Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι για καταγγελία αυτό που έκανε ο προϊστάμενος;

Ο προϊστάμενος τότε είπε ότι είχαμε όλοι ενημερωθεί από πριν ότι πρέπει να γίνει χρίση κάμερας και καλύτερα να ήταν έτοιμη

Γεια σου Αμπα, Είμαι από τους τυχερούς στην Ελλάδα που δουλεύω σε μεγάλη εταιρία και μάλιστα τώρα με τον υιό, μπορούμε να δουλεύουμε από σπίτι. Κάνουμε που λέτε μια ομαδική κλήση με τους συναδέλφους για να μιλήσουμε για συγκεκριμένο τρέχων ζήτημα. Ο προϊστάμενος όλων μας, είχε ήδη στείλει μειλ να τσεκάρουμε ότι δουλεύουν οι κάμερες μας για να γίνει βίντεο κλήση τη συγκεκριμένη στιγμή. Όταν άρχισε η ομαδική κληση, μια συνάδελφος μόνο δεν άνοιξε κάμερα. Όταν ρωτήθηκε από τον ανώτερο γιατί δεν ανοίγει, είπε ότι είναι με τις πιτζάμες της και αυτός απάντησε ‘μα οι μισοί φοράμε πιτζαμες’. Αυτή τότε ξανααπαντησε ότι είναι χάλια οι συγκεκριμένες που φοράει και θα προτιμούσε να μην ανοίξει κάμερα. Ο προϊστάμενος τότε είπε ότι είχαμε όλοι ενημερωθεί από πριν ότι πρέπει να γίνει χρίση κάμερας και καλύτερα να ήταν έτοιμη. Οπότε λέει το λογικο, ‘θα σε περιμένουμε πέντε λεπτά Ελένη, να αλλάξεις’. Τότε η Ελένη είπε οκ και σε τρία λεπτά άνοιξε την κάμερα. Μετά από το περιστατικό τρεις συνάδελφοι μου έστειλαν στο φβ να κουτσομπολεψουμε πόσο απαίσιο ήταν αυτό που έκανε ο προϊστάμενος και ότι σηκώνει καταγγελία. Εγώ θεωρώ ότι ήταν νορμάλ αυτό που έγινε. Μήπως έχω κακή νοοτροπία στα εργασιακά;

-Συνάδελφος

 

Καταγγελία για τι πράγμα; Εκβιαστική αλλαγή πιτζάμας;

Για να πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να έχετε όλοι κάμερες. Για να δει αν είσαστε σπίτια σας; Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αυτό είναι βέβαιο. Για να δει αν μπεκροπίνετε; Για να δει αν έχετε συμμαζέψει; Αλλά έστω, αφού το ζήτησε κι εσείς συμφωνήσατε, έπρεπε να κάνετε τα συμφωνημένα. Αν η Ελένη διαφωνούσε, έπρεπε να το κάνει πιο πριν, και να μην καθυστερήσει την διαδικασία σηκώνοντας μπαϊράκι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

45 points
Upvote Downvote

49
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
28 Θέματα σχολίων
21 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
34 Συντάκτες σχολίων
Garde_tes_songesWhat The Fu_rfulo!Blah blahΡόδονdaria Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Τι άλλο θα ακούσουμε ρε παιδιά… Εγώ θεώρησα αγενή τη στάση της Ελένης, και επιεικως επιεική τη στάση του προϊσταμένου. Το χουμε χάσει…και το μέτρο και σε λίγο και το μυαλό μας

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εχω παρατηρήσει ότι αν δε βλέπεις τους άλλους από τις κάμερες είναι πιο δύσκολη η ροή της συζήτησης. Ιδίως αν συμμετέχουν πολλά άτομα.

Clementine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μα αυτό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να λειτουργήσει με 5-10 άτομα χωρίς κάμερα.

Dr. Arisa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συμμετέχων

Συγγνώμη εχετε επαγγελματική συνάντηση, έχετε ενημερωθεί για τη χρήση κάμερας και αυτή απαντά δεν ανοίγω την κάμερα φοράω πιτζάμες??? Σοβαρότητα και επαγγελματισμός φόρεσαν πιτζαμακι και κοιμήθηκαν για πάντα…το ” μεγάλη εταιρία στην Ελλαδα” πάντα μου φαίνεται τοσο αστείο..

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Καλά υπάρχουν μεγάες εταιρίες στην Ελλάδα. Όχι πολλές σε σχε΄ση με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, αλλά υπάρχουν. Βέβαια δεν νομίζω πως εργαζόμενη σε τέτοια εταιρία θα έκανε όλη αυτή τη φασαρία με τις πιτζάμες και την κάμερα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γιατί σας φαίνεται αστείο?

Ladida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πού είναι το αστειο; Καταρχάς μεγάλη εταιρια στην Ελλάδα δε σημαινει μεγάλη ελληνική εταιρία. Πολλες πολυεθνικές έχουν γραφεία στην Ελλάδα.
Όσο για το dress code σε καποιους τομείς οπως το IT είναι πολύ χαλαρό, δε λέω να βάλεις lingerie αλλά άνετα μπορείς να φορέσεις ένα T-shirt ή φούτερ που φοράς στο σπίτι για να μπεις σε call.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υπάρχουν μεγάλες ελληνικές εταιρείες.Και μεγάλες τις κάνουμε εμείς όλοι σαν καταναλωτές ,προσδίδοντας τους τη σοβαρότητα που τους αναλογεί.Το οτι απευθύνονται σε 10 εκατομμύρια κ όχι σε 100 (που κ αυτό ανάλογα το κλάδο παίζεται) δεν τις κάνει μικρές

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Γιατί να γίνει καταγγελία; Οι κάμερες έχουν τη λογική ότι δεν αποξενώνεται η ομάδα. Σαν πολύ ξεχωριστή χιονονιφάδα η συνάδερφος. Μου θύμισε την κοπέλα στη χορωδία που ενώ όλοι θα έπρεπε να φοράνε κάτι συγκεκριμένο εκείνη ήταν πολύ ξεχωριστή για να ακολουθήσει την ομάδα.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Η ομάδα μου είναι 11 άτομα διασκορπισμένα σε 5 χώρες. Είναι αυτονόητο για εμάς ότι θα κάνουμε video conference, καθώς διευκολυνει την επικοινωνία της ομάδας.
Δεν το θεωρώ κακό το να ζητάει να είστε on camera και από εμπειρία βρίσκω τις βίντεο συναντήσεις πολύ πιο αποτελεσματικές.

What The Fu_rfulo!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Αν και οι περισσότερες τηλεδιασκέψεις γίνονται πλέον μόνο ηχητικά για να μην γονατίσει το δίκτυο, η κάμερα προφανώς ζητήθηκε για να γίνει κάποια οπτική παρουσίαση από κάποιους στους άλλους. Από την άλλη, γνωρίζατε ΟΛΟΙ ότι επρόκειτο να γίνει με χρήση της κάμερας και φερόμενοι αρκετοί με αντι-επαγγελματικό, κατ’ εμέ, τρόπο επέλεξαν να παρουσιαστούν σε ένα επαγγελματικό meeting με τις πυτζάμες τους. Και περισσότερο όλων, η συνάδελφος που αρνήθηκε τη χρήση κάμερας γιατί ήταν πιο πρόχειρα ντυμένη. Όλα αυτά από τα, υποθέτω, εταιρικά σας laptops; Και μέσω των εταιρικών σας τηλεφώνων; Εν κατακλείδι, δεν είναι λίγο (ευφημισμός) τραβηγμένο να μιλάνε για… Διαβάστε περισσότερα »

Queen of spades
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν ειναι προνομιο η δουλεια απ το σπιτι στις εκτακτες συνθηκες που ζουμε, ειναι αυτονοητη και επιβεβλημενη. Και ο μισθος εννοειται καταβαλλεται ολοκληρος, οπως η δουλεια συνεχιζεται κανονικα. Το οτι καποιοι εργοδοτες συμπεριφερονται παρανομα, δε σημαινει πως θα λεμε κι ευχαριστω για τα αυτονοητα.

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Είναι προνόμιο η δουλειά από το σπίτι. Αφενός γιατί για κάποια επαγγέλματα δεν μπορεί να γίνει αυτό (βλ. ιατρικό προσωπικό-και ιδιώτες-υπαλλήλους s/m, courier) και αφετέρου ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να προτείνει την εξ αποστάσεως εργασία. Μπορεί ωραιότατα να κλείσει την επιχείρησή του. Το ότι έδωσε η εταιρεία ως επιλογή την εξ αποστάσεως εργασία (προφανώς γιατί συνέφερε και την ίδια) δεν σημαίνει ότι δεν είναι προνόμιο και για τους εργαζόμενους που θα μπορούσαν αυτή τη στιγμή να μείνουν άνεργοι ή να συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους-αν η επιχείρηση ανήκει σε κλάδο που δεν έχει επιβληθεί το κλείσιμο με… Διαβάστε περισσότερα »

Queen of spades
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γρανιτα, προφανως εννοω σε επαγγελματα που αυτο ειναι εφικτο. Δεν εννοω ουτε επιχειρησεις που πρεπει οπωσδηποτε να κλεισουν, ουτε επαγγελματα που η φυση τους απαιτει φυσικη παρουσια. Οι υπολοιπες επιχειρησεις θα στραφουν στο work from home -και το λεω γνωριζοντας οτι αναποφευκτα θα απολυθει κοσμος η θα μειωθουν οι απολαβες λογω part time εργασιας. Συνεχιζω να θεωρω ομως οτι δε θα επρεπε να το θεωρουμε προνομιο το wfh σε τετοιες συνθηκες, αλλα να παλευουμε γι αυτο ως αυτονοητο δικαιωμα. Τα εχω αρκετα ξεμπερδεμενα τα πραγματα, νομιζω.

What The Fu_rfulo!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Καλημέρα σας! Με όλη την καλή διάθεση, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η πλειονότητα των υπόλοιπων λειτουργικών επιχειρήσεων εκτός αλυσίδας τροφοδοσίας/ιατρικών/παραϊατρικών και λοιπών εργασιών πρώτης ανάγκης, για την Ελλάδα μιλώντας πάντα, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τηλεργασία καθώς δόθηκε η επιλογή της εκ περιτροπής εργασίας μειωμένης κατά 50% στο ωράριο (άρα και μείωση του μισθού στο ίδιο ποσοστό). Με δυο λόγια, ενημερώθηκα και η ίδια, μόλις σήμερα (επισήμως, καθώς η φήμη κυκλοφορούσε μέρες), ότι από 01/04 και για 2 μήνες περίπου θα δουλεύω 4ωρη με την ανάλογη μείωση μισθού, χωρίς καμία προσαύξηση λόγω κινδύνου διασποράς του καταραμένου ιού. Θέλετε… Διαβάστε περισσότερα »

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φυσικά και είναι προνόμιο. Εξαρτάται απο τη φύση της δουλειάς. Στα μέχρι τώρα μέτρα, εκτός φυσικά απο τις επιχειρήσεις που το κράτος ανέστειλε την λειτουργία τους (εστίαση, ξενοδοχεία, εμπόριο κλπ) στον ιδιοτικό τομέα το κράτος δεν έχει επιβάλει κάτι. Έχει προτείνει, αλλά δεν έχει επιβάλει. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι στο χέρι της επιχείρησης το πως θα κινηθεί.

Puma
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλημέρα και συγγνώμη για τις διορθώσεις, δεν κρατήθηκα.
*ιός, τρέχον ζήτημα.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Χαχαχα εγώ κατάλαβα οτι δουλεύει απο το σπίτι γιατί έχει παιδί=υιος 😂 Με έχει βαρέσει η καραντίνα στο κεφάλι μου φαίνεται

Ρόδον
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χαίρομαι που το έθιξες! Και να προσθέσω:
*χρήση

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

εφοσον ειστε σε ωραριο εργασιας και μαλιστα σε προσυμφωνημενη βιντεοκληση, φυσικα και επρεπε να ανταποκριθει.
αν εισασταν στο γραφειο δηλαδη, μπορουσε να μην ερθει στην αιθουσα συσκεψεων και να του πει “εμενα παρτε με τηλεφωνο , θα ειμαι στο γραφειο μου”;

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Οι μισοι φοράτε πιτζαμες?

Μπορείς να μας δώσεις όνομα εταιρίας?
Θελω στο επόμενο μιτιγκ να κοπανισω το πόσο φανταστική είμαι που κάνω τον κόπο να αλλαξω μπλούζα ΚΑΙ να κάθομαι στην κουζίνα αντι για το κρεβάτι μου μια φορα την εβδομάδα. Η Ελλαδα ΕΙΝΑΙ η νεα Silicon Valley, ενω οι δικοι μας νομιζουν οτι ειναι πρωτοπορία το Mario Kart!
(Και κάνουμε τηλεφωνικό μιτιγκ, απλά φοβάμαι ότι θα το καταλαβουν απ τη φωνή μου, όπως φτιάχνεις μαλλί για να απαντησεις στο νέο φλερτ και καλά; Ε, αυτό!)

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Οι μισοί ή όλοι από τη μέση και κάτω!
(Και τωρα θυμήθηκα το Γιώργο Κωνσταντίνου στο “Γάμος α λα ελληνικά”).

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Αυτοί ντύνονται οι μισοί και εγώ η μισή 😂😂

magic aurora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η καραντίνα έχει αρχίσει να βαράει άσχημα.