Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι θέμα τύχης ή αυτογνωσίας;

Όταν όμως ερωτεύεσαι πώς να μην το ζήσεις;

Θεωρείς ότι η εύρεση του κατάλληλου συντρόφου είναι καθαρά θέμα τύχης; Είχες μιλήσει για αυτογνωσία. Συμφωνώ. Τη στιγμή που εισβάλλει όμως το συναίσθημα του έρωτα πώς να μην το ζήσεις, έστω κι αν ξέρεις μέσα σου ότι η επιλογή μπορεί να μην είναι τελικά αυτή που σου ταιριάζει; (σημείωση: δεν αναφέρομαι σε παράνομους έρωτες).
– -και πάλι βρήκαν τον λάθος άνθρωπο για να αγαπήσω

Να το ζήσεις, αρκεί να πάρεις το υπολογισμένο ρίσκο. Δεν πάμε όλοι πάντα με στόχο να βρούμε σύντροφο. Μπορεί να μην σου ταιριάζει, αλλά να πας για την διασκέδαση.
Αν ερωτεύεσαι πάντα και συστηματικά τους λάθος ανθρώπους ενώ το ξέρεις και ενώ δηλώνεις ότι θέλεις σύντροφο, τότε κάτι άλλο συμβαίνει, και δεν είναι θέμα τύχης. Είναι κάτι που εξηγείται.

Τίποτα δεν είναι «καθαρά» θέμα τύχης, ούτε «καθαρά» θέμα αυτογνωσίας. Είναι και τα δυο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

53 points
Upvote Downvote

21
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
10 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
18 Συντάκτες σχολίων
αλουμινατηΔιαλεχτή ΚιούσηBartholomaiosμιμόζαΛένα Φουτσιτζή Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Όσο αστείο κι αν είναι να πιστεύεις ότι δεν φέρεις ευθύνη με τις επιλογές σου και όλα είναι θέμα τύχης, είναι πιο αστείο είναι να πιστεύεις ότι έχεις τη δυνατότητα να κάνεις όλα όσα θέλεις απλά επειδή το αποφάσισες.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ααα, μα το σύμπαν συνομωτεί για να αποκτήσεις ό,τι θέλεις, αρκέι να το θέλεις πολύ. Τι, όχι; 🤯😱😜

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Ποιός το λέει; 😛

Nota Bene
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχ!´Εχει καταστρεψει πολυ κοσμο το συγκεκριμενο βιβλιο!!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Η λογική πάνω απ’το συναίσθημα ή το αντίστροφο; Δεν υπάρχει συμφωνώ δε συμφωνώ, άλλοι είναι συναισθηματικοί άλλοι λογικοί, όχι μόνο στον έρωτα αλλά παντού. Ο απολύτως λογικός άνθρωπος είναι εξίσου τρομακτικός με έναν εντελώς συναισθηματικό. Λοιπόν να σου πω: Κάποτε ήμουν με κάποιον που δεν μπορούσα ν’αντισταθώ συναισθηματικά, με ξετρέλαινε το πόσο με ήθελε και το πόσο ωραία περνούσα μαζί του, με γοήτευαν διάφορα επάνω του, ανεξέλγκτα και ανεξήγητα. Αλλά δεν ήθελα να έχουμε κανονική σοβαρή σχέση, να είμαστε κανονικά ζευγάρι γιατί το έλεγε η λογική ότι δεν ταιριάζουμε καθόλου. Δεν είχαμε κανένα κοινό ενδιαφέρον πέρα από αυτό του ενός… Διαβάστε περισσότερα »

tommi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

””Ο απολύτως λογικός άνθρωπος είναι εξίσου τρομακτικός με έναν εντελώς συναισθηματικό””
+1000

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Όσο περισσότερη δουλειά κάνεις με τον εαυτό σου και όσο περισσότερο τον αγαπάς, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να “ερωτεύεσαι” τους λάθος ανθρώπους.
Είναι ειλικρινά, τόσο απλό.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αμαν πχια όλοι με το “να το ζήσω”. Βρήκαμε τώρα ατάκα και την κάναμε μότο ζωής. Θεωρείς δηλαδή ότι είσαι άτυχη και πέφτουν στο δρόμο σου ακατάλληλοι; Δεν έχει κριτική σκέψη να πεις”όχι, δεν μου χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος να μπω σε αυτή τη διαδικασία”. Άμα πάλι ενώ ξέρεις ότι δεν θα πάει μακριά η βαλίτσα αλλά εσύ θέλεις να το ζήσεις, τότε κάνεις μια πολύ συνειδητή επιλογή να είσαι με έναν άνθρωπο παρά την ασυμβατότητά σας. Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

tsikampoum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Εξαρτάται από την ηλικία, τις εμπειρίες και τη δουλειά που κάνει κανείς με τον εαυτό του Louise! Στα 20 μου γνώρισα τον εντελώς ακατάλληλο για πααάρα πολλούς λόγους. Τότε όμως πίστευα ότι “η αγάπη όλα τα μπορεί” και “ότι ζούμε τον απόλυτο έρωτα που κανείς δεν καταλαβαίνει και δεν έχει ξαναζήσει” και “τα εμπόδια δυναμώνουν τον έρωτα”! Στα 26 γνώρισα τον αταίριαστο και λέω “οκ! πάμε χαλαρά και βλέπουμε” και φυσικά “ας δώσω λίγο χρόνο ακόμα”. Στα 33 μου γελάω με όλα τα παλιά, και ξενερώνω με τη μία όταν βλέπω ότι δεν ταιριάζουμε ούτε στα βασικά!!!

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Η αυτογνωσία βρίσκεται σε αυτό που λες κι εσύ, ότι βασικά ξέρεις πως δεν είναι αυτό που θέλεις, δεν είναι ο “κατάλληλος”. Δηλαδή δεν πληρεί τις προυποθέσεις, αλλά είναι ωραίο λουκουμάκι, να μην το δοκιμάσεις;
Δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το ζήσεις. Ζήσε το, αλλά να θυμάσαι αυτό που ήδη γνωρίζεις, ότι δεν σου ταιριάζει. Have fun χωρίς να επενδύεις.

Ugetsu Monogatari
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Διακρίνω μια αγωνία να βρεις κάτι σταθερό. Μην καίγεσαι. Θα γνωρίσεις κόσμο και κοσμάκη, αγαπητ@ και η δυνατότητα της επιλογής είναι ευτυχία. Αυτογνωσία χρειάζεσαι α) για να ξεχωρίζεις την εισβολή του έρωτα από αυτή της καυ%ας και β) ώστε όταν διακρίνεις σημάδια ασυμβατότητας, να κόβεις λάσπη.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Παιδιά ο καθένας τα γένια του τα ευλογάει για μέλι. Όλοι/ες κάναμε κακές και ασυνείδητες επιλογές μόνο στο βαθύ παρελθόν απ’ ότι βλέπω, και μετά ως δια μαγείας όλα στρωσανε. Ε, δεν είναι έτσι. θεωρώ ότι πολλές φορές η αναμονή οι λάθος επιλογές χειροτερεύουν την κατασταση και θολώνουν το κριτήριο, και απλά συμβιβάζεσαι. Θέλει δουλειά ,πάρα πολλή δουλειά καθώς πολλοι/ες μαζέψαμε κομμάτια και παραμορφωμένα σώματα από μακροχρονες ιστορίες του παρελθόντος και παλεύουμε σε ακατάλληλα περιβάλλοντα κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες χωρίς εξευτελιστικές εκπτώσεις. Θέλει δουλειά, πάρα πολλή δουλειά να βάλεις τη ζωή σου σε μια πορεία ανάπτυξης (και συναισθηματικής) ,ειδικά… Διαβάστε περισσότερα »

The Pink Panther
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η αδελφή μου πάντα τα μου λεγε:”στη ζωή παίρνεις αυτό που αξίζεις”… Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάπου μια υπερδύναμη (θεός, σύμπαν, τύχη κλπ.) που σε αξιολογεί και σου στέλνει τα αντίστοιχα, αλλά εσύ ή ίδια…Εσύ είσαι αυτή η υπερδύναμη, κι εσύ η τύχη σου… ❤️

Nomila
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω ότι θα πρέπει να είσαι ανοιχτή στο να ζήσεις μια εμπειρία που σε κάνει να νιώθεις καλά. Δεν είναι όλες οι σχέσεις που κάνουμε σχέσεις ζωής. Κάποιες που όντως ειναι, δεν ξεκινάνε καν με αυτήν την προοπτική. Αν τώρα βλέπεις ότι αυτη η σχέση δεν καλύπτει βασικές ανάγκες σου, θα πρέπει να την αφήσεις νωρίς, ώστε να μην πληγωθείς (και να μην πληγώσεις) αργότερα.

Bartholomaios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι “και” θέμα τύχης αλλα δεν είναι θεωρώ το κυριότερο. Πρέπει όταν συναναστρέφεστε ερωτικά με ένα άτομο προσέχεις τι ζητάει από εσένα αλλά και τι ζητάς εσύ.Στο τι ζητάς εσύ και τι μπορείς να παραχωρήσεις έρχεται η αυτογνωσία. Δεν πρέπει ποτέ να θυσιάζετε η ψυχική ηρεμία προκειμένου να συνεχίζετε μια τοξική σχέση, γιατί απλά χάνετε χρόνος. Δεν αξίζει να μένεις σε καταστάσεις που σε βαραίνουν ψυχολογικά, πες όχι, μείνε με τον εαυτό σου και προχώρα (σε επόμενες κατα πάσα πιθανοτητα τοξικές καταστάσεις, έτσι όπως είναι ο κόσμος μας…).