Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι αυτός λόγος χωρισμού;

Μου είπε ότι δεν θέλει παιδιά

Αμπα μου, συγχαρητήρια για το νέο σάιτ. Σ’αγαπώ πολύ και σε διαβάζω κάθε μέρα! Το πρόβλημά μου είναι ότι με το φίλο μου έχω σχέση 6 χρόνια, είμαι 32 κι αυτός 35. Γενικά είναι καλή σχέση, έχει τα πάνω της και τα κάτω της, αλλά επικοινωνούμε και είμαστε αγαπημένοι. Πρόσφατα έπεσε στο τραπέζι το θέμα της συγκατοίκησης – γάμου – παιδιών. Και ο σύντροφός μου δε θέλει παιδιά με τίποτα, τα βλέπει σαν ενόχληση, στο βαθμό που αν τύχαινε θα προτιμούσε να έκανα έκτρωση. Εγώ δεν έχω αποφασίσει μέσα μου ακόμα αλλά δε θέλω να το αποκλείσω για το μέλλον, και σίγουρα δε θα έκανα έκτρωση. Ο φίλος μου λέει να παραμείνουμε μαζί, να συγκατοικήσουμε και να χωρίσουμε αν και όταν αποφασίσω ότι θέλω . Όμως εγώ αγχώθηκα και σκέφτομαι να χωρίσουμε άμεσα, ίσως νιώθω και λίγο σα ληγμένο γάλα. Πιστεύεις ότι τα φανταστικά παιδιά είναι λόγος χωρισμού; Θα πεις ότι οτιδήποτε είναι λόγος χωρισμού, ακόμα και το να μην του αρέσουν οι λουκουμάδες. Μάλλον η ερώτησή μου είναι, γιατί σταμάτησε να με απασχολεί το αν ταιριάζουμε και αν περνάμε καλά με το που τέθηκε αυτό ως θέμα, και αγχώθηκα σε σημείο να θέλω να λήξω τη σχέση χωρίς να είμαι καν σίγουρη ότι έχω παιδιά στο δικό μου όραμα μέλλοντος; Είναι καλός τρόπος να σκέφτομαι, το να χωρίσουμε επειδή δε συμφωνούμε στο υποθετικό σενάριο;

Ν.

Όπως πάντα, κανείς δεν μπορεί να σου πει ποιον να χωρίσεις και πότε να χωρίσεις και για ποιο λόγο να χωρίσεις, αλλά ναι, είναι πάρα πολύ καλός λόγος για να χωρίσετε για αυτό το συγκεκριμένο υποθετικό σενάριο. Όταν έχεις ενστικτώδεις αντιδράσεις πρέπει να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να τις νιώσει για τα καλά, και να μην σπεύδεις να τις εκλογικεύσεις επειδή σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Αν ο ένας έχει αποκλείσει κάτι που ο άλλος δεν έχει αποφασίσει ακόμα, και αν διαφέρετε τόσο πολύ σε κάτι τόσο σημαντικό όσο το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης εκτός προγραμματισμού, τότε διαφέρετε πολύ σε κάτι που είναι πολύ πιθανό να προκύψει, σε κάτι που οδηγεί σε διαφορετικά μονοπάτια ζωής. Έχεις ένα πολύ σταθερό δεδομένο: είσαι με έναν άνθρωπο που δεν θέλει παιδιά με τίποτα. Αν κι εσύ δεν ήθελες με τίποτα, φαντάσου πόσο εύκολο θα σου ήταν το επόμενο βήμα μαζί του. Αυτό τα λέει όλα, έτσι δεν είναι;

in

Αξιολογήστε το άρθρο

45 points
Upvote Downvote

43
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
23 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
Calliebcnpeanuts8965idrilMitsiΦριζαρισμένο μαλλί Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Μα το είπες κι εσύ: Αν τύχει θα το κρατήσεις. Επομένως θέλεις. Έχεις την εντύπωση ότι όλα τα παιδιά του πλανήτη έγιναν με προγραμματισμο; Έτυχε, και αποφάσισαν να τα κρατήσουν. Εσύ το ξέρεις ήδη ότι αν τύχει θα το κρατήσεις. Αυτός θέλει να κάνεις έκτρωση.
Άσε που πιστεύω ότι αν χωρίσετε, θα κάνει τουλάχιστον δυο παιδιά με την επόμενη. Το έχουμε δει άπειρες φορές το έργο.

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Αυτο παλι;! Ταγμενοι ότι δεν θελουν παιδιά, χωρίζεις, και μετά μαθαίνεις ότι με την επόμενη έκαναν παιδί και μια χαρά μπαμπάδες είναι..
Λογικό να νιώθει έτσι η φίλη της ερώτησης, και εγώ έτσι θα ένιωθα :ότι δεν θέλει παιδιά ΜΑΖΙ ΜΟΥ, άρα δεν με θέλει κ τόσο.

tsikampoum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

“Άσε που πιστεύω ότι αν χωρίσετε, θα κάνει τουλάχιστον δυο παιδιά με την επόμενη”
Ακριβώς αυτό Maggie!!
Και μόνο που είναι απόλυτος για κάτι που εσύ δεν έχεις αποφασίσει ακόμα και αυτό λέει κάτι από μόνο του.

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Και κάθε Κυριακή θα τρώει με τα πεθερικά!Νόμος!

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Οκ, παιδιά, μήπως λέω μήπως να μη βάζουμε άστοχες ιδέες στην κοπέλα ενώ δεν ξέρουμε την κατάσταση; Ειδικά ιδέες που μπορεί να την πληγώσουν χωρίς λόγο; Δεν έχουμε ιδέα για τους λόγους που ο άνθρωπος δε θέλει να κάνει παιδιά, ούτε πόσο σταθερός είναι στις απόψεις και τα θέλω του, ποιος, αλήθεια, ΠΟΙΟΣ ο λόγος να τον κρίνουμε χωρίς καμία βάση, μόνο και μόνο εμπειρικά; Σε τι βοηθάει εν προκειμένω;

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Στο ότι μπορεί να μην έχει ακούσει άλλη φορά ή σκεφτεί αυτή την εκδοχή. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και οι πιο πολλές που το έπαθαν τραβάνε τα μαλλιά τους καθώς αναρωτιούνται πώς δεν το είχαν δει από πριν ότι ο τύπος έλεγε μπαρούφες ότι και καλά είναι στάση ζωής ενώ στην πραγματικότητα απλά δεν ήθελε παιδιά μαζί τους.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Βρε παιδιά γιατί τόσος αφορισμός και ειρωνία; Επειδή ο άνθρωπος στην συγκεκριμένη στιγμή δεν θέλει παιδιά; Maggie επειδή ξέρεις κάποιες περιπτώσεις αντρών που έκαναν παιδιά αργότερα εκφράζεις την βεβαιότητα οτι θα κάνει δύο παιδιά με την επόμενη; Αλλο να της πεις οτι υπάρχει περίπτωση να μην θέλει παιδιά μαζί σου κι άλλο να το λες με βεβαιότητα. Αλλά και να κάνει παιδιά με άλλη αποκλείεται να άλλαξε γνώμη; Δεν μπορεί κάποιος στα 30 να μην θέλει παιδιά και στα 35 να θέλει; Και δεν νομίζω οι άντρες που λένε οτι δεν θέλουν παιδιά να έχουν ένα καταχθόνιο σχέδιο ώστε να… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αχ ας μην πάρουμε μια μια τις εκδοχές του τί μπορεί να σκέφτεται ένας άνθρωπος όταν λέει κάτι. Και μην παιζουμε με τις λέξεις γιατί είπες ότι το πιστεύεις, έπρεπε να πεις “υπάρχει περίπτωση”. Υποτιμάς τη νοημοσύνη της κοπέλας που έγραψε το θέμα. Δηλαδή επειδή το είπε μια σε ένα site στο ιντερνετ, τί; Είναι νόμος; Είναι αυτό που πιστεύω, σύμφωνα με αυτά που διάβασα. Θέλεις να μην τα πιστεύω; Τοτε το πρόβλημα το έχεις εσύ και όχι εγώ. Ούτε ειρωνεύτηκα ούτε αφόρισα κανέναν. Μήπως βιάζεσαι με τις ταμπέλες; Από την άλλη, όσο έχω καταλάβει το site στέκεται αδιάφορο στην… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Maggie αν πάρω την απάντηση ως προσωπική επίθεση (τι πρόβλημα ακριβώς πιστεύεις οτι έχω;) θα θεωρηθώ υπερβολική; Αλλά επειδή πιστεύω οτι ο γραπτός λόγος οδηγεί σε παρεξηγήσεις (γιατί παρεξήγησες αυτά που είπα) δεν το παίρνω. Ο αφορισμός και ειρωνία πήγαινε σε όλα τα σχόλια (και κυρίως στα υπόλοιπα σχόλια όχι στο δικό σου). Αν προσέξεις στην αρχή λέω παιδιά όχι maggie και στην συνέχει αναφέρομαι σε σένα. Και μου φάνηκαν αφοριστικά τα σχόλια γιατί στήσαμε λαικό δικαστήριο για το τι θα κάνει ένας άγνωστος μετά τον υποτιθέμενο χωρισμό του. Αν θεωρείς οτι μπορείς μέσα από 300 λέξεις να καταλάβεις τον… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Δεν ηταν εμφανες για μένα οτι με ξεχωρισες, καθώς μεσα στα “παιδια” ειμαι κι εγω, εφόσον εγραψα κι εγώ παραπανω. Και να μην εβαζες το όνομά μου δυο γραμμες μετα, παλι θα πίστευα οτι απευθυνεσαι καί σε μενα.
Δεν μου αρεσε που μου υπεδειξες τί να πω, το κανουν καποιοι εδω μεσα και μου τη σπαει. Να μιλαμε για τους εαυτους μας, οχι να λεμε στους αλλους τί να πουν. Σε αυτο δεν διαβασα τί εχεις να πεις, καθως επικεντρωθηκες στην ειρωνια.
Δεν κατεκρινα κανεναν, προσεχε λιγο σε παρακαλώ, γιατί τα πετας λιγο βαρύγδουπα και μου φαινεται οτι υπερβαλλεις.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Maggie νομίζω ότι αν κάποιος υποδεικνύει είσαι εσύ κι όχι εγώ. Εδώ αποψαρες λέμε όλοι. Εγώ την άποψη μου είπα. Εσύ αντίθετα μου λες να προσέχω τι λέω, ότι κάνω βαρυγδουπες δηλώσεις και βάζω ταμπέλες πράγμα που δεν έκανα. Αν δεν σου αρέσει να σου λένε τι να λες τότε δεν καταλαβαίνω γιατί με λογοκρίνεις. Δεν μου αρέσουν οι προσωπικές διαμάχες και παρεξηγήσεις με άλλους σχολιαστές αλλά ο δημιουργικός διάλογος. Απάντησα μόνο γιατί δεν μου αρέσει να με κατηγορούν άδικα κι αν προσέβαλα κάποιον ζητώ συγγνώμη κι ας αφήσουμε εδώ την συζήτηση.

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Σε αυτό που γράφεις, υπάρχει μια διαφορά. Άλλο να πει κάποιος οτι δεν θέλει παιδιά από άποψη και άλλο να πει ότι δεν θέλει με τη συγκεκριμένη ή δεν θέλει στην παρούσα φάση της ζωής του. Το πρώτο σημαίνει ότι δεν θα αλλάξεις γνώμη γιατί αυτό θέλεις, το δεύτερο δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο. Επομένως εάν αλλάξει γνώμη σημαίνει ότι κάτι άλλο ίσχυε από αυτό που είπε και έχει μεγάλη διαφορά.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Muse αποκελείεται κάποιος που δεν ήθελε παιδιά από άποψη αργότερα να αλλάξει γνώμη και να θέλει;

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Δεν αποκλείεται κάποιος να αλλάξει γνώμη, φυσικά. Απλά αν συμβεί αυτό τότε σημαίνει όχι ότι δεν ήθελε από άποψη, απλά δεν ήθελε εκείνη τη στιγμή, δεν ήθελε με αυτή τη γυναίκα. Το ότι ήταν κάθετος και μετά άλλαξε γνώμη δεν είναι λίγο αντιφατικό; Ίσως και ο ίδιος να μην έχει ξεκαθαρίσει μέσα του τι θέλει. Αλλά το “είμαι κάθετος” σημαίνει ότι για μένα δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ούτε τώρα, ούτε μετά.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

”Ο φίλος μου λέει να παραμείνουμε μαζί, να συγκατοικήσουμε και να χωρίσουμε αν και όταν αποφασίσω ότι θέλω . ”
Εμένα αυτό με στεναχώρησε πιο πολύ. Δεν δείχνει έναν άνθρωπο που θέλει και οραματίζεται μια ζωή μαζί σου, αλλά ότι απλώς έχετε μια όμορφη σχέση και αν εσύ θελήσεις να χωρίσετε, κανένα πρόβλημα. Λίγο ψυχρό ρε παιδάκι μου. Καλύτερα λοιπόν να ακολουθήσεις τη συμβουλή του και να αποχωρήσεις από αυτή τη σχέση γιατί ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και πριν το καταλάβεις θα έχεις περάσει άλλα 6 χρόνια με κάποιον που δεν έχει πρόβλημα να χωρίσετε όπου να’ναι.

Mary Rho
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

…μόνο εγώ άκουσα καμπάνες και κανόνια όταν διάβασα: …”Ο φίλος μου λέει να παραμείνουμε μαζί, να συγκατοικήσουμε και να χωρίσουμε αν και όταν αποφασίσω ότι θέλω.”… ????

Κατλέϊα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επιτέλους κάποιος το είπε!!! Γιατί να αναλώσει η γράφουσα χρόνο και συναισθήματα όταν αυτός δεν είναι καν σε θέση να διεκδικήσει τη σχέση τους; Να θυσιάσει την δυνατότητα να κάνει παιδιά για κάτι χλιαρό;

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αν τα δικα σου όνειρα περιλαμβανουν παιδια, σε συμβουλευω να μην διαλεξεις τον Ηρωδη για να τα εκπληρώσεις

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Πολύ αργήσατε να το συζητήσετε και τώρα μετά από έξι χρόνια είναι δύσκολο να πάρεις απόφαση χωρισμού. Ακόμα και αν δεν είσαι σίγουρη αντιλαμβάνομαι ότι θέλεις να έχεις ανοιχτή την επιλογή και με αυτόν τον άνθρωπο δεν την έχεις. Το να χωρίσεις όταν θα είσαι σίγουρη δεν είναι και πολύ καλό πλάνο. Πόσο πιο εύκολο θα είναι να χωρίσεις οταν συγκατοικήσετε και η σχέση αντί για έξι χρόνια μετραει δέκα;

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Με ζορίζουν τόσο αυτές οι ερωτήσεις. Ναι, ποτέ δεν ξέρουμε τι φέρνει το μέλλον. Αλλά εφόσον εσωτερικά ένιωσες άβολα, νομίζω πως είναι όντως καλύτερα να κάνεις μια νέα αρχή για ‘σένα. Το μόνο που θα πω με βεβαιότητα είναι το να μη μείνεις ελπίζοντας ότι παίζει με τον καιρό ν’αλλάξει γνώμη. Other than that, σου εύχομαι το καλύτερο για ‘σένα.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν συμφωνω με τις απαντησεις εδω. Τι παει να πει με την επόμενη θα κανει τουλαχιστον κανα δυο παιδια? Απο που πηγαζει αυτη η τόση σιγουριά, ώστε να εχουμε προεξοφλήσει ολόκληρο το μελλοντικό του πλάνο? Πρώτον, είναι σα να λέμε με έμμεσο τρόπο στην θεματοθέτρια “προσπάθησέ το λίγο ακόμα, το θέλει, αλλά δεν ξέρει ότι το θέλει”. Δευτερον, είναι 35 χρονων άνθρωπος. Ούτε 25, ούτε 30. 35! Σε ποιο ηλικιακο γκρουπ, πρεπει να φτασει ένας άνθρωπος, για να λάβουμε σοβαρά υπόψιν, το ενδεχόμενο να μην θέλει όντως παιδιά ? Στα σενάρια που έχω συναντήσει και έχω ακούσει εγώ πάντως, αυτοί… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Διαπίστωσες ότι αγνοούσες κάτι πολύ σημαντικό που τον αφορά, αλλά επηρεάζει και τη δική σου ζωή. Γι’αυτό αυτά τα λέμε απ’την αρχή. Επειδή είναι σημαντικά και δίνουν πολλές πολλές πληροφορίες. Το ίδιο αγχωτικό δε θα ήταν και να ανακάλυπτες ξαφνικά ότι είναι αποφασισμένος να γίνει πολύτεκνος;
Ναι μπορεί να γίνει πολύ αγχωτικός ένας άνθρωπος που θα κάνει ό,τι περνάει απ’το χέρι του προκειμένου ν’αποφύγει κάτι, γιατί δεν ξέρεις μέχρι τι είναι μπορεί να κάνει και γιατί δεν ξέρεις γιατί θέλει τόσο πολύ να το αποφύγει. Σε αγχώνει επειδή δεν γνωρίζεις και ίσως δε θέλεις και να μάθεις. Θέλεις όντως να μάθεις;

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πόσο συμφωνώ για το “τα λέμε αυτά απ’την αρχή” – και πόσο γελάω όταν θυμάμαι τη φάτσα της φίλης μου που της είπα ότι στο τέταρτο ραντεβού έσκασα στο δόξα πατρί “γεια σου, είμαι η Υπνερωτομαχία, να ξες, δε θέλω παιδιά και επίσης νομίζω ότι είμαι πολυγαμική. Θες να συνεχίσουμε;;;”

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι είναι πολύ καλός λόγος χωρισμού. Είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους χωρισμού γιατί στρέφει τη ζωή σου σε διαφορετικό μονοπάτι. Φυσικά και θέλεις να ξέρεις ότι έχεις το δικαίωμα της επιλογής ότι και αν αποφασίσεις στο μέλλον για αυτό το θέμα. Αν μείνεις ένα είναι το μονοπάτι.

Marilyn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους για να χωρίσει ένα ζευγάρι. Μην κάνεις συμβιβασμό αν δεν είσαι απολύτως έτοιμη και μη ζητάς από κανέναν να κάνει έναν τόσο σημαντικό συμβιβασμό για σένα. Θα γυρίσει μπούμερανγκ και στους δυο σας! Αν δε θες να κόψεις το σενάριο της μητρότητας από τη ζωή σου, περίμενε να βρεις έναν άνθρωπο που θα θέλει να ζήσει το ίδιο σενάριο. Το να πιστεύεις ότι θα αλλάξεις τον τρέχον άνθρωπο ή το εαυτό σου για να ταιριάξετε κάποια στιγμή, μόνο πόνο θα προκαλέσει.