Αγαπητή «Α, μπα»: Έκανα ψηφιακή μαστογραφία και πόνεσα υπερβολικά

Έτσι θα είναι κάθε φορά;

Αγαπητή Α μπα και γυναίκες σχολιαστές , πριν τρεις μέρες έκανα τσεκ απ σε ιδιωτική κλινική μετρίου μεγέθους Μέσα στο πακέτο ήταν και ψηφιακή μαστογραφία. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανα, δυστυχώς δεν είμαι πολύ τακτική, αλλά πόνεσα τόσο πολύ που ακόμα αισθάνομαι την πίεση στο στήθος μου. Έτσι πρέπει να είναι? Έχω πάρει αρκετά κιλά τα τελευταία χρόνια και το στήθος μου έχει “πέσει ” αρκετά, αλλά τέτοιο πόνο? Δε θυμάμαι την τελευταία φορά πριν τέσσερα χρόνια ότι με είχε ενοχλήσει τόσο αυτή η εξέταση. Επειδή από δω και πέρα θα την κάνω κάθε χρόνο , πείτε μου ότι δε θα είναι έτσι κάθε φορά. Σας ευχαριστώ

-Πονεμένη

Δεν μπορούμε να σου το πούμε, δυστυχώς. Πονάει σα διάολος. Η εξέταση αυτή είναι μεσαιωνικό βασανιστήριο. Τόσα διδακτορικά, ένα που να κάνει αυτή την απεικόνιση χωρίς να γίνεται το στήθος τηγανίτα, δεν έχει βρεθεί; Υπάρχει ένας που το ψάχνει, εδώ.

Και μιας που το έφερε η κουβέντα, δες κι αυτό εδώ.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

21 points
Upvote Downvote

30
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
18 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
23 Συντάκτες σχολίων
Zouzouna GoutsounaMaggieno_roots3,14159265Σοκοφρέτα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Magica De Spell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Δεν έχω κάνει ποτέ μαστογραφία αλλά έχω ακούσει ότι πονάει πάρα πολύ.
Για ποιό λόγο αφού αντικειμενικά είναι μια εξέταση επίπονη δε μπορούν να μας κάνουν κάποιου είδους τοπική ανανισθησία ή κάτι τέτοιο?
Αν μπορούσε να μας απαντήσει ο κος Αθανασόπουλος σε αυτό θα ήταν νομίζω πολύ χρήσιμο.
Και δε μπορώ να μη σκεφτώ ότι αν έπρεπε οι άντρες να κάνουν μια εξέταση που τους ισοπεδώνει τα π@π@ρι@, όχι μόνο αναισθησία, αλλά πέντε μήνες αναρρωτική θα τους δίνανε.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ουφ θυμήθηκα που έκανα κι εγώ μια ψηφιακή όταν έγινα 35 πόσο πολύ με είχε πονέσει. Έβλεπα
το βυζί να γίνεται πλακέ και έλεγα πλάκα μου κάνετε! Εντελώς μεσαιωνικό βασανιστήριο!
Κάτι μου λέει βέβαια ότι αν μια τέτοια εξέταση γινόταν στους άντρες, για παράδειγμα στους όρχεις για κάποιο λόγο, θα είχαν βρει εδώ και χρόνια εναλλακτική για αυτό το ζουληγμα.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Έχω πυκνό μαστό και κύστες η μία πάνω στην άλλη. Πονάει πολύ αλλά όχι τόσο ώστε να σε αποτρέψει από την εξέταση. Επίσης ο πόνος κρατάει δευτερόλεπτα. Κι απ’όσο γνωρίζω δεν είναι για όλες το ίδιο. Μην το αμελήσετε από το φόβο ειναι κρίμα

Origami Lover
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Να πω εδώ πως υπάρχουν εξετάσεις που γίνονται σε άντρες και γυναίκες ανεξαιρέτως είναι εξαιρετικά επώδυνες και δύσκολες και δεν υπάρχουν ούτε πρόκειται να υπάρξουν εναλλακτικές λιγότερο επώδυνες γιατί είναι τέτοια η φύση της εξέτασης και ο τρόπος απεικόνησης. ΠΧ Γαστροσκόπηση/βρογχοσκόπηση/κολονοσκόπηση/Βιοψίες εσωτερικών οργάνων/ αρτηριακός ελεγχος/κλπ. Δεν τις κάνουν με σκοπό να μας βασανίσουν αλλά να προλάβουν τα χειρότερα. Γι αυτό και οι τακτικές μαστογραφίες (και τεστ παπ μην το ξεχναμε αυτό)

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό ήθελα να γράψω και εγώ και με πρόλαβες.

sapila
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εντάξει, ας μην πανικοβάλλονται όσες δεν έχουν κάνει ακόμη. Δεν πονάνε όλες τόσο πολύ. Οκ δεν είναι ευχάριστο αλλά υποφερτό. Και κρατάει λίγο.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Είχα πάει ξέροντας ότι θα πονέσω, από παλιότερη αναφορά εδώ ότι πονάει φρικτά και το είχα πάρει απόφαση κι αυτό, όπως και τόσα άλλα. Και δεν κατάλαβα τίποτα, αντιθέτως νόμιζα ότι απλά καθυστερεί βασανιστικά να έρθει ο πόνος και να τελειώνουμε. Φίλες και συγγενείς έχουν διαφορετικές εμπειρίες σε ίδια στήθη οπότε δεν έχω ιδέα ποιες πονάμε και ποιες όχι. Η γιατρός μου είπε απλά κι ευγενικά ότι δεν πονάνε όλες οι γυναίκες και όταν τη ρώτησα αν παίζει ρόλο που εκείνη είναι γυναίκα, μου είπε ότι δε νομίζει αλλά αν το νομίζω εγώ, μπορώ όταν κλείνω ραντεβού να δηλώνω ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάνω καθε χρόνο για ένα ιναδένωμα μεγαλούτσικο που παρακολουθώ. Λόγω εμπειρίας χρόνων οσο πιό “καινούριας” τεχνολογίας και ευαίσθητο είναι το μηχάνημα τόσο λιγότερο “πατικώνεσαι” και πονας.
Αλλά όπως είπαν και παραπάνω διαρκεί ελάχιστα και σώζει ζωές! Και το λέω γιατί έχασα την κολλητή μου απο καρκίνο μαστού και πρόλαβα τον πατέρα μου που έκανε μαστεκτομή. ΝΑΙ!!! Κινδυνεύουν και άντρες!

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Πωπω πόσο φοβερό να φύγει ο άνθρωπός σου από κάτι που πλέον μπορεί να προληφθεί σε πρώιμα στάδια. Πολύ λυπάμαι για την απώλειά σου.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Ισχύει αυτό για τα μηχανήματα.
Έχω μικρούς και πυκνούς μαστούς που δημιουργούν κύστες και ιναδενώματα. Την πρώτη φορά που έκανα και πόνεσα και ταλαιπωρήθηκα πολύ. Τις δύο επόμενες, σε άλλο κέντρο και καινούριο μηχάνημα, δεν πόνεσα καθόλου. Το πατίκωμα διαρκεί 1-2 δευτερόλεπτα σε κάθε λήψη και ο πόνος το ίδιο.

Να πω, επίσης, πως η μαστογραφία πρέπει πάντα να συνοδεύεται και από υπέρηχο, ειδικά σε πυκνούς μαστούς.

Asteraki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι πονάει αρκετά ειδικά αν έχει πυκνό μαστό. Παρόλα αυτά αν σκεφτείς από πόση ταλαιπωρία μπορεί να σε γλυτώσει αξίζει τον πόνο ! Να σκέφτεσαι μόνο ότι αυτή η πίεση είναι για να ανιχνευθει αυτό το μικτό απειροελάχιστο – χιλιοστά – πραγματακι που όταν μικρό είναι κ οασιμω πια! Θα μπορούσε το site να κάνει κ ένα αφιέρωμα σε αυτά τα θέματα .

Origami Lover
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Καλε, κι εγώ κάνω κάθε χρόνο και δεν μπορώ να πω ότι πονάει ή ότι γίνεται το στηθος τηγανίτα. Και έχω και κιλά (αρκετα). Δεκα δευτερόλεπτα το κάθε στήθος είναι.

Holly Golightly
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμμμμ,εγώ δε θυμάμαι τόσο τον πόνο, όσο τη μαύρη ταλαιπώρια:”Στρίψε, σήκωσε λίγο το χέρι,κοίτα δεξιά, έλα μπροστά” κλπ κλπ…λες και είσαι σφηνοτουβλάκι!
Ωστόσο ΠΡΕΠΕΙ να αναφέρω τη φοβερή συζήτηση που είχα με την εκπαιδευόμενη που μου πήρε το ιστορικό:
-Ποτέ ήταν η τελευταία σας περίοδος;
-Σήμερα
-Υπάρχει ενδεχόμενο εγκυμοσύνης; Της απαντάω κανένα και συνεχίζει:είστε στο πρώτο 10ήμερο του κύκλου σας;δεν απάντησα και ο γιατρός που την επέβλεπε γέλαγε

Origami Lover
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Εγώ φέτος μπήκα για καλά στην εμμηνόπαυση και με ρωτάει “σε ποια μέρα του κύκλου είσαστε ” και απαντάω “διακόσια σαράντα “