Αγαπητή «Α, μπα»: Έκανε follow μια κοπέλα

Είμαι υπερβολική και περίεργη;

Αγαπητή Αμπα, Με φόβο να ακουστω λύκειο κορίτσι αν και είμαι πάνω από 20 ετών , θα σου θέσω κι εγώ την ερώτηση μου . Με το αγόρι, ας τον πούμε Γιάννη μου είμαστε σε σχέση από απόσταση εδώ και έναν περίπου χρόνο . Δε θα πω το κλασικό ότι είναι καλό παιδί γιατί ξέρω κι εγώ ότι ακούγεται αστείο . Ο Γιάννης λοιπόν είναι ένα έξυπνο , καλόκαρδο πλάσμα (γενικά στη ζωή του, όχι μόνο στις σχέσεις του προφανώς !) . Ωστόσο είναι ένα πολύ οξύθυμο πλάσμα υπό την έννοια ότι πολύ εύκολα νευριάζει για κάτι και ώρες ώρες αποφεύγω να του πω κάτι γιατί ξέρω ότι θα καταλήξει σε καβγά . Τα γράφω για να τα δω κι εγώ σε κάποιους μήνες και ίσως να γελάω ίσως να κλαίω , δεν ξέρω . Ο Γιάννης λοιπόν βγήκε με τους φίλους του για ένα ποτό . Μιλήσαμε για καληνύχτα , ήταν γλυκός όπως πάντα . Όλα μια χαρά και τι το κακό θα μου πεις ; Το κακό Αμπα μου είναι ότι ήταν με αντροπαρεα (μου το είπε και το είδα και στα στορυζ) , είδα αντ σε μια κοπέλα λίγες ώρες μετά από τη ρουφιάνα το φμπ. Προφανώς με εζωσαν τα φίδια . Και προφανώς και νευρίασα . Και εδώ θα κάνω την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Είμαι υπερβολικη ; Ρώτησα τον Γιάννη προφανώς και μου είπε ότι ήταν φίλη φίλου αλλά πρώτον γιατί δεν μου το ανέφερε όταν μιλήσαμε και δεύτερον γιατί τόση κάψα να την κάνει φολλοου ; Πχ τις φίλες μου ενώ τις ήξερε δεν τις είχε κάνει . Είμαι καταπιεστική και περίεργη ή κάνει κάτι νιάου νιάου στα κεραμίδια και εγώ νομίζω ότι βρέχει;

Όταν κάτι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, μπορεί και να βρέχει. Μπορεί και να μη βρέχει. Το πιο πιθανό είναι ότι πάνω στα κεραμίδια είναι μια γάτα.

Κάπως έτσι πάει και η υπόλοιπη απάντηση. Το ότι είναι οξύθυμος, πώς θέλεις να το ταιριάξουμε με το αντ στο φμπ; Είναι δυο ξεχωριστά προβλήματα, ή πιστεύεις ότι συνδέονται;

Δεν μπορεί να σου πει κάποιος αν υπάρχει λόγος ανησυχίας με ένα αντ. Εξαρτάται από τη συνολική συμπεριφορά κάποιου. Άλλοι κάνουν αντ για κάθε γνωριμία, άλλοι δεν ξέρουν τι είναι το αντ. Κάπου εδώ μπαίνει το «οξύθυμος». Όταν λες ότι θυμώνει για «κάτι», αυτό το «κάτι» είναι συχνά κάτι που έχει να κάνει με την συμπεριφορά του απέναντι στα κορίτσια;

Δυσκολεύεσαι να ιεραρχήσεις την κατάσταση και να τη βάλεις σε μια σειρά, ή δεν μας τα λες όλα, επειδή δεν θέλεις να ακούσεις αυτό που φοβάσαι. Σε γενικές γραμμές, αν φοβάσαι να μιλήσεις σε κάποιον λόγω των αντιδράσεων του, δεν βρίσκεσαι εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεσαι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

52 points
Upvote Downvote

19
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
Φριζαρισμένο μαλλίMitsixrusawi(r)dowlioness Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
mina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλημέρα και άμεσο update από εμενα. Μίλησα στον φίλο μου για αυτό το αντ και μου είπε ότι συνειδητοποιησε ότι ήταν λάθος γιατί η κοπέλα δεν ήταν κάποια γνωστή του και δεν έπρεπε να το κάνει γιατί όντως φάνηκε ότι έδωσε δικαίωμα κατά κάποιον τροπο, ενώ βρισκόμασταν και σε σχέση από απόσταση (εκείνος Κρήτη και εγώ στην Κομοτηνή). Μάλιστα μετά από αυτό μου είπε ότι μέσα από αυτά κατάλαβε ότι δεν μπορεί να έχει σχέση πλέον κάτω από αυτές τις συνθήκες της απόστασης και ότι θέλει να το ληξουμε. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο σοκαριστηκα. Μέσα από ένα αντ τα… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

ουφ ευτυχώς γλύτωσες.
Λάβε σοβαρά υπόψιν σου αυτά που λένε οι άλλοι σχολιαστές για το οξύθυμο του χαρακτήρα του για τις μελλοντικές σου σχέσεις.

snowflake
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Sad

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τελικά, δεν ήταν μόνο ένα add…

Πάντως, το να το λήγει κάποιος και να είναι ξεκάθαρος, είναι απείρως προτιμότερο από το να σου πετάει το μπαλάκι για την ευθύνη του χωρισμού ή να τραβάει ένα ξεγυρισμένο ghosting, όπως έχουμε διαβάσει τόσες φορές.

Τέλος καλό, όλα καλά

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Γενικά τα αντ, όπως και το να υπάρχουν γυναίκες στο μέρος που θα βγει κάποιος (ακόμα και δεσμευμένος) είναι απόλυτα φυσιολογικά, δεδομένου ότι δε θα εξαφανιστούν όλες οι γυναίκες σε περίμετρο 150 μέτρων από τη σχέση σου, άσε που δε χρειάζεται κιόλας, δεν έχουν βάλει όλες στο μάτι το Γιάννη. Αν η υπόλοιπη σχέση είναι οκ δεν αναρωτιέσαι καθόλου. Αλλά αναρωτιέσαι. Και εγώ αναρωτιέμαι, είναι στ’ αλήθεια αυτό το θέμα σου; Το πώς θα τον κρατήσεις τον Γιάννη; Μήπως θα πρέπει να είναι αν θα έπρεπε να θέλεις να κρατήσεις τον γλυκό, οξύθυμο Γιάννη; Μήπως γι αυτό αναφέρεις ότι είναι… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Με αυτό το γλυκό οξυθυμο πλάσμα

Gaea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

[ακολουθεί περιγραφή καταστάσεων στις οποίες ήμουν μάρτυρας κ βάσει των οποίων κάνω φιλτράρισμα αυτού του γράμματος]

“Σε αγαπάω αλλά εσύ με ανάγκασες να κάνω αυτό που έκανα με τη συμπεριφορά σου.”

“Σε αγαπάω, μωράκι μου, αλλά αυτό που είπες ήταν ηλίθιο, με έκανες ρεζίλι. Θα τα πούμε στο σπίτι.” (η γυναίκα χλωμιάζει).

“Σε αγαπάω κ μου αρέσει να σου κάνω γούτσου γούτσου αλλά με νευρίασες. Αν δεν με είχες νευριάσει δεν θα είχα πετάξει το πιάτο στον τοίχο.”

γλυκός + οξύθυμος = abuser

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Κι εγώ έτσι το ανεγνωσα

Moodus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό το οποίο μάλλον σε φοβίζει είναι ότι το follow δεν μπορείς να το συζητήσεις μαζί του γιατί θα θυμώσει.Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι αυτός ο θυμός είναι ένα καλό εργαλείο για να προσδιορίσει τη σχέση όπως αυτός θέλει;Μάλλον είναι και εγωιστής, άλλο ένα εργαλείο για να βάλω τα όρια που εμένα με βολεύουν.Όλοι είμαστε καλοί όταν ο άλλος πάει με τα νερά μας.Τι θα γίνει όμως όταν εσύ δεν πας με τα δικά του νερά;Θα θυμώσει και θα βάλει εγωισμό.Όλα αυτά απλά δείχνουν ότι η σχέση όχι μόνο δεν είναι ισότιμη αλλά ίσως και κακοποιητική.Θυμός και εγωισμός δεν είναι ανδρικά… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Α καλά. Βλέπουμε το δέντρο (αντ σε μια κοπέλα) και χάνουμε το δάσος. Δεν έχει νόημα να μένεις με κάποιον που αποφεύγεις να του πεις πράγματα επειδή είναι “οξυθυμος “. Τι σημαίνει αυτό? Και είστε και σε σχέση από απόσταση. Δε διευκρινιζεις τι αποφεύγεις να του πεις για να μην καταλήξει σε καυγά. . Είμαι περίεργη, πραγματικά.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Σε ενόχλησε που έκανε add μια κοπέλα. Κάποιοι θα σε θεωρήσουν υπερβολική, ζούμε στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις περισσότερες φορές δεν σημαίνει κάτι. Άλλοι θα κατανοήσουν την ανησυχία σου, ότι έδειξε ενδιαφέρον για κάποια τόσο ώστε να θέλει να παρακολουθεί τον λογαριασμό της, σαν στολκερ ακούγονται όλα αυτά, αλλά εκεί έχουμε φτάσει. Το βασικό όμως είναι ότι φοβάσαι να του μιλήσεις ανοιχτά, να του δείξεις πόσο σε ενόχλησε, δικαιολογημένα ή όχι, διότι ο φίλος σου είναι πολύ οξύθυμος. Εφόσον τον φοβάσαι, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είσαι μαζί του. Όλα τα άλλα ωχριούν μπροστά στην αίσθηση… Διαβάστε περισσότερα »

sugar
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στις τρεις λέξεις που επέλεξες για να περιγράψεις τον Γιάννη, η μία ήταν το “οξύθυμος”. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του και -άσχετα με το facebook και τα add- αυτό να το προσέχεις και να μην το αγνοείς, αν σε επηρεάζει.
Υ.Γ. Τι παίζει με το νιάου νιάου και τη βροχή..;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Το ότι έκανε φίλη στο φβ μια κοπέλα θα το αφήσω ασχολία στο γιατί από μόνο του είναι φαιδρό το ότι ασχολείσαι. Μήπως να τον κλεισουμε και σε μοναστήρι να μην αλληλεπιδρά με άτομα θηλυκού γένους αν τα βλέπεις όλα ύποπτα; Αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι ότι είναι οξύθυμος και ότι φοβάσαι να του μιλήσεις. Καταλαβαίνεις πως ακούγεται αυτό σε κάποιον που είναι απ’έξω; Οι οξύθυμοι άνθρωποι είναι σαν χειροβομβίδες έτοιμες να εκραγούν. Και συ κάθεσαι εκεί και προσπαθείς να την απενεργοποιήσεις. Όμως δεν είσαι πυροτεχνουργός και όσο επιμένεις τόσο πιο πιθανόν είναι να σε πάρουνε τα… Διαβάστε περισσότερα »

wi(r)dow
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή Μitsi, ευτυχώς η κοπέλα έγραψε οτι έφυγε!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Βασικά ο άλλος έφυγε αλλά πάλι καλά όπως και να έχει

Ο ήλιος λάμπει για όλους
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ξέρεις γιατί είναι οξύθυμος? Για να αποφεύγει τις ερωτήσεις σου. Αφού το λες άλλωστε , ότι αποφεύγεις να του πεις κάτι , γιατί θα καταλήξει συνήθως σε καυγά. Αφού δουλεύει η μέθοδός του αποδεδειγμένα. Και γλυκός και καβγατζής. Δυο σε ενα βρε για να μη βαριέσαι. Αλλα και αυτός ο έρμος ο χειριστικός ξέρεις τι διάβασμα έχει ρίξει για σε κρατάει απενεργοποιημένη? Ξέρεις πόσα μανιουαλ γυναικών κυκλοφορούν στα δημοφιλή ανδρικά σαιτ? Κουράστηκε , άλλα το βρήκε. Γι αυτο και το αντ είναι σταγόνα στον ωκεανό . Θα μπορούσε να μη σημαίνει τίποτα . Εσύ ομως ψάχνεις αιτία οφθαλμοφανή για να… Διαβάστε περισσότερα »

Lobelia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Δηλαδή απαγορεύεται ρητώς το αντ σε άγνωστες???? Άμα θέλει να νιαουρίζει νιαουρίζει και στα κεραμίδια και στον μαντρότοιχο και στα πλακάκια πεζοδρομίου δεν χρειάζεται αντ….μπερδεμένα τα έχεις μέσα σου.

Ιόλη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το πρόβλημα είναι ότι φοβάσαι να του μιλήσεις επειδή είναι οξύθυμος! Φύγε τρέχοντας γιατί δεν θες να μάθεις τι έπεται μετά!