαίνει ότι οφείλεις να έχεις χαμηλά στάνταρτ”.

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Αααααυτό

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

αφού υπάρχει σε επεισόδειο του sex and the city, που πάει η Σάρλοτ σε ένα σεμινάριο τύπου “πώς να βρεις άντρα” και διαμαρτύρεται στην ομιλήτρια “μα αφού το θέλω πολύ, γιατί δεν έρχεται” και η ομλήτρια τη γειώνει

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Και γω τη Σάρλοτ σε εκείνο το επεισόδιο σκέφτηκα βρε Φούστα!! Ή το άλλο: I’ve been dating since I was 15, I’m exhausted, WHERE IS HE?

Mrs Dalloway
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Κι εγώ πιστεύω ότι κάποιοι και κάποιες “δεν το θέλουν πραγματικά”. Ξέρω άτομα που νομίζουν ότι θέλουν, μάλλον γιατί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να θέλουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία όρεξη να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, να αλλάξουν τη ζωή τους ώστε να χωράει άλλον έναν άνθρωπο, και απορρίπτουν ενδιαφερόμενους για αστείους λόγους χωρίς να τους έχουν δώσει καμία ευκαιρία.

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αν και όπως είπε η Λένα, η συνδρομή ενός ψυχολόγου θα βοηθούσε στην αποκωδικοποίηση των σκέψεών σου, I’ll go out on a limb και θα δώσω τη δική μου εκτίμηση γιατί αυτά που περιγράφεις μου ακούγονται πολύ γνώριμα. Προφανώς και θέλεις συντροφικότητα και σεξ αλλά νομίζω πως απλά δεν θέλεις όλες τις σκοτούρες που μπορεί να συνοδεύουν μια σχέση γιατί σου αρέσει πολύ η carefree ζωή που κάνεις τώρα. Διότι τώρα δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανένα, δεν χρειάζεσαι να είσαι σε ετοιμότητα μήπως η σχέση σου σου κάνει καμιά έκπληξη και περάσει από το σπίτι σου χωρίς να… Διαβάστε περισσότερα »

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Και όσο πιο πολύ περνάει ο καιρός, και όσο πιο πολύ έχεις κανονίσει τη ζωή σου, τόσο πιο ‘υπερκατάλληλος’ πρέπει να είναι ο άλλος.

Mathios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επι χρόνια διάλεγα ακατάλληλους ανθρώπους. Θεωρώ οτι αυτό ωφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο οτι η πρώτη μου σχέση, ήταν πολύ άσχημη. Υποσυνείδητα λοιπόν, έκανα ό,τι μπορούσα για να αυτοσαμποτάρομαι. Δε λέω ότι είναι εύκολο να βρούμε έναν νορμάλ, αξιόλογο άνθρωπο εκεί έξω. Εγώ ακόμα προσπαθώ αλλά θα σου πρότεινα να βεβαιωθείς ότι με τη συμπεριφορά σου δεν απωθείς τους άλλους.
Η ψυχίατρος μου, είναι η καλύτερη επένδυση που έκανα ποτέ μου.

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Το παρελθόν σου σε κρατάει πίσω. Πόνεσες και τώρα κρύβεσαι από τον φόβο μην ξανασυμβεί. Κανένας δεν μπορεί να σου πει πως δεν θα ξανασυμβεί, κανείς δεν ξέρει το μέλλον. Το θέμα είναι ότι έχεις την δύναμη στα χέρια σου μπορείς 1) να συνεχίσεις έτσι όπως είσαι, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή 2) αν θες να το αλλάξεις, πρέπει να βάλεις όλη σου την δύναμη να σκεφτείς τι θέλεις και πως και να οπλιστείς με πολύ θάρρος, να ετοιμαστείς για πολλά προβλήματα και να βρεις ένα σύντροφο.

A-GiveLove💕
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ, ή κλεινεσαι σε μια γυάλα και λυνεις τα προβλήματα σου δηλαδή δεν μπενεις στην διαδικασία να ρισκαρεις να πληγωθεις κλπ ή θες πραγματικά να το ζήσεις, είσαι ανοιχτή να γνωριζεις κόσμο. Ωστε να κρίνεις τι σου παει και τι όχι μέχρι να είσαι στην θέση να καταλάβεις τι θες απο τον αλλο,τι είναι αυτό που σου ταιριάζει και να εχεις ένα προσανατολισμο. Δεν είναι ότι θα πεις θελω σχέση δεν φοβάμαι και θα έρθει. Πρέπει πρώτα να ξεκλειδωσεις εσένα και αυτό θα συμβεί σίγουρα με έναν ψυχολόγο. Εμένα με βοήθησε. Μου έδωσε τα ερεθισματα που με κρατουσαν πίσω. Και… Διαβάστε περισσότερα »

verve de vie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Και μόνο για να απελευθερωθείς από αυτό το συναίσθημα στο στήθος, που περιέγραψες, επιβάλλεται να επισκεφτείς ψυχολόγο. Το γεγονός ότι δεν επαναπαύεσαι στις βεβαιότητές σου και αμφισβητείς τα ίδια σου τα θέλω είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα. Αυτά προς τη γράφουσα. Τώρα για το θέμα της έκφρασης γνώμης εκ μέρους των τρίτων που υποστηρίζουν ότι δεν το θες πραγματικά, οκ, μπορεί να είναι συχνά για να δικαιώσουν τους δικούς τους συμβιβασμούς, όπως κυνικά ειπώθηκε, ωστόσο οι καλόπιστοι τρίτοι που μας γνωρίζουν καλά και μας αγαπούν είναι πιθανόν να διαβλέπουν στη συμπεριφορά μας στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με όσα… Διαβάστε περισσότερα »