Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι αγένεια που θέλω να μας παραδώσουν το σπίτι ανακαινισμένο;

Μου κακοφαίνεται που πρέπει να βάλω λεφτά για να φτιάξω ένα ερείπιο

Αγαπητή Α, μπα, Ο μέλλων άντρας μου, ζει σε ένα μεγάλο σπίτι με τους γονείς του. Όταν παντρευτούμε, οι γονείς του θα μετακομίσουν σε άλλο ιδιόκτητο μικρότερο και εμείς θα πάμε σε αυτό. Δεν ξέρω αν έχεις δει μια εκπομπή με δυο αγγλίδες που πάνε και καθαρίζουν σπίτια-τρώγλες. Ε, το σπίτι των πεθερικών μου είναι ακριβώς έτσι. Παρατημένο στη φθορά του χρόνου, φορτωμένο με πράγματα και κούτες από την εποχή του Νώε και γενικά πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο από φροντίδα και καθαριότητα, σπίτι. Σε μια συζήτηση με το σύντροφο μου του είπα πως αν πρόκειται να μείνουμε εκεί, κρίνω ως σωστό να το καθαρίσουν και να το ανακαινίσουν πριν. Αλλιώς προτιμώ να νοικιάσουμε ένα, έστω και μικρότερο, αλλά να είναι καθαρό και περιποιημένο. Μου κακοφαίνεται να πρέπει να βάλω λεφτά εγώ και η οικογένειά μου για να φτιάξω ένα ερείπιο. Τόσα χρόνια δεν είχαν χαλάσει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση του σπιτιού. Εννοείται πως θα χαλάσω και εγώ λεφτά. Θέλω να αλλάξω θέση στην κουζίνα, θέλω το ένα θέλω το άλλο. Άλλο όμως αυτό και άλλο να πρέπει να φτιάξω τρύπια πατώματα, σπασμένα τζάμια και γενικά να κάνω φουλ ανακαίνιση. Του φίλου μου του κακοφάνηκε. Λέει πως θα μου παραχωρήσουν κοτζάμ σπίτι και εγώ δε θέλω να χαλάσω ούτε ένα ευρώ; Θεωρείς πως είναι τρομερή αγένεια και αγνωμοσύνη εκ μέρους μου που θέλω να μας παραδώσουν το σπίτι καθαρό, με άδεια τα δωμάτια και τα ντουλάπια και να κάνουν και τα απαραίτητα μερεμέτια ώστε να μπει ο επόμενος μέσα που τυχαίνει και είμαι εγώ με το γιο τους; Να τονίσω πως μου ξενίζει και το γεγονός πως περνιούνται για πολύ καλή και πλούσια οικογένεια και δεν έχουν ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για το σπίτι τους, αλλά κατά τα άλλα εγώ η παρακατιανή πρέπει να νιώθω και ευγνωμοσύνη που θα πάω στο αχούρι τους.

-Η μελλοντική νύφη

Ωραία ξεκινάτε την κοινή σας ζωή.

Έχω την κάπως τρελή/αβάσιμη θεωρία ότι όσοι λένε «χαλάω λεφτά» αντί για «ξοδεύω λεφτά» ή κάτι τέτοιο, έχουν κακή σχέση με τα λεφτά, με την έννοια ότι τα φοβούνται. Είναι λογικό να φοβάσαι τα λεφτά, ειδικά αν δεν τα έχεις, αλλά αν τα φοβάσαι περισσότερο από όσο χρειάζεται, καταλήγεις να μην ξέρεις πότε να τα ξοδέψεις.

Πρόκειται να παντρευτείς. Αυτό σημαίνει ότι μιλάτε για το σπίτι ΣΑΣ και όχι για το σπίτι των πεθερικών ΣΟΥ. Αν δεν μπορείς να το δεις έτσι, αν η σχέση σας δεν σας έχει δέσει με τρόπο ώστε να βλέπετε τα βήματα για τη ζωή ΣΑΣ ως κάτι κοινό, ως ομάδα, έχεις πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από την ανακαίνιση ή όχι ενός σπιτιού. Ήδη έχεις ξεχωρίσει το σπίτι ΤΟΥ που θα πρέπει να αποκαταστήσεις εσύ και η οικογένεια ΣΟΥ, όταν ακούω τέτοια αναρωτιέμαι: γιατί παντρεύεσαι; Ποια η διαφορά της ζωής που είχες πριν από την ζωή που θα κάνεις τώρα; Πότε θα αφήσεις την πατρική σου οικογένεια για να φτιάξεις την δική σου; Ουσιαστικά, όχι επειδή υπέγραψες ένα χαρτί και φόρεσες νυφικό μια μέρα. Η αλλαγή διεύθυνσης είναι το θέμα;

Η κατάσταση έχει ως εξής: σας παραχωρούν ένα σπίτι που θέλει δουλειά. Αν γίνει η δουλειά το σπίτι είναι καλό; Αυτό το σπίτι θα το έχετε από κοινού μετά το γάμο; Αν βάλεις λεφτά, εξασφαλίζεσαι με κάποιο τρόπο σε περίπτωση που χωρίσετε; Καταλαβαίνεις ότι όσο πιο πολύ συμμετέχεις, τόσα περισσότερα μπορείς να διεκδικήσεις αργότερα, αν το χειριστείς καταλλήλως; Αν τα πεθερικά είναι ρακοσυλλέκτες, τσιγκούνηδες, ή και τα δυο, είναι ένα δευτερεύον θέμα, που μπορεί να επηρεάσει την ζωή σου αργότερα, δεν λέω, αλλά στην προκειμένη περίπτωση σου χάρισαν γάιδαρο και τον κοιτάς στα δόντια. Έτσι νομίζω, γιατί δεν έχω δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σπίτι. Αν χρειάζεται έναν παλιατζή, ένα τρίψιμο το πάτωμα και μερικά τζάμια, δεν βλέπω μεγάλο πρόβλημα, το βάψιμο θα το κάνατε ακόμα και αν ήταν σε καλή κατάσταση.

Θέλεις να μείνεις σε αυτό που θα ήθελες να γίνει, και να στυλώσεις τα πόδια, ή να εκτιμήσεις την κατάσταση που έχεις μπροστά σου και να πάρεις αποφάσεις. Θέλεις να σκέφτεσαι με όρους «εμείς και αυτοί», ή να κάτσεις να συζητήσεις με τον άντρα σου ποιες δουλειές πρέπει να γίνουν και αν γίνεται να αναλάβουν κάποιες οι δικοί του, εφόσον μετακομίζουν; Καταλαβαίνεις πώς ακούγεσαι όταν αυτό που λες είναι «η θα μου δώσετε ένα σπίτι να μείνω που θα είναι καθαρό και έτοιμο, ή θα πάω αλλού;» Δώρο σου κάνουν. Εκβιάζεις με τι αντίκρισμα; Αν νοικιάσεις σε ποιον κάνεις κακό (ή καλό;)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

82 points
Upvote Downvote

107
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
50 Θέματα σχολίων
57 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
64 Συντάκτες σχολίων
PsitogataMr Mazispyroklanitrapezokathismata Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Πωπω!!! Πόσο με τσάντισε αυτή η κοπέλα! Ο ορισμός της “κακιάς” νύφης! Πήγαινε νοίκιασε κοπέλα μου ένα σπίτι όπως το θες και πλήρωνε εφ όρου ζωής τα νοίκια και άκου και τις βλακείες του κάθε ιδιοκτήτη, να κάτσουν και οι άνθρωποι στο σπίτι που έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια! (άραγε, ποιος θα “χαλάσει” λεφτα για το ενοίκιο?) Και σε βάθος χρόνου, ΑΝ όλα πάνε καλά μεταξύ σας, θα έχετε δώσει ένα σκασμό λεφτά για ένα ξένο σπίτι!! Στο θέμα του σπιτιού,Είμαι ακριβώς η ίδια περίπτωση! Οι γονείς του άντρα μου του άφησαν προίκα το πιο ξεχαρβαλωμένο σπίτι του κόσμου!! Δωσαμε όλες… Διαβάστε περισσότερα »

Μαρίνα Κουντουράτου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ξέρω ρε παιδί μου αυτό το “κακιά” νύφη μου δημιούργησε ένα ρίγος.. Μπράβο σε εσένα και την οικογένειά σου που τα βρήκατε μεταξύ σας και έχετε κοινές απόψεις περί το προκείμενο αλλά θεωρώ την απάντηση κάπως δογματική.

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Μισογυνικο φουλ, περιμένουμε να γίνει πεθερά με γιο και αν δεν κάνει η νύφη δυο δουλειές και να κάνει κάθε μέρα γενική στο σπίτι να τη λέει ακαματρα που τη ζει ο γιος

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Ναι η κακιά νύφη! Απο την άλλη, ο γαμπρός, ο βολεμένος που δεν την υπερασπίζεται και κάνει κοκοκο σε ότι πουν η μαμά και ο μπαμπά και θέλει να μπει η άλλη μέσα για να του φτιάξει το σπίτι, φαίνεται εξαιρετικό παιδί και κυρίως έτοιμος να κάνει δίκη του οικογένεια που λέει και η αμπα!

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Δηλαδή εσύ δεν σκοπεύεις να προσφέρεις τίποτα υλικο σε αυτό το γάμο; Το έχω δει πολλές φορές να γίνεται. Ο ένας βάζει το σπίτι και ο άλλος αναλαμβάνει σχεδον εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση. Ο μέλλοντας σύζυγός σου μπορεί να προτείνει κάτι καλύτερο από ένα νοικιασμένο σπίτι. Εσύ μπορείς να το προτείνεις αυτό; Ένα ζευγάρι γνωστών μου που είναι παντρεμένοι 20 χρόνια και μένουν στο σπίτι της γυναίκας, ο άντρας δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για ενα απλό μερεμέτι. Λέει συνέχεια ότι εφόσον δεν είναι στο όνομά του το σπίτι δεν θα δώσει τίποτα για τη συντήρησή του. Πόσο τραγικα… Διαβάστε περισσότερα »

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Πωω τι τραγική κατάσταση περιγράφεις.. απίστευτο! Δε δίνει λεφτά γιατί δεν είναι στο όνομα του, ενώ ζει μέσα 20 χρόνια; Τεράστιο κόμπλεξ και μισογυνισμός.
Ψάχνουν πολύ για να τους βρουν αυτούς, ήθελα να’ξερα!

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ναι, η κοπέλα ζητάει από τη μάνα της λεφτά για οτιδήποτε αφορά στο σπίτι. Μια βρύση να χαλάσει δεν πληρώνει ούτε τον υδραυλικό. Έτσι απλά.

Οχεντρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Αν είναι δυνατον!

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Δεν είναι μισογυνισμος σοκοφρετα, τα ίδια χαμπερια βλέπουμε και από τη φίλη μας από πάνω. Δεν είναι θέμα φύλου αλλά κομπλεξισμου και μικροαστισμου θα έλεγα. Τα πεθερικά ξεκουβαλιουνται από το σπίτι τους που έζησαν εκεί μια ζωή, είναι πράξη μεγαλοψυχίας, δεν το κάνουν όλοι να ξέρεις και να ξέρουμε όλοι. Έξτρα μικροαστισμος που για να μπεις σε ένα σπίτι χρειάζεται από την πρώτη μέρα να είναι στην πένα. Δηλαδή άμα δεν είναι από την πρώτη μέρα και το ανακαινίσετε σε βάθος πενταετίας με τα λεφτά που γλιτώνετε από το νοίκι και πάρει και τα έπιπλα δικά της για να μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

Coset
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μια θεια μου ομως παιδια εβαζε εβαζε κ στο τελος χωρισαν εκεινου του εμεινε το σπιτι φουλ ανακαινισμενο κ αυτη δεν ειχε μια.. να τα λεμε κ αυτα

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Γι’ αυτό καλό ειναι να γίνονται οι συνεννοήσεις γραπτώς και με υπογραφές.

Ace
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προστατευτείς αλλά κανείς δεν παντρεύεται για να χωρίσει και μπροστά στον έρωτα το αμελούν.

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Μάλλον αυτό φοβάται και η γράφουσα, ούτε εγώ θα εμπιστευόμουν άτομα που το παίζουν πλούσιοι αλλά παρόλαυτα δεν έχουν δώσει δεκάρα να φτιάξουν το σπίτι που μένουν. Άρα νεόπλουτοι και shady.

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Μήπως βλέπει ότι θα τα προσφέρει όλα αυτή; Έχουν ένα μεγάλο σπίτι για δεκαετίες και δεν έχουν δώσει € να το συντηρήσουν και περιμένουν την κοπέλα του γιου τους να το φτιάξει. Ποσό λογικό σου φαίνεται αυτό; Εσύ θα τους εμπιστευόσουν για να τους δώσεις από τα λεφτά σου (που οπως λέει αυτοί έχουν λεφτά ενώ η ίδια όχι) για να τους φτιάξεις ένα σπίτι στο οποίο μπορεί να μείνεις; Ίσως μόνο με συμβόλαιο και αν, αλλά τότε παίζει να την πουν goldigger και να τη σουτάρουν.

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Παιδιά, εσείς παντρεύεστε και άρα εσείς πρέπει να αναλάβετε τα έξοδα ανακαίνισης. Όπως και στο γάμο θα πρέπει εσείς να αναλάβετε τα έξοδα. Τα πεθερικά σου δεν έχουν καμία δουλειά. Πέραν τούτου, αν δώσουν εκείνοι τα χρήματα της ανακαίνισης, θα τους δώσει πάτημα να ανακατεύονται. Βρείτε μαστόρους και φτιάξτε το.

Evil
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evil

Εμένα με ξεπερνάει και το γεγονός ότι ακόμα και αυτα που θα δώσεις εσύ θα είναι των γονιών σου. Δηλαδή πιο παράσιτα πεθαίνεις.

loukoumaki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συγγνώμη αλλά στην Ελλάδα του 2019 που εδω και 10 χρόνια οι μισθοί έχουν πέσει τόσο πώς περιμένεις νέοι άνθρωποι να έχουν κάποια χιλιάδες ευρώ καβάτζα να τα ρίξουν στο σπίτι; δεν ξέρω εάν το γνωρίζεις αλλά πλέον σοβαρή αποταμίευση γίνεται πολύ δύσκολα!!

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Είναι λίγο παρασιτικό, συμφωνώ, αλλά έτσι μεγαλώνουν. Τους παντρεύουν ενώ δεν είναι έτοιμοι να ζήσουν καν μόνοι. Για μένα αν δεν έχεις λεφτά να συντηρηθεις μόνος/μόνη και να κάνεις extend αυτή την επένδυση σε ζευγάρι/μελλοντική οικογένεια δε πρέπει να μπαίνεις στη διαδικασία για γάμους οικογένεια. Από την άλλη στην Ελλάδα πλέον όπως λέει και το λουκουμακι ποιος έχει λεφτά για αποταμίευση, εδώ με το ζόρι βρίσκεις δουλειά να πληρώνει το βασικό.

Goxhi
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πρόσφατα πέρασα την χειρότερη περίοδο στο γάμο μου.Και φτάσαμε στο σημείο να λέμε πως χωρίζουμε.Και του είπα πως θα φύγω εγώ γιατί το σπίτι είναι δικό του.Δεν είπε κάτι περί σπιτιού αλλά ότι θα φύγει εκείνος και εγώ θα μείνω στο σπίτι με το παιδι. Ευτυχώς τα βρήκαμε αλλά άρχισα να νιώθω μια ανασφάλεια από τότε. Οικονομικα η εργασία μου αποφέρει τα διπλάσια από του συζυγου.Τα χρήματα τα ξοδεύω για το σπίτι, το παιδι και για τον εαυτό μου θα με χαρακτήριζα τσιγκουνα.Δηλαδη ο σύζυγός αγοράζει ρούχα μάρκες εγώ οχι,δεν είμαι του κομμωτηρίου ,των νυχιών και γενικά των πολλών εξόδων… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

αλλο θεμα το να το εχουν και οι δυο στο ονομα τους, πραγμα που μπορει ηδη να εχει γινει κι αν δεν εχει γινει, μπορει να το ζητησει, μιας και λεει οτι τους το δινουν, κι αλλο θεμα οτι δεν το θελει επειδη ειναι βρωμικο!!!
τι ειναι το σπιτι κοπελια, βρακι και το δινεις πισω επειδη ειναι βρωμικο;;;;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μην φοβάσαι …εφόσον υπάρχει παιδί στη μέση σε περίπτωση διαζυγίου.. και το σπίτι θα πάρεις και διατροφή τουλάχιστον τα μισά από όσα βγάζει και όσα έχετε αποκτήσει μαζί ο σύζυγος…αλλά και την επιμέλει του παιδιού

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν είναι αυτό που την προβληματίζει, μπορεί να κρατήσει ένα φάκελο με στοιχεία με φωτογραφίες της αρχικής κατάστασης, αμοιβές, τιμολόγια κλπ, ώστε να μπορεί να αποδείξει τη συμμετοχή τη δική της και της οικογένειάς της. Πάντως, σε ότι αφορά τις δαπάνες, μπορεί να συνεισφέρει αγοράζοντας οικοσκευή, που θα μπορεί να πάρει μαζί της αν χρειαστεί, και να αφήσει τις δαπανες αποκατάστασης του σπιτιού σ’αυτόν που του ανήκει. Μάλλον όμως το πρόβλημά της δεν περιορίζεται σ’αυτά τα πρακτικά. Σε κάθε περίπτωσηαυτό που θα ζητούσα θα ήταν ένα άδειο σπίτι, που αν δε μπορούν οι γονείς να το αδειάσουν ας το αναλάβει… Διαβάστε περισσότερα »

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Σας καταλαβαίνω και τη γράφουσα και εσένα Goxhi. Παρόλο που στην αρχική ερώτηση ακούγεται αγνώμων η γράφουσα θέλω να πιστεύω πως δεν είναι. Ναι μεν φαίνεται σαν να της χαρίζουν το γάιδαρο και να τον κοιτάζει στα δόντια αλλά όντως της τον χαρίζουν? Γιατί έχω δει τις ανάποδες περιπτώσεις, δηλ άνθρωποι που έχουν ρίξει λεφτά σε σπίτια που δεν είναι δικά τους και στο τέλος μένουν στον άσσο. Το καλύτερο είναι να της μεταβιβαστεί κάποιο ποσοστό του σπιτιού κατόπιν συννενόησης με τα πεθερικά και αναλόγως των χρημάτων που διαθέτουν για το σπίτι αυτή και οι γονείς της. Επίσης υποψιάζομαι πως… Διαβάστε περισσότερα »

Marina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Ακριβώς, ακριβέστατα. Δεν μίλησε για τη βρωμιά μόνο η κοπέλα -κι αυτό νομίζω ήταν συμπληρωματιό σαν κερασάκι ίσως. Μίλησε για μεγάλες φθορές -τρύπες στα πατώματα,σπασμένα τζάμια και τα λοιπά. Λένα μου λες στην αρχή στην απάντηση σου “Αν δεν μπορείς να το δεις έτσι, αν η σχέση σας δεν σας έχει δέσει με τρόπο ώστε να βλέπετε τα βήματα για τη ζωή ΣΑΣ ως κάτι κοινό, ως ομάδα, έχεις πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από την ανακαίνιση ή όχι ενός σπιτιού.” Και μετά της λες “Αυτό το σπίτι θα το έχετε από κοινού μετά το γάμο; Αν βάλεις λεφτά, εξασφαλίζεσαι με… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Ναι κι εγω ξαφνιαστηκα με την απάντηση ακριβώς γιατί έχω δει πως ζουν κάποιοι άνθρωποι. Με αυτό που περιγράφει η γραφούσα πιστεύω το σπίτι θα χρειάζεται κανα 20χίλιαρο για ανακαίνιση όχι βάψιμο και ξύσιμο. Ούτε εγώ νομίζω θα έβαζα λεφτά εάν δεν έμπαινε ένα ποσοστό στο όνομά μου, έστω και 20-30% δε χρειάζεται να πάρει το μισό. Και ποιος ξέρει αν το σπίτι είναι καν γραμμένο στο γιο και δεν ανακαινίσει το σπίτι των πεθερικών. Δεν ξέρω η ζωή είναι πολύ απρόβλεπτη για να ονειρεύεσαι σπίτια για πάντα και κοινη ζωη για πάντα και όλα ροζ. Καλύτερα να κάνουν τα… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εγώ πάλι σας λέω πως πολλά μπορεί να ισχύουν, να τους το’γραψαν, να μην τους τό’γραψαν, να είναι ήδη του άντρα της, εξ’ αδιαιρέτου με τον κουνιάδο της κ πολλά. Το θέμα είναι η ερώτηση τι λέει, που εστιάζει και πως περιγράφει το πρόβλημα. Η κοπέλα λέει ωμά ότι αυτοί έχουν υποτίθεται λεφτά (ενώ εμένα με σνομπάρουν ως παρακατιανή) οπότε θα έπρεπε να μου δώσουν ωραίο σπίτι (να ‘χω κι εγώ να καμαρώνω ότι πήρα τον πλούσιο). Έτσι το παρουσιάζει το θέμα. Αν οι γονείς κρατάνε το σπίτι στο όνομά τους και τους υποχρεώνουν να το ανακαινίσουν και να ζήσουν… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Η κοπέλα το λέει ότι προτιμάει να νοικιάσει από το να πάει εκεί. Εμένα αυτό μου δείχνει ότι το σπίτι είναι ένα ετοιμόρροπο ερείπιο. Προτιμάει να πετάει λεφτά σε νοίκι που σημαίνει ότι ποιος ξέρει πόσα λεφτά θα χρειαστεί η επισκευή. Από που κι ως που συμπεραίνεις ότι θέλει να καμαρώνει για τον πλούσιο άντρα όταν γράφει ξεκάθαρα ότι δεν την νοιάζει να νοικιάζει σπίτι και μάλιστα μικρότερο; Μου φαίνεται τρομερά προσβλητικό το σχόλιό σου για τα δεδομένα της ερώτησης. Το μόνο που είδα εγώ από την ερώτηση, και χωρίς να υποθέτω ανοησίες, είναι ότι δεν έχει διευθετήσει πολύ βασικά… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εάν ίσχυαν αυτά που λέτε εσείς οι καλοί άγγελοι, ότι πράγματι προτιμάει να νοικιάσει, να χαλάει δηλαδή λεφτά στο νοίκι, τότε η ερώτησή της θα έπρεπε να ήταν: θέλω να νοικιάσουμε ένα σπίτι όπως το θέλω εγώ/εμείς, αλλά ο άντρας μου επιμένει να επισκευάσουμε το πατρικό του στο οποίο δεν θα έχω κανένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα. Νομίζω η ερώτηση ήταν γιατί αυτολι που είναι οι πλούσιοι δεν μου δίνουν τη σπιταρώνα που θέλω έτοιμη στο πιάτο, έτσι;
Προφανώς και δεν θελει να νοικιάσει, δεν θέλει γενικά να ξοδέψει δικά της λεφτά, απαιτεί να της δώσουν σπίτι έτοιμο.

Marina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

“οπότε θα έπρεπε να μου δώσουν ωραίο σπίτι (να ‘χω κι εγώ να καμαρώνω ότι πήρα τον πλούσιο). ” Οχι πουθενα δεν το είδα αυτό 🙂

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Λοιπόν νύφη, έχω βρεθεί ΚΑΙ στη δική σου θέση, δεν είναι κάτι. Η λέξη κλειδί είναι “υποβόσκει”. Αγαπημένη λεξούλα 🐑 Αρχικά όμως να ρωτήσω, επειδή ΠΟΥΘΕΝΑ δε φαίνεται ξεκάθαρα: Οι γονείς του έχουν πει κάτι πάνω σ’αυτό; Γιατί όλο το ξέσπασμα ξεκινάει από μια κουβέντα που είχες εσύ με τον άντρα σου. Οι προθέσεις των πεθερικών δε φαίνεται πουθενά ποιες είναι. Όπως βλέπεις, όταν φωνάζεις χάνεις το δίκιο σου, χάνεται δηλαδή η ευκαιρία να *ακούσει* ο άλλος το πραγματικό σου παράπονο. Γιατί ελπίζω ότι πρόκειται για παράπονο και όχι για απαίτηση. Έστω όμως. Πράγματι λέει κάτι για τους ιδιοκτήτες του… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πάντως θυμήθηκα τώρα μια φίλη όταν αποφάσισε να συγκατοικήσει με τον τώρα άντρα της στο σπίτι του, που ήταν της γιαγιάς του,άρα παλιό και με κάτι έπιπλα χαλιά, οι γονείς του έκαναν μια ωραιότατη ανακαίνιση σε πόρτες ,κουφώματα ,πατώματα και κουζίνα. Όσο δε για την κουζίνα την πήραν και μαζί τους να διαλέξει αυτή τι ήθελε. Η φίλη μου απλά πήρε τα δικά της έπιπλα που ήταν καινούρια και μπήκε στο σπίτι. Αισθανόταν άσχημα στην αρχή με όλο αυτό, που δεν έβαλε χρήματα δηλαδή, αλλά εγώ βρήκα τη συμπεριφορά των πεθερικών αξιέπαινη. Το σπίτι άλλωστε ήταν του γιου και σε… Διαβάστε περισσότερα »

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

τι απαντησαρα ποντια!!
μεγαλο κειμενο -1
παραγραφοι +1
point system ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ!

αν το δεις ποντια ή και καποιος αλλος, θελω να κανω κους-κους. Σας φαινεται καπως αλλιως η πενα της Αμπα τις τελευταιες μερες;

Το_κοτσύφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογη η γραφουσα. Και νομίζω ότι οι περισσότεροι την κράζετε γιατί παραβλέπετε ότι το σπίτι θα παραχωρηθεί και θα συνεχίσει να είναι στο όνομα των πεθερικών , ούτε καν του συζύγου. Νομίζω είναι εμφανές ότι δεν θα έχει η ίδια καμία αξίωση πάνω στο ακίνητο ,αλλιώς δε θα όλες είχε αυτές τις σκεψεις θεωρώ. Επίσης, σύμφωνα με τα στάνταρ της κοπέλας το σπίτι δεν είναι κατοικήσιμο και θέλει ολική ανακαίνιση για την οποία θα βάλει αυτή ή οι γονείς της λεφτά. Αν σε λίγα χρόνια μαλώσουν με τα πεθερικά ή για οποιοδήποτε λόγο θελήσουν να… Διαβάστε περισσότερα »

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Άνετα αν χωρίσουν την πετάει έξω από το σπίτι, αυτή δεν έχει καμία νομική κάλυψη ειδικά αν ακόμα δεν έχουν παντρευτεί και ο τύπος τα χαίρεται με άλλη (που να είναι καλόβολη ώστε να εγκρίνουν οι γονεις “που μας έβγαλε το σπίτι αχούρι, Νίτσα μου, άσε από του Χάρου τα δόντια το γλιτώσαμε το παλικάρι μας” και οι σχολιαστες ” που της δίνουν τέτοιο γάιδαρο και τολμάει και μιλάει αντί να κάνει καμια γενική & θέλει να το παίξει proper πλούσια με βίλα απαπα”) αυτά που έχει πληρώσει η νύφη.

aeromango
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νταξει οκ βγαίνεις λίγο γκρινιάρα και αχάριστη στο κείμενο και χανεται η ουσία αυτού που θες να πεις. Παραβλέπω όλα τα υπόλοιπα και στέκομαι στο εξής. Εισαι σε μια σχέση, ούτε καν παντρεμένη (όχι ότι αυτό σου δίνει κάποια εγγύηση, μπορεί να εισαι παντρεμένος με δεκα παιδιά και πάλι να χωρίσεις) και ετοιμάζεσαι να δώσεις λεφτά που πιθανόν δεν είναι καν δικά σου αλλά των γονιών σου, σε ένα σπίτι που πιθανόν δεν είναι καν στο ονομα του συντρόφου σου αλλά των γονιών του. Και αυτό ειναι ένα ρίσκο γιατί αν χωρίσετε, λογικό και ανθρώπινο συμβαίνουν αυτά, χάνεις ενα τεράστιο… Διαβάστε περισσότερα »

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

ενα σχολιο μονο: να βρεις καινουριο διαμερισμα με ενα κατοσταρι;;; good luck WITH THAT!!

Chaotic Jester
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Chaotic Jester

Στο Manhattan μένετε ρε παιδιά, ή τηλεφωνείτε από το 2007; Εκτός κι αν με “καινούργιο” εννοείς και νεόδμητο, ok, δύσκολα. Από εκεί και πέρα, κυκλοφορούν σπίτια-λουκούμια σε καλές περιοχές της Θεσσαλονίκης με 700-800 ευρώ το τετραγωνικό, που πριν δέκα χρόνια ήταν στα 2500+.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

jester, οι τιμές των ακινήτων έχουν πάρει τα πάνω τους τα τελευταία 1-2 χρόνια. Στην Αθήνα νεο σπίτι, σε μέγεθος για οικογένεια σε “καλή” περιοχή κάτω από κατοστάρι ειδοποίησέ με αν βρεις. Θα έχω αφήσει το τηλέφωνό μου στο κοντρολ.

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

καοτικ μαλλον εσυ γραφεις απο το 2012.
Αλλά απ οτι βλέπω αναφέρεσαι στην μεγαλη φτωχομανα οποτε και δεν εχω εικονα επι του ριαλ εστειτ. Στην Αθήνα παντως ισχυει οτι γραφει η φουστα.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αυτό με την καθαριότητα μου έκανε πολλή εντύπωση. Βάλε μια γυναίκα και σε 2-3 μέρες θα έχει τελειώσει, αν είναι δυνατόν. Γάιδαρο σου χαρίζουνε, τον κοιτάς στα δοντια; Σχετικά με την ανακαίνιση σκέψου πως όποιος βάζει τα χρήματα βάζει και το γούστο. Θες δηλαδή τα πεθερικά σου να ανακαινισουν το σπίτι με τη δική τους αισθητικη; Που κατά πάσα πιθανότητα θα κυμαίνεται από ξύλο βέγκε μέχρι κερασιά; Εσύ θα ζήσεις εκεί, εσύ διαμόρφωσέ το. Εσείς βάλτε τα χρήματα. Επισης, κρίνοντας από τις δικές μου εμπειρίες, λίγοι γονείς (έως ελαχιστοι) βάζουν χρηματα για ανακαίνιση. Οι περισσότεροι δεν δίνουν καν το σπίτι.… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Ένας άντρας θα έχει τελειώσει σε 1,5 μέρα.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μια οικιακή βοηθό. Έναν οικιακό βοηθό 😜

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Μια εταιρεία καθαρισμού και ξεμπερδεψες 😉

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

I_am_the_law όπως λέω και στον δικό μου, πρέπει να κάνω ειδική μνεία για το αν το σπίτι σήμερα πρέπει να καθαριστεί σε επίπεδο “όσα βλέπει η πεθερά” ή “κανονικά” ή “εξονυχιστικά”. Αλλιώς το default είναι το πρώτο.
Δεν ξέρω αν είναι εννοείς πως είναι κοινή πρακτική μεταξύ ανδρών το γρήγορο επιφανειακό καθάρισμα, πάντως δεν πας να μείνεις σε σπίτι όπου έμεναν άλλοι, καθαρισμένο με αυτή τη νοοτροπία!

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Μάλλον δεν έπιασες την λεπτή (;) ειρωνεία για τον casual σεξισμό της ημέρας, όπως η Rebecca.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Χμφ, μου διέφυγε τελείως η λεπτή ειρωνεία, μάλλον φυτιλιάστηκα τελείως με το κείμενο! Κούνησα το κεφάλι μου και επανήλθα (νομίζω).

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Γάιδαρο σου χαρίζουνε, τον κοιτάς στα δοντια;”

Γράφτηκε λοιπόν αυτό που περίμενα, οπότε θα το πω. Ναι οκ καλός ο τζάμπα γάιδαρος, αλλά άμα έρθει άρρωστος, με ένα κάρο ψύλλους, φορτωμένος με σταμνιά και πατσαβούρια (μην τα βγάλεις, τα θέλουμε), χωρίς εμβόλια, και με χαλασμένα δόντια, τότε δεν είμαι καθόλου αχάριστη αν τον κοιτάξω όντως στα δόντια και πω “ευχαριστώ πολύ, αλλά καλύτερα να πλερώσω απ’ την τσέπη μου για έναν υγιή γάιδαρο”

(δε μ’ αρέσουν καθόλου οι παρομοιώσεις ζώων με άψυχα αντικείμενα)

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Έχει δίκιο η νύφη, αλλά τα λέει με λάθος τρόπο και το έχει χάσει από πριν το παιχνίδι. Για αρχή το «μας παραχωρούν» για την ελληνική πραγματικότητα, στην καλύτερη περίπτωση, σημαίνει κρατάνε οι γονείς την ψιλή κυριότητα και παραχωρούν την επικαρπία στο παιδί τους (πριν το γάμο ώστε να μην μπλέξει και να μην έχει κανένα δικαίωμα ο/η σύζυγος). Η επικαρπία δεν μεταβιβάζεται και δεν κληρονομείται, και έτσι κινδυνεύεις να έχεις ρίξει χρήματα στο ακίνητο και αν χωρίσεις ή αν χηρέψεις, να βρεθείς χωρίς τίποτα. Και τώρα ας φανταστούμε όλοι μαζί ένα ωραιότατα οροφοδιαμέρισμα (να το αφήσω 180τμ;) σε καλή,… Διαβάστε περισσότερα »

Cocker Spaniel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Εχεις δίκιο, θα διαφωνήσω σε μια μικρή λεπτομέρεια μόνο, γράφουν το ακίνητο στο παιδί αλλά κρατάνε την επικαρπία, για να μην μπορεί να τους διώξει η κακιά νύφη ή ο κακός γαμπρός .. 😉

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τα μπερδεύω η αλήθεια είναι αυτά τα δύο, αλλά το πιάσατε το νόημα 🙂