Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι πολύ μικρή για να βλέπω τόσο σοβαρά κάποιον;

Με κατηγορούσε για την αποτυχία του και μπήκε σε μια σχέση με την κολλητή του

ΑΓΑΠΗΤΗ Α,ΜΠΑ διαβάζω καιρό τη στήλη και πήρα το θάρρος να γράψω και εγώ την προσωπική μου ιστορία γιατί έχω ανάγκη μιας πιο απομακρυσμένης και αντικειμενικής άποψης. Είμαι 20 χρονών και σπουδάζω σε μια επαρχιακή πόλη στο Πολυτεχνείο, το αναφέρω γιατί είναι σημαντικό μέρος της ιστορίας που ακολουθεί. Στα 15 μου είχα την τύχη να βιώσω τον πρώτο μου έρωτα, ήμασταν μαζί ως τα 17 μας, οπότε και δίναμε πανελλαδικές. Λίγο το άγχος, αρκετή η στοχοπροσήλωση που είχαμε (αυτός ήθελε να μπει στην Ιατρική απο μικρός, μιάς και προέρχεταια απο μια οικογένεια που έχει αρκετούς γιατρούς, εγω στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς) , αρκετή και η πίεση από το σπίτι και λίγος ο χρόνος να βλεπόμαστε, πηγαίναμε σε διαφορετικά σχολεία και χωρίσαμε. Δε χωρίσαμε και εύκολα, είχαμε πολλή αγάπη και έρωτα ο ένας για τον άλλον. Αυτός δεν τα κατάφερε στις πανελλαδικές, εγώ μπήκα στη σχολή που ήθελα και ακολούθησε ένας χρόνος για εμένα πολύ παραγωγικός και όμορφος, αλλα για αυτόν ένας χρόνος με αρκετή πίεση, αφού ξαναέδινε (τα κατάφερε αυτή τη φορα!). Με κατηγορούσε για την αποτυχία του και μπήκε σε μια σχέση με την κολλητή του. Με διέγραψε και μπλόκαρε απο όλα τα social media και έκοψε κάθε επαφή μαζί μου, ενώ με την κοπέλα δήλωνε παντού ερωτευμένος. Εγώ συνέχισα τη ζωή μου, έκανα διάφορες σχέσεις μικρής διάρκειας και πολλα ταξίδια, ασχολούμουν με τη σχολή μου αλλά πάντα τον είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Έτσι πέρασε ο 1ος χρόνος και όταν βγήκαν τα αποτελέσματα του για τις πανελλαδικές και έμαθα ότι είχε περάσει, του έγραψα ένα γράμμα απολογίας για ο,τι είχε συμβει εκ μέρους μου και συγχαρητήριων ευχών για τον ίδιο. Τον επόμενο χρόνο και ενώ ήταν ακόμα σε σχέση, με έπαιρνε τηλέφωνο συχνά πυκνά, λέγαμε τα νέα μας, πλέον ζούμε και σε διαφορετικές πόλεις, και εγώ τον παρηγορούσα γιατι έκλαιγε, νιώθοντας άσχημα για ο,τι είχε συμβεί μεταξύ μας. Έγω δεν τόλμησα ποτέ να τον πάρω, γιατί και ήξερα την κοπέλα που ήταν μαζί αλλά και γιατί ένιωθα πως δεν ήθελε να έχουμε τέτοιες επαφές. Φέτος, εγώ είμαι στο 3ο έτος των σπουδών μου και αυτός στο 2ο. Επιστρέφοντας, στην πόλη μου τον πέτυχα τυχαία 2 φορές. Μιλήσαμε, ήταν όμορφα αλλά για λίγο και τα Χριστούγεννα πρέπει να χώρισε. Με ξαναακολούθησε στα social media και έβλεπε τι έκανα, likes κλπ. Τον πήρα τηλέφωνο χθες για 1η φορά. Μου είπε οτι δεν ξαναένιωσε τόσο έντονα συναισθήματα για καμία άλλη κοπέλα μετά από μένα, με ρώτησε πως θα ήθελα να είναι η επαφή μας απο δω και πέρα και καταλήξαμε στο ίσως να πάμε για ένα καφέ αλλά σε αρκετό καιρό απο τώρα (λόγω απόστασης και εξεταστικών περιόδων). Δεν ξέρω τι να κάνω, θεωρείς πως υπάρχουν αδερφές-ψυχές; Mας έλκυει η οικειότητα που έχουμε λόγω των χρόνων που γνωριζόμαστε; Έχει νόημα να το ξαναπροσπαθήσω ή απλά θέλει να ξαναβολευτεί σε μια σχέση; Είμαι πολλή μικρή για να βλέπω τόσο σοβαρά κάποιον; Eσύ θα μπορούσες να ξαναεμπιστευτείς κάποιον μετά από όλα αυτά;

Σαν τι να κάνεις; Είπατε ότι ίσως θα πάτε για καφέ κάποια στιγμή στο μέλλον. Ίσως! Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο σταυροδρόμι να διαβείς. Προτρέχεις τώρα, κάτσε να πάτε για καφέ και ου, βλέπουμε.

Στις υπόλοιπες ερωτήσεις τώρα.

Υπάρχουν αδερφές ψυχές, αλλά δεν αντιστοιχεί μόνο μία στον καθέναν μας.

Ναι, σας ελκύει η οικειότητα, αυτό δεν είναι κακό, και δε νομίζω ότι είναι ο μοναδικός λόγος που μιλάτε ξανά.

Δεν τέθηκε ακόμα θέμα να το ξαναπροσπαθήσεις, δεν έχετε πάει ακόμα ούτε για τον καφέ που ίσως πάτε κάποτε. Δεν ξέρουμε τι θέλει αυτός, ποιος ξέρει. Γι’αυτό θα πάτε για καφέ (ίσως) και θα μιλήσετε, και θα δεις πώς αισθάνεσαι για αυτόν. Αυτό μόνο ξέρεις, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το τι θέλει ο άλλος.

Πόσο σοβαρά τον βλέπεις δηλαδή; Έχεις σκεφτεί ονόματα για τα παιδιά σας; Είναι ένα αγόρι που ερωτεύτηκες και σκέφτεσαι ακόμα. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό. Σοβαρό γίνεται όταν μπλέκουν δυο ζωές οικονομικά, σε νοικοκυριό, με αμοιβαίες δεσμεύεις και υποχωρήσεις. Για την ώρα μιλάτε που στο τηλέφωνο.

Άσε τι θα έκανα εγώ. Εσύ, πώς νιώθεις; Δεν ξέρεις. Δεν ξέρεις, διότι ακόμα δεν έχει γίνει κάτι χειροπιαστό. Στο μιλητό είσαστε ακόμα. Βιάζεσαι να πάρεις απαντήσεις, να πάρεις αποφάσεις, να ελέγξεις το μέλλον. Μη βιάζεσαι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

45 points
Upvote Downvote

15
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
GhostwriterpapiaΙζόλδηv for vendettaΛυ Τσέρυ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Private
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Μου χτύπησε πολύ άσχημα το οτι σε κατηγόρησε για την αποτυχία του. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν είναι άνθρωπος που αναλαμβάνει τις ευθύνες του και του φταίνε οι άλλοι. Εγώ στη θέση σου θα έδινα ευκαιρία μόνο αν έβλεπα ότι σκέφτεται κάπως πιο ώριμα και πιο υπεύθυνα, και αν έχει καταλάβει ότι για τις πράξεις του τα λάθη του και τα σωστά του φταίει αυτός και μόνο αυτός, ακόμα και αν κάτι το κάνει επηρεασμένος από σένα! Δεν είναι μωρό που το παίρνεις από το χεράκι ενήλικας είναι.

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ακριβώς. Και γιατί του έγραψε γράμμα απολογίας; Το οποίο έλεγε τι; Συγνώμη που πέτυχα πριν από εσένα, διάβασα και τα κατάφερα;

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ελα ντε!! Αυτο με παραπέμπει σε χειρισμό εκ μέρους του νεαρού. Το ότι την έβαλε δηλαδή στη διαδικασία να σκεφτεί κια να απολογηθει για κατι που μόνο ευθύνη της δεν είναι! Μήπως αυτό με καποιο τροπο οδήγησε την γραφουσα να κάνει τις σκέψεις για επανασυνδεση που κανει σημερα;

Eleninza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμένα, πάλι, μου χτύπησε άσχημα το ότι στο γράμμα σου, λες, απολογήθηκες. Για ποιον λόγο; Επειδή τον “απέσπασες” από το διάβασμα;
Αυτά τα πράγματα γίνονται κοινή συναινέσει, συγκεντρώσου!

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Αγαπητή φίλη εγώ κάτι άλλο από αυτά που λέει η Λένα, θέλω να σου τονίσω με βάση αυτά που γράφεις. Σε κατηγορούσε γιατί δεν πέρασε στη σχολή του. Αυτό είναι απαράδεκτο. Για μένα δείχνει άνθρωπο που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και βολεύεται να τις πετάει σε αυτόν που έχει δίπλα του. Η αποτυχία του (προσωρινή) δεν βαραίνει εσένα παρά τις επιλογές που έκανε ο ίδιος. Δηλαδή αν δεν του πάνε καλά τα πράγματα στο μέλλον και είστε μαζί εσένα θα κατηγορήσει; Επίσης του ζήτησες συγγνώμη επειδή απέτυχε αυτός στις πανελλήνιες; Πες μου ότι δεν κατάλαβα καλά αυτό το σημείο… Διαβάστε περισσότερα »

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Θα προσπεράσω όλα τα ερωτήματά σου γράφουσα και θα σταθώ σε αυτό που μου έκανε πολύ κακή εντύπωση, τόσο που ήταν το μονο που σκεφτομουν οσο διαβαζα την ερώτησή σου, και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο νεαρός αυτός σε κατηγόρησε για την αποτυχία του στις Πανελληνίες φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να σε διαγράψει και να σε μπλοκάρει στα social media. Εντάξει 17 χρονών δεν είναι και τέρας ωριμοτητας κανείς αλλά τι θα πει σε κατηγόρησε για την αποτυχία του;; Τι του έκανες δηλαδή εσύ ακριβώς;; Το αν σε σκεφτόταν π.χ. και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στα… Διαβάστε περισσότερα »

v for vendetta
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Επειδή με εκνεύρισε που σε κατηγόρησε για την αποτυχία του και επειδή με εκνεύρισες και εσύ που απολογήθηκες, αλλά λιγότερο, θα σου έλεγα να ασχοληθείς με τους όμορφους με κοτσίδες ηλεκτρολόγους- μηχανολόγους της σχολής σου, να κοιτάξεις μπροστά και να μην σπαταλήσεις τα φοιτητικά σου χρόνια με χειριστικούς πρώην.

Evelina Leivada
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evelina Leivada

Εγώ πάντως δεν κατάλαβα γιατί φταις εσύ αν αυτός δεν έγραψε όσο ήθελε στις πανελλήνιες. Με τη θέλησή του δεν περνούσε τον όποιο χρόνο περνούσε μαζί σου; Λιγοστό μάλιστα χρόνο, αφού αυτός ήταν και ο λόγος χωρισμού τελικά.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Το ότι σε κατηγόρησε που δεν πέρασε πανελλήνιες δεν το κατάλαβα. Πολύ άκυρο και δείχνει άνθρωπο που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του αλλά πάντα ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους. Σου κάνει εσένα αυτό; Και άντε και τα ξαναφτιαχνετε. Και ζοριζεται ο πασάς στην εξεταστική και σε κατηγορεί που δεν πέρασε το μάθημα. Αυτό θέλεις;
Και απολογήθηκες γιατί; Επειδή αυτός δεν πέρασε στις πανελλήνιες; Απαράδεκτο

Here Comes the Flood
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ σε όλα με τη Λένα, να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι δεν έφταιγες εσύ που δεν πέρασε με την πρώτη, έτσι; Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την προσωπική του προσπάθεια και μόνο, και κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν καθόλου ωραίο που στο χρέωσε, ούτε υπήρχε λόγος να απολογηθείς όπως μας λες. Είχες μόλις πετύχει κάτι δύσκολο που το προσπαθούσες καιρό, με κόπο και θυσίες, είχες κάθε δικαίωμα να είσαι χαρούμενη, χωρίς να στο σκιάζει κάποιος με μούτρα και εκδικητική συμπεριφορά.

Λυ Τσέρυ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχ τα 20… Τόσο απλά και τόσο περίπλοκα συνάμα. Νομίζεις ότι κάθε απόφαση που θα πάρεις θα σε καθορίσει χωρίς επιστροφή και πρέπει να τη σχεδιάσεις πολύ προσεκτικά. Περιμένεις να έρθει κάποιος που θα είναι η αδελφή ψυχή σου και θα δέσετε τις ζωές σας με τρόπο που θα σας σημαδέψει ή που θα κρατήσει μια ζωή. Αυτή η σκέψη από μόνη της συχνά οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Τώρα νιώθεις ότι σε συνδέει κάτι βαθύ με αυτόν τον άνθρωπο επειδή υπάρχει παρελθόν, επειδή ήταν η πρώτη σου σχέση, επειδή σου είπε οτι δεν έχει ξανανιώσει κάτι τόσο δυνατό κι εσύ… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κάτσε γιατί μας τα μπερδεύεις. Εσύ πρέπει να προσπαθήσεις να ξαναεμπιστευτείς ή αυτός ? Γιατί εγώ ψυχανεμίζομαι ότι τον σούταρες πάνω στις εξετάσεις, στενοχωρήθηκε, δεν έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και γι αυτό απέτυχε την πρώτη φορά και γι αυτό σε έκοψε τότε από τα social. Για να σε ξεπεράσει και να μπορέσει να συγκεντρωθεί να διαβάσει.