Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι σέξι

Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που βγαίνω θέλουν αποκλειστικά και μόνο σεξ και θέλουν να πραγματοποιήσουν μαζί μου τις πιο ακραίες φαντασιώσεις τους

Αγαπητή Α,μπα, θα σας γράψω για τα προσωπικά μου. Ή μάλλον για την απουσία αυτών. Αρχικά θα μιλήσω για εμένα. Είμαι 29 και παρα πολύ απελευθερωμένη σεξουαλικά. Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω για το σεξ, αν τύχει σε κάποια συζήτηση, και γενικά ο κόσμος μου έχει πει πως φαίνεται από το βλέμμα μου ότι είμαι υπερσεξουαλικό ον. Σε έναν βαθμό 99% έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου όπως είναι. Ας περάσουμε στο παρασύνθημα όμως. Οι άντρες που γνωρίζω είναι συνήθως μέσω τίντερ διότι δυστυχώς στον περιγυρό μου τους έχω γνωρίσει πλέον όλους και έξω στα μπαρς και στις ντισκοτέκ είμαι παρα πολύ ντροπαλή ακόμα και να κοιτάξω κάποιον που μου αρέσει γιατί φοβάμαι τη χυλόπιτα (αυτό το δουλεύω με τον εαυτό μου). Τα άτομα που εν τέλει μου αρέσουν καταλήγουν πάντα είτε να είναι χειριστικοί είτε να λένε ψέματα και να κρύβουν το ότι έχουν σχέση. Για εμένα το να είναι ο άλλος δεσμευμένος είναι παράγοντας να το σταματήσω όλο χωρίς δεύτερη σκέψη. Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που βγαίνω θέλουν αποκλειστικά και μόνο σεξ. Και δε μιλάω ότι θέλουν να κάνουν σεξ όπως θέλουμε να κάνουμε όλοι. Αλλά επειδή βλέπουν ότι είμαι χαλαρή και πολύ σεξουαλική, θέλουν να πραγματοποιήσουν μαζί μου τις πιο ακραίες φαντασιώσεις τους. Άλλες φορές γίνεται, άλλες φορές δε θέλω. Ωστόσο αυτοί θεωρούν δεδομένο ότι θα περάσουν σούπερ μαζί μου και θα επιστρέψουν μετά στην σχέση τους ή θα βρουν μία πιο ηρεμη κοπέλα (Madonna/whore syndrome for the win). Το να μην είμαι σεξουαλική δε γίνεται. Πηγάζει από μέσα μου ρε παιδί μου. Το νιώθω, είμαι αυτό και δε θα ήθελα να με αλλάξω. Ωστόσο, έχω τεράστια ανάγκη για συντροφικότητα σε αυτή την περίοδο. Δεν έχω ιδέα πως θα μπορέσω να δείξω σε κάποιον ότι δεν είμαι μόνο προς τέρψιν τους. Δε μου δίνουν καν την ευκαιρία να με γνωρίσουν. Στη μία εβδομάδα έρχεται το ” να ξες εγώ θέλω μόνο σεξ, δεν είμαι σε φάση για σχέση”. Που οκ να το καταλάβω, οι περισσότεροι αποδεικνύεται ότι είναι δεσμευμένοι. Οι άλλοι; πάνω στη μία εβδομάδα ούτε και εγώ ξέρω αν μου αρέσουν για κάτι παραπάνω ή μόνο για σεξ, αλλά να το κόβουν όλοι; Και φυσικά πάντα αφού έχουμε κάνει σεξ. Και γιατί τόσα ψέματα όταν είμαι σούπερ κουλ με αυτά; Να σου πω πως είμαι στην Ολλανδία, πήγα για σχεδόν 1 χρόνο σε ψυχολόγο για αυτόν τον λόγο. Μαζί με αυτόν παρατηρήσαμε ότι υπάρχει κάποιο πάτερν σε αυτούς που βρίσκω. Αυτό που μου είπε είναι ότι φταίει το τίντερ και να μην ψάχνω Έλληνες. Θα ήθελα την άποψη σας για τα συμπεράσματα του ψυχολόγου. Το να πάω σε άλλον και να ξεκινήσω πάλι από την αρχή μου φαίνεται αυτή την στιγμή ένα τεράστιο βουνό. Έχω καταλήξει από εκεί που είχα φουλ αυτοπεποίθηση να έρχονται στιγμές που νιώθω απλά κρέας. ΥΓ Προφανώς και αυτούς που έχω γνωρίσει μέχρι τώρα δε θα τους ήθελα για συντρόφους, αλλά που στο καλό είναι αυτοί που δε θα βλέπουν σε μία σεξουαλικά απελευθερωμένη φεμινίστρια, μία πόρνη;

Η συναισθηματική non vanilla

Δεν θα δεχτώ ότι αυτά είναι τα συμπεράσματα του ψυχολόγου, γιατί δεν μας τα είπε ο ψυχολόγος αλλά εσύ. Μας λες αυτό που κατάλαβες από τον ψυχολόγο, που μπορεί να είναι διαφορετικά από αυτό που είπε.

Σου φαίνεται βουνό να πας σε άλλον ψυχολόγο γιατί είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις και το μόνο που θα σε βοηθήσει. Είναι και πολύ δύσκολο. Πρέπει να το κάνεις, όμως.

Δεν έχει σημασία αν φταίει το τίντερ ή οι Έλληνες, γιατί δεν υπάρχει εγγύηση ότι αν αποφύγεις αυτά τα δυο, δεν θα σου συμβεί ακριβώς το ίδιο. Για την ώρα μπορείς να τα αποφύγεις, όμως η αλλαγή πρέπει να συμβεί πρώτα μέσα σου. Για την ώρα, έχεις φτιάξει έτσι την σκέψη σου ώστε το τίντερ να είναι μονόδρομος. Θα μάθεις να μη φοβάσαι τη χυλόπιτα, και θα το κάνεις μαζί με έναν ψυχολόγο.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

29 points
Upvote Downvote

116
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
37 Θέματα σχολίων
79 Απαντήσεις θεμάτων
11 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
63 Συντάκτες σχολίων
KleopatraOcelotoςlina78Crazy scientistAHatFullOfSky Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ναι βασικά πείτε μου λίγο πώς φαίνεται από το βλέμμα ότι κάποιος είναι υπερσεξουαλικο ον, γιατί κάπου την έχασα την μπάλα. Αγαπητή φίλη θα σου πω ότι βιώνω εδώ και χρόνια το ίδιο, το μόνο που ακούω από όποιον γνωρίζω είναι α κοίτα εγώ δεν είμαι για πολλά, θελω να περνάω καλά, δηλαδή μόνο σεξ όπου μόνο αυτός θα περνάει καλά γιατί χέστηκε για σένα. Προφανώς κάπου φταίει και το γεγονός ότι όλοι αυτοί με τραβηξανε αρχικά για να τους γνωρίσω, οπότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το γούστο μου, όσο αφορά την εξωτερική εμφάνιση πάντα, γιατί τα υπόλοιπα… Διαβάστε περισσότερα »

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ισχύει αυτό που λες για το tinder, έτσι όπως το λες. Αρκετοί μου έχουν πει κατά καιρούς από το πουθενά και χωρίς καν πολλή κουβέντα να έρθουν κατευθείαν στο σπίτι μου πχ γιατί τι να το κάνουμε το ραντεβού μωρέ? Μην χάνουμε και τον χρόνο μας με γνωριμίες.

Μαρή Κοντό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Φίλη Μιτσι και εμένα μου το λένε αυτό για τα μάτια. Και δεν είναι ότι έχω το γαλάζιο το μπιρμπιλωτό το μάτι με την φυσική βλεφαριδα κάγκελο. Φαντάζομαι πως στην περίπτωση μου επειδή δεν έχω πρόβλημα να κάνω σεξουαλικα σχόλια, ερμηνεύουν το βλέμμα μου διαφορετικά πέραν του φιλικού;;;; δεν έχω ιδέα. Πάντως ναι, μου έχει συμβεί.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Δεν ξέρω τι μας λέει αυτό, αλλά αυτό με τα μάτια δε μου το έχουν πει ποτέ. Συνήθως για τα βυζγια μου το λένε, όχι ότι κάνουν κάτι τα καημένα, αλλά αυτοί φανταζονται διάφορα υποθέτω επειδή είναι λιγούρια.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Βασικά για μένα είναι λύση, δεν ξέρω αν ο ψυχολόγος το είπε με ρατσιστικό βλέμμα αλλά θα το πω κι εγώ το να βγαίνει με άλλες εθνικότητες. Με όλες βασικά, είναι δυνατόν να έχει τόσες επιλογές και να ψάχνει Έλληνα; Μόνο αριθμητικά να το δει κανείς αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες, στην Ολλανδία μένουν στην κυριολεξία ανθρωποι από όλο τον κόσμο , από κάθε χώρα. Οι Έλληνες ούτως ή άλλως μεγαλώσαμε σε μισογυνικη κοινωνία, δεν αλλάζει αυτό εν μια νυκτί λόγω μετανάστευσης. Ότι φίλες έχω εκεί βρήκαν ξένους και ζευγάρωσαν (Ολλανδούς και Ισπανούς στην πλειοψηφία αν κρατάμε σκορ)

Lela
Μέλος
Συμμετέχων

Ας καταθέσω κ εγώ την προσωπική μου εμπειρία, μιας κ τα λέμε: ναι ο Έλληνας χωρίζει με πορνογραφικό τρόπο τα μέρη του σώματος μου και τα χαρακτηρίζει ανάλογα φτιάχνοντας ήδη την φαντασίωση στο μυαλό του. Ο ξένος θα δει, θα εκτιμήσει, θα εγκρίνει και θα πει την επόμενη ατάκα χωρίς να αναφερθεί στο σώμα μου. Ψηφίζω το δεύτερο.

Dogmother
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμένα το μόνο που μου έρχεται στ μυαλό γ σεξι βλέμμα είναι πχ που στο gntm λέγανε συνέχεια για την κεισι ότι βγαίνει συνέχεια σεξι στις φωτο γτ είναι έτσι το πρόσωπο της. Αλλά για υπερσεξουαλικο ον δεν ξέρω πως γίνεται.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αναρωτήθηκα ποιός χρησιμοποιεί τον όρο ντισκοτέκ, αλλά πιο πολύ αναρωτήθηκα πώς είναι το βλέμμα ένος υπερσεξουαλικού όντος.

Μάλλον θα είχα κι άλλες απορίες, αλλά δε διάβασα παρακάτω.

lesnaeimailes
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ουτε ο μπαμπας μου ετων 65 δεν λεει ντισκοτεκ.. τρολ

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Αν δεν είχε αναφέρει το τίντερ θα νόμιζα ότι η ερώτηση ήταν ξεχασμένη απο το 1985.

Ladida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βρε παιδιά αστειάκι ήταν. Οπως λέμε στα μπαρς και στα κλαμπς.

Cupcake
Μέλος
Συμμετέχων

Χρησιμοποιειται το “κλαμπς/μπαρς και ντισκοτεκ” ως αστειο απο αλλη εποχη εννοωντας μπαρ, κλαμπ κλπ. Φανταζομαι ετσι το χρησιμοποιει και η γραφουσα. Για το κομεντ περι βλεμματος, μου εχει τυχει και μενα να μου πουν οτι εχω σεξουαλικο βλεμμα. Στην αρχη μου ειχε φανει περιεργο αλλα το σκεφτηκα και το ειχα καπως στο μυαλο μου την επομενη φορα για να δω αν ισχυει. Στις συγκεκριμενες περιπτωσεις υπηρχε φλερτ, εμμεσο ή αμεσο, αρα μπορω να καταλαβω την διαφορα στο βλεμμα. Διαφορετικα κοιταω τον μπαμπα μου και διαφορετικα εναν τυπο που μου αρεσει και φλερταρω μαζι του.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Φωτογραφία αλλιώς δεν ξέρω…🤔
Για το ντισκοτέκ τι να πω, νόμιζα μιλάω καθαρευουσιάνικα καλιαρντά, τόσο πίσω έμεινα που το αντικέ είναι μόδα πάλι και ΄γω είμαι μπροστά, άρα πίσω, δεν ξέρω μπερδεύτηκα. Με ξεπέρασε η εποχή μου..

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

“που στο καλό είναι αυτοί που δε θα βλέπουν σε μία σεξουαλικά απελευθερωμένη φεμινίστρια, μία πόρνη;” Οι άντρες που ψάχνεις είναι φεμινιστές. Επειδή η κοινωνία μας είναι ακόμα μισογυνίστικη, οι φεμινιστές και οι φεμινίστριες είναι η μειοψηφία. Όλες οι φεμινίστριες γυναίκες ψάχνουν έναν φεμινιστή άντρα για να κάνουν σοβαρή σχέση. Μην νομίζεις ότι οι κοπέλες που έχουν δεσμό έχουν βρει έναν φεμινιστή. Κατά πάσα πιθανότητα έχουν βρει έναν μισογύνη και δεν τίς ενοχλεί γιατί και οι ίδιες είναι μισογύνισσες. ΥΓ. Πάντως, ανεξάρτητα από το αν είσαι άντρας ή γυναίκα, αν έχεις φεμινιστικές ή μισογυνίστικες ιδέες, αν έχεις πλούσιο ή φτωχό… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Υπέροχο σχόλιο Φωτεινή , πολυ δυνατό. Πραγματικά νομίζω ότι είναι θέμα αυξημένης ζήτησης και μειωμένης προσφοράς.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Να σου πω τι κατάλαβα εγώ. Φοβάσαι τη χυλόπιτα, γενικότερα φοβάσαι την απόρριψη. Δεν έχεις αυτοεκτίμηση και νιώθεις απίστευτη μοναξιά. ‘Εχεις υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος και ομιλίας με σκοπό να δείχνεις στους άλλους πόσο cool είσαι και πόσο δεν θα χάσουν αν κάνουν sex μαζί σου. Πιστεύεις ότι με το sex θα τους κερδίσεις και θα σε κρατήσουν. Με αυτή την τακτική μαζεύεις ανθρώπους που ναι, θέλουν sex, όχι δεν θέλουν σχέση. Απογοητεύεσαι αλλά επειδή ακριβώς δεν ξέρεις πως να κάνεις κάτι διαφορετικό, συνεχίζεις την ίδια τακτική, ελπίζοντας κάποια στιγμή να πετύχει. Δηλαδή πάνω στο άγχος σου πας για… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έδωσες απάντηση στη σύγχυση, στο μπέρδεμα που μου προκάλεσε η ερώτηση. Πιστεύω ότι έχεις πολύ δίκιο. Μου φάνηκαν αντικρουόμενα τα όσα εκφράζει η κοπέλα της ερώτησης αλλά θεωρώ ότι η τοποθέτησή σου είναι σωστή. Δεν νιώθει άνετα με τον εαυτό της και έχει ντυθεί μια άλλη προσωπικότητα που θεωρεί ότι είναι πιο θελκτική, η οποία όμως την οδηγεί σε καταστάσεις που δεν την ικανοποιούν. Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς και αυθεντικοί.

Kiouria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επιτέλους κάποιος το είπε! Το ίδιο πιστεύω κι εγώ!!

Amat Eur
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Εχεις υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος και ομιλίας με σκοπό να δείχνεις στους άλλους πόσο cool είσαι και πόσο δεν θα χάσουν αν κάνουν sex μαζί σου. Πιστεύεις ότι με το sex θα τους κερδίσεις και θα σε κρατήσουν.” Ρε συ, πολύ αυθαίρετα δεν είναι αυτά τα συμπεράσματα? Σε συνδιασμο με αυτό το” διαφημίζεις το κάτι διαφορετικό στο σεξ” ειδικά. Δηλαδή αποκλείεται η κοπέλα να γουστάρει να κάνει σεξ εύκολα και χωρίς πολλή προεργασία? Κι αυτό πρέπει πάλι να το ερμηνεύουμε ως τρικ για να κρατήσει τους άντρες? Σου λέει (και εγώ το καταλαβαίνω απολύτως)” μου αρέσει να είμαι κυρία… Διαβάστε περισσότερα »

Inna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ απόλυτα Αmat Eur. Γιατί μια γυναίκα που θέλει σεξ πρέπει να έχει υιοθετήσει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά δηλαδή?

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Υπερσεξουαλικό ον, βγάλε την ταμπέλα που σου έχουν κολλήσει στο κούτελο και προχώρα τη ζωή σου. Το ότι ελκύεις μονίμως λάθος άτομα μπορεί να είναι θέμα τύχης μπορεί και όχι (πάντως δεν είναι θέμα σεκσυ βλέμματος). Αν δεν είσαι τρολ πήγαινε σε ψυχολόγο.

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν είσαι υπερσεξουαλική, είσαι αφελής γιατί πιστεύεις ότι μπορείς να μιλάς για το σεξ όπως μιλάνε οι άντρες και μετά θεωρείς ότι δεν θα κριθείς γι αυτά που λες. Αυτό, σε συνδυασμό με τίντερ και ελληνάρες σε οδηγεί ακριβώς στην κατάταξη = κορίτσι μόνο για σεξ. Στη θέση σου θα σταματούσα να μιλάω με άνεση για το σεξ και δεν θα πήγαινα στο κρεβάτι από τη πρώτη εβδομάδα. Οποτε τα έκανα αυτά παλιά, το είχα μετανιώσει. Γιατί δεν έχουμε ισότητα και δεν επιτρέπεται (ακόμα και σήμερα) να μιλάμε όπως οι άντρες.

Amat Eur
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Α ωραία, άρα να αυτοκαταπιεζομαστε γιατί αυτοί είναι μισογυνιδες, great.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Ντάξει τώρα Κλεοπάτρα. Πάλι μισογυνίστικες απόψεις αναμασάς? Συνεπής προς το προφίλ σου, πάντως, αυτό στο αναγνωρίζω. Τόσο καιρό εδώ μέσα, πέρασε και δε σε ακούμπησε η Αμπά, συνεχίζεις σταθερά με αναχρονιστικές φορμολιασμένες μισογυνίστικες απόψεις.

L.Arell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ένα ημερολόγιο παιδιά να δω πια χρονιά διανύουμε !!!

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κι εσύ νταξει, lioness. Είσαι και γιατρός που τελειώνει ειδικότητα, με άριστα σε όλα τα μαθήματα όπως πολλάκις έχεις φροντίσει να μας πεις, αλλά το θεματάκι με την κατανόηση κειμένου που έχεις, δεν το έχεις καταλάβει. Δεν πειράζει, ίσως στο μέλλον.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Δεν πειράζει, μπορεί να φταίει που έγραψα 13.5 στην έκθεση τη δεύτερη χρονιά. Λες να φταίει αυτό, και εγώ μαζί με άλλους 12 σχολιαστές που έχουν αντιδράσει έως και τη στιγμή που γράφω αυτήν την απάντηση να μην σκαμπάζουμε από κατανόηση κειμένου, και όχι το ότι εσύ για ακόμη μία φορά ξερνάς εδώ μέσα τους μισογυνίστικους οχετούς σου?
Για την πρότασή σου με γιατρούς και άριστα στα μαθήματα (που έχω φροντίσει κιόλας πολλάκις να σας πω?!?), είναι πολύ φτηνή επίθεση, να ξέρεις. Αλλά αυτό χαρακτηρίζει εσένα και όχι εμένα.
Άιντε.

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Λυπαμαι lioness που διαβασες αυτο το σχολιο, ειμαι σιγουρη οτι ξερεις ποσο εχεις βοηθησει με τα αρθρα σου και τα σχολια σου τοσες αναγνωστριες εδω στο Α,μπα να πανε τη σκεψη τους ενα βημα παραπερα. Κρατα την ενεργεια σου για αυτες τις αναγνωστριες 🙂

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κλεοπάτρα, όταν κάποια σχολιάζει τις απόψεις που διατυπώνεις στα σχόλια σου και εσύ απαντάς εμπαιζοντας την για στοιχεία της ζωής της που εχει μοιραστεί στο site στο παρελθόν, φαίνεσαι μικροπρεπης και γίνεσαι αντιπαθής. Ναι, είναι γιατρός, με άριστα σε όλα τα μαθήματα, και τελειώνει ειδικότητα. Έχεις κάποιο πρόβλημα? Το δικό της σίγουρα δεν είναι η κατανόηση κειμένου, παρά μόνο αν το σχόλιο σου ήταν σαρκαστικό και είχε το ακριβώς αντίθετο νόημα από αυτό που φαίνεται, στην οποία περίπτωση και εγώ, δικηγόρος, με άριστα σε όλα τα μαθήματα, απέτυχα να το εντοπίσω και κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα με τη lioness. Ή… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Κλεοπάτρα δεν ξέρω αν έχω μιλησει αρκετά για το διδακτορικό μου, τις δημοσιεύσεις μου και τα εικοσάρια στα γλωσσικά μαθήματα, ελπίζω ναι ώστε να με πάρεις σοβαρά, ήθελα να πω ότι κι εγώ τα ίδια με τη συμπαθέστατη lioness έχω καταλάβει τόσο καιρό απ’αυτα που γραφεις.
Α, και προφίσιενσι Κέμπριτζ με Α.

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Άσχημο πολύ αυτό που είπες και, τολμώ να πω, αήθες. Υποτίθεται ότι εδώ είναι ένας χώρος όπου μπορούμε να μοιραζόμαστε απόψεις, συναισθήματα, εμπειρίες και όχι όταν δε μας αρέσει το σχόλιο κάποιου χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε κάποια πληροφορία που κάποτε μας έδωσε. Μην το συνεχίζεις Κλεοπάτρα, εκτίθεσαι κι άλλο.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Κλεοπάτρα δεν έχεις λόγο να γίνεσαι εμπαθής ως προς το συνομιλητη σου κάνοντας κατάχρηση του safe space που έχουμε δημιουργήσει.

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Απορώ πραγματικά πώς πέρασε το σχόλιο αυτό της Κλεοπάτρας. Απαράδεκτο απλά. Επίθεση, ειρωνεία και εμπάθεια. Δεν έχει η lioness θεματάκι με την κατανόηση κειμένου, έχεις εσύ θεματάκι με τις αναχρονιστικές απόψεις που εκφράζεις. Κρίμα.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αυτό το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ σχόλιο για τη lioness που είναι και προσωπικό και εμπαθες και ανήθικο δεν έχει καμία σχέση εδώ μέσα και πραγματικά θλίβομαι πολύ που διάβασα κάτι τετοιο. Όχι, όχι δε θλίβομαι, εξοργίζομαι είναι το πιο σωστό.

Lela
Μέλος
Συμμετέχων

…..seriously?!

Wannabe
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αλήθεια τώρα;!;!;!;!;!;!;!;!; ΑΛΗΘΕΙΑ;; Είσαι μέλος σε αυτό το σάιτ και η αντίδραση σου σε αυτήν την ερώτηση είναι απλά «αποδεξου ότι δεν είσαι ίση με τους άνδρες, καταπίεσε τη σεξουαλικότητα σου για να σε δουν ως τη σοβαρη κοπέλα για σπίτι;!;!»

L.Arell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για να μη χάσουν τα κελεπουρια !!!!ε ρεεεεε

L.Arell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συγνώμη τι θα κερδίσει αν δεν πάει στο κρεββάτι απ’ τη πρώτη βδομάδα ;εδώ προσπαθούμε να απελευθερωθούμε και στο τέλος θα καταληξουμε να κάνουμε τεχνικές και ίντριγκες για να μη μας κακοχαρακτηρισει ο κάθε τιντερας ;

Tokyo
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συγγνώμη γιατί πετάρισε το μάτι μου @kleopatra. Είναι εξυπνάδα δηλαδή να μη μιλας για το σεξ οπως οι άνδρες για να βρει κάποιον να την απο καταστήσει; ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ; Πως θα διεκδικήσεις ισότητα εάν κανείς ακριβώς αυτά που σου επιβάλει η πατριαρχία; Αλήθεια, μηπως μπέρδεψες τα sites;
Να μη σώσει ο ελληναρας ο μυσογινης να την “επιλέξει”. Πλέον το αποκαλώ ευκολο ξεσκαρταρισμα. Άκου κει να μην αναφερόμαστε στο σεξ..

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Ορίστε;;;;;;;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Άρα λοιπόν να παίξει το παιχνιδάκι για να αποκτήσει τον άντρα τρόπαιο, και έλα μωρέ τι πειράζει που έχει τέτοιες αντιλήψεις; Καλύτερα μόνη μου παρά αυτό.

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδή καταπίεζες ένα κομμάτι του εαυτού σου για να αρέσεις σ’ αυτούς πουν αν ήξεραν αυτό σου το κομμάτι θα σε έλεγαν τσούλα. Μάλιστα… και αυτό προτείνεις και στην γράφουσα. Και αυτό το σχόλιο παίρνει και θετικές ψήφους. Ωραία πράγματα!

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης
Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μα τι λες; Άρα να κάνουμε και τουμπεκί στην παρενόχληση γιατί “δεν έχουμε ακόμη ισότητα”. Να πάμε με τα νερά τους για να μην μας θεωρούν πορνες; Είσαι και ενεργό μέλος , Κλεοπάτρα, τίποτα δεν έχεις μάθει εδώ τόσο καιρό;

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μπράβο, ωραία οπτική(νοτ)! Η γυναίκα να είναι το καλό κορίτσι γιατί, ω άγιο φως του ουρανού, αν μιλάει για σεκςς θα την πουν ξετσίπωτη και πρόστυχη. Τι να πω, κρίμα που διαβάζεις και το σάιτ αλήθεια. Αν για όλα τα θέματα διεκδικήσεων σκεφτόμασταν έτσι, θα ήμασταν ακόμα στις σπηλιές.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δηλαδή αν μια γυναίκα μιλάει για το σεξ και κάνει σεξ με έναν άντρα την πρώτη βδομάδα του dating, ο άντρας δεν θα την δει “σοβαρά”… Για να μας τιμήσουν με σχέση πρέπει να τους το δίνουμε μόνο σαν αντάλλαγμα, να τους δώσουμε να καταλάβουν λοιπόν, ότι εμείς δεν είμαστε και τίποτα πουτάνες να μας αρέσει το σεξ, το σεξ το κάνουμε μόνο για να ικανοποιηθούν αυτοί. Μάλιστα. Το μάθαμε κι αυτό. Να μας λείπει το βύσσινο αν το “κελεπούρι” που θα μας δει “σοβαρά” είναι γλιτσαριό. Τί να πω για το σχόλιό σου. Πραγματικά αυτή η σελίδα έχει μαζέψει… Διαβάστε περισσότερα »

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Slut shaming galore…

shushu
Μέλος
Συμμετέχων

Είμαι η μόνη που συμπέρανα από το κείμενο ότι απλά αναφέρεσαι στα κοινωνικά στερεότυπα που (φυσικά και δυστυχώς) υπάρχουν ακόμα και δεν προωθείς μισογυνιστικες απόψεις; Υπάρχουν παντού μισογυνιδες στην Ελλάδα και η θηλυκή σεξουαλικη απελευθέρωση αντιμετωπίζεται κυρίως με ωμότητα τόσο απ τους άνδρες όσο και απ τις γυναίκες. Οπότε υπάρχουν δύο επιλογές κατ εμέ : είτε συνεχίζει η φίλη στο ίδιο μοτίβο αναζητώντας τους ελάχιστους που είναι οκ με την κατάσταση (διότι αυτές είναι οι τωρινές συνθήκες και δε μπορούμε με το ζόρι να αλλάξουμε το μυαλό κάποιου ούτε να τον πιέσουμε να αποδεχθει κάτι που δε βρίσκεται στο σύστημα… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

shu shu λυπάμαι πολύ που τα στάνταρς σου είναι τόσο χαμηλά. Λοιπόν κι εγώ έχω να πω ότι δεν έχει σημασία είτε πας με κάποιον από το πρώτο ραντεβού είτε από το 10ο. Αν είναι ορκ, δεν θα αλλάξει κάτι επειδή το έπαιξες ”καλό” κορίτσι και πολλές φορές κιόλας με το να καθυστερείς το σεξ, στερείς στον εαυτό σου από το να δει τον πραγματικό εαυτό του άντρα με τον οποίο βγαίνεις. Γιατί στο σεξ βλέπεις πολλά τα οποία έξω δεν φαίνονται. Επίσης, εγώ έχω την τάση να ”πέφτω” σε άντρες που θέλουνε περισσότερο χρόνο από ό,τι εγώ για να… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

shushu το ίδιο καταλάβαμε όλες/οι. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Οτι προτείνει να αλλάξουμε εμείς, ως γυναίκες, το σύστημα αξιών μας, αφού οι περισσότεροι άντρες δεν αλλάζουν το δικό τους. Για να κερδίσουμε στο τέλος έναν μισογύνη που θα μας κάνει τη χάρη να μας δώσει έγκριση και να κάνει σχέση μαζί μας. Οι περισσότερες επιλογές που αναφέρεις αυτό περιλαμβάνουν. Αν εσύ είσαι οκ με έναν τέτοιο για σύντροφο, απλά για να μην είσαι μόνη σου, δεν μου πέφτει λόγος, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

shushu
Μέλος
Συμμετέχων

Εγώ εξέλαβα το σχόλιο της καυστικά και ειδικά την τελευταία πρόταση. Άμα έκανα λάθος κ σοβαρολογουσε, σχωρατε με βρε κορίτσια. Συμφωνώ κι επαυξάνω σε αυτά που λέτε. Αλλά υπάρχουν κ άτομα που έχουν τόσο πολύ ανάγκη τη συντροφικοτητα ή το σεξ κοκ που καταπατουν κάποιους πυλώνες ηθικής και αξιών τους ώστε να το αποκτήσουν, εξου και οι κακοποιητικες, ψυχικά κ σωματικά, σχέσεις που εδώ έχουν αναφερθεί πάμπολλες φορές.Το ότι πρότεινα ως εναλλακτική να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό ώστε να προσελκύσει εν τέλει κ διαφορετικού τύπου άνδρες, δεν εξισώνεται με την αλλοτρίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της όπως υποστηρίζετε.

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Shushu , ακριβώς εσύ διάβασες σωστά το σχόλιό μου και κατανόησες τι λέω.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δεν πειράζει Kleopatra, αν κάποιος ενοχληθεί επειδή μιλάω με άνεση για το σεξ και πηδιέμαι απο την πρώτη εβδομάδα (απο την πρώτη μέρα μην σου πω και σοκαριστείς) να πιει ξιδάκι να του περάσει. Και να πάρει δρόμο απο τη ζωή μου, γιατί δε γουστάρω ανθρώπους με τέτοιες αντιλήψεις, ούτε άντρες ούτε τις γυναίκες που τους δίνουν αβάντα. Μου αρέσει πάντως που γράφεις σε φεμινιστικό σάιτ και περιμένεις μπισκοτάκι που να γράφει πάνω Good Girl TM. Για να μην αναφερθώ στην απαράδεκτη προσωπική επίθεση που έκανες στη lioness, που πραγματικά μόνο άσχημα πράγματα δείχνει για εσένα.

Kiouria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ρε παιδιά δεν την ξέρω την Κλεοπάτρα και μπορεί να έχετε όλοι δίκιο, αυτό που διάβασα εγώ είναι ότι έκανε μια επίθεση προσωπική ως απάντηση στους χαρακτηρισμούς μιας άλλης σχολιάστριας που ήταν επίσης αρκετά προσωπικοί. Άρα αυτό είναι μεταξύ τους. Τώρα για το ίδιο το σχόλιο: νομίζω ότι το σχόλιο βασίζεται στο ότι η γραφουσα μιλάει για το σεξ προτού γίνει το σεξ. Με βάση αυτό το (υποθετικό) δεδομένο, συνηθίζεται κοινωνικά , και οι δύο πλευρές να μην το πολυκανουν αν πρόκειται για γνωριμία που θα φτάσει σε σχέση, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει το σεξ. Μπορεί δηλαδή να… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Δεν απέδωσα προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Διάβασα για ακόμη μία φορά από την Κλεοπάτρα ένα μισογυνίστικο σχόλιο και εξήγαγα το αναμενόμενο συμπέρασμα: ότι πάλι μισογυνίστικες απαρχαιωμένες απόψεις μας γράφει. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτό είπα.

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

lioness, φιλάκια και σε σένα 🙂

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Kiouria συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα έγραψες, κάτι ανάλογο προσπάθησα κι εγώ να πω πιο κάτω, αλλά το εξέφρασες πολύ καλύτερα. Θα διαφωνήσω μόνο στο θέμα της προσωπικής επίθεσης. Είναι άλλο πράγμα να λες σε κάποιον οτι εκφράζει μισογυνίστικες αντιλήψεις, στην τελική όλοι κρινόμαστε για αυτά που γράφουμε εδώ και οπουδήποτε αλλού, και εντελώς άλλο πράγμα να χρησιμοποιήσεις πληροφορίες για την προσωπική ζωή κάποιου, οι οποίες προφανώς δόθηκαν σαν σημείο αναφοράς σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, για να ειρωνευτείς και να προσβάλλεις το συνομιλητή σου. Το πρώτο είναι θεμιτό και αναμενόμενο, το δεύτερο όχι.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Κατά καιρούς οι σχολιαστριες έχουμε αναφερθεί σε προσωπικές στιγμές και καταστάσεις γνωρίζοντας ότι εδώ είναι safe space. Η Κλεοπάτρα αντί να κάνει διάλογο σχολιάζοντας την άποψη της lioness, της έκανε προσωπική επίθεση χρησιμοποιώντας την επαγγελματική ιδιότητα της lioness και το σχόλιο που μοιράστηκε μαζί μας για τα μαθήματα και τους βαθμούς. Είναι διαφορετικό να σχολιάζεις την άποψη κάποιου και διαφορετικό να επιτίθεσαι σε αυτόν. Εάν ξεκινήσουμε όλες σε κάθε διαφωνία να “εκμεταλλευομαστε” τις εκμυστηρεύσεις που έχουμε κανει, θα ξεκατινιαστουμε αλλά και θα μειώσουμε την καταπληκτική δουλειά που έχει γίνει στο site.

Kiouria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι δεν έχετε άδικο, ισχύει, χρησιμοποίησε προσωπική εκμυστηρευση. Νομίζω την πείραξε ο χαρακτηρισμός των απόψεών της, αλλά ναι, έχει δίκιο η lioness , ξεπέρασε τα όρια με αυτό. Σωστό.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ναι αλλά κανείς δεν έκανε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, είπαμε όλοι το ίδιο ,ότι το σχόλιο της Κλεοπάτρας ήταν μισογυνιστικο. Αυτό δεν είναι ούτε επίθεση ούτε προσωπικοί χαρακτηρισμοί.

Τσουμπλέκια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Τι μας λες που θα καταπιεστούμε κιόλας για να μας γουστάρει ένας πίθηκας. Ίσα-ίσα που η αντίδραση κάποιου όταν μιλάς για το σεξ όπως μιλάνε οι άντρες είναι κι ένα αρκετά καλό κριτήριο για ξεσκαρταρισμα. Προσωπικά αυτό κάνω πλέον, στην αρχή της γνωριμίας δίνω ξεκάθαρα hints ότι προχωράω γρήγορα στο σεξ και ότι το απολαμβάνω, και στην κουβέντα αναφέρω κι ότι ένας πρώην μου είναι Αφρικανός. Άμεσο και γρήγορο ξεσκαρτάρισμα, οι ρατσιστές και οι συντηρίκλες ξεσκεπάζονται και δεν περνάνε στην επόμενη φάση 😀 Ότι δηλαδή εσύ θα ήθελες να είσαι με κάποιον γνωρίζοντας ότι αν ήξερε πώς πραγματικά σκέφτεσαι, θα… Διαβάστε περισσότερα »

aiyo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

φέρτε μας πίσω τα downvotes!

AHatFullOfSky
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αίσχος. Έκανα σεξ με τον σύντροφό μου τον οποιο γνώρισα μέσω τιντερ στο 3ο ραντεβού (Από το 1ο ήθελα αλλά ήταν σε δημόσιο χώρο και μακριά από τα σπίτια μας). Έκτοτε ζούμε μια φοβερή ευτυχία που ελπίζω να κρατήσει για πάντα. Δεν θα γινόταν ποτέ αυτό αν άκουγα συμβουλές σαν τις δικές σου..Τώρα που το σκέφτομαι, οι γυναίκες δεν θα ψήφιζαν καν αν άκουγαν συμβουλές σαν τις δικές σου..

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πάμε μια μετάφραση: 1.Όταν κάποιος σου λέει τέτοιες π@παριές για υπερσεξουαλικά βλέμματα και τα τοιαύτα, αυτό που εννοεί είναι οτι θέλει να κάνετε σεξ. Μόνο. Ναι, είμαι σίγουρη οτι σου έχει περάσει κι εσένα απο το μυαλό, αλλά το απώθησες γιατί σου άρεσε η ιδέα να φαίνεται η σεξουαλικότητα στο βλέμμα σου. 2. Απο τον τρόπο που γράφεις, μου βγάζεις οτι ακολουθείς όντως ένα pattern στην επιλογή συντρόφων, και ειδικά επιλέγεις αυτούς που αποφασίζουν να έρθουν και να σου κάνουν κομπλιμέντα σαν το πιο πάνω για το υπερσεξουαλικό σου βλέμμα. Αν περιμένεις κάποιος απο αυτούς να θέλει σχέση, think again.… Διαβάστε περισσότερα »

Amat Eur
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ καλή απάντηση νομίζω, μπράβο σου Po 🙃

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μάλλον ταυτίστηκα λιγάκι, η ερώτηση της μου θύμισε τον εαυτό μου μια δεκσετία νωρίτερα που τα είχα όλα αχταρμά μέσα στο κεφάλι μου και απορούσα γιατί δεν δίνω τα σωστά μηνύματα στους άλλους 😜

Μαρή Κοντό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Ξεκίνησα να διαβάζω και νόμιζα ότι εγώ έγραψα αυτή την ερώτηση. Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα ακριβώς αλλά είμαι στο Βέλγιο. Ο δικός μου ο ψυχολόγος έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα ακριβώς. Δε μιλούσε γενικότερα ΠΟΤΈ και ήταν το μοναδικό πράγμα που μου είχε πει ως παρατήρηση. Θα μου πεις διαφορετικές περιπτώσεις, αλλα σε παρόμοιες περιπτώσεις κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Φαντάζομαι επειδή είδαν ότι είναι ακραία σεξιστες στην πλειοψηφία τους. Και η αλήθεια είναι πως και εγώ ελάχιστες φορές έχω βρει Έλληνες φεμινιστες που όντως έχουν την νοοτροπία και δεν το λένε απλά για να μην τους βρίσεις. Για εμένα λύση… Διαβάστε περισσότερα »

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Ο ψυχολόγος δεν μιλούσε ποτέ; Και πως γινόταν η συνεδρία καλε; Δεν ε΄χω πάει ποτέ, οπότε σίγουρα δεν ξέρω, αλλά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται ο ψυχολόγος να μη μιλάει! Επίσης συμφωνώ, μέχρι οι Έλληνες απο ανατολίτες να γίνουν ευρωπαίοι έχουμε δουλειά ακόμα…

Μαρή Κοντό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Άστο! Έπρεπε να μιλάω μόνο εγώ. Ελάχιστες φορές μιλούσε. Θυμάμαι τη μέρα που μίλησε για πρώτη φορά, το ένιωσα σαν κατάκτηση. Σίγουρα δεν ήταν ο κατάλληλος για εμένα, αλλά ήταν ο μοναδικός στην πολη με τιμές που μπορούσα να καλύψω και στην τελική έστω και λίγο, με βοήθησε.

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Smile and nod η φάση.. Ε αφού βοήθησε, κάτι είναι κ αυτό!

Queen of spades
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Φιλη, οι αλλοι σχολιαστες τα λενε εξαιρετικα. Εγω θελω μονο να προσθεσω οτι οταν αλλαζεις ψυχολογο δεν ξεκινας ακριβως απ την αρχη ξανα. Η δουλεια που εχεις κανει με τον εαυτο σου θα ειναι εκει ακομα, θα το πιασεις περιπου εκει που το αφησες. Μην φοβασαι να βρεις τον επαγγελματια που σου ταιριαζει και θα σε βοηθησει περισσοτερο!

MadHatter
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν κατάλαβα καλά η γράφουσα κάνει κατά βάση match με Έλληνες που ζουν στην Ολλανδία; Προσωπικά έχω συναναστραφεί με πολλούς 29χρονους Έλληνες που ζουν έξω, και πολλοί σκέφτονται έτσι γιατί έχουν το εξωτερικό ως μια προσωρινή λύση. Δεν σκοπεύουν να μείνουν για πάντα, έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους οτι θα γυρίσουν και οτι το σπίτι τους είναι αλλού. Όλο αυτό τους βάζει σε ένα τρυπάκι οτι ζω για το τώρα και χωρίς δεσμεύσεις. Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτή τη λογική, αλλά στον δικό μου κύκλο παίζει πάρα πολύ. Ξέρω οτι το σχόλιό μου δεν απαντάει ακριβώς σε… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Ααααα ναι, “είμαι εδώ προσωρινά και δε θέλω δεσμεύσεις” αυτή η μάστιγα. Πέντε χρόνια Ολλανδία ή μόνο τέτοια άτομα γνώριζα ή ήδη δεσμευμένα. Πολύ ωραία παρατήρηση!