Αγαπητή «Α, μπα»: Φοβάμαι πως με κόλλησε HIV

Να τον ρωτήσω;

Αγαπητή α μπα, το σάιτ σου είναι υπέροχο! Επιτέλους! Θα μπω στο θέμα κατευθείαν, είμαι ελεύθερη 26χρ. και το τελευταίο διάστημα δεν έψαχνα κάτι συγκεκριμένο στη ζωή μου. Παρόλα αυτά γνώρισα έναν τύπο, ας πούμε ότι ήμασταν για αρκετό καιρό στο «ίδιο» περιβάλλον(π.χ γυμναστήριο) και υπήρχε αμοιβαία έλξη. Χωρίς τίποτα σοβαρό στο μυαλό μου ούτε και στο δικό του βέβαια, έπειτα από 2 ραντεβού, προχωρήσαμε. Όλα καλά. Η πράξη έγινε με προφύλαξη εννοείται, αλλά ο στοματικός έρωτας προς αυτόν όχι. Φλέγον ερώτημα: ξέρω ότι έκανα βλακεία, δεν αλλάζει κάτι τώρα, το μυαλό μου έχει κολλήσει μήπως έχω κολλήσει HIV. Τον ρωτάω; Το λεω ευθέως; Πως το χειρίζομαι;

Jamy

Να τον ρωτήσεις; Τι να τον ρωτήσεις; Να τον ρωτήσεις αν σε έχει κολλήσει; Πού να ξέρει;

Ακόμα και αν σου έλεγε ότι δεν σε έχει κολλήσει, θα αρκούσε; Θα ήσουν εντάξει; Ο λόγος του συμβόλαιο; Και πες ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο – μπορεί να μην έχει κάνει ποτέ εξετάσεις ο ίδιος.

Κάνε εξετάσεις παιδί μου. Η υγεία σου είναι δική σου υπόθεση, δεν ρωτάς κανέναν.

Το «δεν έψαχνα κάτι συγκεκριμένο» τι σημαίνει; Χρειάζεται να ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο για να σου αρέσει κάποιος; Αν εννοείς ότι «εγώ δεν ήθελα να κάνω σεξ, αλλά έτυχε», σου απαντώ «ήθελες, και βρέθηκε κάποιος στο διάβα σου που σου άρεσε, και είναι τόσο φυσικό όσο να θέλεις να φας ή να πας για μπάνιο».

in

Αξιολογήστε το άρθρο

42 points
Upvote Downvote

22
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
17 Συντάκτες σχολίων
papiaΚένταυροςδήθενThe Greek Rabbitno_roots Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Origami Lover
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Σοβαρά τώρα; είσαι 26; Αφηνω τα γιαγιαδίστικα “Εγώ στην ηλικία σου είχα ήδη παιδί” (είχα) και ρωτάω, ζεις κάτω από ένα βράχο στο νεφελωμα του Ωρίωνα τα τελευταία 26 χρόνια; Πως μεταδίδεται ο HIV, ποιες είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου ποια είναι τα ΣΜΝ τι είναι η αντιρετροϊκή θεραπεία, καμμία ενημέρωση ΤΙΠΟΤΑ; Και γνώρισες εναν άντρα που κάνατε μια ξεπέτα και αυτομάτως αυτός είναι α) φορέας, β)χωρίς θεραπεία, γ)που ήλθε για να σε κολλήσει δ) που σε κόλλησε, γιατί μόνο όσοι ειναι φορείς του HIV κάνουν ξεπέτες; Λοιπόν έχω μια ιδέα, βρες τον και ρώτα τον “Βρε μπας κ εχς… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Θυμάμαι τη γιαγιά φίλου εκεί στα 90s που μας είχε δώσει την ανεπανάληπτη συμβουλή “Εκεί που πάτε τα βράδια να προσέχετε μη σας ρίξουν κάνα έιτζ στην πορτοκαλάδα”. True story.

The Greek Rabbit
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

origami Lover! εξαιρετική απάντηση αλλά με προβληματίζει κάτι πολύ περισσότερο σε αυτό το ποστάρισμα και ερώτημα της κοπέλας… γουατ δε χελλ γιατί δεν ξέρει πως μεταδίδεται το HIV και προς θεού γιατί δεν κάνει τεστ κάθε φορά που πάει γυναικολόγο (πάει γυναικολόγο??) που είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση!?!?!?!!?

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Ένα συμπλήρωμα στην τελευταία παράγραφο της απάντησης της Λένας: Ακόμα και για μία ανώνυμη ερώτηση στο Ίντερνετ, που αφορά ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα υγείας, μια νέα κοπέλα σπαταλάει τα δύο – τρίτα της ερώτησης της για να περιγράψει (και ίσως για να δικαιολογήσει) το ότι έκανε περιστασιακό σεξ με έναν άντρα.

SailorMouna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Λίγο τρολ η ερώτηση μου κάνει αλλά τέσπα…

Ο HIV συγκεκριμένα πως προέκυψε? Είχε ειπωθεί κάτι? Παρέλειψες να μας πεις κάτι ή υποθέτεις ότι όλοι οι άντρες με ελεύθερες σχέσεις είναι φορείς?

Να πας να κάνεις εξετάσεις εννοείται, αν έχεις τέτοια υποψία, σε κάθε περίπτωση..

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν υπάρχει είτε με αυτόν είτε με οποιονδήποτε άλλο στο μέλλον κάποιος λόγος να πιστεύεις οτι οι πιθανότητες να κολλήσεις HIV μαζί του είναι μεγαλύτερες, τότε είναι καλύτερα να λειτουργείς proactively. Γενικά όμως η επιστήμη έχει προχωρήσει, και το HIV δεν αντιμετωπίζεται όπως στα 80s. Υπάρχει η αντιρετροϊκή θεραπεία, υπάρχουν χάπια που μπορείς να παίρνεις σε περίπτωση που αποφασίσεις να κάνεις σχέση με κάποιον που είναι φορέας σε αγωγή, ωστε να προφυλαχθείς. Ακόμα και εκ των υστέρων, αν πας σε κέντρο σεξουαλικής υγείας (sexual health centre στην αγγλία) άμεσα μετά την επαφή μπορείς να πάρεις αγωγή που θα μειώσει σημαντικά… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Τι να ρωτήσεις;;;

Αν είσαι Αθήνα πήγαινε στο
mycheckpoint.gr/en/home/
να κάνεις τις εξετάσεις που πρέπει και να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ
(δεν ξέρω αν έχουν και σε άλλες πόλεις σημείο επαφής, σε κάθε περίπτωση να ενημερωθείς από έγκυρες πηγές). Η γνωση είναι δύναμη.

Κάνε όσο casual sex θέλεις, αλλά να ξέρεις πώς να προστατεύεις τον εαυτό σου.

C
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις εξετάσεις, τις οποίες θα χρειαστεί να επαναλάβεις μετά από διάστημα 3-4 μηνών γιατί τότε φαίνεται οριστικά οτι δεν έχεις θέμα μόλυνσης. Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο πιο σύντομος τρόπος, νομίζω πως οχι. Όπως και να έχει δε χρειάζεται μεγάλος πανικός, καθώς οι πιθανότητες να κολλήσεις με μια τέτοιου είδους επαφή είναι της τάξης του 0,01%, κάνε τις εξετάσεις για να ηρεμήσεις και θα είσαι ΟΚ.

Magica De Spell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Δεν αμφισβητώ τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά γιατί έχω την εντύπωση οτι κάτι μας κρύβεις;

Ederra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλά κάνεις και ανησυχείς γιατί αν και το πιθανότερο είναι να μην έχεις κολλήσει τίποτα, αυτό θα σε κάνει να μην ξανακάνεις επιπολαιότητες στο μέλλον και να προσέχεις περισσότερο (το στοματικό σεξ χωρίς προφύλαξη ή χωρίς να χει τσεκαριστεί πρόσφατα ο λαμβάνων είναι επιπολαιότητα).

αλγόριθμος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάνε τσεκ για σμν γενικά, δεν ξέρω γιατί σκέφτηκες μόνο τον hiv. Και μετά ποτέ ξανά χωρίς προφυλακτικό το στοματικό χωρίς να ξέρεις σίγουρα ότι ο άλλος είναι υγιής. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Και γενικά προς τις κοπέλες, το “μα χωρίς είναι καλύτερο το στοματικό” είναι χαζή δικαιολογία, μην αφήνετε κανένα να σας πείσει να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας, ενημερωθείτε για τα σμν, να διασκεδάζετε με ασφάλεια και χωρίς ενοχές, αι λόβ γιου.

SailorMouna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

χμ… χωρίς είναι όντως καλύτερο από τη γεύση πλαστικούρας και λιπαντικού. Αλλά η ασφάλεια και η υγεία μας είναι πάνω από την καλοπέραση.

Gaea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

και να κάνεις και εξετάσεις στο λαιμό σου εφόσον η απροφύλακτη επαφή ήταν στοματικό σεξ – μπορεί ο άντρας αυτός να μην είναι φορέας HIV αλλά να είναι φορέας HPV και να κόλλησες το δεύτερο.

Ο ηθοποιός Michael Douglas ισχυρίζεται ότι ο καρκίνος του λαιμού/λάρυγγα που έπαθε οφείλεται στον ιο HPV που κόλλησε λόγω στοματικού σεξ.