Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι υπερβολική που παρεξηγήθηκα;

H φίλη μου μού είπε να κάνω τεστ ΠΑΠ

Αγαπητή Αμπα, έλεγα χθες σε μία φίλη μου για κάποιες εξελίξεις στα ερωτικά μου. Συγκεκριμένα παίχτηκε κάτι με έναν γνωστό μου και μια άλλη μέρα βγήκα με ένα παιδί απο το Τιντερ και κατέληξε κι αυτό σε σεξ. Και ενώ εγώ της τα έλεγα μέσα στην καλή χαρά γυρίζει και μου λέει “Μην ξεχάσεις να κάνεις ΠΑΠ όταν γυρίσεις Ελλάδα”. Εγώ ψιλοπαρεγηθήκα γιατί το ΠΑΠ είναι κάτι που κάνω κάθε χρόνο άσχετα αν έχω σχέση ή όχι, άσχετα με τους πόσους έχω κοιμηθεί. Αυτή με είπε υπερβολική και ότι απλά ήταν μια υπενθύμιση. Ήμουν λοιπόν υπερβολική που παρεξηγήθηκα ή όχι? Τι ήταν αυτό που με πείραξε?
-άλλη μία ερώτηση τύπου είμαι υπερβολική

 

Σου είπε ότι είσαι βρώμικη επειδή κάνεις σεξ για ευχαρίστηση εκτός σχέσης, επειδή πας «με τον έναν και τον άλλον» χωρίς να κρατάς περίοδο πένθους, περίοδο αναμονής, περίοδο περισυλλογής, περίοδο αγαμίας, γενικώς, χωρίς να βασανίζεσαι για το θέμα. Περίμενε να σε ντροπιάσει και να σταματήσεις να μιλάς, έγινε κάτι άλλο από αυτό που περίμενε, οπότε σε είπε «υπερβολική» για να σε κάνει να σταματήσεις να μιλάς, και μάλλον το δεύτερο έπιασε: σταμάτησες να μιλάς.

Η γυναικεία ευχαρίστηση προκαλεί οργή, και σε άντρες, και σε γυναίκες. Η οργή αυτή κάνει άντρες και γυναίκες να θέλουν να ντροπιάσουν τη γυναίκα που δεν ντρέπεται. Αν αυτό σημαίνει ότι είσαι υπερβολική όταν θυμώνεις, είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσεις μόνη σου.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

68 points
Upvote Downvote

97
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
39 Θέματα σχολίων
58 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
55 Συντάκτες σχολίων
FoxΑσκαρδαμυκτί!Κεραμιδί Κεραμιδόγαταlee Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Συμμετέχων

Εντωμεταξύ το ΠΑΠ δεν ειναι για ΣΜΝ, να πεις στην ενάρετη φίλη σου.

the_duck
Επισκέπτης
Συμμετέχων
the_duck

Ειναι και για HPV που θεωρείται ΣΜΝ. Οχι οτι είχε δουλειά η φιλη να επισημάνει, απλα για να ξέρεις.

aiyo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

το ΠΑΠ δείχνει αλλοιώσεις που προκαλούνται από διάφορα ΣΜΝ και μετά παραπέμπεσαι για καλλιέργεια κολπικού υγρού.

the_duck
Επισκέπτης
Συμμετέχων
the_duck

Υ.Γ με ξαφνιαζει που εχει πάρει τόσα thumbs up η απαντηση αυτη ενώ ειναι λάθος. Ας απαντήσουν και οι φιλες γιατροί του site,αλλα δεν νομιζω οτι κανω λαθος. Το HPV ειναι σεξουαλικα μεταδίδομενο νόσημα.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Έτσι ειναι

wild-rose
Μέλος
Συμμετέχων

Το HPV είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα αλλά το τεστ Παπ δείχνει αλλοιώσεις που έχουν συμβεί στα κύτταρα που μπορεί να οφείλονται σε κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδομενο νόσημα,μπορεί και όχι. Συνεπώς το τεστ Παπ δεν χρησιμοποιείται για διάγνωση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νόσηματων,αν διαπιστωθεί μικρόβιο που μπορεί να έχει προκαλέσει βλάβες τότε γίνεται (πέρα από το τακτικό που πρέπει να γίνεται καθε χρόνο ή και νωρίτερα ανάλογα με το ιστορικό). Αν υπάρχει υποψία ότι μια γυναίκα έχει μολυνθεί από κάποιο μικρόβιο δεν θα κανει τεστ Παπ λοιπόν, θα κάνει άλλες εξετάσεις που θα δείξουν αν υπάρχει μικρόβιο και ποιο είναι αυτό.

CookieMonster
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Νομίζω (δεν είμαι καθόλου σίγουρη) ότι το test pap δείχνει κυτταρικές ανομαλίες που μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου. Δεν νομίζω ότι κοιτάει απευθείας για HPV αλλά υπάρχει μια συσχέτιση γιατί ο HPV είναι βασική αιτία καρκίνων σε αναπαραγωγικά όργανα.

ντισκολάτα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το τεστ ΠΑΠ μπορεί να δώσει ενδείξεις για HPV και μετά ακολουθούν άλλες εξετάσεις. Αλλά παραμένει ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για τον εντοπισμό του HPV, ειδικά εάν δεν υπάρχουν εξωτερικά συμπτώματα.

5feet&2inches
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Εμένα πάλι με μπερδεύει η κατηγορία ‘αξιολογήστε το άρθρο’. Σε ολα πατάω thumbs up επειδή μου αρέσει που ανέβηκε το συγκεκριμένο θέμα. Αξιολογούμε το θέμα, ή αν μας αρέσει η απάντηση της Λένας? Θα ήθελα να δω τις δικές σας απόψεις.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Προσωπικά την απάντηση της Λένας συνήθως. Μπορεί να είναι ένα δυσάρεστο θέμα και η Λένα να απαντήσει τέλεια!

Tulina S.
Μέλος
Συμμετέχων

Παιδιά να σας πω κάτι, επειδή παραέχει γίνει το κακό με τους ”φίλους”, σάς είναι τόσο δύσκολο να πάψετε να τους αποκαλείτε έτσι (βρείτε νέα λέξη) από τη στιγμή που σας δείχνουν ότι δεν τιμούν την προσφώνηση? Δίνετε αξία σε άτομα προβληματικά, που σας προσβάλουν και σας μειώνουν και μετά αναρωτιέστε ποιος φταίει? Μια χαρά τα λέει η Λένα και συμπληρώνω: ΔΙΩΞΤΕ ΑΠ΄ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ, ΔΕ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ, ακόμα κι αν το κόστος είναι η μοναξιά. Το λέω και το βιώνω στο πετσί μου..

Big Chungus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ΑΥΤΟ ακριβως!!!!!!!!!!!!!

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν θέλω να το παίξω αστυνομία συντακτικού και γραπτού λόγου αλλά ειλικρινά όταν διαβάζω φράσεις όπως ” βγήκα με ένα παιδί και κάναμε σεξ” ακούγεται ανατριχιαστικό. Είναι άντρες, όχι παιδιά. Από κει και πέρα, δεν ήσουν υπερβολική, διαισθάνθηκες την μομφή στα λόγια της φίλης σου και καλά έκανες και αντέδρασες. Μακροπρόθεσμα θα κάνει καλό και στην ίδια να μην καταδικάζει ως χυδαία την γυναικεία ευχαρίστηση.

Κεραμιδί Κεραμιδόγατα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

unpopular opinion alert: Η απάντηση θεωρώ είναι λίγο υπερβολική… Θα έλεγα ότι εξαρτάται απο το αν η φίλη σου είναι επικριτική και ποιά είναι η άποψη της στα θέματα αυτά γενικότερα, κάτι που θα έχεις υποθέτω καταλάβει μέχρι τώρα απο άλλες συζητήσεις. Για όσους ανήκουμε στον κλάδο της υγείας αυτό που είπε η φίλη σου είναι μια απλή δήλωση, δεν έχει κάτι βρώμικο ή ταμπού, κάθε μέρα συναντάμε τέτοιες περιπτώσεις. Αν έχεις εκτεθεί σε κίνδυνο κάνεις τέστ και αυτό είναι όλο. Και εγώ το έχω πει σε φίλη μου που ο σύντροφός της αποδείχθηκε άπιστος ‘κάνε τεστ για ΣΜΝ’, δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ε, μα πες τα, κι εμένα μου φάνηκαν άτοπες και μονοκόματες οι περισσότερες αντιδράσεις!

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κεραμιδόγατα, η διαφορά εδώ είναι οτι η φίλη δεν είναι ειδικός υγείας και πέταξε το τεστ ΠΑΠ όταν η φίλη της της είπε οτι έκανε σεξ με κάποιον και έκαναν μια κουβέντα γι αυτό. Στην δική σου περίπτωση μιλάμε για μια κοπέλα που είχε μόνιμη σχέση, άρα ίσως έκανε σεξ χωρίς προφυλακτικό και ο φίλος της την απατούσε. Καταλαβαίνω οτι στην περίπτωση της κοπέλας χρησιμποιήθηκε προφυλακτικό. Μιλάμε για δυο πολύ διαφορετικές καταστάσεις και η στιγμή που ειπώθηκε η συγκεκριμένη “συμβουλή” εμένα μου δείχνει οτι έγινε με σκοπό να χαλάσει λίγο την κατά τα άλλα χαρούμενη στιγμή της κοπέλας. Είναι σαν… Διαβάστε περισσότερα »

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

BabyDoll, αν και η χρήση του προφυλακτικού φαίνεται να μειώνει σημαντικά τη συχνότητα μετάδοσης HPV, ακόμη και με συνεχή χρήση προφυλακτικού, η μετάδοση HPV μπορεί να γίνει και μόνο με την άμεση επαφή ακάλυπτων επιφανειών του δέρματος των γεννητικών οργάνων. Δε νομίζω ότι το τεστ ΠΑΠ συγκρίνεται με το τεστ για το σύνδρομο down.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Marialadelbarrio φυσικά και υπάρχει κίνδυνος, όπως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μείνει έγκυος ακομα κι αν το χρησιμοποιεί, μήπως έπρεπε να της επισημανει κι αυτό η φίλη. Επίσης ξέρω οτι το τεστ ΠΑΠ με το τεστ συνδρόμου down δεν έχουν κάποια σχέση. Ηταν ένας τρόπος για να δείξω οτι η στιγμή που ειπώθηκε η “συμβουλή” δεν ήταν η κατάλληλη γι αυτό και θεωρώ ότι δεν ήταν καλοπροαίρετη. Ενώ αυτή έλεγε κάτι που την έκανε ευτυχισμένη η “φίλη” της της είπε κάτι άσχημο για να την γειώσει.

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

BabyDoll νομίζω είναι καλύτερο να μη γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, γιατί πραγματικά υπάρχει μεγάλη διαφορά και ενδεχομένως κάποιος/α που θα τα διαβάσει να βγάλει πολύ λάθος συμπεράσματα. Ο κίνδυνος μετάδοσης HPV δεν είναι καθόλου “όπως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μείνει έγκυος ακομα κι αν το χρησιμοποιεί”. Η πιθανότητα μετάδοσης είναι σημαντική, ωστόσο δυστυχώς συχνά δεν γίνονται εξετάσεις – μακάρι να μπορούσαν να συγκριθούν με τον έλεγχο για σύνδρομο Down! Επιπλέον, όπως γράφει η Κεραμιδί Κεραμιδόγατα η παρότρυνση για εξετάσεις δεν έχει κάτι βρώμικο ή ταμπού από μόνη της και θεωρώ ότι αυτό θα έπρεπε να είναι δεδομένο για όλους και… Διαβάστε περισσότερα »

Caprica_6
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

@Mariadelbarrio, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, “η παρότρυνση για εξετάσεις δεν έχει κάτι βρώμικο ή ταμπού από μόνη της”. Δεν έχει όμως νόημα να απομονώνεις την παρότρυνση από το context της συζήτησης και να την αξιολογείς μεμονωμένα. Η φίλη της γράφουσας έκανε στο μυαλό της έναν συγκεριμένο συνειρμό και το αποτέλεσμά του, ακόμα και αν διατυπώθηκε με ουδέτερη διατύπωση, εμπεριέχει κριτική (“Κάνεις σεξ με περισσότερους από έναν άντρες και είσαι χαρούμενη γιαυτό. Δε δείχνεις όμως να σε απασχολεί ότι με τέτοια συμπεριφορά γίνεσαι επιρρεπής στα ΣΜΝ. Γιαυτό θα στο υπενθυμίσω
– ακόμη και αν σου τη σπάσω”.) και σίγουρα ελάχιστη ενσυναίσθηση.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Κεραμιδί Κεραμιδόγατα, Γιατί όμως όταν στις παρέες οι άντρες συνεχώς κοκορεύονται ότι κάνουν σεξ με πολλές γυναίκες, κανείς δεν τους συμβουλεύει “από ενδιαφέρον” να κάνουν εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα;

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Φωτεινή, παρά το ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρα γιατί πατριαρχία, η έλλειψη ενημέρωσης και ενδιαφέροντος και το να μην κάνουν εξετάσεις δεν είναι κάτι το θετικό. Άρα μάλλον είναι από τις περιπτώσεις όπου και οι άντρες είναι θύματα της πατριαρχίας, μαλιστα έχω την εντύπωση ότι και πάλι για τους περισσότερους το φταίξιμο πάει στις γυναίκες.

Κεραμιδί Κεραμιδόγατα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάντως Φωτεινή τους το λέω! Και τους λέω επίσης οτι σε 9 μήνες μπορεί να έρθει κλήτευση να δώσουν δείγμα DNA για τεστ πατρότητας… Το 2ο τους τρομάζει περισσότερο απο τα ΣΜΝ…. Δυστυχώς η υπενθύμιση του ρίσκου είναι δυσάρεστη σε πολλούς ανθρώπους. Όμως ο φόβος φυλάει τα έρημα που λένε και στο χωριό….

Big Chungus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

1950 φύγε απ το σώμα της φίλης…

Manouri marmelada
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σωστά παρεξηγήθηκες. Μόλις της είπες τις σεξουαλικές σου ιστορίες σε κατέταξε κατα κάποιο τρόπο στις επι χρήμασι εκδιδόμενες που πρέπει να ελέγχονται τακτικά. Φουλ του μισογυνισμού και της ζήλειας…

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ήταν τελείως λάθος ο τρόπος που το είπε η φίλη της, αλλά δεν είναι μόνο οι επι χρήμασι εκδιδόμενες που πρέπει να ελέγχονται τακτικά. Είναι μεγάλη παρανόηση αυτό που λες και κομματάκι επικίνδυνη. Οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι και ειδικά όσοι έχουν καινούργιους/πολλούς/μή αποκλειστικούς ερωτικούς συντρόφους, καλό θα είναι να ελέγχονται τακτικά για να εξασφαλίζουν τη δική τους υγεία αλλά και την υγεία των υπολοίπων. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση και για τα δύο φύλα και είναι κρίμα που δε είναι αυτονόητη.

Manouri marmelada
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Όλοι χρειαζόμαστε τακτικό έλεγχο

Fox
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Συμφωνω απολυτα μαζι σου κι εχω να προσθεσω ουι οι γυναικες δυστυχως εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να παθουν κατι πιο σοβαρο σε σχεση με τους ανδρες τουλαχιστον οσον αφορα τον HPV. Οποτε δεν ειναι θεμα πατριαρχιας οσον αφορα τον συχνο ελεγχο των σεξουαλικα ενεργων γυναικων. Οχι οτι οι ανδρες δεν ελεγχινται συχνα επειδη το γνωριζουν αυτο. Ισα ισα το ακριβως αντιθετο ισχυει

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αν έχεις πιάσει τη φίλη σου και να είναι επικριτική και σε άλλες στιγμές θα έλεγα οτι ναι, είναι αυτό που λέει η Λένα. Μπορεί όμως να σου είπε αυθόρμητα αυτό που θα σκεφτόταν η ίδια για τον εαυτό της. Προσωπικά, έχοντας ακούσει τοσα και τοσα για hpv και τόσα άλλα νοσήματα και πόσοι πολύ έχουν, για μια περίοδο κάθε φορά που έκανα σεξ με κάποιον νεο συντροφο πήγαινα στον γυναικολόγο νομίζοντας πως έχω συμπτώματα. Με καθησύχαζαν και αμέσως μου περνούσαν.

ντισκολάτα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό ακριβώς Σουσουράδα. Ενδεχομένως η φίλη να το είπε επικριτικά. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα η φίλη να το είπε με καλή πρόθεση και προστατευτικά γιατί ίσως είχε αυτή μια άσχημη εμπειρία, γιατί έχει φοβίες σχετικές με ΣΜΝ κ.ο.κ.

Αγαπητή θεματοθέτρια, αν σε ενόχλησε ο τρόπος της και θεώρησες ότι σε έκρινε φυσικά και να μιλήσεις στην φίλη σου και να της εκθέσεις τον προβληματισμό σου. Από την συζήτηση αυτή νομίζω θα καταλάβεις με τι πνεύμα στο είπε.

Ursus Arctos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ακόμα θυμάμαι εκείνη την φορά που είχα βγεί με μια φίλη, παλιά συμμαθήτρια που είχα χρόνια να την δώ. Κάναμε πολύ παρέα στο λύκειο και έπειτα κρατήσαμε επαφή κατά την διάρκεια των σπουδών μας αλλά χαθήκαμε για αρκετά χρόνια έκτοτε. Στον δεύτερο καφέ που βγήκαμε της είπα ότι είμαι gay. Αφού την είδα ότι ξεροκατάπιε μου είπε την εξής ατάκα παίρνοντας δήθεν cool ύφος, τις αρρώστιες να προσέχεις!!! Στα επόμενα τρία λεπτά πληρώσαμε τους καφέδες και έχει να με δει από τότε.

salt and pepper
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Είσαι η Σαμάνθα και είναι η Σάρλοτ, αυτό έγινε. Καλύτερα να μην της ξαναπεις τα προσωπικά σου.

aiyo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Από πού υποθέσαμε βρε παιδιά ότι σοκαρίστηκε η φίλη με την ηθική της γραφούσας?

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Με συγχωρείτε παίδες αλλά ομολογώ ότι εκπλήσσομαι που βλέπω τόσο….μαζικές και λάβρες αντιδράσεις κατά της φίλης και την αυτόματη εξαγωγή του συμπεράσματος ότι εκείνη κατακρίνει την γράφουσα, ότι την προσβάλλει και ότι σκέφτεται ντε και καλά… χθόνια και μισογυνιστικά,! Μόνο από το δικό μου μυαλό περνά το ενδεχόμενο να μην χρησιμοποίησε προφύλαξη η ερωτώσα (δεν αναφέρεται ότι χρησιμοποίησε προφυλακτικό ούτε και το αντίθετο) και η φίλη να έχει από την ίδια αυτήν την πληροφορία; Το λέω γιατί, σε μια την περίπτωση (και δεδομένου ότι έχουν την άνεση να συζητούν τα ερωτικά τους οι φίλες μεταξύ τους), δεν θα μου έκανε… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μόνο που αν μια φίλη μου κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις με έναν άγνωστο πρώτα θα της πω να κάνει εξετάσεις για ΣΜΝ, και όχι τεστ Παπ, μετά να τις επαναλάβει στο εξαμηνο, γιατί τόσο θέλει για να ανιχνευτει ο HIV και μετά θα της κάνω κήρυγμα να χρησιμοποιεί προφυλακτικό. Εδώ όμως η φίλη πέταξε στο άκυρο ένα τεστ Παπ σα να της λέει ου μωρη βρωμιάρα έκανες σεξ με δύο κάτι κόλλησες.

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου, Mitsi μας: Εδώ όσοι αντέδρασαν υπονόησαν ή είπαν ευθαρσώς ότι η φίλη είχε επικριτική – μισογυνιστική διάθεση επειδή πρότεινε στην κοπέλα να κάνει ΠΑΠ τεστ. Τι διαφορά θα είχε αν είχε αν της είχε προτείνει να εξεταστεί για ΜΣΝ, εφόσον και τα δύο έχουν να κάνουν με νοσήματα που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής με ένα ή περισσότερα άτομα;

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Εμένα το ότι κάνει μια στο χρόνο τεστ ΠΑΠ μου φαίνεται πολύ μεγάλο διάστημα, όταν υπάρχει σημαντική πιθανότητα με ή χωρίς προφυλακτικό να κολλήσει και να μεταδίδει ΣΜΝ. Η αναφορά σε αυτό δε μου φαίνεται από μόνη της επικριτική. Εξαρτάται από το πώς ειπώθηκε, οπότε νομίζω το καλύτερο θα ήταν η γράφουσα να κουβεντιάσει με τη φίλη της.