Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι πολυσυντροφικός

Νιώθω λες και περιμένω τη σειρά μου ποτέ θα πάει και μαζί μου

Αμπούλα έμπλεξα. Είχα δει ένα τύπο καιρό, γνωστός φίλου, ο οποίος μου άρεσε παρά πολύ. Εγώ τότε ήμουν σε σχέση η οποία έληξε. Λύσσαξα λοιπόν να τον γνωρίσω όπως κι έγινε. Έλα όμως που το παλικάρι μου βγήκε πολυσυντροφικο και μου το ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή. Στην αρχή κατάλαβα ότι απλά δεν κάνει σταθερές σχέσεις, όποτε απλά μπήκε στο μυαλό μ οκ μόνο σεξ λοιπόν όπως κι έγινε. Τη δεύτερη φορά που βρεθήκαμε όμως ο κύριος μου είπε ότι έχει μια κοπέλα κάπου 4 χρόνια με την οποία έχουν ελεύθερη σχέση και άλλη μια που έχουν έτσι μια επαφή κι εμένα. Ε ρε αμπα τσαντιστηκα. Ενώ ήξερα ότι ο τύπος δεν κάνει σταθερές σχέσεις κάπως μου χτύπησε όλο αυτό. Σα να μου απαγορεύτηκε ξαφνικά να νιώσω οτιδήποτε άλλο. Σα να μπήκαν κανόνες με το καλησπερα σας, καθώς τώρα δεν ξέρω ούτε ποτέ είναι διαθέσιμος ούτε ποτέ να επικοινωνώ μαζί του. Νιώθω λες και περιμένω τη σειρά μου ποτέ θα πάει και μαζί μου. Ενώ πράγματικα δεν είχα προσδοκίες για σχέση κλπ ούτε ήθελα να το επιδιώξω, τώρα μου την έσπασε που χωρίς καν να έχουμε γνωριστεί, έχουμε τον κύριο φιλελεύθερο να έχει πολλαπλές επιλογές. Για κάποιο λόγο ένιωσα τρίτο δεύτερη επιλογή, ότι δεν με θέλει αρκετά, ότι δεν έχουμε ισότιμη σχέση και γενικώς μου την έσπασε σε τέτοιο βαθμό που θα θελα να τον κάνω να τρέχει. Ενώ μου αρέσουν οι ξεκάθαρες καταστάσεις, κάτι με πιάνει κι όταν βλέπω κάποιον να μην τρελαίνεται και να το παίζει Free mind, με εκνευρίζει ρε παιδί μ. Πως να τον τσουρουφλίσω λίγο; Δεν ήθελα σχέση, μόνο σεξ μαζί του αλλά με εκνευρίζει η στάση του

Polyamory loading

Δεν «το παίζει» free mind, εσύ έχεις περιορισμένο mind σε αυτό το θέμα. Έχει σταθερές σχέσεις. Έχει σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια. Η ελεύθερη σχέση είναι σχέση. Δεν μπήκαν κανόνες με το καλησπέρα σας, ήταν ευθύς από την αρχή για να ξέρεις ποιος είναι, και πολύ καλά έκανε. Δεν σου είπε να απατήσει την κοπέλα του μαζί σου, ούτε σου είπε ότι σε θέλει μόνο για σεξ. Αν έχεις απορίες για το πότε να επικοινωνείς μαζί του, ρώτα τον. Έτσι θα καταλάβεις κι όλας αν σου λέει αλήθεια.

Αν δεν σου αρέσει αυτό που σου πρότεινε, φύγε. Το εκδικητικό δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Μοιάζει σχεδόν σα να ζηλεύεις που αυτός έχει πολλαπλές επιλογές. Κι εσύ μπορείς να έχεις. Αν δεν σου αρέσει η ιδέα, πάσο, αλλά δεν σου φταίει αυτός.

Τι θα πει «να τσουρουφλιστεί;» Να σε ερωτευτεί και να θέλει να γίνει αποκλειστικός μαζί σου; Δεν μπορείς να δεις με τίποτα ότι η μονογαμία δεν σημαίνει κάτι για σένα; Προσωπική επιλογή είναι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

62 points
Upvote Downvote

38
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
26 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
32 Συντάκτες σχολίων
Mr MazisTropiquecherry blossomMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ρε παιδιά τώρα αλήθεια στέλνετε στην Α μπα ερώτηση “πώς να τον τσουρουφλήσω”;; Δηλαδή ντιπ δεν έχετε καταλάβει πού βρισκόσαστε;; 😂

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Αυτό!!! Πες τα! 🤣

Blackcat
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

😂😂😂😂

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ναι, και η αντι-Λένα θα της απαντούσε “βάλε φωτιά στο σπίτι του, καψάλισε τα μουστάκια του την ώρα που κοιμάται ή ρίχτον σε ζωμό αγριόχηνας να πάρει μια βράση”

aiyo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Για “μόνο σεξ ήθελα” σαν πολύ δεν έχεις φάει τα λυσσακά σου, βρε φίλη?

BlobBlob
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Προφανώς δεν ήξερες τι σημαίνει το πολυσυντροφικός, το μπέρδεψες με το casual sex και τώρα είσαι εκνευρισμένη επειδή δεν κατάλαβες από την αρχή τι εννοούσε και βγάζεις το θυμό πάνω του για κάποιο λόγο. Δεν είναι υποχρεωτικό να σου αρέσει ο τρόπος ζωής του ή να θες να συμμετάσχεις. Απλά αποχώρησε, τι πιο απλό;

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ορίστε ένας από τους λόγους για τους οποίους το ξεκάθαρισμα από την αρχή μπορεί να είναι απαραίτητο.

Το ότι η μονογαμια είναι η επιλογή των περισσότερων, δε σημαίνει ότι είναι η μόνη επιλογή που υπάρχει. Η αντίδραση σου δείχνει ότι την έχεις πατήσει με τον συγκεκριμένο, ήδη νιώθεις κάτι, κι αυτό είναι οκ. Αλλά δεν σε υποτίμησε κάπως. Ίσα ίσα, δείχνει να είναι ειλικρινής. Αν δε σ’αρεσει αυτό που δίνει, μη χάσεις το χρόνο σου. Δεν σου έκανε τίποτα κακό για να τον εκδικηθείς.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Και που το ξεκαθάρισε απο την αρχή έγινε αντιληπτός;

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Πρώτα πρέπει να καταλάβεις πως λειτουργεί ένας πολυσυντροφικός. Δεν σημαίνει ότι δεν κάνει σταθερές σχέσεις, οι πολυσυντροφικοί έχουν σταθερές σχέσεις μακροχρόνιες και αγαπημένες. Ο συγκεκριμένος σου φέρθηκε ντόμπρα και ξεκάθαρα. Σου είπε πως ζει τι σχέση έχει, απ όλα και από την αρχή, δεν φταίει αυτός που κατάλαβες ότι σε βόλευε. Δεν σου απαγορεύεται να νιώσεις κάτι για αυτόν, αρκεί να είναι μέσα στα πλαίσια της πολυσυντροφικότητας, δεν είναι ο “κύριος φιλελεύθερος” (Εδώ και αν τα μπέρδεψες) που έχει επιλογές. Όλοι έχουμε επιλογές μπορούμε να τις ζυγίσουμε και να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε. Δεν βγαίνει από πουθενά πως δεν έχετε… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί σε μια σχέση η πολυγαμία γιατί εγώ προσωπικά, και το τονίζω το προσωπικά, δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Ίσως μόνο για σεξ να έμπαινα σε μια τέτοια διαδικασία. Βέβαια κάποια στιγμή γνώρισα κάποιον που ήταν έτσι, είχε σχέση αλλά η κοπέλα ήξερε ότι αυτός βγαίνει και με αλλες, όμως όπως δήλωσε ο ίδιος μόνο αυτός στη σχέση ήταν πολυγαμικος , η κοπέλα του όχι. Γιατί όχι ρωτάτε; Γιατί ο κύριος δεν ήθελε η κοπέλα του να πηγαίνει με άλλους. Ο ίδιος δήλωνε πως αυτή δεν είχε πρόβλημα, εγώ πάντως αποχώρησα. Και γιατί μου φάνηκε… Διαβάστε περισσότερα »

Andy_Pap
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θέλω να κάνω μια παρατήρηση. Θυμάμαι πως την προηγόυμενη βδομάδα είχε γίνει ένα “ντιμπέιτ”, για το αν το να λες πως θέλεις απο΄την αρχή σεξ ειναι κακό ή οχι. Τότε λοιπόν, είχες σταθεί ξεκάθαρα κατά των ανθρώπων που το κάνουν, δηλαδή αυτών που λένε από την αρχή “θέλω μονο σεξ”. Στην απάντηση που έχεις εδώ, βλέπω μια πιο διαλλακτική στάση. Υπάρχει κάτι διαφορετικό που δεν βλέπω ίσως σε αυτήν την περίπτωση;

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Για μένα ναι. Άλλο “δεν είμαι σε φάση για σχέση”, το οποίο μπορεί κ να αλλάξει, ή να μην έχει σημασία, κ άλλο “είμαι ήδη σε πολυσυντροφικη σχέση και κάνω γενικά πολυσυντροφικες σχέσεις”. Δεν είναι “δε θέλω μονογαμικη σχέση από σένα”, αλλά από κανέναν. Μου φαίνεται πολύ σωστό που της το είπε, καθώς δεν αφορά μόνο το πιθανό μέλλον της σχέσης αλλά και το παρόν της.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Ναι. Το να είναι πολυσυντροφικος είναι ολόκληρη φιλοσοφία που δεν αλλάζει ανεξάρτητα απ’ την ίδια και επίσης είναι κάτι που βασίζεται στην ειλικρίνεια. Το να κάνεις προγραμματικές δηλώσεις ότι θέλεις μόνο σεξ είναι σα να λες δε με νοιάζει ότι κι αν είσαι εσύ, εγώ θα σε βλέπω έτσι. Είναι σα να λες είμαι βιγκαν άρα δε θα πάμε σε σουβλατζίδικα μαζί. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ειλικρινής ο τύπος, απλά το πρώτο σε κάνει ξηγημενο και το δεύτερο παπάρα (όχι Μιλτο).

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Καλά γατί, ώρα έψαχνα την κατάλληλη παρομοιωση για τη γραφουσα, κ το παράδειγμα με το vegan πέτυχε διάνα. Μόνο που εγώ σκέφτηκα ότι η γραφουσα είναι σα να της λέει ο άλλος “είμαι χρόνια vegan” και να στέλνει ερώτηση “πείτε πιο είναι το καλύτερο φαι να του φτιάξω και να καταλάβει ότι κάνει λάθος”

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ναι, και είναι πολλά. Αρχικά μιλούσα κυρίως για τους ανθρώπους που γνωρίζω εγώ που είναι από dating app όπου παρατηρείται το φαινόμενο να σε θέλουμε να μόνο για σεξ επειδή σε γνώρισαν ονλαιν οπότε για αυτούς είσαι κατώτερη, δεν αξίζεις για σχέση. Επίσης ξεκαθάρισα ότι εφόσον εμένα δε μου αρέσει ο άλλος να έχει αποφασίσει από πριν τι θέλει από εμενα εγώ αποχωρώ. Γιατί ξέρω ότι εγω, προσωπικά πάντα, θέλω να έχω το δικαίωμα της επιλογής. Οπότε όταν δεν μου το δίνουν ξενερώνω. Η περίπτωση ενός πολυγαμικου συντρόφου είναι διαφορετική. Μπορείς να έχεις σχέση με έναν πολυγαμικο, αρκεί να συμφωνείτε… Διαβάστε περισσότερα »

Andy_Pap
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οκ, θα συνεχίσω λίγο την συζήτηση, απλά για να το καταλάβω προσωπικά και όχι για να κάνω κριτική (το διευκρινίζω, γιατί ο γραπτός λόγος είναι περίεργος). Πιστεύεις ότι όντως αυτοί οι άνθρωποι σε θεωρούν κατώτερη, επειδή σε γνώρισαν διαδικτυακά; Δηλαδή, στο έχουν παραδεχτεί/δείξει αυτό; Αν ναι, μου κάνει τρομερή εντύπωση και δείχνει προφανώς τεράστιο μισογυνισμό. Το γεγονός ότι τα έφτιαξαν μετά με “κορίτσια για σπίτι”, είναι σίγουρα επειδή τις κατηγοριοποίησαν έτσι; Δεν μπορεί ας πούμε να τους άρεσαν απλά περισσότερο; Ξαναλέω, ότι μπορεί να κάνω λάθος, επειδή δεν έχω εκτεθεί σε τέτοιες συμπεριφορές, ώστε να τις αναγνωρίζω. Όσο αφορά τους… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ναι μου το έχουν πει στα ίσια, ότι τι περίμενες; Θα έκανες σχέση από το τιντερ; Και όταν λέω ότι μετά τα έφτιαξαν με αυτό που θεωρούσαν αυτοί κορίτσια για σπιτι ήταν ξεκάθαρο, κοπελίτσες πάνω από δέκα χρόνια μικρότερες, με συντηρητικό ντύσιμο και γενικά χαμηλών τόνων . Όταν συζητάω με κάποιον και του λεω όχι στο μόνο σεξ κατά ενενήντα εννιά τις εκατό θα με βρίσουν και θα μου πουν δεν ξέρεις που είσαι; Μου ήρθες εδώ να βγάλεις γκόμενο; Εδώ είναι μόνο για πηδημα. Τώρα όσο αφορά το άλλο σκέλος της ερώτησης δεν μπορώ να ξέρω αν κάποιος το… Διαβάστε περισσότερα »

Ocelotoς
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τα μάτια μου βγήκαν γράφουσα.Κάνεις σαν κακομαθημένο κοριτσόπουλο.
Καταρχάς ο τύπος σου ξεκαθάρισε το πως ελισσεται στον ερωτικό τομέα.Και εσύ το ίδιο έκανες.Σχέση εσύ,πολυγαμηκός εκείνος.Δεν κοροιδεύει καμία απ τις κοπέλες με τις οποίες βγαίνει.Ούτε καν εσένα.Ήταν ξεκάθαρος εξ αρχής,σου μίλησε καθαρά και ξάστερα και δεν σου πούλησε παραμύθι.Απλά δεν σου άρεσε η απάντησή του.
Δεν είναι υποχρεωμένος να έχει αποκλειστική σχέση μαζί σου αν δε θέλει ,δεν σε ξέρει και
δεν στο οφείλει επειδή σου αρέσει εσένα (εκείνος).

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Νομίζω οτι απλά ζήλεψες που έχει σχέση με άλλη. Γι αυτό νιώθεις δεύτερη γιατί όσο καζουαλ κ κουλ και να το παίζεις είχες ελπίδες οτι θα σε ερωτευτεί. Και τις έχεις ακόμα, ψάχνοντας πως να τον τσουρουφλίσεις. Και ο μόνος λόγος που δε μπορείτε να έχετε ισότιμη σχέση είναι οτι θες αποκλειστικότητα. Δεν είναι κακό, αλλά παραδέξου το, εκτίμησε την ειλικρίνεια του και φέρσου αντίστοιχα.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Α δεν έχω να πω κάτι, εξαιρετική Λένα όπως πάντα. Το ισότιμη σχέση λίγο μου ξυνισε, ότι δηλαδή μόνο η μονογαμία ίσον ισότιμη σχέση; Τέλος πάντων. Επιβεβαιώνω, άμα θες να ξες ποτε να επικοινωνείς απλά ρώτα τον . Άλλο πολυσυντροφικη σχέση άλλο ελεύθερη. Στην ελεύθερη ο άλλος εξαφανίζεται όποτε θέλει (καλά άμα είναι και λίγο γαϊδούρι), η πολυσυντροφικη έχει όλες τις ευθύνες με τη μονογαμική, μπορεί να κάνεις σπίτια , παιδιά, σκυλιά , γατιά , ότι θες. Σίγουρα αν ο ένας έχει primary partner – κύριο πολλά χρόνια σύντροφο δε θα έχεις αυτόματα ισόποσες πρότερο και χρόνο, αυτά διαμορφώνονται στην… Διαβάστε περισσότερα »

karavida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μα εάν και εσύ θέλεις μόνο σεξ, πού είναι το πρόβλημά σου; Ότι δεν ξέρεις πότε να του στέλνεις; Έλα μωρέ αυτό λύνεται, με απλή συνεννόηση. Πες αλήθεια, άλλο σε ενοχλεί. Η ερώτηση σου μού έβγαλε ένα “ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΘΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΕΣ”, και θες να τον τιμωρήσεις, αλλά για ποιο πράγμα ακριβώς; Στο μυαλό σου εκείνος το παίζει χαλαρός, το παίζει πολυγαμικός, το παίζει openminded, επειδή εσύ αδυνατείς να δεχτείς ότι μπορεί να είναι κάποιος όλα αυτά και να μην πάθει τέτοιο κοκομπλόκο μαζί σου ώστε να αλλάξει την κοσμοθεωρία του, αλλά να σε θέλει… Διαβάστε περισσότερα »