Αγαπητή «Α, μπα»: Ένας άνδρας θα ήταν το ίδιο εκτεθειμένος σε ανάλογους κινδύνους;

Έχει τις ίδιες πιθανότητες με μια γυναίκα;

Σήμερα βίασαν και σκότωσαν μια 25χρονη κοπέλα που ταξίδευε μόνη της στην Κοστα Ρίκα. Σε μια συζήτηση με φίλους τόνιζα πως είναι αδιανόητο το 2018 να μην μπορεί μια γυναίκα να ταξιδεύει μόνη της με ασφάλεια. Κάποιος από την παρέα μου είπε πως σε τέτοιες χώρες θα είχε περίπου τις ίδιες πιθανότητες να τον βιάσουν/σκοτώσουν αν ταξίδευε και ο ίδιος μόνος, μόνο και μόνο για να του κλέψουν τα παπούτσια για παράδειγμα. Ποια είναι η γνώμη σου, πάνω σε αυτό; Πιστεύεις πως η ίδια προκάλεσε την τύχη της πηγαίνοντας εκεί μόνη; όντως ένας άνδρας θα ήταν το ίδιο εκτεθειμένος σε ανάλογους κινδύνους;

Συγκρίνετε διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Είναι άλλο να σου κλέψουν τα παπούτσια σε φτωχή περιοχή και να σε σκοτώσουν για αυτό, και άλλο να σε βιάσουν και να σε σκοτώσουν χωρίς να υπάρχει πρόθεση κλοπής. Να σε βιάσουν και να σε σκοτώσουν παίρνοντας και τα παπούτσια ενώ είσαι άντρας, ξεφεύγει κάπως από τη λογική. Είναι διαφορετικό έγκλημα το ένα και διαφορετικό το άλλο, και υπάρχει λόγος που καταγράφονται με διαφορετικό τρόπο. Η κλοπή έχει στόχο το χρηματικό κέρδος, το άλλο την επιβολή εξουσίας, και ασκείται από ανθρώπους, κυρίως άντρες, που δεν σέβονται τις γυναίκες ως είδος, και θεωρούν ότι θα έπρεπε να κυριαρχούν με αυτονόητο τρόπο και πιστεύουν ότι κάποιος τους έχει στερήσει το δικαίωμα αυτό. Είναι 11.5 φορές πιο πιθανό να βιαστεί μια γυναίκα από το να βιαστεί ένας άντρας. Ταυτόχρονα τα περισσότερα θύματα δολοφονιών είναι άντρες, και οι θύτες είναι επίσης κυρίως άντρες. Οι γυναίκες συνήθως δολοφονούνται από τους άντρες τους, οι άντρες κυρίως από αγνώστους και με όπλο. Όλα αυτά θέλουν περισσότερη ανάλυση από το «πήγαινε γυρεύοντας» ή «κι εγώ θα κινδύνευα το ίδιο».

Η φράση «είναι αδιανόητο να μην μπορεί να κυκλοφορεί μια γυναίκα μόνη της το 2018» είναι κάπως αφελής, γιατί δεν είναι καθόλου αδιανόητο. Το 2018 έχει πολλές γωνιές της γης με πολέμους, με λιμούς, με καθεστώτα αυταρχικά, με εξτρεμιστικές θρησκευτικές δικτατορίες. Να κυκλοφορεί πού; Υπάρχουν πολλά μέρη της γης που ούτε οι άντρες μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνοι τους. Αδιανοήτο είναι να μην μπορεί να πάει μια γυναίκα μόνη της σε ένα μπαρ σε μια μεγάλη πόλη του δυτικού κόσμου όπου η ισότητα έχει κάνει κάποια βήματα χωρίς να θεωρηθεί αυτονόητο ότι είτε ψάχνεται, είτε ψάχνει για πελάτες.

Ο φίλος σου βασικά ήθελε να πει ότι «και οι άντρες έχουν προβλήματα», άλλη μια παραλλαγή του «έχουμε ήδη ισότητα, δεν χρειαζόμαστε φεμινισμό», και με την ευκαιρία αυτής της αιώνια ενοχλητικής απάντησης, έχετε δει αυτό το βίντεο;

in

Αξιολογήστε το άρθρο

39 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
lodΚασσάνδραluckystrike Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
lod
Επισκέπτης
Συμμετέχων
lod

Yπέροχο το βιντεάκι που έβαλε η Λένα. Να προσθέσω λίγα λόγια: Mερικές μέρες μετά το ισχυρισμό του Trump ότι είναι τρομακτική εποχή για τους νέους άντρες στην Αμερική και ενώ γινόταν η μάχη για την επικύρωση του Brett Kavanaugh για το ανώτατο δικαστήριο, η τραγουδίστρια/χορεύτρια και δασκάλα χορού του παν/μιου του Texas, Lynzy Lab, έδωσε την τέλεια απάντηση με το τραγούδι “A Scary Time”. Eμφανίστηκε και στο live του Jimmy Kimmel. Εδώ είναι και οι στίχοι: I can’t walk to my car late at night while on the phone I can’t open up my windows when I’m home alone I… Διαβάστε περισσότερα »

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Υπέροχη απάντηση, υπέροχο το βιντεάκι. Έίναι τόσο μα τόσο κουραστικό να πρέπει να αναλύεις τα αυτονόητα. Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν το βάζουν κάτω απεριόριστα. Εγώ αρχίζω να παραδίδω τα όπλα.

Κασσάνδρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τέλεια απάντηση, τέλειο τραγούδι!!!!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Υπέροχη απαντηση φανταστικό τραγουδι , με εντυπωσίασε !!!