Αγαπητή «Α, μπα»: Ενώ ξέρει την κατάσταση μου γιατί συνεχίζει να συμπεριφέρεται έτσι;

Εάν αρρωστήσω ταλαιπωρούμαι πολύ

Γεια σου, Α,μπα. Θα ήθελα την γνώμη σου σε ένα θέμα και φυσικά και των αναγνωστών. Είμαι σχεδόν τριάντα χρόνων και τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής μου πάσχω από ένα αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλει το παχύ έντερο και ονομάζεται ελκωδης κολίτιδα. Κάνω μια νέα θεραπεία και η υγεία μου είναι σε καλά επίπεδα, παρόλα αυτά πρέπει να είμαι πολύ προσεκτική με λοίμωξεις ακόμη και με απλά κρυώματα, γιατί όλοι εμείς οι ασθενείς με αυτοάνοσες παθήσεις, εάν αρρωστήσουμε ταλαιπωρούμαστε πολύ και έχει πολλές φορές επιπτώσεις στην ασθένεια μας. Λοιπόν, όλοι μου οι γνωστοί και φίλοι γνωρίζουν την κατάσταση μου και ξέρουν ότι όταν είναι άρρωστοι καλό είναι να κρατάμε αποστάσεις και μπορώ να πω ότι έχουν κατανόηση και το τηρούν χωρίς να παρεξηγούμαστε. Έχω όμως μια φίλη, η οποία έχει τύχει να έρθει σπίτι μου πολύ άρρωστη και να τρέχει συνέχεια στην τουαλέτα. Της ζήτησα ευγενικά να πάει σπίτι της και της εξήγησα ότι αν έχει γαστρεντερίτιδα και με κολλήσει εγώ κάηκα. Μου είπε ότι έφαγε κάτι και την πείραξε κι έφυγε με τα χίλια ζόρια. Σήμερα ενώ και πάλι ήταν άρρωστη, παρόμοια κατάσταση που σου περιέγραψα, επέμενε να έρθει σπίτι μου για καφέ. Βρήκα μια δικαιολογία και την απέφυγα. Ρε συ, Α,μπα έχω αρχίσει κι εκνευρίζομαι που δεν καταλαβαίνει. Δεν θέλω να κάνω καβγά μαζί της, όμως, ενώ ξέρει την κατάσταση γιατί συνεχίζει να συμπεριφέρεται έτσι ;

Σοφία

Θα σε βοηθήσει σε κάτι αν καταλάβεις γιατί το κάνει;

Έχεις καταλάβει γιατί οι περισσότεροι φίλοι σου φέρονται όπως θα έπρεπε; Όχι, διότι δεν τους αναλύεις, θεωρείς την συμπεριφορά τους αυτονόητη και δεδομένη. Το ίδιο ισχύει και για τη φίλη που θέλει καφέδες με τη λεκάνη αγκαλιά. Δέξου τη συμπεριφορά της ως δεδομένη, παρόλο που δεν σε βολεύει.

Δεν θα έπρεπε να πηγαίνει για καφέδες, γιατί δεν χρειάζεται να κολλήσει κανέναν, όχι μόνο εσένα που έχεις έξτρα πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Αν χρειάζεται να κάνεις καβγά για να καταλάβει γιατί δεν πρέπει να σε κολλήσει γαστρεντερίτιδα, τότε να κάνεις καβγά. Αν παρεξηγηθεί, τόσο το καλύτερο, δεν θα το ξαναπροτείνει ποτέ. Η υγεία σου είναι πιο σημαντική από μια τυπική ισορροπία που βασίζεται σε αναισθησία.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

79 points
Upvote Downvote

20
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
18 Συντάκτες σχολίων
Origami LoverZouzouna GoutsounaMrs DallowayTropiqueI need my medicine Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Πρώτον, μπες στο σύλλογο (ΣΑΚΕΚΕ) και βρες μας και το Facebook στη σελίδα του συλλόγου (έχω Νόσο του Κρον). Κάνεις κάποια θεραπεία ανοσοκαταστολής το πιο πιθανό Ενεσεις η εγχυσεις σε νοσοκομειο. Έχεις δίκιο, πρέπει να προσέχεις τις λοιμώξεις ειδικά του γαστρεντερολογικου γιατί όντως θα δυσκολευτείς να συνέλθεις αλλά κινδυνεύεις και από αφυδάτωση, υποκαλιαιμία παρενεργειες των αντιβιωτικών έξαρση της νόσου κλπ. Η φίλη σου δεν το αντιλαμβανεται γιατί δεν το ζει, νομίζει πως “δεν θα σε κολλήσει” ή πως “έφαγε κάτι” ενώ έχει γαστρεντερίτιδα Μίλα της και εξήγησέ της χωρίς δικαιολογίεςγια να την αποφύγεις “Δεν μπορώ να έλθω/να έλθεις για καφέ… Διαβάστε περισσότερα »

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είμαστε αρκετοί με ΙΦΝΕ δυστυχώς…Keep your head up

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Κι όμως εγώ έτσι άρπαξα τη γρίπη στον αέρα τον Φλεβάρη άπλως κυκλοφορώντας στους δρόμους!
Η γρίπη κολλάει για ΠΛΑΚΑ .
Όσο και να προσεχείς εγγυήσεις δεν υπάρχουν σ αυτά .
Όποτε το εμβόλιο κάθε χρόνο και το σταυρο μας.

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Γι αυτό τονίζω το να κάνει εμβόλιο γρίππης ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Θεωρώ ότι ένας φίλος σέβεται τις ευαισθησίες του φίλου του ακόμα και αν δεν τις καταλαβαίνει.

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Ανθρωπος που ξεσπιτώνεται με γαστρεντερήτιδα για καφέδες έχει πολλά θέματα άλυτα… Στο προφίλ ταιριάζει και η τεράστια αναισθησία. Μήπως να την επανεκτιμήσεις λίγο πιο συνολικά σαν άτομο;;

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Η κοπέλα είναι ανόητη. Αναρωτιέμαι κατά πόσο σε ικανοποιεί αυτή η “φιλία” και σε άλλα θέματα. Προφύλαξε τον εαυτό σου και αν δεν καταλαβαίνει, σιγά σιγά κόψτην.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εγώ ενώ θεωρώ τον εαυτό μου ευγενή ομολογώ πως σε τέτοια θέματα δεν έχω καμία ευγένεια. Στη μουλαριά δεν μπορείς να είσαι με το γάντι. Η ερώτησή μου συνήθως είναι, καλά πόσο μαλ$@#$ είσαι;(συγγνώμη α,μπα). Κι από πριν τονιζω όποιος είναι άρρωστος να κρατηθεί μακρυά. Όποιος παρεξηγηθεί ξυδάκι. Αν προσέχαμε όλοι θα είχαμε λιγότερες επιδημίες

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Όσο και να επιμένει κάποιος αν πεις όχι τελείωσε το θέμα. Αλλά το όχι πρέπει να είναι σταθερό και οριστικό. Μην προσπαθείς να είσαι καλή λέγοντας μωρέ να το κάναμε άλλη φορά, να είσαι κι εσύ καλύτερα; Βλέπει την αδυναμία και την εκμεταλλεύεται. Δεν ξέρω γιατί το κάνει, είναι μεγάλη γαϊδουρια αυτό που κάνει, ειδικά όταν ξέρει ότι ο άλλος έχει θέμα υγείας. Ας θυμώσει κι ας παρεξηγηθεί. Η υγεία σου είναι πιο σημαντική από τον κάθε κάφρο. Στην τελική πόσο καλή φίλη μπορεί να είναι εφόσον δεν σέβεται την υγεία σου;

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Εγώ πάντως, που δεν έχω καν αυτοάνοσο, όταν κάποιος είναι άρρωστος απλά δεν έρχεται στο σπίτι τελεία. Επίσης όταν κάποιος είναι άρρωστος δεν πάω εγώ στο δικό του σπίτι, θα τα πούμε όταν γίνει καλά, και πριν πάω σε σπίτι με παιδιά ρωτάω πρώτα αν είναι όλοι καλά. Σε περίπτωση που συναντηθούμε έξω και κάποιος είναι άρρωστος, λέω εμείς τώρα δεν φιλιόμαστε καταλαβαίνεις και μια χαρά καταλαβαινόμαστε.
Ούτε παρεξηγήσεις, ούτε τίποτα, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κολλήσει οτιδήποτε επειδή ο άλλος είναι άρρωστος και όποιος δεν το καταλαβαίνει πρόβλημά του.

demonoula
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μερικές απαντήσεις πρέπει να τις κάνουμε τοιχοκόλληση μήπως και νιώσουν μερικοί άνθρωποι. Πριν 2 χρόνια, μας καλεί Χριστούγεννα η κουμπάρα του άντρα μου για τραπέζι. Πάμε, μαζι με τη μικρή μας. Και ανακαλύπτω εκεί ότι ο δικός της ο μικρός είχε ίωση κι έβηχε συνεχως. Και μάντεψε: Πρωτοχρονια 39 πυρετό η δικιά μας! Φταίω εγώ που έγινα έξαλλη; Δεν της πέρασε καν από το μυαλό ότι όφειλε να ενημερώσει…
Και ναι, προφανώς φταίω που δε ρώτησα πρώτα. Αλλά επειδή εμένα δε θα μου περνούσε από το μυαλό το να μην ενημερωσω, νόμιζα ότι είναι κι οι άλλοι έτσι. Ούτε καν!

Cocker Spaniel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Γιατί την έχεις ακόμα φίλη είπαμε ;
Μάλλον ειναι καιρός να γίνεις δυσάρεστη αγαπητή μου 🙂 (Εδώ θα ταίριαζε και ενα custom anime τζιφάκι σαν κάτι απο Power Rangers, σαν αυτά που βγαίνουν όταν γίνεται αλλαγή σκηνικού π.χ., τι λέτε Α,ΜΠΑ και ΑΜΠΟΠΑΡΕΑ ??)

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Προέχει να φροντίσεις τον εαυτό σου.Θα κάτσεις να υποφέρεις,για να μη χαλάσετε τις καρδιές σας;Το είπες.Της ζήτησες να φύγει κι από το σπίτι σου,που σε κανέναν δεν είναι εύκολο να αναγκαστεί να το κάνει αυτό.Ε,δε χαμπαριάζει.Τι άλλη επιλογή έχεις;Ξεκόβεις και τέρμα.Κι εδώ που τα λέμε,σε πειράζει τόσο πολύ μην παρεξηγηθεί,ενώ η ίδια αδιαφορεί για σένα;

alki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο θέμα και τους ανθρώπους που δεν καταλαβαιναν από το περιβάλλον μου τους έκανα πέρα. Δεν νοείται κάποιος να είναι φίλος, να ξέρει τι ζόρι περνάς και να μην κάνει το ελάχιστο κατ εμε να σε προστατεύσει. Εμένα το θέμα μου είναι με τους άγνωστους και επειδή και η θεραπεία μου είναι ανοσοτροποποιητικη πρέπει να προσέχω ένα τσικ παραπάνω. Ειδικά στα μέσα μαζικής, που βηχουν και φτάρνιζονται πάνω σου, τους ακούω να μιλάνε σε κινητά και να λένε ότι έχουν πυρετους, ιωσεις κλπ. Δεν λέω, δεν θα σου απαγορεψω να κυκλοφορείς, αλλά βάλε μια μάσκα… Διαβάστε περισσότερα »

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Κι εγώ το ακούω συνέχεια αυτό!
Είναι άρρωστοι και παίρνουν σβάρνα τα ΜΜΜ και τους δρόμους. Κάτσε σπίτι σου ρε άνθρωπε να γίνεις και πιο γρήγορα καλά!
Πως μπορούν ρε παιδί μου , εγώ αρρώστησα και δεν μπορούσα ούτε μέχρι την κουζίνα να πάω.