Αγαπητή «Α, μπα»: είμαι υπερβολική που σκέφτομαι να μην πάω στον γάμο του αδερφού μου;

Γιατί ο καθένας κοιτάζει τη βολή του και τις ορέξεις του

Αγαπητή Λένα, Επειδή όποιος είναι έξω από τον χορό είναι πιο αντικειμενικός, θέλω να σε ρωτήσω το εξής: Μένω στο εξωτερικό. Γεννάω και σε 3 μήνες παντρεύεται ο αδελφός μου στην Ελλάδα. Είχα πει ότι θα πάω αλλά δε θα πάρω μαζί μου το βρέφος (οριστικό και δεν αλλάζει το ότι δε θα ταξιδέψει το βρέφος). Το ταξίδι θα είναι αστραπή – 2 ημερών. Θα έρθει να με επισκεπτεί η μητέρα μου μετά τη γέννα. Tι με προβληματίζει: ο πατέρας μου δε θα έρθει για να ετοιμάσει το σπίτι για τον γάμο και ο αδελφός μου δε θα έρθει γιατί τρέχει με τα του γάμου. Λέει ότι θα έρθει κάποια στιγμή με τη σύζυγό του, αλλά δεν το έχουν κανονίσει, είναι κάτι αόριστο και μακρυνό. Για ταξίδι του γάμου έχουν κανονίσει κάτι άλλο στο εξωτερικό. Οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει. Ερώτηση: Α) είμαι υπερβολική που με έχει πάρει από κάτω το οτι δε θα έρθει ο πατέρας μου (αλλά και ο αδελφός μου), ειδικά για αυτόν τον λόγο, έστω και για 2-3 μέρες; Β) είμαι υπερβολική που σκέφτομαι να μην πάω τελικά στον γάμο, γιατί ο καθένας κοιτάζει τη βολή του και τις ορέξεις του (και ίσως καλά κάνουν), και εμένα η βολή μου δε θα είναι να αφήσω πίσω το βρέφος για τον γάμο; Γ) Πώς το ανακοινώνω το ότι δε θα πάω; Χαλαρά, ότι “δεν μπορώ να αφήσω πίσω το μωρό, λυπάμαι, η ώρα η καλή”, ή να αναφέρω ότι με πειραξαν τα προηγούμενα γεγονότα, και γι’αυτό δε θα μπω σε περιπέτειες;

– Froya

 

Είναι πολύ προσωπικό το ποιον θέλεις κοντά σου, πότε και γιατί, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω πάνω σε αυτό. Το λέω όμως για να σου εξηγήσω ότι αυτό που για σένα είναι αυτονόητο – ότι θέλεις όλους εκεί, γύρω σου, μετά τη γέννα – δεν είναι κάποια πανανθρώπινη αλήθεια ή επιθυμία, οπότε, μην περιμένεις από τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλεις να κάνουν, όχι επειδή κοιτάνε τη βολή τους, αλλά επειδή δεν το βλέπουν όπως εσύ. Δεν θέλουν όλες οι γυναίκες επισκέψεις όταν έχουν νεογέννητο. Άλλη μπορεί και να ανακουφιζόταν.

Αν θέλεις να έρθουν να σε δουν, πες το. Αυτό είναι το σωστό, και το λογικό, και όχι τα επιθετικοπαθητικά «τότε δεν θα έρθω ούτε εγώ». Τώρα αν εσύ όντως δεν μπορείς ή δεν θέλεις να ταξιδέψεις, πες το επίσης, αλλά κάνε το με εξήγηση, όχι περιμένοντας να καταλάβουν κάτι από αυτό – που δεν θα καταλάβουν τίποτα. Έτσι μας έχουν μάθει μια ζωή, να μην λέμε αυτό που θέλουμε, και μετά να προσπαθούμε να νιώσουμε καλύτερα βάζοντας «τιμωρίες» τους άλλους που τελικά εναντίον μας στρέφονται, γιατί υποθέτω ότι θέλεις να πας στον γάμο. Δεν θέλεις;

Θα ήθελα να σου πω επίσης ότι ο γάμος γίνεται μια φορά (που λέει ο λόγος) και περιλαμβάνει οργάνωση και καλεσμένους, ενώ το παιδί σου γενικά, θα το έχετε κοντά σας, γενικώς. Είναι πολύ σημαντική η γέννηση, αλλά όχι για όλους τους συγγενείς ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Οι γονείς σου έχουν δυο παιδιά, και τα παιδιά τους θα ζήσουν δυο πολύ σημαντικά γεγονότα, οπότε σκέφτηκαν να μοιραστούν στα δυο. Αν εσύ έχεις καλύτερη πρόταση για διαχείριση των υποχρεώσεων, έτσι ώστε να έρθει ο πατέρας σου, πες το. Μίλα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

77 points
Upvote Downvote

30
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
11 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
20 Συντάκτες σχολίων
SupergirlLouise B.ΙζόλδηΦούστα ΚλαρωτήMia idea Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Εγώ εντυπωσιάστηκα πάντως που ο πατέρας “δε θα έρθει για να ετοιμάσει το σπίτι για τον γάμο”. Όχι που δεν θα έρθει, αλλά που θα ετοιμάσει το σπίτι.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

εικάζω ότι ασβεστώνει και βάφει που είναι αντρικές δουλειές :Ρ

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

έεεεεελα μου χάλασες την ωραία μου τη σκέψη 😋

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ναι είσαι υπερβολική. Γιατί σκέφτεσαι να χάσεις μια τόσο μοναδική μερα του αδερφού σου απλά γιατί δεν μαντεύει μέσα στη φούρια του γάμου του τί θα ήθελες. Άσε που μπορεί να σκέφτεται μη γίνει βάρος με το να τους φιλοξενείς όλους μπάστακες μέσα στο σπίτι σου τις πρώτες δύσκολες μέρες μετά τη γέννηση. Είναι καθαρό γινάτι που σκέφτεσαι να το εκφράσεις με passive agressive τρόπο και αυτό που θα χάσεις δεν επαναλαμβάνεται. Μου πέρασε και από το μυαλό ότι μπορεί να θέλεις να ορίσεις και την περιοχή σου στο τερρέν της νέας τάξης πραγμάτων τώρα που μπαίνει στην οικογένεια και… Διαβάστε περισσότερα »

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αυτό το τελευταίο το σκέφτηκα και εγώ.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Σωστή σκέψη και με έκανε να σκεφτώ και εγώ κάτι άλλο. Μήπως έχουμε μια περίπτωση Monica and Rachel “you stole my thunder”; Εκεί που περίμενε όλοι να την προσέχουν και να είναι στο επίκεντρο ξαφνικά παντρεύεται ο αδελφός και η προσοχή διασπάται; Η παθητικό επιθετική συμπεριφορά της πάντως θα δικαιολογούσε μια τέτοια αντίδραση. Όχι;

aeromango
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το κειμενο σου μου βγαζει την αισθηση οτι ολος ο κοσμος περιστρεφεται γυρω απο εσενα. Ειδικα εκει που υπονοησες οτι θα επρεπε να πανε και ταξιδι του μελιτος εκει που μενεις εσυ.
Ο αδερφος σου παντρευεται. Κοψε τις γκρινιες.
Κοιτα να χαρεις τη γεννηση του παιδιου σου με τον συντροφο σου και να δεθειτε σαν οικογενεια οι τρεις σας, με ηρεμια.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Με φαντάζομαι σε αντίστοιχη θέση να ψάχνω τρόπο να τους διώξω όλους χωρίς να νιώσουν άσχημα 🙈

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Τα θέλεις όλα δικά σου ε; Θυμισου λίγο το δικό σου γάμο και τις ετοιμασίες που είχες. Θα μπορούσες να κάνεις ταξίδι ενώ ετοιμαζεσ το γάμο σου; Να σου πω κάτι; Όταν γέννησε η αδερφή μου κατά τύχη ήμουν εδώ. Δεν μπορούσα να ξέρω πότε θα γεννήσει για να έρθω, ούτε μπορούσα να πάρω άδεια οπότε ήθελα. Είχαν φτάσει οι μέρες της, τις είχε ξεπεράσει, βρήκα κάτι φθηνά εισιτήρια και είπα ας πάω για ένα σαββατοκύριακο έστω κι ας μην γεννάει τωρα. Είναι τουλάχιστον αφελές να νομίζεις ότι πρώτον όλοι μπορούν να έρθουν στο εξωτερικό όταν γεννήσεις και δεύτερον ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Αν δεν θες, και νιώθεις μεγάλη την ταλαιπωρία , μην πας. Θα χεις τα 1000 δίκια. Αν δυσκολεύεσαι να το θέσεις , όλο και κάτι του μωρού θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις σαν δικαιολογία ( αρρώστηκε, έχουμε το εμβόλιο, δεν πήρε άδεια ο πατέρας…κλπ), και κανείς δεν θα σου ζητήσει τα ρέστα. Αν απ’ την άλλη θέλεις να πας στον γάμο, πήγαινε . Χωρίς αντάλλαγμα όμως. Πήγαινε για να πας, να χαρείς, να βοηθήσεις, να δεις φίλους και συγγενείς, να νιώσεις λίγο Ελλάδα… Καλό είναι να μην κρατάμε τεφτέρι σε κάποια πράγματα και με κάποιους ανθρώπους. Όχι ότι αμφισβητώ το δίκιο… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Σαν να λες στους γονείς, ποιο παιδί αγαπάτε πιο πολύ, εμένα ή τον αδελφό μου ? Πολύς ανταγωνισμός και αχρείαστος.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Δεδομένων των συνθηκών νομίζω καλά τα κανόνισαν οι δικοί σου. Το ζεύγος πάλι λογικό μου φαίνεται να θέλει να πάει μήνα του μέλιτος στο Μπαλί ή σε κάτι αντίστοιχο και όχι στη χώρα που μένεις εσύ. Στη θέση σου θα το έβλεπα θετικά: θα προτιμούσα να έρθουν λίγοι λίγοι ώστε και η βοήθεια να μοιραστεί και να μην “μπουκώσει’ και το σπίτι με επισκέπτες μονομιάς.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλυτερα να περιμενεις να γεννησεις πρωτα και μετα ν αποφασισεις τι θα κανεις. Μπορει οντως να μη θες να αφησεις το μωρο σου εστω και για δυο μερες. Και ισως ειναι καλυτερα να μη το αφησεις..
Εγω θα το επαιρνα μαζι μου παντως ή δε θα πηγαινα καθολου κυριως γιατι τα μωρα ειναι σημαντικο τον πρωτο χρονο να εχουν καθημερινη επαφη με τον φροντιστη τους.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Νομίζω το βλέπεις αρκετά εγωιστικά, του στυλ μία σου και μία μου. Ο αδερφός σου θα έχει πολλές ευκαιρίες να δει το παιδί σου όμως εσύ μόνο μία για να πας στον γάμο του. Και όπως λέει και η Λένα δεν βλέπουν όλοι το ίδιο την γέννηση ενός παιδιού. Δεν εννοώ ως προς την σημαντικότητα αλλά ως προς το θέμα επισκέψεων. Υπάρχουν ζευγάρια πχ που δεν θέλουν τις πρώτες μέρες επισκέψεις πόσο μάλλον να φιλοξενήσουν κόσμο. Εντάξει η μητέρα ή ο πατέρας βοηθάνε αλλά φαντάσου να έχεις στο σπίτι τους γονείς και τον αδερφό σου. ‘Η απλά θες να έρθει… Διαβάστε περισσότερα »