Αγαπητή «Α, μπα»: Ένα πράγμα που δε μου αρέσει στο σύντροφό μου είναι η σχέση του με τα χρήματα

Είναι αρκετά φειδωλός και πολύ τυπικός

Γειά σου πολυαγαπημένη μου Α, μπα! Είμαι με το σύντροφό μου 7 χρόνια και τους τελευταίους μήνες μένουμε μαζί, σε σπίτι που μου έχουν παραχωρήσει οι γονείς μου (έμενα πρώτα μόνη μου εδώ). Μέσα σε αυτά τα χρόνια θεωρώ ότι έχω γνωρίσει καλά τον σύντροφό μου σαν άνθρωπο και αποφάσισα ότι, πρώτον, υπερτερούν τα χαρακτηριστικά του τα οποία μου αρέσουν και δεύτερον, μπορώ να πορευτώ με αυτά που με ενοχλούν ως ένα βαθμό. Ένα πράγμα λοιπόν που δε μου αρέσει στο σύντροφό μου είναι η σχέση του με τα χρήματα. Είναι αρκετά φειδωλός (πάντα σε σχέση με εμένα η σύγκριση) και συνάμα πολύ τυπικός. Σε αυτό έχει συμβάλλει ο τρόπος που μεγάλωσε. Εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το πώς θα ξοδέψει τα λεφτά του (έτσι κι αλλιώς στις υποχρεώσεις του σπιτιού είναι άψογος), αυτό που με ενοχλεί είναι το ότι για να πάρουμε κάτι από κοινού (έναν καναπέ, μια τηλεόραση) ή να κανονίσουμε ένα ταξίδι πρέπει να το σκεφτεί παααααρα πολύ καλά και να μεθοδεύσει τα πάντα από οικονομικής άποψης. Οκ όμως, όπως είπα είναι κάτι με το οποίο μπορώ να ζήσω καθώς δεν αλληλοεξαρτώμαστε οικονομικά. Παρόλα αυτά, τις προάλλες είχα μια συζήτηση με τη μαμά μου που με προβλημάτισε μπορώ να πω. Να σημειώσω αρχικά ότι με τους γονείς μου έχω και έχουμε σα ζευγάρι καλή σχέση και τον συμπαθούν πολύ. Μου είπε λοιπόν η μαμά μου, ότι έτσι όπως το σκέφτεται εκείνη, εγώ είναι σα να βάζω το μισό ποσό του ενοικίου που θα δίναμε αν δεν είχαμε σπίτι δικό μας και έτσι τα υπόλοιπα πάγια έξοδα θα πρέπει να τα καλύπτει ο συγκάτοικος (είτε θα ήταν φίλος είτε σύντροφος). Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί έτσι και προβληματίστηκα, γι’ αυτό και θα ήθελα τη γνώμη σου Α, μπα αλλά και των σχολιαστών. Ευχαριστώ και περιμένω με ανυπομονησία!

Μπλε γραβάτα

Είναι η τελευταία φορά που απαντάω σε τέτοια ερώτηση. Δεν αφορά κανέναν πώς θα διαχειριστείτε το οικονομικό. Δεν χρειάζεσαι τη γνώμη κανενός, και δεν είναι θέμα που πρέπει να συζητάς με άλλους παρά μόνο με τον σύντροφο. Εσύ πρέπει να ξέρεις τι θέλεις, και να υπάρχει συναίνεση. Τίποτα άλλο, και είναι αυστηρά προσωπικό θέμα. Αν παρασύρεσαι από συμβουλές άλλων, αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις μέσα σου ένα σύστημα συμπεριφοράς, ούτε ένα ξεκάθαρο σύστημα ηθικής, ούτε ένα ξεκάθαρο όραμα ευτυχίας. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να ζήσεις με το μειονέκτημα του (εσύ το βρίσκεις μειονέκτημα), κάνε το πράξη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

22 points
Upvote Downvote

38
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
27 Θέματα σχολίων
11 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
32 Συντάκτες σχολίων
RedskyCuteloverΜίλτος ΠαπάραςFractal Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έστω ότι η γράφουσα δεν έχει αποκτήσει ακόμη σταθερό σύστημα αξιών και ηθικής και όραμα ευτυχίας. Ένας τρόπος να το αναπτύξει είναι να συμπληρώσει τις εμπειρίες της με τις εμπειρίες των άλλων. Αυτό το ρόλο παίζει μια στήλη συμβουλών. Δεν είναι εκεί για να αντικαταστήσει την εσωτερική πυξίδα αλλά για να οξύνει το ένστικτο και τα αντανακλαστικα αυτών που βρίσκονται σε στάδιο αφύπνισης από μια συνθήκη που πριν ζούσαν αλλά δεν έβλεπαν καθαρά. Επομένως, δε βλέπω το λόγο να μειώσουμε τη γράφουσα επειδή δεν έχει κατασταλάξει για όλα τα θέματα που αφορούν στη σχέση της και να τη στείλουμε αδιάβαστη.… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Δηλαδή έδωσαν σπίτι στην κόρη για να της πληρώνει άλλος φως, νερό, τηλέφωνο και σούπερ μάρκετ εφ’ όρου ζωής. Μια χαρά την αποκατέστησαν (#not).

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ε μα, πες τα. Μόνο προικώο που δεν τον έβαλαν να υπογράψει.

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εύστοχη παρατήρηση! Δεν είχα κάνει ποτέ ανάλογη σκέψη σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Πρίγκιπας για μια βδομάδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί έτσι και προβληματίστηκα”

Δεν το είχες σκεφτεί ποτέ γιατί αυτό με το μισό ενοίκιο είναι τουλάχιστον χυδαίο.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

“Αν παρασύρεσαι από συμβουλές άλλων, αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις μέσα σου ένα σύστημα συμπεριφοράς, ούτε ένα ξεκάθαρο σύστημα ηθικής, ούτε ένα ξεκάθαρο όραμα ευτυχίας.” Μπορεί για το συγκεκριμένο θέμα όντως να μην έχει. Τι γίνεται σ’αυτη την περίπτωση; Θέλω να πω, όλοι όταν πρωτοκληθηκαμε να διαχειριστουμε οικονομικά θέματα με το ταίρι μας, δεν επηρεάστηκαμε από κάπου μέχρι να διαμορφώσουμε γνώμη; Από την οικογένεια, από τον κοινωνικό περίγυρο, από το ίδιο το ταίρι. Δεν είναι λογικό να ζητάει απόψεις μέχρι να καταλήξει στο τι της ταιριάζει, αν της είναι πολύ νέο όλο αυτό; Δεν λέω να παρασυρθεί φυσικά ούτε να… Διαβάστε περισσότερα »

Φαίδρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Mafalda συμφωνώ απόλυτα!ίσα-ίσα που η κοπέλα δεν πήγε να ακολουθήσει τη συμβουλή της μαμάς της, αλλά αναζήτησε και άλλες προσλαμβάνουσες και επιχειρήματα, για να διαμορφώσει τη δική της γνώμη. Πού είδαμε ότι ‘παρασύρθηκε’; και επίσης ναι, το κοινό όραμα ευτυχίας μπορεί να αλληλοδιαμορφωθεί στο ζευγάρι.

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Η μαμά σου είναι λίγο σουπιά και βάζει φυτιλιές ύπουλα, μάλλον την “καλή σχέση” την έχεις πλάσει με τη φαντασία σου.

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν ξέρω αν εσύ είσαι σπάταλη και σου φαίνεται φειδωλός ο άλλος και μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πιθανώς να είναι μαζεμένος αν μεγάλωσε έτσι ή αν βίωσε κάποια μεγάλη οικονομική κρίση στην οικογένεια. Αν δεν σε πειράζει δεν το βρίσκω κακό. Στον αντίποδα της μαμάς σου, όταν συγκατοίκησα με τον άντρα μου σε δικό μου σπίτι και τον είχε πιάσει το άγχος ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στην αγορά και πώς θα μείνει έτσι “τζάμπα”, η απάντησή μου ήταν ότι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλει να μου πει, σπίτι υπάρχει και να μην δηνμιουργούμε προβλήματα από εκεί που… Διαβάστε περισσότερα »

Maxima
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάποτε κάποιος με ρώτησε αν χρεώνω ενοίκιο στον άντρα μου (τότε φίλο μου όμως) για το σπίτι μου, στο οποίο ζούμε. Κ ειχα ξαφνιαστει πολυ! Μου ειχε φανεί αδιανόητο. Εμείς έχουμε τα πάντα δια του 2 αλλά ρε παιδί μου πχ πληρώνει ο ένας τη ΔΕΗ οκ άλλος τα κοινόχρηστα, δεν αρχίζουμε δλδ τη διαίρεση… Όμως είμαστε πιο χαλαροί γενικά με τα χρήματα μεταξύ μας, παρόλο που έχουμε πολύ σωστή διαχείριση. Τον ΕΝΦΙΑ πχ τον πληρώνω εγω αφου ειναι το σπίτι μου αλλα αυτός τα πάντα για το αμάξι που είναι δικό του αλλά χρησιμοποιώ. Καλή θέληση παιδιά… πάντως εσείς… Διαβάστε περισσότερα »

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Στη σύζυγό μου είπε ένας μια φορά επειδή είναι δικό της το σπίτι: “Μια χαρά βολεύτηκε ο άνδρας σου!”. Φυσικά τον έβαλε στη θέση του μια και με κάτι τέτοια γίνεται ευχαρίστως δυσάρεστη.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτά τα δηλητηριώδη σχόλια… Εύγε στη σύζυγο.

Elenalda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η σκέψη της μαμάς σου μου φαίνεται ολίγον απαράδεκτη. Πέρα από το ότι δεν την αφορά, εφόσον εσύ και ο σύντροφός σου είστε μια ομάδα, μου φαίνεται πολύ άσχημο να του ζητήσεις να πληρώσει νοίκι για να μείνει στο σπίτι σου. Έχω επίσης μια βάσιμη υποψία ότι, αν ήσαστε παντρεμένοι ή έμενες εσύ σε δικό του σπίτι, η μανούλα δεν θα είχε θέσει τέτοιο θέμα. Και για να πάμε και στα πιο πρακτικά και οικονομικά, σε συμφέρει να μένεις με κάποιον, διότι το κόστος ζωής δεν διπλασιάζεται, αλλά όλα μοιράζονται δια του δύο. Μάλιστα, έχω φίλο, ο οποίος μένει σε… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Λοιπόν δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ που έχω δικό μου σπίτι δε θα περίμενα ποτέ από τον άνθρωπο που θα μέναμε μαζί να αναλάβει όλα τα υπόλοιπα έξοδα γιατί γλιτώνει το ενοίκιο ας πούμε. Μου φαίνεται αδιανόητο . Ίσως να έβαζα στον καταμερισμό τον ΕΝΦΙΑ του σπιτιού, ίσως όχι, αυτό δεν το έχω σκεφτεί να πω την αλήθεια.

Stalkerou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Εγώ αν ήμουν ο σύντροφος σου και μου το έλεγες αυτό, θα νευριςζα πάρα πολύ. Αν δε, μάθαινα ότι στο είχε πει η μαμά σου, θα σε χώριζα.