Αγαπητή «Α, μπα»: Έκανε κάτι μαζί μου τώρα που αδυνάτισα

Δηλαδή κάποιος που φαίνεται να έδωσε σημασία σε μερικά κιλά λες και είναι μεζούρα, δε φαίνεται κάπως επιφανειακός;

Γεια σου Λένα! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Είμαι 21 χρονών και τον τελευταίο χρόνο έχασα γύρω στα 15 κιλά. Από γεματούλα προς κανονική έγινα αδύνατη. Εδώ και τρία χρόνια βρίσκομαι σε μια μεγάλη παρέα, στην οποία με άλλους είμαι πολύ δεμένη και ουσιαστική φίλη, με άλλους απλώς κάνουμε χαβαλέ και βγαίνουμε έξω. Έναν από την παρέα που με γνωρίζει αρκετά καλά, αλλά δεν είμαστε κλασσικοί φίλοι, σε φάση να λέμε τα προσωπικά μας ή να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και λοιπά, τον γουστάρω από την πρώτη στιγμή αλλά δεν είχα ποτέ ανταπόκριση, παρότι σε αυτά τα τρία χρόνια είχε μόνο μία σχέση δύο-τριών μηνών (άρα ήταν κυρίως σινγκλ). Να σημειώσω ότι είναι αυτό που λέμε ‘κούκλος’, δηλαδή θεωρείται ο αντικειμενικά ωραίος. Μάλιστα σε μία συζήτηση που είχαμε πολύ παλιά όλοι μαζί, ο κολλητός του αναφερόταν στις κατακτήσεις που έχει ο καθένας και λέει ‘Ε δεν είμαι και σαν και αυτόν (δείχνοντας τον τύπο που γουστάρω), που πηγαίνει με μοντέλα’. Εκεί κατάλαβα ότι δεν με παίρνει, και ότι θα είχα ελπίδες μόνο αν δεν ήμουν γεμάτη. Τώρα που αδυνάτισα, πάλι δε θεώρησα ότι έχω ελπίδες μαζί του, γιατί δεν απέκτησα σώμα περιοδικών, αλλά αυτός μου την έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε φάση και βγήκαμε μετά και ραντεβού. Η ερώτησή μου είναι, πρέπει να ακούω καμπάνες? Ο τύπος με ήξερε τρία χρόνια, είχε έρθει σε επαφή με την προσωπικότητα μου, ήξερε το χιούμορ μου, τις απόψεις μου και λοιπά. Και ξαφνικά χάνω μερικά κιλά και μου την πέφτει. Δεν είναι ότι έγινα και άλλος άνθρωπος εντελώς. Δηλαδή κάποιος που φαίνεται να έδωσε σημασία σε μερικά κιλά λες και είναι μεζούρα, δε φαίνεται κάπως επιφανειακός? Αν προχωρήσουμε δηλαδή, είναι ο τύπος που αν ξαναπάρω δέκα κιλά θα με χωρίσει? Επίσης το γεγονός ότι απ ότι είπε τότε ο φίλος του, αυτός πηγαίνει μόνο με γυναίκες που θεωρούνται κοινωνικά εμφανίσιμες, σημαίνει κάτι για τους υπόλοιπους? Θέλω να πω, κατευθείαν αρχίζω και σκέφτομαι τους πρώην μου. Ότι αν είχαν την εμφάνιση αυτού, δε θα τα είχαν φτιάξει μαζί μου, θα πήγαιναν με τις αντικειμενικά ωραίες, όπως έκανε και αυτός τόσα χρόνια. Δηλαδή οι άλλοι ήταν μαζί μου επειδή δε μπορούσαν να είναι με κάποια ‘ωραιότερη’? Χμ τελικά βγήκαν δύο ερωτήσεις. Αλλά σε λατρεύω όπως και νά χει.
-Κάτια

Δεν ξέρω γιατί ήταν μαζί σου οι προηγούμενοι, δεν ξέρω γιατί σου την έπεσε τώρα αυτός ο ωραίος, αλλά κάπως πρέπει να καταφέρεις να σταματήσεις να προσδιορίζεις τις τωρινές, τις μελλοντικές και τις παρελθοντικές σου σχέσεις αποκλειστικά με βάση τη ζυγαριά σου.

Δεν λέω ότι είναι ασήμαντα τα κιλά, όχι βέβαια. Αλλά δεν γίνεται να βγάζεις σκάρτους όσους τους αρέσει το σώμα σου όπως είναι τώρα (και περισσότερο από πριν) και προβληματικούς όσους τους άρεσε με τα παλιά κιλά. Πρέπει να καταλάβεις ότι οι άλλοι έχουν δικαίωμα στις ερωτικές τους προτιμήσεις. Δεν είναι ανήκουστο να αρέσουν σε έναν άντρα τα 15 κιλά παραπάνω. Είναι και οξύμωρο να τιμωρείς κάποιον για κάτι που θεωρείς ότι σε έχει τιμωρήσει η κοινωνία. Αν θέλεις να μην περιθωριοποιούνται οι άνθρωποι που δεν είναι αδύνατοι, τότε κι εσύ πρέπει να δεχτείς ότι δεν αρέσουν σε όλους οι αδύνατοι, και να μην τους υποβιβάζεις εξαιτίας αυτής τους της προτίμησης, γιατί έτσι τους περιθωριοποιείς εσύ. Συνεχίζεις τον φαύλο κύκλο, ως θύμα, και γίνεται θύτης.
Παρομοίως δεν θα σταυρώσουμε και αυτόν που βρήκες τώρα. Ναι, είναι πολύ πιθανόν να άλλαξε γνώμη επειδή άλλαξε η εμφάνιση σου. Και; Αυτά είναι τα γούστα του – είναι απλώς ένας άντρας. Δεν είναι η γνώμη όλων των αντρών. Εσένα δεν σου αρέσει ακριβώς επειδή τον θεωρείς ωραίο;

Αν δεν άλλαξες και εντελώς, τότε αυτό είναι επιχείρημα για το ότι δεν είναι επιφανειακός. Αν πάρεις 15 κιλά και σε χωρίσει, βλέπουμε, αλλά σα να βιάζεσαι, ένα ραντεβού έχετε βγει. Μπορεί να τον χωρίσεις εσύ πρώτη, ούτε που τον ξέρεις. Πρόσεξε μην πιστέψεις ότι σε έχει στο χέρι τώρα, επειδή έχεις πάντα τα κιλά πάνω από το κεφάλι σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

52 points
Upvote Downvote

34
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
27 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
32 Συντάκτες σχολίων
KasperksenialionessrebelSouthwest M Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Όμως και εσύ δεν τον γουσταρεις επειδή είναι όπως λες κούκλος; Γιατί αυτό δεν είναι επιφανειακό; Πώς να το κάνουμε τώρα, η εμφάνιση είναι αυτή που μας τραβάει, και είναι επιφανειακή. Κι εσύ δεν είπε ότι γουστάρεις κάποιον άσχημο ή χοντρούλη, τον κούκλο γουστάρεις και όμως σε ενοχλει που ο κούκλος γουστάρει τις ωραίες; Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στο δικό του γούστο. Το λέω και το ξαναλέω γιατί εγώ βαρεθεί να μου μιλάνε άσχημα πολλοί άντρες όταν τους απορρίπτω επειδή είναι πιο κοντοί από μένα. Εσύ έχεις δικαίωμα να σου αρέσει ο κούκλος, ο κούκλος έχει δικαίωμα να του αρέσουν… Διαβάστε περισσότερα »

Barolo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εξηγείς με λεπτομέρειες πόσο ωραίος είναι και τίποτε για την προσωπικότητά του. Μάλιστα λες ότι τον ήθελες από την πρώτη στιγμή, πριν δηλαδή καν γνωρίσεις την προσωπικότητά του. Άρα ξέρουμε ότι εσύ, με τα δικά σου κριτήρια, είσαι επιφανειακή. Ίσως να είναι και ο άλλος. Ίσως όμως να εκτίμησε την αποφασιστικότητα και τη δύναμη του χαρακτήρα που έδειξες κάνοντας μία μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή σου. Σε αυτή την περίπτωση είσαι η μόνη επιφανειακή απο τους δύο.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Αν πάρει αυτός 15 κιλά θα σου αρέσει; Ή μήπως τον γουστάρεις κι εσύ περισσότερο επειδή είναι, αντικειμενικά, κούκλος; Γιατί, από εκτίμηση για τον εσωτερικό του κόσμο, δεν βλέπω να υπάρχει και πολλή. Εν πολλοίς, σου αρέσει και του αρέσεις, τώρα. Ναι, μπορεί αν πάρεις 15 κιλά πάλι, θα του αρέσεις λιγότερο,. Αλλά αν πάρει κι αυτός 15 κιλά, θα σου αρέσει κι εσένα λιγότερο. Και τι έγινε; Παντρευτήκατε κιόλας; Όμως, η άλλη σκέψη σου, ότι, δηλαδή, όσοι είναι εμφανίσιμοι επιλέγουν εμφανίσιμους και όσο πιο κανονικός είναι ο άλλος, τόσο πιο πολύ θα συμβιβάζεται, έχει δόσεις αλήθειας, αλλά δεν είναι… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Όταν το έγραφα πάθαινα εγκεφαλικό μάλλον.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Γιατί καλέ; Μια χαρά νόημα βγάζει και τι νόημα!

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Είδα εγκεφαλικό και ήρθα. Τι να κάνω? Να τρέξω να κανονίσω αξονικές?

Tartine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ θα πω την προσωπική μου εμπειρία από την άλλη πλευρά της… ζυγαριάς (συγγνωμη). Σε κοινή παρέα υπήρχε ο χοντρουλης Γ. που ήταν καιρό φανερά ερωτευμένος μαζί μου. Όσες φορές όμως προσπάθησα να τον πλησιάσω για μια Καλημέρα, ήταν τραγικά αμήχανος και γινόταν δυσάρεστος με ένα σαχλό χιούμορ, με το οποίο κάλυπτε το στρες που του προκαλούσα. Ήταν πολύ εμφανές και μετά από λίγο καιρό σταμάτησα να του μιλάω πολύ γιατί ένιωθα ότι τον έφερνα σε άσχημη θέση, και επίσης γιατί γινόταν σαχλαμαρας, παρότι γενικά ήταν πολύ ενδιαφέρων και συμπαθητικός. Μερικούς μήνες μετά χάνει αρκετά κιλά και φτιάχνει ωραίο σώμα… Διαβάστε περισσότερα »

ντισκολάτα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω πως πλέον μου βγαίνει αυτόματα ένας εκνευρισμός απέναντι σε τέτοιες ερωτήσεις γιατί ναι, εκεί έξω υπάρχουν κάφροι, μισογύνηδες, επιφανειακοί τύποι αλλά υπάρχει και κάτι που ξεχνάμε και αφορά όλους τους ανθρώπους και λέγεται γούστο. Προσωπικό, εντελώς υποκειμενικό γούστο. Τι να κάνουμε τώρα; Έρχεται και κουμπώνει και η κλασική καραμέλα πως οι άντρες κοιτάνε μόνο εμφάνιση ενώ οι γυναίκες την προσωπικότητα και η φάση απογειώνεται. Παιδιά λέγεται γούστο. Λέγεται καύλα. Δεν κάνεις σεξ με την προσωπικότητα ούτε ανάφτεις με τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο. Δηλαδή μπορεί να γίνει και αυτό αλλά πως να το κάνουμε, πρέπει ο άλλος να σου αρέσει… Διαβάστε περισσότερα »

Crown
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ρε παιδιά μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σημαίνει το “έχεις πάθει γρυλο “????

rebel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων
ImplodingVoice
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μήπως με την ίδια λογική εσύ είσαι επιφανειακή που σου αρέσει ο “ωραίος” γκόμενος;;

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν ήμουν στη θέση σου θα προσπαθούσα να ψυχολογήσω τα εξης: 1.Όταν ήσουν +15 κιλά διαισθανόσουν οτι του άρεσες αλλά δεν έκανε κίνηση γιατί δεν ήθελε να χαλάσει τη φήμη του μοντελοπνίχτη και ντρεπόταν να κυκλοφορήσει μια χοντρούλα; Αν σκεφτόταν έτσι, τότε ναι είναι επιφανειακός και ψώνιο και αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως τρόπαια και αξεσουάρ. 2. Όταν ήσουν +15 κιλά όντως του ήσουν αδιάφορη ερωτικά και πράγματι βλέπεις μια αλλαγή τώρα που αδυνάτισες; Αν ναι, μπορει να σου προκαλει μια ανασφάλεια αυτο αλλά ετσι ειναι, δεν μπορούμε να ελεγξουμε τι μας ανάβει και τι μας χαλάει. Εσύ τυχαία διάλεξες τον… Διαβάστε περισσότερα »

My nority
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το παρατηρώ αυτό το μοτίβο ” έχασα κιλά και με πλησίασε, είναι ρηχος”. Τα κιλα, η μύτη, ο αντίχειρας, ο τρόπος που κουνάς καταφατικά το κεφάλι σου μπορεί να είναι τεράστιο turn off. Ή το ακριβώς αντίθετο, μπορεί να είναι ο λόγος που κάποιος σε πλησίαζει. Τίποτα κακό σ αυτό, μιλάμε για γούστα. Δεν του αρέσουν οι γεμάτες, θέλει σώματα μοντέλων. Αναφαίρετο δικαίωμα του, δεν μπορείς να του αποδώσεις κανέναν χαρακτηρισμό γι αυτό. Κι εσένα για κάποιον λόγο σχετικό με την εμφάνιση σου άρεσε άλλωστε. Όσο για το αυτος/αυτή είναι out of my league εμφανισιακά μου φαίνεται αστείο. Μια βόλτα… Διαβάστε περισσότερα »

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οι προτιμήσεις των αντρών δε σε κατατάσσουν σε κάποια κάστα αναλόγως της εμφάνισης σου, οπου οι μοντελειςς ειναι στην κορυφή και τις υπολοιπες τις τρωει η μαρμαγκα. Υπάρχουν αντρες που θα λατρεψουν τα 15 παραπανίσια σου κιλά και αλλοι (ισως οι περισσοτεροι στην ηλικια σου) που θα τα θεωρήσουν καθοριστικό παράγοντα απόρριψης. Ε και; Ούτε η άποψη των μεν ούτε η άποψη των δε λέει κάτι για σένα και την αξία σου, και προς Θεού, μην αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου σαν προϊόν σε ράφι που καποιος θα το διαλέξει αναλογως συσκευασίας. Ναι, η καλή εμφάνιση ειναι ενα μεγάλο πλεονεκτημα. Θα… Διαβάστε περισσότερα »

Invierno
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έπρεπε να φτάσω 30 χρονών, να χάσω έναν ανθρωπο από πάνω μου σε βάρος, να πάρω 3-4 κιλά ξανά για να καταλάβω ότι δεν καταλαβαίνω τι μας κάνει σεξουαλικα όντα για τους άλλους. Για μένα είναι μεγάλο μυστήριο. Η εμφάνιση φυσικά και παίζει ρόλο. Η εξυπνάδα επίσης αλλά με ποιον συνδυασμό και σε ποια στιγμή; Ένας πρώην μου ήταν το καυτό αγόρι της παρέας αλλά έχω σε αυτόν έβλεπα μονο τις μικρες ρυτίδες γύρω από τα μάτια του οταν χαμογελουσε και έλιωνα. Ναι οι άνθρωποι είμαστε ρατσιστές με τους υπέρβαρους και ειδικά με τους παχύσαρκους . Ο φίλος σου μάλλον… Διαβάστε περισσότερα »

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αυτό ακριβώς invierno και σοβατεπί. Επειδή το χάνουμε στην αυτοαξιολόγηση, μερικοί άνθρωποι όταν αδυνατίσουν, η μόνη διαφορά που μπορούν να εντοπίσουν είναι στην ζυγαριά τους . Δεν βλέπουν την γενικότερη αλλαγή στην εικόνα τους, την αυτοπεποίθησή που φέρνει η επίτευξη ενός στόχου,την βελτίωση της ψυχολογία τους. Το να πιστεύεις ότι όλος ο κόσμος σε απορρίπτει ή σε προ-απορρίπτει, είναι ένα είδος φυλάκισης. Δεν είναι ποτέ τα κιλά ή μόνο τα κιλά. Η γράφουσα μου δίνει την εντύπωση ότι όλη την σχεσιακή κοσμοθεωρία της και τον αυτοπροσδιορισμό της, τα έχει βασίσει σε μια τυχαία πρόταση, που μπορεί να απέχει πολύ από… Διαβάστε περισσότερα »

Invierno
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν είναι εύκολο (για μένα τουλάχιστον δεν ήταν) να μην χασεις την αυτοαξιολογηση σου όταν όλοι και σε όλες τις περιστάσεις σου θυμίζουν τα κιλα σου.

Επειδή όμως εντόπισα το πρόβλημα έγινα όσο δυσάρεστη δεν είχα γίνει ποτέ όταν έχασα βάρος.

Την κοπέλα της ερώτησης την καταλαβαίνω αφάνταστα. ΚΙ εγώ χωριζω τους ανθρώπους σε αυτούς που με ήξεραν πριν αδυνάτισματος και μετά. Αυτούς που με δεχόταν πριν σήμερα έχουν ξεχωριστή θέση μέσα μου. Ξέρω πως η συλλογιστικη μου είναι προβληματική και το δουλεύω.
Αλλά την κοπέλα την νιώθω