Αγαπητή α,μπα και υπόλοιπη παρέα γεια σας! θα μπω κατευθειαν στο ψητο. Είμαι στα υπέρλαμπρα 27 μου και περυσι το καλοκαιρι γνωρίζω τύπο στα late 30s. Τα μπλέκουμε, περνάμε δυο υπεροχους μηνες σε νησι οπου δουλευουμε μαζι εστιαση, μετα παμε βολτες, σεξ πολυ καλο και παντου, απιστευτη χημεια. Έρχεται το φθινοπωρο, κανεις μας δε θελει να τελειωσει, ζυγιζουμε τις υποχρεωσεις μας και βλεποντας οτι ερχεται χειμωνας με καραντινα αποφασιζουμε να μεινουμε στο νησι οπου ο ιδιος εχει σπιτι και να συγκατοικησουμε. Εγω πρωτη φορα συγκατοικηση με ερωτικο συντροφο, αυτος το εχει ξανακανει με μακροχρονια σχεση πιο παλια. Ο χειμωνας περναει δυσκολα αλλα και ομορφα, οπου σιγα σιγα γνωριζομαστε καλυτερα, επερχεται η καθημερινη συνηθεια, σε αλλα θεματα ταιριαζουμε σε αλλα οχι αλλα ειμαστε ακομα μαζι. Fast forward στον τελευταιο μηνα που εχει ξανα αρχισει η δουλεια και των δυο αλλά αυτη τη φορα σε διαφορετικα περιβαλλοντα με αποτελεσμα να βλεπομαστε πολυ λιγοτερο. Με αυτη την αλλαγη εγω νιωθω οτι ο καθενας ειναι στον κοσμο του καθως ακομα και οταν επιστρεφουμε δεν καιγομαστε να δουμε ο ενας τον αλλο και ο καθενας απορροφαται με δικες του ασχολιες. Εγώ απο τη μερια μου ψηνομαι να κανουμε πραγματα (και γενικα ειμαι η πιο δραστηρια της σχεσης) αλλα δε βλεπω η αλλη μερια να εχει αντιστοιχη διαθεση να προτεινει ιδεες και να ψηθει να αφιερωσουμε ουσιαστικο χρονο ο ενας στον αλλο και γενικα ενθουσιασμος 0. Παραλληλα το σεξ εχει μειωθει αλλα πλεον το θεμα ειναι οτι εγω παρολο που το ευχαριστιεμαι δεν τελειωνω (καθως θελω να γινεται παιχνιδι και πριν το κρεβατι και να υπαρχει μια ‘συνδεση’ απο πριν) και καταληγουμε να τελειωνει μονο αυτος και εγω να νιωθω αδικημενη και νευριασμενη και κατα βαση ο μαλακας της υποθεσης.. (συν οτι εχω αρχισει και αγχωνομαι για το αν θα μπορω να τελειωνω γιατι εχει γινει 4-5 φορες αυτο ενω γενικα δεν εχω τετοιο θεμα). Η ερωτηση μετα απο αυτο το σεντονι ειναι οτι εγινε μια συζητηση στην οποια εγω εξεθεσα τις παραπανω σκεψεις μου ακομα πιο αναλυτικα και ο συντροφος μου απαντησε (κατα τη διαρκεια μιας αρκετα εκτεταμενης συζητησης) οτι ολες οι σχεσεις ειναι ετσι και δεν γινεται να ειμαστε οπως στην αρχη. Εδω θα πω οτι η συνολικη διαρκεια της σχεσεις μας ειναι 10 μηνες. Ειναι λοιπον ολες οι σχεσεις “γραφτο” να ειναι ετσι μετα απο καποια στιγμη; Διοτι δε με εχει ψησει καθολου αυτη η φαση και βαριεμαι να με τρωει η ρουτινα και να μην τελειωνω στο σεξ..και δεν ξερω τι να κανω εκτος απο το οτι σκεφτομαι μηπως ηρθε η ωρα να χωρισω!
-προβληματισμενη μπουρμπουληθρα
Έκανες αυτό που μπορούσες να κάνεις, που είναι η μεγάλη συζήτηση, και πήρες την απάντηση που πήρες. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις. Ή παραμένεις με τις συνθήκες που υπάρχουν, ή χωρίζεις.
Και βέβαια δεν είναι γραφτό να είναι έτσι ή αλλιώς ή αλλιώτικα οι σχέσεις μετά από δέκα μήνες. Δεν υπάρχει κανένα γραφτό στο θέμα. Κάθε σχέση είναι ξεχωριστή και ακολουθεί την δική της, μοναδική πορεία.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Ωραίες βλακείες σου είπε προκειμένου να μην κάνει καμία προσπάθεια. Μην τα καταπίνεις αμάσητα. Αν δεν περνάς καλά, βλέπεις οτι και η άλλη μεριά δεν έχει και καμιά σοβαρή αντιμετώπιση ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι σας.
Το σώμα σου σού μιλάει. Άκου το, μην το σιγασεις.
Έτσι είναι ΟΛΕΣ οι σχέσεις; Μετά από 10 ΜΗΝΕΣ;
Σε 10 μήνες δεν έχεις προλάβει να μάθεις τι καφέ πίνει ο άλλος κάθε εποχή.
Αλλά τι λέω, λες και είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι είσαι με κάποιον που αδιαφορεί επειδή δεν έχει αυτός πρόβλημα.
Αν δεν τέλειωνε αυτός δεν θα ήταν τόσο χαλαρός, τότε θα υπήρχε κάτι να συζητήσετε και θα είχε βαλτώσει η σχέση και γι αυτό την πέφτει στην Ερατώ από το λογιστήριο και δεν φοράς σέξι εσώρουχα και δεν τον παίρνεις να πάτε ταξίδια σαν την πρώην του κτλ κτλ.
Σιγα να μην είναι και το πεπρωμένο μας μετά από 10 μήνες να μην ξανατελειώσουμε στο σεξ για την υπόλοιπη ζωή μας, μωρέ τι λέει αυτός;
χαχαχα,ήταν γραφτό τής να μην τελειώσεις ξανα
Εγω ειμαι παντρεμενη λιγα χρονια, αλλα με τον αντρα μου ειμαστε αρκετα χρονια μαζι και μεναμε μαζι σχεδον απο την αρχη. Να σου πω, εγω δεν εχω βαρεθει. Η ζωη τρεχει, κι εμεις μαζι της, οποτε δεν προλαβαινουμε. Δεν ξερω αν βγαζει νοημα αυτο που λεω. Ειχα καλη σχεση με την γιαγια μου και οταν της ειχα μιλησει για το καινουριο αμορε μου ειχε πει μεσα σε αλλα “να ειναι δραστηριος”. Τοτε δεν ειχα καταλαβει τι εννοουσε, αλλα τωρα καταλαβαινω οτι εννοουσε να ειναι ανθρωπος που να μην βαριεται. Σε αυτο σταθηκα τυχερη γιατι τελικα ο ανθρωπος ειτε το χει… Διαβάστε περισσότερα »
Δηλαδή,βρε κορίτσι μου καλό, σου είπε ο τύπος ότι όλες οι σχέσεις βαλτώνουν στους 10 μήνες (!!!!) κι εσύ αναρωτιέμαι αλήθεια αν ισχύει??
Δηλαδη στα 10 χρόνια πώς θα είστε? Αν ήταν έτσι ξέρουμε να συγκατοικούμε και με τους φίλους μας που το πιο πιθανό θα περνάμε και πιο ωραία.
Thank you. Next!
Διαβάζω τον τίτλο της ερώτησης. Περιμένω να διαβάσω για ζευγάρι που είναι μαζί χροοοοονια και διαβάζω για ένα ζευγάρι που είναι μαζί δέκα ΜΗΝΕΣ; Ούτε χρόνο; Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν κάνετε πολλές δραστηριότητες μαζί κι ότι το σεξ είναι λίγο και κακό. Αυτά μπορεί να συμβούν σε μία σχέση για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αν κάποιο από τα δύο άτομα είναι στρεσαρισμένο. Το πρόβλημα είναι η στάση του απέναντι σε όλα. Δεν νοείται να κάνεις σεξ με κάποια και να μην φροντίζεις να τελειώσει. Επίσης, δεν νοείται να σου λέει η σύντροφός σου ότι έχει ένα παράπονο… Διαβάστε περισσότερα »
Η ρουτίνα, οι αποστάσεις, η κούραση, επηρεάζουν τη σχέση και την επικοινωνία, μπορεί να προκύψουν όντως ασυνεννοησίες και κακό τάιμινγκ στο σεξ και τέλος πάντων, αν δεν τελειώνεις ΠΑΝΤΑ δε χάλασε ο κόσμος, δεν είμαστε σεξομηχανές. Όλα αυτά είναι νορμάλ. Αυτό που δεν είναι νορμάλ είναι να ανοίγεις το θέμα και να σου λέει ο άλλος “έτσι είναι οι σχέσεις, δε γίνεται να είμαστε πάντα όπως στην αρχή”. Μετά από μόλις δέκα μήνες κιόλας! Αυτό σημαίνει “δεν σκοπεύω να κουνήσω το δαχτυλάκι μου, και που είμαι εδώ κι έχεις να λες πως έχεις γκόμενο και χάρη σου κάνω”. Δεν ξέρω… Διαβάστε περισσότερα »
Και εγώ πιστεύω ότι μετά από κάποια χρόνια οι σχέσεις σταματάνε να στηρίζονται στο πάθος, αλλά οι 10 μόλις μήνες είναι ποοοοοοοοοοοοοοοοολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.
Ναι, κάθε σχέση όπου δεν προσπαθούν τα άτομα που την απαρτίζουν να εξελίσσονται και προσωπικά και μέσα στη σχέση, είναι καταδικασμένη να τελματώνει. Αν αυτός δεν βαριόταν τη ζωή του και δεν περίμενε από εσένα να τον ξεκουνάς για να κάνετε πράγματα και φρόντιζε και τη δική του πορεία ως άνθρωπος, δεν θα σου απαντούσε “ωχ μωρέ τώρα τι ψάχνεις”.
Είδες ότι ούτε ταράχτηκε, ούτε αγχώθηκε μήπως σε χάσει. Σου είπε αυτό που πιστεύει, σου είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι από πλευράς του. Κάνε αυτό που πρέπει με αυτή την πληροφορία.