Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι ο φόβος της μοναξιάς λόγος για να μείνεις σε μια σχέση;

Δεν είναι εγωιστικό;

Γεια κι από εμένα Α, μπα! Είναι ο φόβος της μοναξιάς εγωισμός? Όταν κάποιος φοβάται την μοναξιά και παραμένει σε μία σχέση εξαιτίας αυτού του φόβου, δεν είναι εγωιστικό? δεν είναι κοροϊδία? Ή πιστεύεις ότι είναι ένας λόγος να μείνεις σε μια σχέση (εφόσον πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις φυσικά) μιας και όλοι για κάποιο λόγο μένουν…?

Bob

Γουάτ;

Είναι ο φόβος της μοναξιάς εγωισμός; Δεν ξέρω, έτσι όπως το λες, δεν είναι ο φόβος γενικώς εγωιστικός; Είναι και ο φόβος της αρρώστιας εγωισμός; Είναι κοροϊδία να προσέχεις να μην αρρωστήσεις;

Αν προσπαθήσω να αποκρυπτογραφήσω αυτό που λες, τότε ρωτάς αν ο φόβος της μοναξιάς από μόνος του είναι αρκετά «σωστός» λόγος για να μείνεις σε μια σχέση. Λένε ότι καμία ερώτηση δεν είναι λάθος, αλλά αυτή είναι, διότι δεν είναι ερώτηση.

Αν λες ότι είναι «ένας λόγος» για να μείνεις σε μια σχέση εφόσον πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις «φυσικά», τότε δεν έχεις έναν λόγο για να μείνεις, δεν έχεις κανέναν λόγο για να φύγεις. Αν έχεις τις προϋποθέσεις, ποιος νοιάζεται για ποιον άλλον λόγο μένεις; Για τις προϋποθέσεις παλεύουμε. Αν υπάρχει πρόβλημα, θα είναι αν κάθεσαι μόνο για τον φόβο της μοναξιάς, χωρίς να πληρούνται άλλες προϋποθέσεις, αλλά και αυτό εξαρτάται από τις προϋποθέσεις που έχεις θέσει.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

21 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
FelisΔιαλεχτή ΚιούσηJenny Barnesbrightbird Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υποθέτω ότι με το “εγωιστικό” ρωτάει αν είναι άδικο ή κοροϊδία προς το άλλο μέλος της σχέσης. “Δε σε θέλω πραγματικά αλλά μένω μαζί σου γιατί δε θέλω να είμαι μόνος.”

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η βάση του φόβου, είναι στην αγωνία του ελέγχου. Αν φοβάσαι τη μοναξιά, είναι επειδή δεν ξέρεις τι να κάνεις το χρόνο σου. Δεν μπορείς να ελέγξεις τις ώρες, που δε θα έχεις τι να κάνεις. Όταν είσαι με κάποιον, νομίζεις ότι το κενό γεμίζει από το δύο, ότι κάτι έχεις να πεις ή να κάνεις. Αλλά και πάλι αναρωτιέσαι. Επομένως, όταν είσαι με λάθος άνθρωπο, πάλι μόνη σου νοιώθεις. Άρα που καταλήγουμε; Μάθε πρώτα να είσαι καλά και μόνη σου γιατί είναι χειρότερα με κάποιον που δεν πολυγουστάρεις. Το να διαχειρίζεσαι το χρόνο, είναι για μένα από τα πιο… Διαβάστε περισσότερα »

brightbird
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι ωραία τοποθέτηση; Πολύ μου άρεσε η απάντηση σου!!Συμφωνώ απόλυτα!

η Domus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχ Λένα, πολύ μπερδεύτηκα με την απάντηση, σχεδόν κάηκα χαχα Νομίζω οτι η κοπέλα εννοεί αν είναι εγωιστικό του ότι κάθεσαι σε μια σχέση σκεπτόμενη “που να βρίσκω άλλον” και δεν σκέφτεσαι ότι κοροϊδεύεις κάποιον. Από αυτή την άποψη, είναι,καθώς σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου. Η λύση είναι να μη φοβάσαι την μοναξιά ή για την ακρίβεια να περνάς καλά με τον εαυτό σου.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ταξίδι
Στίχοι: Νίκος Πορτοκάλογλου
Μουσική: Νίκος Πορτοκάλογλου
1η ερμηνεία: Φατμέ
Μόνος οδηγάω μόνος
ατέλειωτος ο δρόμος
ατέλειωτες στροφές

Σκόνη μια χώρα μες τη σκόνη
μα πάντα με πληγώνει
κι αρχίζω ανασκαφές

Είδα την άγνωστη πατρίδα
χαμένη Ατλαντίδα
στις χωματερές

Τώρα περιμένει τώρα
με τα κρυφά της δώρα
τους εθελοντές

Μην ψάχνεις πια αλλού
αφού το ξέρεις ήδη
μην ψάχνεις πια αλλού
εδώ είναι το ταξίδι
εδώ είναι το ταξίδι

Φώτα της πόλης μας τα φώτα
σαν τα βαρελότα
που ρίχναμε μικροί

Φιλίες οι παιδικές φιλίες
χαμένες παραλίες
χαμένη διαδρομή

Στάση κορίτσια που ‘χω χάσει
πληγές που ‘χω ξεχάσει
ανοίγουνε ξανά

Βράδια τα εφηβικά μας βράδια
τα πιο πικρά μας χάδια
πατρίδα μας γλυκιά

Μην ψάχνεις πια αλλού
αφού το ξέρεις ήδη
μην ψάχνεις πια αλλού
εδώ είναι το ταξίδι
εδώ είναι το ταξίδι

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η ανασφάλεια με τον ίδιο μας τον εαυτό δημιουργεί και τις υπόλοιπες ανασφάλειες στη ζωή μας. Αν έχουμε πρωτίστως αυτοσεβασμό δεν τρεφόμαστε από τα λίγα ψίχουλα ”αγάπης” που πέφτουν από το τραπέζι. Ο ανασφαλής δεν ξέρει να κρίνει ποιο είναι το σωστό και το λάθος για τη ζωή του, επειδή αρέσκεται στο ότι είναι μαζί με κάποιον άλλον για να λέει πως έχει και αυτός σχέση.

Jenny Barnes
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ΧΑ! Ινσεψιον

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλά, ακόμα κι αν είσαι σε σχέση μπορεί να νιώθεις μοναξιά, αν ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου δεν είναι ο κατάλληλος για σένα (οι “προϋποθέσεις” σου). Οπότε τι λες; Αν είναι εγωιστικό να είσαι με κάποιον ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να μην νιώθεις μόνος/η; Δεν είναι εγωιστικό, μπορεί – ίσως – να γίνει προβληματικό για την σχέση, αν αυτό είναι ο μοναδικός λόγος αλλά και πάλι εξαρτάται. Πάντως, αν το αποδομήσουμε, σχέσεις πάντως είδους κάνουμε γιατί θέλουμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, τα αισθήματά μας, την πορεία μας στον κόσμο. Δεν είναι θέμα εγωισμού ο φόβος της μοναξιάς, αν… Διαβάστε περισσότερα »