in

Αγαπητή «Α, μπα»: Εξεπλάγην με την αντίδραση του οδοντίατρου

Μου είπε ότι άλλοι νιώθουν ηδονή με τον καθαρισμό

Μου είπε ότι άλλοι νιώθουν ηδονή με τον καθαρισμό ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Webp.net resizeimage 15

Αγαπητή Α,μπα, σε διαβάζω χρόνια και θέλω να σου πω πως είσαι υπέροχη, ευχαριστούμε για το ασφαλές και όμορφο κλίμα που έχεις δημιουργήσει σε αυτή τη σελίδα! Στο θέμα μας. Πριν από κάποιους μήνες, ενώ είχα αποκτήσει την πρώτη μου δουλεία, πήγα στον οδοντίατρο για καθαρισμό. Εκείνη τη μέρα είχα κοιμηθεί λίγο και είχα πιεστεί στη νέα δουλειά, αν έχει σημασία. Κατα τη διάρκεια του καθαρισμού που ήταν κάπως επίπονος, έβαλα τα κλάματα από τον “πόνο”. Είπα στον γιατρό ότι δε σημαίνει κάτι και να συνεχίσει. Εκείνος μου είπε – χωρίς να με ξέρει απο πρίν- οτι δεν με παρεξηγεί, αλλά κάποιος άλλος στη θέση του θα με θεωρούσε αδύναμη επειδή έβαλα τα κλάματα. Μου είπε να μην το κάνω αυτό μπροστά σε κόσμο. Η όλη του στάση μου φάνηκε αχρείαστη και άστοχη. Θα γίνω κλασική με την ερώτηση, αλλά μήπως είμαι υπερβολική; Υ.Γ. Μου ανέφερε επίσης ότι άλλοι ασθενείς του νίωθουν “ηδονή” με τον καθαρισμό. Ε, εκεί είμαι σίγουρη πως αυτός είναι υπερβολικός!
-23 χρονών ευαίσθητη

Δεν είναι «υπερβολικός». Είναι ή πολύ κακός γιατρός, ή επικίνδυνος γιατρός (άνθρωπος). Εκεί μέσα κάπου βρίσκεται.

Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, αλλά πρέπει, αφού δεν σου το έμαθαν στην οικογένεια σου, να καταλάβεις ποια είναι τα επιτρεπτά όρια σε επαγγελματικές σχέσεις. Δυστυχώς, είναι κάτι που μαθαίνεις με παραδείγματα του άμεσου περιβάλλοντός σου, και δυστυχώς, τα κορίτσια μαθαίνουν να είναι υποχωρητικά και να σκέφτονται πρώτα από όλα πού έκαναν κάτι λάθος.

Δεν ξέρω πώς να σου το εξηγήσω, εφόσον φαίνεται να μην καταλαβαίνεις καθόλου πού βρίσκεται το όριο, θα προσπαθήσω όμως: ένας οδοντίατρος έχει δει εκατοντάδες ασθενείς να κλαίνε από τον πόνο (πόνο, όχι «πόνο», οδοντίατρος είναι) και ένας γιατρός δεν θα κρίνει ποτέ τις αντιδράσεις ενός ασθενή. Είναι σύμβουλος, αυτό, και τίποτα άλλο. Επαγγελματισμός σημαίνει κάνω τη δουλειά μου, κάνω αυτό για το οποίο με πληρώνουν εκείνη την ώρα, και δεν το πάω ποτέ μα ποτέ στο προσωπικό. Ποτέ. Ποτέ. Μπορείς να είσαι φιλικός και ευγενής χωρίς να το πας ποτέ στο προσωπικό.

Η λέξη «ηδονή» τώρα, δεν μπαίνει για κανέναν λόγο σε κανένα οδοντιατρείο. Δυστυχώς, είναι κάτι που πρέπει να γράψω, γιατί ζούμε σε έναν κόσμο που μια 23χρονη γυναίκα δεν έχει μάθει από τους γονείς της πότε κάποιος οδοντίατρος ετοιμάζεται να της επιτεθεί ενώ αυτή βρίσκεται στο γραφείο του ως ασθενής, ευάλωτη, ώστε να πεταχτεί πάνω και να φύγει τρέχοντας, κάνοντας καταγγελίες δεξιά κι αριστερά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

73 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
WordPress › Σφάλμα

Παρουσιάστηκε ένα κρίσιμο σφάλμα σε αυτόν τον ιστότοπό.

Μάθετε περισσότερα για την αποσφαλμάτωση του WordPress.