Αγαπητή «Α, μπα»: Φοβάμαι ότι θα μαλλιοτραβηχτούμε στις διακοπές

Πως να κρατήσω τις ισορροπίες;

Ετοιμαζόμαστε να πάμε διακοπές 4 φίλες, μετά από πολύ καιρό. Τις ψιλοφοβάμαι αυτές τις διακοπές, νιώθω ότι αν δεν κάνω υπομονή θα μαλλιοτραβηχτούμε. Όλες τους είναι σε περίοδο αναζήτησης αρσενικού, και είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει ένας υποβόσκων ανταγωνισμός. Επιπλέον, είναι άνθρωποι που θα σ την πουν μισοαστεία μισοσοβαρά , και αν παρεξηγηθείς θα σου πουν “κούλαρε”, αν δεν παρεξηγηθείς θα συνεχίσουν τα “αστεία” μέχρι να παρεξηγηθείς. Υποψιάζομαι ότι η απάντηση σου είναι να μην πάω διακοπές. Αλλά δεν θέλω και να μείνω στην πόλη μόνη μου. Η ερώτηση μου είναι, πως πρέπει να συμπεριφερθώ για να διατηρηθούν οι ισορροπίες από όλες τις πλευρές;

– Υπερβολική

 

Είδες τι παθαίνει όποιος φοβάται να μείνει μόνος του; Γι’αυτό λέω συνέχεια ότι πρέπει να μαθαίνουμε από μικροί να απασχολούμε τον εαυτό μας.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να διατηρηθούν οι ισορροπίες από όλες τις πλευρές, ούτε τόση δύναμη έχεις, ούτε τόση εξουσία. Ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει να κάνει, και ό,τι μπορεί να κάνει. Μόνο τις δικές σου αντιδράσεις μπορείς να ελέγξεις. Πόσο υπολογίστρια είσαι; Πόσο χοντρόπετση; Πόσο πολύ φοβάσαι να μείνεις μόνη σου στην πόλη; Τόσο, ώστε να καταπίνεις προσβολές για μια εβδομάδα, πληρώνοντας και λεφτά από πάνω;

in

Αξιολογήστε το άρθρο

57 points
Upvote Downvote

24
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
16 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
18 Συντάκτες σχολίων
HaifischnetMaggieAlouterocharlise Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
lcommalX
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Διακοπές πηγαίνουμε για να χαλαρώσουμε, όχι για στρεσαριστουμε! Δεν είναι φίλες σου οι κοπέλες αυτές αλλά παρέα ανάγκης. Να μην πας μαζί τους διακοπές, βρες κάτι άλλο να κάνεις όπως διακοπές με κάποιο πρακτορείο.

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Τώρα υποτίθεται ότι είστε φίλες; Δεν καταλαβαίνω πώς μπορείς να κάνεις παρέα με τέτοια άτομα. Στη θέση σου δε θα κανόνιζα τίποτα μαζί τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών.

varaw_myges
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“. Όλες τους είναι σε περίοδο αναζήτησης αρσενικού, και είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει ένας υποβόσκων ανταγωνισμός”

Από την φράση αυτή και μετά σταματησα να διαβάζω και άρχισα να τρέχω. Έχω βρεθεί σε διακοπές που μια δυο κοπέλες ήταν έτσι όπως λες και μας είχαν πρήξει. Αλλά εσύ λες ΌΛΕΣ.
Δηλαδή καλύτερα κάτσε σπίτι σου ένα πράγμα.

Είναι εκνευριστικό να πηγαίνεις διακοπές για να βρεις γκόμενο. Επηρεάζει όλη τη μέρα σου. όλη τη συμπεριφορά σου.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Από πότε όσες ψάχνουν αρσενικό είναι σε ανταγωνισμό μεταξύ τους; Πολύ άσχημα μου έκατσε αυτό. Πολύ στερεοτυπικό και σεξιστικό οι γυναίκες να μαλλιοτραβιουνται για τα θέλγητρα ενός γόη. Και δεν ξέρω κατά πόσο οι φίλες σου είναι όντως έτσι επιβεβαιώνοντας τα στερεότυπα που πιστεύουν ότι πρεπει να επιβεβαιώσουν,οπότε τρέχα μακριά, ή αν απλά αυτή είναι η δική σου άποψη και οι δικές σου μισογυνιστικες προβολές σε άλλες γυναίκες,οπότε κάτσε και σκέψου σοβαρά. Πολύ σοβαρά.

pumpkin soup
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ξέρω αν το εννοεί έτσι ακριβώς όπως το λες. Στο δικο μου παράδειγμα ήμασταν όλες ελεύθερες. Το πρόβλημα ήταν οτι οι δυο απο τις πέντε ήθελαν να γκόμενισουν σε κλαμπ ενώ οι υπόλοιπες θέλαμε απλά να περάσουμε καλα με την παρέα χωρίς να τρέχουμε στα μπαρς και τα κλαμπς με σκοπό την εύρεση γκομενακιου. Το πρόβλημα ήταν οτι οι δυο επέβαλαν την γνώμη τους στην παρέα με αποτέλεσμα την μεταξύ μας ρήξη.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Είναι πολύ διαφορετικό να μαλώσεις γιατί εσύ θες τα γκομενάκια κι εγώ τη χαλαρή μπίρα και πολύ διαφορετικο αυτό που λέει. Μιλάει για ανταγωνισμό επειδή ψάχνουν γκόμενο. Άρα πια θα βρει τον καλύτερο; Πια θα βρει πρώτη να τον τρίψει στη μούρη της άλλης; Εμένα αυτή η πρόταση με ενόχλησε παρά πολύ. Έτσι όπως διατυπώθηκε μου έδειξε ότι είναι η προσωπική της εκτίμηση ότι εφόσον ψάχνουν για γκόμενο σίγουρα θα μαλλιοτραβηχτούν. Και είναι ξεκάθαρα μισογυνιστικο να σκέφτεσαι ότι οποίες γυναίκες είναι ελεύθερες μαλλιοτραβιουνται ή ανταγωνιζονται μεταξύ τους. Αν αυτό όντως συμβαίνει και δεν είναι η προσωπική άποψη της γραφουσας αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Mitsi ειλικρινα, υπάρχουν γυναίκες που την εποχή που ψάχνουν άντρα μεταλλάσσονται σε κάτι μη αναγνωρίσιμο. Είναι επιθετικές, έχουν νεύρα και είναι τρομερά ανταγωνιστικές. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι απλά εκείνη την εποχή βγαίνουν όλες οι ανασφάλειές τους στην επιφάνεια γιατί θεωρούν οτι το να έχεις γκόμενο είναι αυτοπραγμάτωση. Υπάρχουν και αυτές δεν είναι σεξιστικό να βάζουμε κάποιες γυναίκες σε αυτήν την κατηγορία.
Όλες τις φορές που το παρατήρησα σε γυναικρς, μόλις βρήκαν κάποιον ηρέμησαν και επέστρεψαν στον ήπιο χαρακτήρα που είχα γνωρίσει αρχικά.

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Been there. Done that. Θα πάτε. Θα το θυμάσαι για πάντα.Ή το πάθημα θα γίνει μάθημα και δεν θα τις ξαναπροτιμήσεις ή θα μπεις σε ζεν mode αποφασισμένη να περάσεις καλά ό,τι κι αν συμβεί και δεν θα τις ξαναπροτιμήσεις!

charlise
Επισκέπτης
Συμμετέχων
charlise

Το ζεν mode θελει επίπονη εξάσκηση και πολλές πρόβες για να πετυχει.
Η κοπέλα μάλλον δεν θα το έχει ξανακάνει.
Άσε που οι διακοπές εχουν νόημα μόνο οταν χαλαρώνεις. Αυτή θα είναι στην τσίτα λόγω του αρνητικου κλίματος.
Άπαπα.

dolores.p
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

στη θέση σου θα προτιμούσα να μην πάω…στις διακοπές πρέπει να ειμαστε ήρεμοι και να πηγαίνουμε με άτομα που αισθανόμαστε χαλαροί,εαν το κλίμα είναι απο πριν τόσο αρνητικό τότε σίγουρα δεν θα περάσεις καλά…προσπάθησε να βρεις εναλλακτικές,φιλοξενία απο συγγενείς και φίλους σε κάποιο εξοχικό,εκδρομή με γκρουπ κλπ

Just someone
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μήπως τελικά έχουν διαφορετική αίσθηση του χιούμορ απο σένα ; Μήπως απλά κάνουν το κλασικό κακό χιούμορ που ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο;; Όπως και να χει είναι κάτι που εσύ δεν μπορείς να το αντέξεις. Οποτε ναι η λύση είναι να απομακρυνθείς, δεν υπάρχει καλύτερος φίλος απο ένα βιβλίο .. και υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρεις νέες παρέες, στο 2018 ζούμε .. έχεις ακουστά το Couchsurfing??

Nairobi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προσωπικά δεν θεωρώ τόσο κακό να μην θέλεις να μείνεις μόνη σου στην πόλη, ανθρώπινο είναι. Όμως πιστεύω ότι παρότι στην Ελλάδα λίγο το κατακρίνουμε, το solo travelling μπορεί να είναι πάρα πολύ ωραίο. Λίγο από φόβο του “τι θα νομίζουν για μένα αν πάω μόνη μου διακοπές” λίγο από φόβο γενικότερα του να βρεθούμε κάπου μόνοι μας, δεν το τολμάμε να κάνουμε ένα ταξίδι χωρίς παρέα. Διάβασε αν θέλεις το παρακάτω

https://www.lifo.gr/articles/travel_articles/193646/i-25xroni-eirini-taksidepse-olomonaxi-stin-tailandi-kai-milaei-gia-tin-empeiria-toy-solo-travelling

pumpkin soup
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν μου έλεγες οτι τις δυο εβδομάδες άδεια που έχω μέσα στον χρόνο θα τις περάσω με αυτήν την παρέα θα μου έπεφταν τα μαλλιά. Το έχω ζήσει όταν ήμουν φοιτήτρια (όλες ελεύθερες και μάλιστα οι πρώτες μας διακοπές στους ελληνικούς νήσους) και καταλήξαμε να μαλλιοτραβιομαστε έξι η ωρα το πρωί μετα απο ξενύχτι. Τσέκαρε τα ευρωπαϊκά προγράμματα (short term Evs) και φύγε μόνη σου. Αλήθεια όταν ταξιδεύεις μόνος σου γνωρίζεις τον διπλάσιο κόσμο απο όταν ταξιδεύεις με παρέα !

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Γιατί σκέφτεσαι τα χειρότερα δυνατά σενάρια;Ωχ,θα μαλλιοτραβηχτούνε για γκόμενο.Ωχ,θα μου την πουν και θα νιώσω άσχημα.Διακοπές θα πάτε.Θα διασκεδάσετε,θα βγείτε χαζές φωτογραφίες,θα ζήσετε την εμπειρία του ταξιδιού με κοριτσοπαρέα.Μπορεί να υπάρξουν και κάποιες μικροπαρεξηγήσεις.Συμβαίνουν αυτά.Κι αφού τις ξέρεις,μπορείς να μην τα παίρνεις κι όλα τόσο σοβαρά.Τι φέρνεις την καταστροφή,πριν πάτε ακόμα;Μην ξεκινάς με τέτοια διάθεση,μωρέ.Άσε τις άμυνες και διασκέδασε το.Αφού θέλεις να το ζήσεις.Αν δε γούσταρες,δε θα το κανόνιζες.Θα μπορούσαν και να πάνε μόνες τους και τότε να μην έχεις πραγματικά άλλη επιλογή.Τώρα τρεις φίλες σε διάλεξαν για παρέα.Πιστεύουν,ότι θα περάσουν καλύτερα,αν είσαι κι εσύ μαζί.Καταλαβαίνω,ότι ένα ταξίδι μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »