Αγαπητή «Α, μπα»: Εκείνη θέλει να κρατήσει το παιδί ενώ εκείνος όχι

Ποιανού η γνώμη υπερισχύει;

Αγαπημένη Α,μπα και αναγνώστες, Θέλω να σας διηγηθώ την ιστορία μιας αγαπημένης φίλης, ας την πούμε Α, και να ζητήσω τη γνώμη σας. Η Α λοιπόν είναι έγκυος στον πρώτο μήνα. Δεν είναι σε σχέση, η εγκυμοσύνη προέκυψε από μια πολύ κάζουαλ ιστορία, ας τον πούμε Β. Η Α είναι πολλή χαρούμενη, έλεγε εδώ και πάνω από 1 χρόνο πόσο θα ήθελε να κάνει οικογένεια και παιδιά και πόσο τη στεναχωρούσε που δεν ήταν σε μια σταθερή σχέση μ’ αυτήν την προοπτική. Προχθές λοιπόν μίλησε στον Β όχι για να του ζητήσει κάτι, όσο για να τον ενημερώσει. Όσο να πεις η απόφαση (του αν θα το κρατήσει ή όχι είναι άπρο ή μαύρο. Δεν υπάρχει γκρι. Ο Β λοιπόν ήταν κάθετος, την προέτρεψε με όλους τους τρόπους να μην το κρατήσει, τόνισε πόσο πολύ ένα παιδί του χαλάει τα σχέδια, είπε μέχρι ότι «θα του καταστρέψει τη ζωή» και επεσήμανε πολλές φορές πόσο αυτό που έχουν μεταξύ τους είναι τελείως κάζουαλ. Με άλλα λόγια το προσωποποίσε στο 100%, ενώ κατάλαβε ότι η Α προσπαθούσε να του πει ότι νιώθει και θέλει το αντίθετο. Η Α τόσο άσχημα ένιωσε που εκείνη τη στιγμή συμφώνησε μαζί του (να πω εδώ ότι ζούμε στο εξωτερικό και η έκτρωση είναι απολύτως νόμιμη). Φυσικά την άλλη μέρα ξύπνησε σε θλιβερή κατάσταση, γιατί πραγματικά θέλει να κρατήσει το παιδί. Έχει μια οικογένεια πολύ υποστηρικτική, που δεν θεωρεί τη κλασσική δομή της οικογένειας απαραίτητη προϋπόθεση απόκτησης παιδιού. Και το κοινωνικό περιβάλλον εν γένει είναι απελευθερωμένο από τέτοιες πατροπαράδοτες αντιλήψεις (ναι, στην Ολλανδία είμαστε). Το ερώτημα λοιπόν που θέλω να θέσω είναι το εξής: σε μια τέτοια περίπτωση, που οι δύο μέλλοντες γονείς είναι εντελώς αντίθετοι στο κατά πόσο θέλουν αυτό το παιδί, ποιανού η γνώμη υπερισχύει; Τείνω να θεωρώ της μάνας, γιατί είτε εγκυμοσύνη είτε έκτρωση, για το δικό της σώμα μιλάμε και για τη δική της ψυχοσύνθεση. Ειδικά δε σε μια περίπτωση σαν αυτή που περιέγραψα, που η Α δεν έχει καμία αξίωση από τον Β. Αυτό που με «μπερδεύει» κάπως είναι ότι αν η Α ήθελε την έκτρωση και ο Β όχι, η θέση της Α νομίζω θα υπερίσχυε ξεκάθαρα και χωρίς αμφιβολία. Θέλω πολύ να ακούσω τη γνώμη όλων. Ευχαριστώ πολύ!

Μικρή Ολλανδέζα

Α, να μια ωραία ευκαιρία να μιλήσουμε για την αφετηρία της πατριαρχίας, γιατί είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις.

Ο λόγος που οι γυναίκες καταπιέζονται κοινωνικά και περιφρουρείται αυστηρά η σεξουαλικότητα τους, είναι ακριβώς για αυτόν τον λόγο: για να μην μπορούν να κάνουν παιδιά με όποιον άντρα θέλουν. Η δυνατότητα κυοφορίας είναι πολύ μεγάλη εξουσία. Αυτό είναι βιολογία, και δεν αλλάζει. Αυτή την εξουσία είναι που η πατριαρχία περιορίζει, κάνοντας τις γυναίκες ευάλωτες οικονομικά, ψυχικά και κοινωνικά, ώστε να είναι αδύνατον να πάρουν την απόφαση που σκέφτεται να πάρει η φίλη σου, και πράγματι, είναι πολύ λίγες οι γυναίκες που έχουν τα λεφτά, τον κοινωνικό περίγυρο και την οικογένεια που θα μπορούσε να στηρίξει μια τέτοια απόφαση.

Και τώρα, ας πούμε κάτι που δεν λέμε, γενικώς. Δεν υπάρχει κάζουαλ σεξ. Κάθε φορά που κάνεις σεξ με το άλλο φύλο, όταν βρίσκεσαι σε αναπαραγωγική ηλικία, παίρνεις ένα ρίσκο. Όσες προφυλάξεις κι αν πάρεις, δεν συζητάω αν δεν πάρεις, καμία δεν είναι 100% αποτελεσματική. Το ενδεχόμενο είναι πάντα εκεί. Οι γυναίκες, το ξέρουμε πάρα πολύ καλά, με αυτό το άγχος μεγαλώνουμε. Οι άντρες όμως, λόγω της πατριαρχίας, δεν είχαν (δεν έχουν) λόγο να ανησυχούν – η λύση ήταν η έκτρωση, γιατί οι γυναίκες δεν είχαν/ δεν έχουν άλλη επιλογή, αν δεν τις παντρευτούν.

Ας αναλογιστούμε ποια είναι η πρώτη μας σκέψη όταν ακούμε την έκφραση «ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη»: μια γυναίκα. Μια γυναίκα σε μια πολύ δύσκολη θέση. Η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη όμως θέλει δυο ανθρώπους για να γίνει. Και τώρα που τα πράγματα αλλάζουν, ο φίλος μας είναι ο αποδέκτης του αποτελέσματος, είναι αυτός που είναι σε πολύ δύσκολη θέση σε μια «ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη».

Βασικά, είναι τυχερός που η φίλη σου δεν ζητάει κάτι από αυτόν, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι είναι και τόσο απλό. Επειδή ο νόμος λειτουργεί με γνώμονα την προστασία του παιδιού, ίσως πληρώσει και διατροφή, ίσως και υποχρεωτικά. Δεν ξέρω το σύστημα της Ολλανδίας, φαντάζομαι ότι θα είναι αυστηρά τα πράγματα και δεν θα περνάει το «μα εγώ δεν ήθελα το παιδί» (με τη λογική που ανέφερα παραπάνω). Δεν είναι ότι χαίρομαι με αυτό που ζει, ή κάτι τέτοιο, έπαθε μεγάλη ζημιά αν δεν το ήθελε, και τελικά, αυτό θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα όταν κάνεις περιστασιακό σεξ, ή αν κάνεις σεξ μια φορά στη ζωή σου. Μπορεί και να κάνεις παιδί. Και αν είσαι άντρας, μπορεί η γυναίκα να θέλει να το κρατήσει. Επειδή είναι μέσα της, μπορεί να το κάνει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

125 points
Upvote Downvote

91
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
36 Θέματα σχολίων
55 Απαντήσεις θεμάτων
8 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
48 Συντάκτες σχολίων
LobeliaBack to realitycrunchxrusaMath logic Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ ότι είναι δύσκολη κατάσταση. Η φίλη σου αφού το θέλει και μπορεί καλά κάνει. Κατ’εμέ έκανε καλά έκανε και τον ενημέρωσε γιατι μπορεί και να αντιδρούσε αλλιώς. Γνωστός μου που είχε κάτι εφήμερο (καλή ώρα) με κοπέλα από την Ολλανδία, ενημερώθηκε μετά από 3 χρόνια από την κοπέλα ότι “Μήτσο, έχουμε ένα γιο, ορίστε και η φωτό, δεν θέλω κάτι από σένα”. Ο Μήτσος έπαθε σοκ, γιατί ουδέποτε δεν του είχε πει τίποτα (προφυλακτικό πάντα κοκ), ο πιτσιρικάς ήταν φτυστός ο Μήτσος και τον Μήτσο τον πήρε το παράπονο που έχασε 3 χρόνια από τις στιγμές του παιδιού του.… Διαβάστε περισσότερα »

Dotti Kali Linnea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Chachacha, πολύ κρίμα το να αποφασίσει ότι ο Μήτσος δε δικαιούται να έχει γνώση γύρω από το ζήτημα. Το δικαίωμα να γνωρίζει το είχει (με εξαίρεση φυσικά τις περιπτώσεις όπου μια γυναίκα απειλείται με οποιοδήποτε τρόπο σε περίπτωση αποκάλυψης της εγκυμοσύνης της είε από τον βιολογικό πατέρα και το περιβάλλον του είτε από την κοινωνία γενικότερα).

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ με το σχόλιό σου και δεν είναι μόνο η γνώση, είναι ότι η ευθύνη είναι και των δυο, δεν πρέπει να επωμιστεί τα βάρη μόνο ο ενας. Επίσης, είναι πρωταρχικής σημασίας η ασφάλεια της γυναίκας. Στην περίπτωση του Μήτσου πάντως δεν ήταν αυτό.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Βρε παιδια, τι θα πει δεν θελω κατι απο εσενα? Μπορει να θελει το παιδι, γτ του στερει τα δικαιωματα του?

poua rige
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Άποψη μου είναι πως ο καθένας , είτε γυναίκα είτε άντρας θα έπρεπε να μπορεί να παραιτηθεί από την γονεικοτητα, αυτό βεβαια προϋποθέτει δυνατές δομές που μπορεί να παρέχει είτε το κράτος είτε το περιβάλλον του γονέα. Αν ένα αίσθημα είναι πιο βαρύ από το να μην έχεις γονιό , είναι να εχεις έναν γονιό που αισθάνεσαι ότι δεν σε θέλει και να το βιώνεις στην καθημερινότητα σου. Όπως βρίσκω τραγικό μια γυναίκα να γίνεται μητέρα με το ζόρι έτσι είναι τραγικό ένας άντρας να εξαναγκάζεται να γίνεται πατέρας. Επειδή μας διαβάζουν νέα παιδιά. Να είστε προσεκτικοί με το θέμα… Διαβάστε περισσότερα »

Ghostwriter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δε νομίζω ότι στην περίπτωση που περιγράφει η κοπέλα, ο άντρας ΄εξαναγκάζεται’. Δεν τον έβαλε να τελειώσει μέσα της με το ζόρι. Τώρα απλά πληρώνει τις συνέπειες. Βιολογικά, το ‘πριν’ είναι στο ‘χέρι’ του άντρα. Το μετά στης γυναίκας. Βιολογικά. Κοινωνικά είναι συνήθως αλλιώς.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

πως εξαναγκαζεται ο ανδρας να γινει πατερας; τον εξαναγκαζει καποιος να κανει σεξ και να εξπερματωσει εντος; περνατε δυσκολα κι εσεις…

Hatshepsut
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η κυοφορουσα όλα τα άλλα είναι χειριστικες συμπεριφορες. –

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ξέρω κατά πόσο χειριστικός θεωρείται ο Β, επειδή δήλωσε ότι δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του για το παιδί. Δεν λέω ότι είναι το πιο “ηθικό” και έντιμο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια του. Τώρα,για το νομικό κομμάτι,μια απάντηση θα την έδινε ένας δικηγόρος..

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

δεν ειναι στο χερι του να μην αναλαβει τις ευθυνες του.
ασχετως που η συγκεκριμενη κοπελα δεν ζηταει κατι. ο χρονος για να αποφυγει ενας ανδρας μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη, ειναι πριν το σεξ. οχι μετα…

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το ίδιο όμως ισχύει και για τη γυναίκα,αφού και οι δύο συμμετέχουν στο σεξ. Υποθέτω πως και οι δύο συναίνεσαν στο απροφύλακτο σεξ,χωρίς και οι δύο να υπολογίζουν το ρίσκο. Όντως,αν ο Β δεν ήθελε καθόλου παιδιά,θα έπρεπε να πάρει τα μέτρα του με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Απλά δεν είμαι σίγουρος για το πόσο οκ είναι όταν μια γυναίκα θέλει το παιδί και ο άντρας, όχι, επειδή στο τέλος της ημέρας, η γυναίκα αποφασίζει (δεν το έχω σκεφτεί ποτέ μου,για να είμαι ειλικρινής,αλλά αυτη η ερώτηση είναι τροφή για σκέψη!).

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Να, αυτα δεν μπορώ. Γιατί το παιζει κουλ η φιλη σου και δεν έχει καμία αξίωση; Να έχει. Είναι ο πατέρας, ήταν κι αυτός εκεί στη σύλληψη, να αναλάβει τις ευθύνες του. Από τη στιγμή που θέλει να το κρατήσει να το κάνει και για μένα ντροπή του που βγάζει την ουρά του απέξω. Το σπέρμα σου ήταν κύριος. Αλλιώς κάνε αγγειεκτομη φίλε και δεν θα έχεις ποτέ ξανά πρόβλημα. Πολύ εύκολα τους τα κάνουμε όλα. Φτάνει.

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Τι είναι το παιδί, εκδίκηση; Ποιο το νόημα να αναλάβει κάποιος μία ευθύνη εκβιαστικά; Εκείνη θέλει να το κρατήσει και καλώς. Αν δεν ήθελε, πάλι καλώς. Εκείνος γιατί να μην μπορεί να επιλέξει; Ειδικά για κάτι που δεν ήταν σχέση καλά καλά.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Σκιάς οναρ άνθρωπος, μιλάμε για ένα ανθρώπινο πλάσμα, σαφώς και δεν είναι εκδικητικό.Απο τη στιγμή όμως που συμμετείχε στην πράξη θα υποστεί και τις συνέπειες. Όπως σε όλα σ’αυτη τη ζωή. Η σχέση δεν είναι με την κοπέλα, η σχέση είναι με το παιδί που είτε το θέλει είτε όχι είναι δικό του. Αν δεν θέλει εγκυμοσύνες, λύσεις υπάρχουν. Αλλιώς υπάρχουν ευθύνες. Όπως και για τη γυναίκα, που αναγκάζεται να μπαίνει σε τρομερά διλήμματα, όπως να κάνει έκτρωση ή όχι, με συνέπειες που θα την ακολουθούν σε όλη της τη ζωή ο, τι και να επιλέξει.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, οι συνέπειες είναι μεγάλες για τη γυναίκα επίσης, άσχετα με το τι θα επιλέξει.

Magica De Spell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μια χαρά τα λέει η εξωγήινη.
Το να ανταπεξέρχεσαι στις υποχρεώσεις σου δεν είναι εκδίκηση, είναι η δίκαιη συνέχεια των πραγμάτων.
Και φυσικά έχει νόημα, για αυτόν απέναντι στον οποίο υπάρχουν οι ευθύνες (το παιδί σε αυτή την περίπτωση).
Εκείνος μπορούσε να επιλέξει, πριν συμβεί όλο αυτό, και να πάρει τα μέτρα του και τις προφυλάξεις του.
Αμα είσαι ανέμελος μετά δεν επιλέγεις.
Και το “δεν ήταν σχέση καλά καλά” δε κατάλαβα τι διαφορά κάνει.
Άμα δεν ήταν σχέση καλά καλά να μην έδινε το λιλί του.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Γιατι δεν εχει εκεινος προτεραιοτητα, αλλα το παιδι. Το δικαστηριο προστατευει το παιδι, οχι τους γονεις. Εκεινος αν ηθελε να επιλεξει, μπορουσε να κανει αγγειεκτομη, απο ο,τι ξερω ειναι ανωδυνη επεμβαση και οχι ιδιατερα δαπανηρη.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

σκιας οναρ, μπορει να επιλεξει πριν το σεξ, αν θα αφησει μια γυναικα εγκυο η οχι. μετα το σεξ , τι να επιλεξει; τι θα κανει η αλλη με το σωμα της;

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Να μια πραγματικά δύσκολη ερώτηση. Γενικώς, συμφωνώ ότι για την εγκυμοσύνη ή τη διακοπή της αποφασίζει το άτομο που κυοφορεί και είμαι απολύτως αντίθετη με τον εξαναγκασμό, είτε λόγω νομικών προσκομμάτων είτε λόγω κοινωνικής πίεσης/πίεσης από το άμεσο περιβάλλον είτε λόγω ελλιπούς πρόσβασης σε αντίστοιχες ιατρικές υπηρεσίες, της κυοφορούσας να προχωρήσει με την εγκυμοσύνη, παρά τη θέλησή της. Από την άλλη, στην περίπτωση που το έτερο μέλος (ο δότης σπέρματος) δεν επιθυμεί την εγκυμοσύνη, μου φαίνονται χαιρέκακες οι απαντήσεις στη λογική “ας πρόσεχε”. Ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούνται εναντίον των γυναικών που θέλουν να τερματίσουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, από όσες… Διαβάστε περισσότερα »

Dotti Kali Linnea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το πνεύμα σου. Πρόκειται όντως και για ζήτημα που άπτεται της προσωπικής ηθικής, δεν είναι μόνο νομικό. Για μένα μία αλήθεια ισχύει όμως καθολικά: κάθε φορά που επιλέγεις να κάνεις σεξ, ακόμη και με όλες τις προφυλάξεις, παίρνεις αυτό το ρίσκο· το ρίσκο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης που επισπρόσθετα -αν είσαι εκείνος που δε θα αναλάβει την κυοφορία- είναι εκτός του ελέγχου σου. Άρα θα πρέπει να συνειδητοποιείς ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός πάντα και πρέπει να είσαι έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη που αναλογεί στις πράξεις σου.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Loglady, καταλαβαίνω απόλυτα τι λες, αλλά σκέψου ότι απέχουμε πολύ από μια ιδανική κοινωνία. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, που η κοπέλα θέλει και μπορεί να κρατήσει μόνη της το παιδί οκ. Αλλα σκέψου πόσες γυναίκες έχουν εξαναγκαστεί να κρατήσουν ένα παιδί, με τους άντρες να εξαφανίζονται, ακριβώς λόγω της κοινωνικής πίεσης κατά της έκτρωσης – για να μην αναφερθώ καν σε χώρες όπου η έκτρωση είναι ή ήταν μέχρι πρόσφατα παράνομη. Αυτό που ζούμε εξηγεί σε ένα βαθμό τη χαιρεκακία, αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι είναι λάθος προσέγγιση. Παρόλ’αυτά η ερώτηση σχετικά με την απόφαση περί έκτρωσης δεν είναι δύσκολη, αφορά… Διαβάστε περισσότερα »

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Dotti Kali Linnea, δεν μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι. Εκείνο που με απασχολεί βασικά είναι ο άνθρωπος που θα προκύψει από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, όποιος γονέας κι αν είναι εκείνος/-η που δεν ήθελε την εγκυμοσύνη. Ακόμη κι αν αναλάβει την ευθύνη, όλο αυτό αφορά και το επιπλέον άτομο που θα προκύψει. Ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο είναι μία τέτοια περίπτωση: ο πατέρας της δεν ήθελε να γίνει πατέρας σε εκείνη τη φάση, σε αντίθεση με τη μητέρα. Έτσι ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούσαν, αλλά τι να το κάνεις που ήταν απροετοίμαστος και αμήχανος, παρά τις προσπάθειες. Φυσικά, το παιδί… Διαβάστε περισσότερα »

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Έχω μια φίλη, αγαπημένη, η οποία είναι χωρισμένη αλλά έχει παιδί (μετά το διαζύγιο) και είναι αυτή τη στιγμή σε σχέση. Ο πατέρας του παιδιού, κομπαρσος (το αναγνώρισε). Η φίλη έχει το κατάλληλο περιβάλλον υποστήριξης, χρόνια προσπαθούσε για παιδί και όταν ήρθε δεν την ένοιαξε αν ο πατέρας θα είναι εκεί ή όχι. Το μεγαλώνει με τη μαμά της, την αδερφή της και σκέφτεται να προχωρήσει με το σύντροφό της. Είναι δουλευταρου ( ο πατέρας χρόνια ανεργος/αεργος) και από το να μείνει μαζί του και να δουλεύει για τους 3 τους, επέλεξε να μεγαλώσει μόνη της το παιδί και είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

αφού θέλει να κρατήσει το παιδί, εσύ σαν φίλη να την υποστηρίξεις. Είναι δύσκολη απόφαση η έκτρωση, ειδικά αν θέλεις το παιδί, και αφήνει και τραύμα. Όσο για τον κύριο, ας πρόσεχε. Δεν ξέρουμε τις συνθήκες της σύλληψης, αλλά αν ήταν σεξ χωρίς προφύλαξη (έγκυρη προφύλαξη εννοώ, όχι τράβηγμα, λολ) έχει ευθύνες και τώρα θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. και τώρα το παραλήρημά μου: Τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι παπάρες μας είχαν δεμένες, κάνανε τους κινέζους σε μια εγκυμοσύνη και μέναμε εμείς και το παιδί με το στίγμα. Ήμασταν οι π@τάνες και οι έυκολες. Αστα διάλα πια., Και… Διαβάστε περισσότερα »

Mr Mazis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εντάξει, οκ, αλλά μη φορτώνεις σε εναν άνθρωπο τη ρεβάνς για όλη τη στραβή και άτιμη κοινωνία! Ευτυχώς που το λες και μόνη σου παραληρημα

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Δηλαδή το να αναγκάσεις κάποιον να αποκτήσει παιδί είναι οκ για εσάς; προφανώς μπορεί να το κάνει η κυοφορούσα, αλλά μην περιμένετε ο άλλος να πετάει του σκούφια του. Κανείς δεν θέλει να εξαναγκάζεται να κάνει πράγματα, πόσο μάλλον να αποκτήσει από το πουθενά τέτοιες ευθύνες.

Προφανώς έχει ευθύνη από το γεγονός ότι έκανε σεξ χωρίς προφύλαξη, ας πρόσεχε, ας πρόσεχαν, δεν το έκανε μόνος του. Την πάτησε τώρα.

Αν η κυοφορουσα θέλει να το μεγαλώσει μόνη της, θα πάρει κι αυτή την ευθύνη που της αναλογεί.

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ε καλά δεν το λες και ακριβώς και «από το πουθενά». Δεν εμφανίζονται παιδιά από το πουθενά…

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Τα παιδιά δεν εμφανίζονται από το πουθενά αλλά κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να εμφανίζονται κι όταν δεν το θέλουν και οι δύο γονείς. Και βέβαια και οι δύο έχουν ευθύνες για την τυχαία εγκυμοσύνη, όχι μόνο ο άντρας. Από το πουθενά εννοώ στο πλάνο ζωής τους. Ας μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Όποιος κάνει καζουαλ σεξ δεν θέλει παιδί. Μπορεί να σπάσει το προφυλακτικό, να μην πιάσει η αντισύλληψη. Μπορεί να συμβεί. Και αλλάζει τη ζωή του ανθρώπου. Και δεν καταλαβαίνω την χαιρεκακία για το ότι η γυναίκα κάνει ότι θέλει και ο άλλος δεν έχει άποψη. Ειδικά… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

δεν μας λες ομως, πως μπορουν να εχουν και οι δυο λογο σε κατι που αφορα και εξαρταται απο το σωμα μονο του ενος…

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το ιδανικό θα ήταν να συμφωνούσαν. Προφανώς, κανείς δεν πρέπει να αναγκαστεί να γίνει γονιός, ούτε να μην γίνει αν θέλει να γίνει. Το σεξ δεν είναι παιχνίδι, είναι υπεύθυνη πράξη. Οπότε ολα τα εμπλεκόμενα άτομα, θα αναλάβουν την ευθύνη που τα αναλογεί. Όταν οι απόψεις είναι αντιδιαμετρικά αντίθετες στο θέμα, θα πρέπει να υπερισχύσει του ατόμου που εμπλέκεται περισσότερο.

Dotti Kali Linnea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ. Δεν είναι από το πουθενά.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Η Λένα λέει ότι: “Οι άντρες όμως, λόγω της πατριαρχίας, δεν είχαν (δεν έχουν) λόγο να ανησυχούν – η λύση ήταν η έκτρωση, γιατί οι γυναίκες δεν είχαν/ δεν έχουν άλλη επιλογή, αν δεν τις παντρευτούν.”. Όμως από την στιγμή που υπάρχει το τέστ DNA που μπορεί να φανερώσει τον πατέρα ενός παιδιού, ένας άντρας είναι υποχρεωμένος από τον Νόμο να αναγνωρίσει το παιδί και να το στηρίξει οικονομικά, ακομα και αν δεν παντρευτεί την μητέρα. Γι αυτό εγώ αναρωτιέμαι: πώς είναι δυνατόν οι άντρες να μην θέλουν να φορέσουν προφυλακτικό;;; Δεν σκέφτονται ότι μπορεί ξαφνικά να γίνουν πατέρες, κάτι… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

έλα καλέ, αυτό είναι από αυτά που συμβαίνουν στους άλλους…

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έχουν την πεποίθηση ότι καμία γυναίκα δεν θ τολμήσει να τους πιέσει για κάτι που δεν επιθυμούν. Θεωρούν ότι το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης αφορά την γυναίκα και μόνο. Αυτοί σε περίπτωση που η γυναίκα δια της νομικής οδού επιδιώξει την αναγνώριση θα είναι υποχρεωμένοι για καταβολή διατροφής και μόνο, διότι κανένα δικαστήριο δεν θα αναγκάσει κάποιον που αρνείται να αναλάβει την ανατροφή ανηλίκου, στο να μοιραστεί την κηδεμονία, προέχει το συμφέρον του παιδιού. Συνεπώς επι της ουσίας δεν επηρεάζονται, απλά μπαίνουν σε μια ατέρμονη δικαστική διαδικασία η οποία στα ελληνικά δεδομένα από κάποιο σημείο και μετά καταντάει ένας εφιάλτης.

Dotti Kali Linnea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επίσης, στο μικρό μου συγγενικό κύκλο, οι περίφημες “διατροφές διαζυγίων” για την κάλυψη των εξόδων των παιδιών είναι ένα ανέκδοτο πρακτικά. Τα χρήματα σπάνια καταβάλλονται στην ώρα τους και ακέραια, τις περισσότερες φορές προβάλλεται μια στάση “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” και τα παιδιά μεγαλώνουν με έναν μισθό (της μητέρας). Και η μόνιμη απορία μου ήταν “μα δεν έχει νομικές κυρώσεις κάποιος όταν δικαστικά έχει αποφασιστεί ότι οφείλει αυτό το ποσό για την ανατροφή των παιδιών ΤΟΥ;” και η απάντηση ήταν “στην Ελλάδα δε βρίσκεις άκρη, θα φας όλη σου τη ζωή στο να περιμένεις τη δίκη και… Διαβάστε περισσότερα »

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Αυτό απάντησε η Λένα: Η λύση είναι η έκτρωση και οι γυναίκες θα το κάνουν αν θέλουν να τις παντρευτούν. Εκει παταει ο εκβιασμός τους: ποιος θα σε πάρει, ανύπαντρη γυναίκα με παιδί; Και εκτός από αυτή την ψυχολογική πίεση που ασκείται στις γυναίκες υπάρχει και το περιβάλλον τους που καθορίζει την αποφαση εάν ειναι μονες τους σε αυτό, έχουν βοήθεια; Έχουν την οικονομική δυνατότητα; Έχουν υποστήριξη;
Να που έχουμε ένα τέτοιο παράδειγμα λοιπόν. Εύχομαι τα καλύτερα για την φίλη!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Η γυναίκα το κυοφορεί, κακά τα ψέματα αυτή αποφασίζει. Αν ο άντρας δε θέλει κανείς δεν τον υποχρεώνει να είναι μέρος της ζωής του παιδιού, με βάση όμως το νομικό πλαίσιο είναι πολύ πιθανόν να πληρώνει διατροφή ακόμα και αν δε θελήσει ποτέ να γνωρίσει το παιδί, αν η μητέρα το κυνηγήσει. Από κει και πέρα ο άντρας μπορεί να θέσει τα θέλω του και να αποφασίσει αν θέλει η όχι να συμμετάσχει στο μεγάλωμα του παιδιού. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να αναγκάσει τη γυναίκα είτε να το κρατήσει είτε να το ρίξει. Η δε θα έπρεπε σε… Διαβάστε περισσότερα »