Αγαπητή Α μπα, Έχω έναν πολύ φορτικό φίλο. Είμαστε γνωστοί από μικροί καθώς παραθερίζουμε στο ίδιο μέρος. Δυστυχώς φέτος η δουλειά μου με έφερε εδώ…οπότε η στοιχειώδης παρέα των διακοπών κατέληξε σε καθημερινή υποχρέωση. Αρχικά ήμουν πιο ελαστική και περνούσα καλά…αλλά καθώς άρχισα να βάζω όρια και να εκφράζω την ανάγκη μου για μοναχικότητα και ξεκούραση λάμβανα σχόλια επικριτικά για τις επιλογές μου ή άλλες φορές επίκληση στο συναίσθημα για να νιώσω τύψεις κ ενοχές που “ξεχνάω ” το φίλο μου. Με τον καιρό και όσο αυτό εντεινόταν τόσο χειρότερα ένιωθα… μέχρι που άρχισα να φοβάμαι ότι θα εμφανιστεί παντού μπροστά μου. Ούτε στο ίδιο μου το σπίτι δεν ένιωθα ασφαλής. Τώρα με την καραντίνα βρήκα πάτημα και ευτυχώς αραίωσαν τα πολλά πολλά. Όμως ακόμα επιμένει να τηλεφωνεί μέχρι να το σηκώσω…να κάνει σχέδια για κοινές διακοπές;! και να με αποκαλεί κολλητούλα σαν να μην έχει καταλάβει καθόλου την απομάκρυνση. Πλέον μου προκαλεί άγχος και μόνο το να βλέπω το όνομα του στην οθόνη του κινητού. Δε θέλω να γίνω αγενής μαζί του…αλλά πραγματικά δε νομίζω να θέλω να ξανακάνουμε παρέα. Η αλήθεια είναι ότι και σαν άνθρωποι δεν κολλάμε τόσο…αλλά ειδικά μετα από αυτήν την επιμονή (εμμονή) του και το στενό μαρκάρισμα δεν τον θέλω καθόλου στη ζωή μου. Τι κάνω; Ξεκάθαρη ξήγα; Εξαφάνιση; Χέλπ!
-Misery
Ακούγεται επικίνδυνος.
Ξέχνα τις ευγένειες, έχει προσπεραστεί προ πολλού το θέμα της τυπικής συμπεριφοράς. Μίλα στους δικούς σου, σε όλους, ενημέρωσέ τους, και λάβε μέτρα. Μίλα με δικηγόρο, να σου πει τι μπορείς να κάνεις. Λάβε πολύ σοβαρά τον φόβο που σου προκαλεί, μη τον λογοκρίνεις.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Μου θύμισες μια φορά όντας φοιτήτρια έκανα μια μάζωξη σπίτι. Μαζευτήκαμε καλοί φίλοι και κάποιοι που ανά διαστήματα βγαίναμε παρέα (φίλοι των φίλων). Περάσαμε ωραία θυμάμαι. Περίπου. Αφού έφυγαν οι περισσότεροι, έμεινα εγώ με τις δύο μου κολλητές και ένα παλικάρι, συμπαθητικούλης αλλά όχι και κολλητάρι. Η μία ήθελε να φύγει και η άλλη θα την πήγαινε σπίτι. Το παλικάρι έμενε κοντά σε μένα και θα πήγαινε με τα πόδια. Θεώρησα δεδομένο ότι θα έφευγε μαζί τους. Ε ΟΧΙ! Του είπε η δικιά μου να τον πάει σπίτι και αποκρίθηκε ”Μένω δίπλα”. Τι να του λέω ότι νυστάζω. Μου έλεγε… Διαβάστε περισσότερα »
Μήπως το όνομα του αρχίζει από Σ; Γιατι είχα κι εγώ έναν τέτοιο γνωστό , μια μέρα για να τον ξεφορτωθώ είπα ότι πάω να φάω στους γονείς μου και πρότεινε να έρθει μαζί. Γενικά είχε αρκετά παρεμβατικη συμπεριφορά, μέχρι να ξεκοψω το σπαμαρισμα από τηλέφωνα δε σταματαγε. Θυμόμουν ότι ο αριθμός του τελείωνε σε 7 και είχα στο νου μου να μην απανταω. Μια μέρα με έπαιρνε καινούριος εργοδότης πρώτη φορά τηλέφωνο για να πάω νωρίτερα στη δουλειά, νομιζα οτι ηταν ο Σ γιατί τελείωνε σε 7 και δεν απάντησα.
Μα να σου πω την αλήθεια έχω διαγράψει και όνομα και πρόσωπο. Θυμάμαι το σκηνικό. Τι σου είναι ρε παιδί μου το μυαλό όταν ζορίζεσαι ψυχολογικά. Αυτό με το τηλέφωνο το έχω πάθει και γω πάντως. Πλέον αποθηκεύω αριθμούς και γράφω όνομα επαφής ”Μην το σηκώσεις. Χρήστος” ξέρω γω!
Προσθήκη στη μαύρη λίστα και ηρέμησες. Ούτε να γεμίζεις με άχρηστες επαφές ούτε τιποτα. 😁
@πάπια
Μου θύμισε ελάχιστα η ιστορίες αυτές τον πατέρα μου,ο οποίος είναι τέρμα κολλιτσιδας… μάλλον όχι στο ίδιο επίπεδο με τον δικό σου. Αν κάνουμε επίσκεψη σε συγγενείς, μπορεί να κάτσει μέχρι και 7 ώρες (όντως, έχει γίνει). Δεν καταλαβαίνει πότε πρέπει να φύγει από κάπου ή όταν γίνεται ενοχλητικός. Αυτό ας πούμε, είναι παρεμβατική συμπεριφορά αλλά δεν ξέρω, αν ήταν τέτοιους είδους παρεμβατικοτητα που παρουσίαζε ο “φίλος” σου ατη ιστορία
Να είσαι σίγουρη ότι καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά τη στάση σου, εξ ου και ο συναισθηματικος εκβιασμός. Μην τον λυπάσαι, μην τον δικαιολογείς, τα κάνει επίτηδες πατώντας ακριβώς στο ότι δεν λες όχι ξεκάθαρα, στο φόβο σου να γίνεις αγενής. Ξεκοψε τον, βάλε φραγες, κράτα αρχείο με τα μηνύματα του και με τις συναντήσεις σας αν εμφανίζεται μπροστά σου χωρίς να το ξέρεις.
Α γεια σου. Νμζ πως το’πιασες πολυ το νοημα. Γενικα οι θρασεις κ εγωπαθεις ανθρωποι πονταρουν σε καποια συναισθηματικη ανασφαλεια του αλλου κ στις καταπτοημενες προσωπικοτητες. Τετοιοι ειναι πχ, ο ενοχλητικος συναδελφος με τις εξτριμ κ οχι παντα σωστες αποψεις που δεν θα δωσει σημασια για πολυ σε οσους δεν καιγονται καν για διενεξη μαζι του…ο λιγο ψωνισμενος σουπερ σταρ που θα σταματησει τις ενα καρο δημοσιες σαχλες κ τα αττενσιονχοουριλικια μολις βρουν αλλη ενασχοληση οι παπαρατσι, κ τοτε θα κοιταξει πραγματικα τον εαυτο του κ θα καταλαβει τα προβληματα του κ θα ακολουθησει ψυχοθεραπεια η κατι τετοιο…ο φαλλοκρατης γκομενος… Διαβάστε περισσότερα »
Άκου το ένστικτο σου κ μη σκεφτείς ούτε στιγμή να τον λυπηθείς . Μη σκέφτεσαι ότι είναι κακό να γίνεις δυσάρεστη και αγενής ,γιατί πάνω από όλα προέχει η δικη σου ασφάλεια . Ο φιλος σου ξέρει ότι με τη συμπεριφορά του σου προκαλεί ανησυχία και ταραχή ,το ξέρει πολύ καλα . Μου έχει τύχει πιο παλιά κάτι αντίστοιχο με φίλο ,στον οποίο είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμώ πια να κάνουμε παρεα και του είχα εξηγήσει κιόλας για ποιο λόγο έχω απομακρυνθεί . Εκείνος αγνόησε τα όσα του είπα και άρχισε να παίρνει συνεχως τηλέφωνο και να στέλνει μηνύματα και… Διαβάστε περισσότερα »
@Κιμ Απίθανη Χαχα,πολύ γέλασα μ αυτό που είπες για την παροιμία 😂😂 Θα σου πω ,δεν ήταν από αυτούς που καλα- καλα δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους ,ωστόσο ,ήταν εμφανές ότι είχε πάρει κάτι . Γινόταν αντιληπτό και από το γρεζι που είχε στη φωνή του καθώς μιλούσε . Με την πρώτη μάτια δεν τον καταλάβαινες ,αλλά αν τον κοιτούσες λίγο καλύτερα έβλεπες ότι είχε σημάδια στα χέρια του και ότι τα ρούχα του ήταν αταίριαστα και ίσως όχι και πεντακάθαρα … Παρόλα αυτά , αντέδρασε πολύ γρήγορα και σωστά !Να ναι καλα ο άνθρωπος ! Και μάλιστα… Διαβάστε περισσότερα »
Έχω αντίστοιχη και ακόμη χειρότερη προσωπική εμπειρία με άνθρωπο που είχε πάθει ερωτική εμμονή μαζί μου..τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν σοβαρά ψυχικά διαταραγμένος. Συμφωνώ μέχρι κεραίας με την αμπα, ξέχνα ευγένειες, απομακρύνσου εντελώς, μπλόκαρε τον από παντού και αν έχετε κοινούς γνωστούς φρόντισε να μην του μεταφέρουν πληροφορίες για σένα..αν δεις ότι επιμένει και μετά απ τα παραπάνω, θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς στην αστυνομία/εισαγγελέα
Αυτό το “αν φοβάσαι να γίνεις δυσάρεστη, γίνε ψεύτρα” πολύ μου άρεσε.
Υπάρχουν άνθρωποι που τους λες “φύγε δε θέλω να σε ξαναδώ, με ενοχλείς” και σου απαντάνε “ξέρω ότι δεν το εννοείς”. Οπότε μην περιμένεις να καταλάβει κάτι. Την επόμενη φορά που θα σε πρήξει πες του να μη σε ξαναενοχλήσει.
Δηλαδή, τι πρέπει να μας κάνει κάποιος για να είναι οκ να ανησυχούμε; Για να είναι οκ, να παρεξηγηθεί; Να είναι οκ να γίνουμε αγενείς; Ε όχι, κάπου το όριο έχει ξεπεραστεί που ούτε καν το βλέπουμε πια. Και εγώ αγχώθηκα με την περιγραφή βρε φίλη. Ο φίλος σου εκτός απο αγενέστατος είναι και επικίνδυνος. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ έχω αισθανθεί πίεση για να κρατήσω παρέες ή τύπου φιλίες. Όχι και έτσι όμως. Όμως αυτό που εγώ κυρίως αισθάνθηκα ήταν ενόχληση και τύψεις όχι αυτό που εσύ περιγράφεις. Φρόντισε τον εαυτό σου.
Θα μας στείλεις ένα μειλ στο amparlekin@gmail.com που έχουμε μαζευτεί πολλοί και κάτι θέλουμε να σου πούμε;
Κορίτσια μου! Ναι ναι, τώρα τα είδα τα σχόλια σας.
Βάζουμε τα καλά μας και περιμένουμε! 😄
@este, ακόμα περιμένουμε (γκούχου-γκούχου).
Αρχικά να τον μπλοκάρεις στα social, να κόψεις κάθε δίαυλο επικοινωνίας μαζί του και να αλλάξεις και αριθμό κινητού αν χρειαστεί. Μίλα στους γονείς σου και τους φίλους σου ώστε να έχουν το νου τους, στο μεταξύ κράτα και ο,τι αποδείξεις μπορείς(μηνύματα, ιστορικό κλήσεων) κτλ ούτως ώστε αν απευθυνθείς σε δικηγόρο να έχεις στοιχεία εναντίον του “φίλου” σου.
Καλό μου κορίτσι ποτέ ποτέ ποτέ ποτέ ποτέ μην αμφισβητείς το αίσθημα φόβου. Έχω φρέσκια ιστορία κακοποίησης από γνωστή μου που αγνόησε το φόβο της, αλλά μη μαυρίσουμε τις καρδιές μας πάλι. Όταν νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά ανεβάζεις φρούριο, τρέχεις σαν τον Ταζ, φωνάζεις για βοήθεια, ειδοποιείς φίλους και συγγενείς, γενικά κάνεις ό,τι χρειαστεί για να σε προστατέψεις. Η αγένεια το ξέρω πως σε απασχολεί, αλλά δε θα έπρεπε. Δες τώρα, βάζεις το να μη φανείς αγενής πάνω από την ασφάλειά σου. Είδες τι έκανε εδώ η πατριαρχία;
Αυτή η μαγική ικανότητα να περνά το μήνυμα σε βλέπω αλλά σε αγνοω – αποφεύγω είναι κάτι που πρέπει να αναπτυχθεί. Δεν είναι ανάγκη να γίνεται αγενής απλά απορρίπτεται όλες τις κλήσεις, λέτε όχι στις προσκλήσεις χωρίς να δίνεται εναλλακτική λύση, απαντάτε στις κλήσεις λέγοντας ότι θα καλέσετε σε λίγο και δεν το κάνετε… Βρήκα εξαιρετική και την ιδέα κάποιες φορές να φεύγετε επιδεικτικά από την παρέα όταν εμφανίζεται.
@Observer μα τα έχει κάνει όλα αυτά. Οι περισσότερες γυναίκες το έχουμε ζήσει αυτό το σκηνικό και τίποτα από αυτά που λες δεν βοηθάει. Ακόμα και το «χέσε μας ρε Τάκη την όρεξή σου έχουμε, άσε με ήσυχη» οδηγεί την επόμενη ημέρα σε τηλεφώνημα «γεμάτο κατανόηση» για το «ποιος σε στεναχώρησε χθες» και όταν τον ξαναβρίσεις πάλι το βράδυ θα έρθει μήνυμα «εγώ σε νοιάζομαι και ας μη μου μιλάς» και μετά από 5 ημέρες θα ξαναέρθει τηλέφωνο σα να μην έγινε τίποτα. Είναι μια σχολή όλοι αυτοί ακολουθούν την τακτική «όλες θέλουν κυνήγημα» και ο «επιμένον νικά». Μόλις μάθουν… Διαβάστε περισσότερα »
φώναξε του και εσύ incel