Αγαπητή «Α, μπα»: Έπρεπε να μην κάνω σεξ μαζί του;

Tο’χει σύστημα και αναρωτιέμαι αν τον ενθάρρυνα

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

Αγαπητή Α, μπα, Πριν κάποια χρόνια με προσέγγισε διαδικτυακά ένας τύπος που δραστηριοποιούνταν σε έναν πολιτιστικό χώρο και μου πρότεινε να παρουσιάσω δουλειά μου εκεί. Άρχισε από τότε καθημερινή συνομιλία και μετά από λίγα μηνύματα μου ζήτησε να βγούμε. Συνεχίσαμε να μιλάμε, εγώ ψιλοενέδωσα στο φλερτ του και άρχισε να μιλάει με ούμπερ λογοτεχνικό λόγο για παθιασμένες εμπειρίες, για γυμνές φωτογραφίσεις, για μπανιέρες. Εγώ ξενέρωσα, του το έδειξα και άρχισε να με λέει πουριτανή και διάφορα άλλα κομπλεξικά. Επίσης άρχισε να λέει ότι εμείς οι γυναίκες (ξερνάω) θέλουμε έναν τύπο άντρα, τον μυστήριο τον bad boy και ότι ειλικρινείς άνθρωποι σαν τον ίδιο δεν χαίρουν εκτίμησης. Εγώ εκείνες τις μέρες ταξίδευα και πιέστηκα αρκετά, και όλη αυτή η συναναστροφή μου προκάλεσε πολλά δυσάρεστα συναισθήματα και έθρεψε τις δικές μου ανασφάλειες, τύπου δεν συμβαίνει τίποτα στην ζωή μου, δεν μου αξίζει κάτι καλύτερο από αυτόν τον παπάροβιτς και τα λοιπά. Μετά από λίγες μέρες, είχα ηρεμήσει, μου ξαναέστειλε να βγούμε και εγώ του είπα ναι. Ήθελα να κάνω σεξ και έκανα σεξ μαζί του, ήταν χλιαρό και vanilla (τύφλα να έχουν οι παθιασμένες καυτές στιγμές), του είπα μετά ότι δεν θα ήθελα να ξαναβρεθούμε υπό αυτό το πρίσμα. Είπαμε να κάνουμε παρέα, τελικά δεν κάναμε, μάλιστα με διέγραψε απ’ το φμπ. Δεν θα ρωτήσω γιατί δεν έγινε φίλος μου, θα ρωτήσω κάτι άλλο. Αφού μοιράστηκα την εμπειρία μου με φίλους/ες έμαθα ότι αυτό το έχει κάνει σύστημα, έχει προσεγγίσει δεκάδες κοπέλες του ευρύτερου καλλιτεχνικού/αριστερού κύκλου της πόλης με αντίστοιχο στιλάκι, μάλιστα μετά από κάποιους μήνες τον έδιωξαν από τον χώρο στον οποίον δραστηριοποιούνταν γιατί δεν ήθελαν να σχετίζονται μαζί του. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν το ότι έκανα σεξ μαζί του τού δίνει πάτημα να συνεχίζει να παρενοχλεί -στην ουσία- κοπέλες, κάτι που δεν το είχα σκεφτεί μέχρι να μου το επισημάνει ένας φίλος μου -μου είπε ότι τέτοιους τύπους πρέπει να τους μποϊκοτάρουμε. Πρέπει; Είναι πολιτικό το ζήτημα; υ.γ. γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη εμπειρία που είχα και ο τρόπος που ένιωσα ή την αντιμετώπισα έχει προβληματικά στοιχεία, τα οποία δουλεύω μέσα μου. Τα προβλήματα που μου προκάλεσε η συναναστροφή αυτή κράτησαν το πολύ μια εβδομάδα και πλέον γελάω, δεν νομίζω δηλαδή ότι τραυματίστηκα από αυτό το συγκεκριμένο γεγονός.

– Iris

 

Τα προβληματικά στοιχεία που αναγνώρισες είναι πολύ πιο σημαντικά από το πολιτικό κομμάτι, που βέβαια σχετίζονται και μεταξύ τους, με τον εξής τρόπο: τα πολλά και δυσάρεστα συναισθήματα που σου προκάλεσε αυτός αποκαλώντας σε «πουριτανή» επειδή δεν θέλεις να κάνεις σεξ μαζί του, δεν ήταν αρκετά για να τον κάνεις πέρα, πολιτική ή όχι, αυτό έρχεται δεύτερο, και είναι αποτέλεσμα του πρώτου. Το «θέλω να κάνω σεξ» φαντάζομαι δεν ισούται με το «θέλω να κάνω σεξ με όποιον να’ ναι», και μη μου πείτε ότι δεν είναι εύκολο να βρεις κάποιον νορμάλ να κάνεις σεξ, δεν είναι. Τότε, μην κάνεις. Ξέρεις τι θα πάθεις αν δεν κάνεις σεξ ενώ θέλεις; Απολύτως τίποτα.

Το σύστημα του πετυχαίνει όχι επειδή εσύ (ή οποιαδήποτε) τελικά έκανε σεξ μαζί του, αλλά επειδή το σύστημα του (να παίζει το χαρτί του παθιασμένου καλού παιδιού που προσπαθεί να κερδίσει προσβάλλοντας) δεν λειτουργεί αυτόματα ως αντικούκου. Εννοώ, το «περίεργο» είναι ότι παρόλα αυτά, ήθελες να κάνεις σεξ μαζί του, και βάζω το περίεργο σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι περίεργο – ξέρουμε γιατί γίνεται.

Δεν θα έπρεπε δηλαδή να είναι πολιτική δήλωση «θέλω να κάνω σεξ μαζί του αλλά δεν κάνω για να μην του δίνω πάτημα» αλλά εύχομαι να λυθούν όλα τα προβληματικά στοιχεία που έχεις εσύ και όλες οι γυναίκες ώστε να ακούν το «δεν με απορρίπτεις, απλώς είσαι πουριτανή» και να γελάνε. Με την καρδιά τους. Και να πηγαίνουν στον επόμενο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-7 points
Upvote Downvote

43
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
21 Θέματα σχολίων
22 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
30 Συντάκτες σχολίων
ΆφαντηWooooΣουσουράδα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Tumbleweed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάπου όμως πρέπει να μάθουμε να μην κουβαλάμε για πάντα ενοχές για παρελθοντικά one night stand και να τα αποδεχόμαστε γιατί τότε δεν είχαμε ούτε τις ίδιες πληροφορίες ούτε τα ίδια ερεθίσματα. Δεν χρειάζεται μία ζωή να αισθανόμαστε μαύρα γιατί κάποτε κάναμε κάτι με κάποιον που δεν έπρεπε, δεν θέλαμε αρκετά, δεν… αλλά να προσπαθήσουμε την επόμενη φορά που θα μας τύχει ένας βλάκας ακόμη να τον αναγνωρίσουμε και να σκεφτούμε γιατί οι άντρες δεν κάνουν ποτέ τέτοιες σκέψεις.

Manouri marmelada
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Άρνηση σεξ ως πολιτική πράξη. Λυσιστράτη πρώτη διδάξασα.
Έκανες σεξ με κάποιον που δεν πολύ ήθελες και σε ξενερώνε λίγο ο τρόπος του. Οκ, μπορούσες και καλύτερα. Αλλά εντάξει ένα σεξακι έκανες, δεν έκανες γενικό διευθυντή της Τζάιαντ υποψήφιο με αδύναμο βιογραφικό.

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Άλλος ένας παπάροβιτς που γεύεται το μέλι της πατριαρχίας και το ντύνει και ιδεολογικά για να μην χρειάζεται ενδοσκόπηση.

Νινακι127
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αυτό ακριβώς!! Επίσης το παπαροβιτς υιοθετείται υπ’ εμού!

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Και υπ’ εμού γιατί πολύ με άρεσε

What The Fu_rfulo!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Απλά, μην δοκιμάσετε να το προφέρετε με το ρωσικό αξάν τύπου Αλέξης Κωστάλας, θα “καείτε”… Λίγο… 😀
Μια παθούσα.

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Τι μου έκανες τώρα; τον φαντάζομαι με μαλλί ξανθό γυαλιστερό και κορμί λαμπάδα να κάνει τριπλό λουπ και, στα καπάκια, διπλό τολουπ κι ο Κωστάλας να παραληρεί: ο Παπαρόβιτςςς είναι ο νικητής!!!!

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Θυμάμαι κάπου στα 20 μου να με έχει ξεμοναχιασει ένας παπ@ρας και να μου την έπεφτε. Αρνηθηκα ευγενικά και αντι να σταματησει εκει ρωτησε αν υπάρχει άλλος στη ζωή μου κτλ. Του ειπα πως οντως ημουν ερωτευμένη με κάποιον άλλο (αληθεια ήταν) και πως παροτι δεν εχουμε σχέση δεν νιώθω μου βγαίνει να κάνω σεξ με κανέναν άλλο. Αυτός εκεί, επέμενε, οτι άλλο ο έρωτας και άλλο το σεξ, οτι είμαι μικρή και ρομαντική-κλειστομυαλη, οτι θα διαχωρίσω μεγαλώνοντας το σεξ και τον έρωτα, οτι είναι κρίμα να στερώ απο τον εαυτό μου ωραίες εμπειρίες. Αφού λοιπόν με κούρασε με την… Διαβάστε περισσότερα »

Αιλουροειδέστατο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Είπες τέτοια ατάκα με σακούλα στη μούρη; Ε ρε τι ωραίες ατάκες υπάρχουν και δεν πρόλαβα να τις πω στα νιάτα μου! Ρισπεκτάρες.

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κι ομως Αιλουροειδεστατο, έχω γίνει τόσο αγενής. Ως άτομο στην πολύ πρώτη νιοτη έχω ζήσει χυλοπιτα ήμουν πάντα ευαισθητοποιημένη με το θέμα και τις σέρβιρα όσο πιο ευγενικά μπορω. Όμως στην πορεία το υφάκι, η επιμονή, το στυλ του παντογνωστη με το οποίο οπλίζονται πολλοί άντρες όταν έρχονται αντιμέτωποι με την απορριψη, με έκανε λίγο σκύλα. Κάποιοι καταλαβαίνουν μόνο έτσι τελικά. Πολλά σκηνικά που με πλησιάζει κάποιος σε μπαρ πχ και θελει να με γνωρισει. Δεν του έλεγα “δεν μ’αρεσεις”. Αλλα πλαγίως απέρριπτα. “Είμαι δεσμευμένη” -απαντησεις: και γιατί βγαίνεις μονη τότε/και πού ξέρεις τι κάνει ο δικός σου τέτοια ώρα… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Never is too late

Woooo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χαχχαχαχα με τόσο πρήξιμο καλά του είπες! Γιατί μερικών μάλλον δεν πάει ο νους τους πως αν θέλαμε δεν θα μας εμπόδιζε ούτε ο γκόμενος ούτε ο πουριτανισμός.

Άφαντη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εξαιρετική ατάκα η σακούλα! Εδώ κολλάει το “σακούλα τσιμέντα Ηρακλής, και γ@μ@ς ημίθεο”!

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αχ αυτοί οι καλλιτεχνικοί κύκλοι, πόσο κόμπλεξ κουβαλάνε τελικά.

Becoming Jane
Μέλος
Συμμετέχων

Αχ άσε! Δεν μπορείς να φανταστείς.. Και συνήθως τέτοιοι τύποι από καλλιτεχνικούς κύκλους σου πουλάνε ψευτοκουλτουριάρικα φούμαρα, έχουν έναν ιδιαίτερα περίτεχνο τρόπο να σε χειρίζονται και να σε υποτιμούν. Σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν ανήκεις στην ιδιαίτερη κάστα της ψευτοκουλτούρας τους και θεωρούν τον εαυτό τους ταλεντάρα. Κοινώς είναι μεγάλες ψωνάρες οι τύποι αυτοί που το παίζουν δήθεν εναλλακτικοί καλλιτέχνες.
Έχω προσωπικά βιώματα από δαύτους, κυρίως από dating apps που οι τύποι θέλουν μόνο να διαφημιστούν και να μαζέψουν fans και όχι να γνωρίσουν κόσμο ή να κάνουν σεξ.

Αιλουροειδέστατο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ως καλλιτέχνης θα διαφωνήσω με το τσουβάλιασμα, παιδιά. Όσο και να μαζεύονται παπαρολόγοι σεξιστές πωλητές μούρης στο χώρο, δεν είναι, προφανώς, η ιδιότητα του καλλιτέχνη που τα δημιουργεί αυτά. Είναι άδικη η γενίκευση για όλους τους καλλιτέχνες που απλώς κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, είναι ευγενέστατοι κι έχουν να αντιμετωπίζουν και τις προκαταλήψεις της κοινής γνώμης και την κακοκεφαλιά ορισμένων τέτοιων που χαλάνε την πιάτσα.

Woooo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ, αλλά το κακό πέσιμο του ψευτοκουλτουριάρη το περιέγραψαν με ανατριχιαστική λεπτομέρεια.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Κουλτουριάρηδες και σεξ ταιριάζουν όσο το αυγολέμονο σε κοκκινιστό , λέει η Διαλεχτή 🙂

Becoming Jane
Μέλος
Συμμετέχων

Χαχαχα!! Πόσο δίκιο έχεις!! Και συνήθως δεν είναι κουλτουριάρηδες αλλά ψευτο-κουλτουριάρηδες! Κρύβουν την ανικανότητά τους στο σεξ, πετάγοντας πιασάρικες κουλτουριάρικες ατάκες και συνήθως σε χτυπάνε στο συναίσθημα ώστε να τσιμπηθείς συναισθηματικά μαζί τους και το παίζουν γλυκούληδες (ίου). Γι’ αυτό βουρ στα λαικά παιδιά κορίτσιααα

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Φίλη jane σε νιώθω 😜

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ναι δεν έπρεπε να κάνεις σεξ μαζί του. Γιατ για να σε πείσει να κάνεις σε προσέβαλε και σε μείωσε. Και ναι, αν σταματήσουν οι γυναίκες να πέφτουν με αυτές τις τακτικές τότε μόνο θα αναγκαστούν να αλλάξουν. Εγώ πλέον θεωρώ ότι πρέπει να αρχίσουμε να μποϊκοτάρουμε ενεργά τέτοιους τύπους και άλλους αντίστοιχους.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

+ένα σε αυτό, άμα δε τους κάθεται καμία θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι κάτι κάνουν λάθος αφού δεν καταλαβαίνουν με το να τους το λέμε.

Laura Palmer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ή θα γίνουν incels.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Kατι μ λέει ότι είναι ήδη

soukaivou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ο φίλος σου μεταφερει το βάρος της επιτυχίας αυτουνού στα “θύματα” και θεωρεί πως αν όλες οι γυναίκες τον μποϋκοτάρουν θα σταματήσει να το κάνει.
Πως ακριβώς θα τον μποϋκοτάρουν, μυριζοντας τα νύχια τους για να ξέρουν ότι το έχει σύστημα;
Γιατί τότε δεν κάνει ο φίλος σου μια σελίδα να ενημερώσει όσες γυναίκες είναι στο χώρο που δραστηριοποιειται και να τις προστατεύσει;
Άρα αφού ο ίδιος γνωρίζει και δεν προειδοποιεί, έχει κι αυτός μέρος της ευθύνης, σωστά;

Laura Palmer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κλασικός manarchist.

Pink lemonade
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

ακριβώς αυτό θα έγραφα άλλος ένας που ενώ ήξερε δεν μίλησε αλλά είχε το θράσος να κρίνει και να νουθετήσει εκ των υστέρων …

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το θέμα είναι καθαρά στατιστικό εαν ο τύπος την έπεφτε σε 20 ταυτόγχρονα νομοτελειακά θα βρεθούν μια δυο να τσιμπήσουν, να τους αρέσει, να θέλουν απλά να κάνουν σεξ οτιδήποτε, εκτος εαν είναι ο κουασιμόδος ας πούμε. Οπότε νοιώθει πέτυχε το στόχο του. Είναι κλασσικό μοτίβο για κάποιους άντρες. Οποια τσιμπήσει και ας μας θεωρήσουν τελειώς $##$# =, πέφτουλες κλπ όσες μας ρίξουν ακυρο. Πρέπει να εστιάσεις στα δικά σου θέλω και να αντιμετώπισεις τις δικές σου ανασφάλειες, ώστε να μη βρίσκουν πάτημα σε αυτά για χειραγώγιση.

dreammaker
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ετσι ειναι , γιατι ο απολυτος στοχος ειναι να πηδηξουν. Τιποτα αλλο. Ολα τα αλλα ειναι αναλυσεις για αυτους και λεππτομεριες και ουτε τους νοιαζει αν θα γινουν ρεζιλι κλπ.
Και “πες πες το κοπελι, κανει την κυρα να θελει”
ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ

Αιλουροειδέστατο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Εντάξει, το να μας φαίνονται αντικούκου τέτοιοι τύποι καλό σημάδι είναι. Αλλά μη φτάσουμε και στο σημείο να βάζουμε λογοκρισία στο κρεβάτι μας σαν τους παλιούς κομμουνιστές που δεν επιτρεπόταν να κάνουν σεξ παρά μόνο μεταξύ τους κι αν τσιλιμπούρδιζες με άσχετο άτομο έτρωγες διαγραφή… ΟΚ, σε έπιασε η ανασφάλεια, πήγες με έναν μ”λακοπίτουρα εν γνώσει σου και με τη λογική “δεν πάει στο διάολο, ας το κάνω, πόσο χάλια πια να είναι” και μετά είπες “μα τι σκεφτόμουν;” Ούτε η πρώτη είσαι ούτε και η τελευταία. Στην τελική ούτε τον ερωτεύτηκες ούτε τα νιάτα σου σπατάλησες ούτε σου ‘φαγε… Διαβάστε περισσότερα »

Woooo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ε όχι και μ”λακοπίτουρας, παπάροβιτς τον λένεε!