Φοβάμαι τα MRNΑ, με όλα όσα διαβάζω. Μήπως να το αλλάξω και να κάνω συμβατικό;;; Μήπως να μην κάνω καθόλου;;
Ναι, όμως, αν το κάνεις, θα τα διαβάζεις όλα χωρίς χρέωση.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Να μην κάνω καθόλου; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φοβάμαι τα MRNΑ, με όλα όσα διαβάζω. Μήπως να το αλλάξω και να κάνω συμβατικό;;; Μήπως να μην κάνω καθόλου;;
Ναι, όμως, αν το κάνεις, θα τα διαβάζεις όλα χωρίς χρέωση.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και θα σας στείλουμε ένα σύνδεσμο για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
Here you'll find all collections you've created before.
Το απλό έχει μόνο τσιπάκι, ενώ στο mRNA έχουν βάλει Bluetooth και GPS. Εγώ βιάστηκα και πήγα και έκανα το απλό και τώρα δεν έχω καλό σήμα και έχασα και το GPS.. ελπίζω στη δεύτερη δόση να πιάνει καλύτερα τουλάχιστον
Εγώ από τότε που έκανα το εμβόλιο επικοινωνώ με τους γονείς μου στην Ελλάδα με υπέρυθρες
Δε χρειαζοταν να μας τα γραψεις ολα αυτα, αφου πλεον μπορουμε να διαβαζουμε τη σκεψη σου!
Είναι τρομερή η πολυτέλεια που μας δίνεται να επιλέγουμε ποιο εμβόλιο θα κάνουμε όταν ώρες όπως η Ινδία βλέπουν τα εμβόλια με τα κυάλια. Εκνευρίζομαι πάρα πολύ πραγματικά.
Μπορείς να μας πεις τί ακριβώς φοβάσαι και ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. Γιατί το mRNA από μόνο του δεν είναι ιδιαίτερα τρομακτικό οπότε αυτά που διαβάζεις έχουν απλώς ως στόχο να σε τρομάξουν. Το mRNA είναι ουσιαστικά το μήνυμα που στέλνει το DNA μας σε μικρά οργανίδια του κυττάρου για να φτιάξουν συγκεκριμένες πρωτείνες. Δεν είναι μέρος του DNA ούτε μπορεί να πάρει την θέση του και να το “αλλοιώσει”. Επίσης το mRNA παράγεται και καταστρέφεται συνέχεια από τον οργανισμό μας οπότε ένα ξένο mRNA επίσης θα καταστραφεί γρήγορα αφού δημιουργήσει κάποια προτείνη του ιού που θα αναγνωρίσουν τα… Διαβάστε περισσότερα »
Όπως είπα το mRNA παράγεται και καταστρέφεται συνεχώς για να ελεχθεί η παραγωγή προτεινών. Π.χ. κολλάς μια ίωση. Τα κύτταρα σου αναγνωρίζουν τον ιό και αρχίζουν να φτιάχνουν mRNA που κωδικοποιεί μια τοξική προτείνη που σκοτώνει τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Το mRNA το πιάνουν κάτι οργανίδια και με βάση την πληροφορία που κωδικοποιεί φτιάχνουν την προτείνη. Αν το mRNA δεν καταστραφεί τα οργανίδια δεν θα σταματήσουν να φτιάχνουν ποτέ αυτή την προτείνη. Συνεπώς θα παράγονται συνέχεια τεράστιες ποσότητες που θα αρχήσουν να σκοτώνουν όλα τα κύτταρα. Εάν δεν υπήρχε αυτός ο μηχανισμός την πρώτη φορά που… Διαβάστε περισσότερα »
Τώρα θα σε ρωτήσουν για την τοξική πρωτεϊνη. Σε 5,4,3,2
Επίσης να προσθέσω ότι ακόμη και αν δεν ίσχυαν όλα αυτά και το mRNA δεν καταστρεφόταν απλώς θα οδηγούσε τα κύτταρά μας να συνθέτουν αυτή την προτείνη συνέχεια. H συγκεκριμένη προτείνη όταν είναι κομμάτι του ιού επιτρέπει επιτρέπει στον ιό να εισέλθει στα κύτταρά μας. Από μόνη της όμως είναι παντελώς άχρηστη.
@ Pepper Ελα ντε, εδώ πάνε να μας πείσουν ότι η Γη είναι στρογγυλή… Λες και το ξέρουν 100%
Παιδιά κουραστηκαμε να εξηγούμε. Εγώ αν γκουγκλαρω το μόνο που διαβάζω είναι πόσο αποτελεσματικά και πόσο σωτήρια ειναι.
Μην κάνετε τίποτα, αφήστε, ούτως ή άλλως είστε πεπεισμένοι ότι θα σας τα κάνουν χωρίς τη θέληση σας ή οτι θα σας ελενξουν με ψεκασμούς.
Θα φτιάξουμε μερικές σύγχρονες κιβωτους, να μπείτε μέσα και αέρας στα πανιά σας. Να ησυχάσετε εσείς, να είμαστε κι εμείς ασφαλείς.
Σας παραπέμπω στις χιλιάδες φορές που έχει απαντηθεί αυτό.
Πραγματικά πιστεύω πλέον πως δεν πρόσεχε κανείς στο μάθημα της βιολογίας στο σχολείο. Όχι Pepper δεν είμαστε ασφαλείς αν δεν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Και αυτό γιατί όσοι δεν εμβολιαστούν και νοσήσουν δυνητικά θα δημιουργήσουν μεταλλάξεις απο τις οποίες και εμείς οι εμβολιασμένοι μπορεί να μην καλυπτόμαστε. Επιπλέον οι ανεμβολίαστοι που θα νοσήσουν βαριά θα μπλοκάρουν τις μεθ και δεν θα μπορεί να νοσηλευτεί εκεί κόσμος εύκολα απο άλλες αιτίες (καρδιακά, εγκεφαλικά, τροχαία κλπ). Τέλος, ο μόνος τρόπος για να καταλαγιάσει μία πανδημία είναι να δημιουργηθεί ανοσία στον πληθυσμό της. Οι τρόποι είναι δύο, ο εμβολιασμός ή να… Διαβάστε περισσότερα »
Ε οχι ρε pepper το 1 μηνών μωρο μου δεν ειναι ασφαλές, πως να το κάνουμε! Και αν εσύ χέστηκες για το αν είναι ασφαλές το παιδί μου, τότε πήγαινε να ζήσεις σε καμία σπηλιά.
Να σου ζήσει το μωράκι σου! Όμως για να απαντήσω κι εγω σε αυτό που ρωτάς την peper, φαντάζομαι πως ξέρεις ότι τα μωρά παίρνουν μέσω του θηλασμού, τα κατάλληλα αντισώματα από τη μητέρα. Άρα, θα τα παίρνει κατευθείαν από εσένα (υποθέτω πως είσαι εμβολιασμένη).
Επίσης, η θνησιμότητα στα μωρά από κορονοϊό είναι απειροελάχιστες σύμφωνα με τις στατιστικές. Ε και δεν νομίζω άλλωστε να αφήνεις τον οποιονδήποτε να ακουμπάει το μωρό σου ή να το φιλάει…οπότε δεν νομίζω ότι έχεις να φοβάσαι από τους ανεμβολίαστπυς σχετικά με το μωρό! Άλλωστε όπου να ναι…θα έρθουν και τα εμβόλια στα παιδιά…
Ε όχι ρε παιδιά, για την εκρίζωση του ιού χρειάζεται μαζικός εμβολιασμός, όχι να κυκλοφορεί ο ιός ελεύθερα στην κοινότητα.
Είναι θλιβερό το γεγονός πως η συντάκτρια φοβάται να κάνει το mRNA με αυτά που διαβάζει. Για μένα όμως είναι εξίσου και παραπάνω θλιβερό το γεγονός πως όλοι οι σχολιαστές την κρίνουν αφ’υψηλού και εκφράζουν γνώμες με απόλυτη βεβαιότητα λες και είναι επιδημιολόγοι του Χάρβαρντ. Αν μας έχει διδάξει κάτι η επιστήμη είναι η ορθή κρίση αλλά και ταυτόχρονα η αμφιβολία. Ζυγίζοντας τα δεδομένα σίγουρα πρέπει να κάνεις το εμβόλιο και ναι ακόμα και το mRNA. Όταν όμως έγκυροι επιστήμονες ερευνούν ακόμα και δημοσιεύουν συνεχώς μελέτες για το τι μπορεί να triggarei το mRNA και τις διαφορετικές επιπτώσεις ανά οργανισμό… Διαβάστε περισσότερα »
Κοίτα, ο σκεπτικισμός είναι λογικό. Όσοι πάμε να το κάνουμε, προφανώς δεν ξέρουμε αν τελικά αυτό θα έχει επιπτώσεις στο μέλλον, ούτε είναι βέβαιο ότι καταγράφονται όλες οι τυχόν παρενέργειες μέσα στην αναμπουμπούλα της κατάστασης. Για παράδειγμα ένας θείος μου εμφάνισε έναν πόνο στο πόδι του που δεν έχει φύγει κι ας έχει περάσει καιρός, το μόνο που του είπαν όταν πήρε την αρμόδια αρχή, είναι να μην ακούει τι λένε στις ειδήσεις. Δίκαιο σχόλιο; Όχι. Κι άλλα μικροπράγματα γίνονται που μπορεί να δείχνουν κακή διαχείριση, ίσως και κάποιες σκοπιμότητες να εξυπηρετούνται αυτή τη περίοδο. ΟΜΩΣ, ο θάνατος ανθρώπων που… Διαβάστε περισσότερα »
δλδ τι επιπτωσεις θα εχει στο μελλον? 4 ωρες την μερα μιλας στο κινητο, 5 ωρες την μερα καθεσαι μπροστα σε μια οθονη.. ολα αυτα δεν εχουν επιπτώσεις? και το mrna ειναι εμβολιο οχι φάρμακο μεσα σε 3 μερες διαλύεται… ζησαμε κοντζαμ Τσερνομπιλ ρε παιδια… δλδ ελεος μερικοι
Οσο αμφιβαλλεις και οσο ερευνας ,που παρεμπιπτόντως εχουν κανει ΗΔΗ για σενα την έρευνα ΑΥΤΟΙ που ΠΡΈΠΕΙ να την κανουν, θα πεθαινουν διαρκως ανθρωποι.
Το κριμα στο λαιμο σας και ας παρεξηγεισθε με την ειρωνια.
Χαρβαρντ εμεις , YouTube εσεις.
Μαζευτηκαν τα πιπερια και προσπαθουν να μας σωσουν.
Ειρων.
Nik σ’ ευχαριστώ. Εξέφρασες με κοσμιότητα όλα αυτά που σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες, για τις αντιδράσεις των σχολιαστών στις ερωτήσεις για τα εμβόλια.
Είναι μεγάλη απογοήτευση να διαβάζεις τόσο ειρωνικά σχόλια, για ένα αμφιλεγόμενο θέμα, από ανθρώπους ανοιχτόμυαλους και ως επί το πλείστον μορφωμένους.
Ροζ συννεφάκι να είσαι καλά. Ατέρμονη ανία συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις. Η απάντηση στον θείο σου “Να μην ακούνε τι λένε στις ειδήσεις” είναι το λιγότερο απαράδεκτη από γιατρό. Ένας από τους λόγους που έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη πλέον στην Ιατρική είναι αυτές οι αυθεντίες που πάνε πάντα by the book (άσχετα αν το βιβλίο είναι του 1990), αρνούνται να ενημερωθούν, και γενικά δεν βελτιώνονται στην επιστήμη τους. Σε άλλες χώρες π.χ. Αμερική που τα αντιμετωπίζουν πιο ορθολογιστικά τα πράγματα και κάνουν σοβαρή έρευνα έχουν ήδη καταγράψει τα συμπτώματα του θείου σου. Πιθανότατα είναι αυτό σου παραθέτω το… Διαβάστε περισσότερα »
@Nik ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, επικοινώνησα με την οικογένεια του θείου μου και σε κάτι παρόμοιο κατέληξαν μέσω εξετάσεων, ότι δηλαδή πιθανώς το εμβόλιο να χτύπησε κάποιο νεύρο.
Να είσαι καλά και για τη πηγή που μου παρέθεσες. 🙂
το εμβολιο χτύπησε ενα νευρο του Μυ… αυτο σε 2 μηνες το πολυ θαναι οκ… ο ξαδελφος μου επεσε με την μηχανη και εσπασε το ποδι του και ακομα τραβιεται!!!
ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΑΙΑ ΜΟΥ!?
Εν τω μεταξύ, όλοι αυτοί φοβούνται το mRNA. Το mRNA που μετά από 2 μέρες θα εξαφανιστεί. Το mRNA που απλά γίνεται πρωτεΐνη.
Το mRNA που είναι το πιο άκακο πράγμα.
Αλλά δεν φοβήθηκαν το AZ ή JJ που είναι DNA μέσα σε ιϊκό φορέα και μένει πιο πολύ μέσα στο σώμα. Ή τα πιο παραδοσιακά εμβόλια που είναι αδρανοποιημένοι ιοί.
Σημ.: Όχι ότι πρέπει να τα φοβόμαστε τα τελευταία, αλλά πραγματικά, το mRNA είναι σα τσιουάουα μπροστά σε μολοσσό..
χααχαχχαχα τσιουαουα!!! κλαιω κοιτα και γω δεν τα ξερω και οταν διαβαζω κατι στο fb η youtube με κοβονται τα ποδια.. αλλα οσοι το εκαναν χαζοι ειναι?
Mηπως να σταματησεις να διαβαζεις ψεκασμενα σαιτ για αρχη αγαπητη φιλη? Ολοι εσεις που στελνετε ερωτηση στην Αμπα εκφραζοντας αμφιβολιες για τα εμβολια δεν παιζει να διαβαζετε οντως Α μπα. Αλλιως θα ξερατε την απαντηση. Στο προκειμενο, ολα τα εμβολια παρομοια ρισκα εχουν, αναλογα και με την ηλικια και το φυλο και τα συνυπαρχοντα νοσηματα. Αλλωστε ειναι ιατρικα σκευασματα. Αλλα το μεγαλυτερο ρισκο ξερεις ποιο ειναι? Να μεινεις ανεμβολιαστη. Κανε τη χαρη στην ανθρωποτητα και στον εαυτο σου και θωρακισε τον οργανισμο σου. Επισης, γενικως δεν εχω κατανοησει γιατι τοσος πανικος με τα εμβολια. Οκ, υπαρχουν οι γεννημενοι ψεκασμενοι που… Διαβάστε περισσότερα »
αν διαβασεις τι προκαλουν οι αντιβιώσεις… θα κανεις τον Λυκο στην πανσέληνο χααχχαχαχα ειδικα η Μουχλα… η Πενικιλίνη αχχαχαχαχαχα αν υπηρχε τοτε το ιντερνετ στην εποχη της πενικιλινης.. ΩΕ και αλλοίμονο !!!
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία στην πλειοψηφία των απαντήσεων . Η συντάκτρια δεν είπε ούτε οτι θα βγάλει λέπια ούτε ότι θα βγάλει τρίτο μάτι και θα πιάνει 5G,διατύπωσε μια δικαιολογημένη κατ’εμέ φοβία που παρεμπιπτόντως έχω κλείσει κανονικά ραντεβού για το pfizer και πιστεύω ότι το εμβόλιο είναι μονόδρομος αυτή τη στιγμή . Το να φοβάσαι από τη στιγμή που δεν έχουν περάσει χρόνια κλινικών ερευνών είναι απόλυτα λογικό και δεν καταλαβαίνω γιατί το ,δικαιολογημένο σε ένα βαθμό ,συναίσθημα του φόβου έχει γίνει προνόμιο μόνο των “ψεκασμένων” και των αρνητών και η οποία αμφιβολία ,που πολλες φορές συνοδεύεται με το… Διαβάστε περισσότερα »
Όχι , δεν χρειάζονται χρόνια κλινικών ερευνών γιατί τα εμβόλια mRNA δεν έχουν μηχανισμό να προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες. Ωστόσο συμφωνώ ότι δεν είναι αδικαιολόγητη η απορία, με τόσα που ακούγονται και με την σύγχιση που υπάρχει. Επίσης ρωτάει για μια τεχνολογία που αμφιβάλλω αν ο μέσος γιατρός με το ένα εξάμηνο βιοχημεία μπορεί να εξηγήσει επακριβώς. Ή τέλοσπαντων, ίσως ο μέσος γιατρός μπορεί να εξηγήσει, αλλά βγαίνουν διάφοροι γιατροί και λένε μπούρδες (όπως αυτή με την τοξική πρωτεϊνη που διαχέεται παντού). Οπότε δεν είναι τόσο ακραίο να ρωτάει.
Κι εγώ φοβάμαι το mRNA, φοβάμαι μην έρθει μια μονοκλωνική αλληλουχία και με τρομάξει στον δρόμο το βράδυ 🙁
Αν θεωρηθεί διαφήμιση ,ας μην ανέβει αλλά εμένα οι απορίες μου για τα εμβόλια λύθηκαν από εδώ https://youtu.be/u13P4cxZFZw Το έκανα και θα το έκανα οποίο και να ήταν για τον απλούστατο λόγο. Δεν έχω ιδέα από ιατρική οπότε ακούω αυτούς που έχουν. Όχι οποίους να’ναι αλλά τον γιατρό μου κλπ. Το αν φοβάμαι τις παρενέργειες κλπ; Ναι..και; Φαντάζομαι και από τα depon μπορεί να πάθω κάτι όπως και από τα αντισταμινικα που τα παίρνω σαν καραμέλες. Το μονο που με θορύβησε ήταν όταν μου είπε κάποιος ότι καλό θα ήταν να το καθυστερήσω αν θέλω να κάνω παιδί στο επόμενο… Διαβάστε περισσότερα »
+1 για τη Human Nature! Εξηγεί πολύ ωραία και νομίζω αξίζει να την γνωρίσει ο κόσμος: γυναίκες επιστήμονες που να ανεβάζουν βίντεο στο youtube δεν υπάρχουν πολλές ακόμα (στο ελληνικό τουλάχιστον) και αξίζουν τη στήριξή μας, ειδικά όταν κάνουν τόσο καλή δουλειά.