Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι ερωτευμένη με έναν καθηγητή μου από το Πανεπιστήμιο

Απλώς έχουμε περπατήσει στην εξοχή και πάλι συζητάμε περί ανέμων και υδάτων. Ποτέ κανένας ερωτικός υπαινιγμός από καμιά πλευρά. Με συγκινεί πολύ σαν προσωπικότητα

Αγαπητή Α, ΜΠΑ, Είμαι ερωτευμένη εδώ και ένα χρόνο με ένα καθηγητή μου από το πανεπιστήμιο. Εγώ 25 ετών, αυτός 53. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Τρέφω θαυμασμό για αυτόν. Με συγκινούν οι τρόποι του, με ενθουσιάζουν οι απόψεις του. Έχει τόσες γνώσεις, όχι μόνο στο αντικείμενο των σπουδών μου αλλά και γενικότερα. Ακούει κλασική μουσική όπως και εγώ, του αρέσουν τα ποιήματα, οι βόλτες στα πάρκα. Έχουμε τόσα κοινά. Δε ξέρω αν νιώθω έρωτα, θαυμασμό, εκτίμηση, σεβασμό ή όλα μαζί. Η καρδιά μου χτυπάει σε ακανόνιστο ρυθμό όταν τον βλέπω. Μετά από ένα χρόνο σχεδόν που κατάφερα να το κρύψω, δεν άντεξα πλέον και του το ομολόγησα. Μου είπε πως είναι δύσκολο όλο αυτό. Πως είναι ‘υπερβολικά ρομαντικό’, ίσως επικίνδυνο. Ωστόσο έχουμε καθημερινή επικοινωνία μέσω τηλεφώνου πλέον. Λέμε τα νέα μας, συζητάμε για τη σχολή, περί ανέμων και υδάτων. Έχουμε βρεθεί εκτός πανεπιστημίου 2-3 φορές. Απλώς έχουμε περπατήσει στην εξοχή και πάλι συζητάμε περί ανέμων και υδάτων. Ποτέ κανένας ερωτικός υπαινιγμός από καμιά πλευρά. Με συγκινεί πολύ σαν προσωπικότητα. Αλλά ξέρω πως το χάσμα της ηλικίας είναι τεράστιο. Κάποιοι γνωστοί μου μου λένε πως πάσχω από daddy issues. Ότι με συγκινούν άντρες μεγαλύτερης ηλικίας επειδή ο πατέρας μου ήταν και είναι συναισθηματικά απών από τη ζωή μου. Δε ξέρω αν είναι αυτό το πρόβλημα. Είμαι μπερδεμένη. Αισθάνομαι όμως ότι με τους συνομήλικους μου δεν μπορώ να επικοινωνήσω 100%. Να πω πως είναι η πρώτη φορά που συναναστρέφομαι τόσο στενά με έναν άνθρωπο τόσο πολύ μεγαλύτερο μου. Όλες οι προηγούμενες σχέσεις μου ήταν με συνομήλικους μου, οι οποίες και απέτυχαν παταγωδώς για πολλούς λόγους. Πιστεύεις πως δεν αξίζει το κόπο όλο αυτό? Πως είμαι υπερβολικά ρομαντική? Ευχαριστώ

-Noufaro

Πρόσφατα διάβασα ένα πολύ πετυχημένο tweet, που έλεγε πάνω κάτω ότι ενώ τα daddy issues είναι αποτυχίες των αντρών (πατεράδων), πάλι η γυναίκα κατηγορείται που τα έχει.

Υπάρχουν τρία τεράστια ερωτήματα. Πρώτον, αν ο καθηγητής αυτός είναι καθηγητής σου, ή αν πρόκειται να γίνει. Είσαι 25 οπότε θα μπορούσες να είσαι στο πανεπιστήμιο με ιδιότητα διαφορετική της φοιτήτριας. Τέλος πάντων, για να συντομεύω, αν ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται σε θέση εξουσίας απέναντί σου, που είναι και το πιο πιθανό, εδώ που τα λέμε, όχι μόνο δεν είναι «ρομαντικό» αλλά προς παράνομο. Επικίνδυνο δε, είναι για σένα, και πολύ λιγότερο για τον ίδιο. Εσύ θα διασυρθείς, η δική σου καριέρα θα απειληθείς, και η φήμη αυτή μπορεί να σε ακολουθεί για πολλά χρόνια.

Το δεύτερο είναι αν αυτός είναι δεσμευμένος. Δεν λες τίποτα για το θέμα.

Το τρίτο είναι αν όντως έχεις daddy issues. Αν έχεις, αυτό είναι πολύ σοβαρό, και δεν θα σου το λύσει ούτε αυτός ο καθηγητής, ούτε κανένας άλλος μεγαλύτερος άντρας, θα σου το λύσει μόνο συστηματική θεραπεία. Όλες οι σχέσεις μας στα 25 μας χρόνια κατά κανόνα έχουν αποτύχει παταγωδώς, για διαφορετικούς λόγους. Γιατί πιστεύεις ότι εσύ είσαι διαφορετική περίπτωση, και τι σημαίνει «απέτυχαν παταγωδώς;» τι το παταγώδες έχει μια σχέση που τελειώνει, και γιατί λέγεται αποτυχία αυτό; Αν νομίζεις ότι η λύση είναι ο μεγάλος επειδή ο μεγάλος είναι αυτόματα και ώριμος, πω πω, πόσο έξω πέφτεις, και πόσο παταγωδώς θα το ανακαλύψεις.

Δεν βλέπω κάτι ρομαντικό να πιστεύεις ότι μια προβληματική κατάσταση θα σου λύσει το πρόβλημα επικοινωνίας που νιώθεις ότι έχεις με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ζωή σου. Βλέπω απόπειρα απόδρασης και όχι κατά μέτωπο αντιμετώπιση. Δεν είναι για να απορείς που κάποιος που σε περνάει τόσα χρόνια και διδάσκει σε πανεπιστήμιο ξέρει περισσότερα από σένα, το λες σα να βρήκες κάποια φοβερή εξαίρεση. Του έχεις αποδώσει εξαιρετικές ιδιότητες για να προσπεράσεις το φανερά προβληματικό του πράγματος. Το πιο ασφαλές είναι να απευθυνθείς στην υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης του πανεπιστημίου σου, για να μιλήσεις για τα θέματα επικοινωνίας που λες ότι έχεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

49 points
Upvote Downvote

35
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
18 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
23 Συντάκτες σχολίων
boubisPost-Mrs DallowayΜιμομιlee Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Να δεχτώ πως οι δικές σου προθέσεις είναι άδολες, είσαι ερωτευμένη ή τέλος πάντων παθαίνεις ντουβρουτζά όταν τον βλέπεις, δεν κάνεις υπόγειες σκέψεις.

Έχεις όμως αναρωτηθεί τι προσφέρει σε αυτόν να βγαίνει, με την 25χρονη *φοιτήτριά του* η οποία του έκανε *ερωτική εξομολόγηση*, στην εξοχή και να συζητάει για κλασική μουσική και ποιήματα; Δηλαδή ο χριστιανός έχει φτάσει 50τόσο και βρήκε σε σένα την αδελφή ψυχή για περιπάτους στη φύση ακούγοντας Βιβάλντι και απαγγέλοντας Μπωντλαίρ; Κάτι βρωμάει πολύ άσχημα και δεν είναι τα σκ@τ@ αρκούδας που πατήσατε στη βουκολική σας βόλτα

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αφού δεν υπάρχει κανένας ερωτικός υπαινιγμός σου λέει. Τι δηλαδή? Επειδή μιλάνε κάθε μέρα στο τηλέφωνο και βγαίνουν μοναχικές βόλτες στα πάρκα, τις εξοχές και τις λίμνες απαγγέλοντας ποιήματα και κάνοντας βαρκάδα ακούγοντας τις αγριόπαπιες, ενώ μόλις του έχει εξομολογηθεί τον έρωτά της? Πού είναι το περίεργο? Γράφουσα, δες τον όπως είναι: ένας 53χρονος που κολακεύτηκε από το ενδιαφέρον μίας νεότερης γυναίκας, με την οποία υπάρχει ανισότιμη σχέση, και την οποία γυναίκα, απ ό,τι φαίνεται, χειρίζεται άψογα. Σε έχει κάνει κιόλας να πιστέψεις ότι είναι σωστός και ότι κρατάει μία ωριμη κατασταλαγμένη στάση συνεπή με τα λόγια του, ενώ αντιθέτως… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ότι την κρατάει επειδή όλο αυτό τον κολακεύει δλδ? Σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι και δεσμευμένος..

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Όποιο κι αν είναι το background του και οι λόγοι του, προσωπικά διακρίνω ότι τη χειρίζεται.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτό ακριβώς. Τη χειρίζεται και την εκμεταλλεύεται

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Nα υπογραμμίσουμε όμως ότι αυτή πήγε και του την έπεσε όχι αυτός. Προσωπικά το έχω δει αυτό πολλές φορές να συμβαίνει. Πολλά κορίτσια κάτι παθαίνουν με τους καθηγητές στο πανεπιστήμιο ακόμα κι αν είναι σε προχωρημένη ηλικία (αυτός είναι και νεαρός συγκριτικά με κάτι άλλα που έχω δει κι έχω ακούσει) και το έχω δει κι εγώ να τους την πέφτουν κανονικά. Κανονικότατα. Ευτυχώς τουλάχιστον δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου το αντίθετο (να την πέφτει ο καθηγητής δηλαδή).

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Δηλαδή αν σου την έπεφτε κάποιος και εσύ ήθελες να του το ξεκόψεις, μετά θα έβγαινες μαζί του ρομαντικές βόλτες στην εξοχή και θα του έδινες ελπίδες; Συμφωνώ με τη lioness, ο τύπος συντηρεί αυτήν την κατάσταση για να επιβεβαιώνεται, είτε είναι δεσμευμένος είτε όχι. Το αν την έπεσε πρώτος αυτός ή όχι έχει σημασία μόνο για να μπορεί να βγάλει την ουρά του απ’έξω αν γίνει καμιά στραβή.

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Προφανώς και δε θα σεργιάνιζα στα βοσκοτόπια απαγγέλοντας Πολυδούρη αν ήθελα να ξεκόψω. Σε πρώτη φάση δεν έχω κάνει -και δε θα έκανα που να με είχαν τρυπήσει χίλια βέλη του έρωτα από χίλιες πλευρές- κάτι στον επαγγελματικό μου χώρο και ειδικά με άτομο που είναι σε θέση εξουσίας. Δεν είμαι εγώ το θέμα όμως. Το υπογράμμισα για να δώσω έμφαση ότι μιλάμε για ενήλικες ανθρώπους και συναινετική σχέση. Αυτό που περιπλέκει τα πράγματα είναι το γεγονός είναι ότι αυτός είναι καθηγητής της στο πανεπιστήμιο κι από αυτό προκύπτει μια σειρά νέων μεταβλητών (επειδή μεταβλητά είναι και τα ανθρώπινα συναισθήματα)… Διαβάστε περισσότερα »

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Άμα δεν υπάρχουν φλαμουριές και lieder του Shubert, ρομαντισμός δεν υπάρχει.

lee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα… Σε παίζει απλώς για να θρέψει το εγώ του μάλλον μισοασυνείδητα κι ο ίδιος… Αν ξέρει τόσο πολλά περισσότερα γιατί να μιλάει μαζί σου και όχι με κάποιον τουλαχιστον ισότιμό του; Εσύ παλι έχεις σκεφτεί ότι με το να βάζεις αυτόν ψηλά ταυτόχρονα βάζεις τον εαυτό σου σε θέση υποτιμητική;; Μήπως με τους συνομίληκους το παίζεις αντίθετα λίγο αφ’υψηλού;;

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Αν έχει εξουσία πάνω σου, τότε αυτό που συμβαίνει είναι δυσλειτουργικό, είτε ακούει κλασική μουσική και του αρέσουν οι βόλτες στα πάρκα, είτε ακούει Οικονομόπουλο και του αρέσει το βρώμικο.
΄Ολα τα άλλα είναι γαρνιτούρες.

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Εν τω μεταξύ το να ακούει κάποιος κλασική μουσική δεν είναι κάτι τόοοοσο σπάνιο πια. Όλοι οι πλούσιοι κληρονόμοι στις κορεάτικες σαπουνόπερες κλασική μουσική ακούν. Πάντως θα συμφωνήσω ότι είναι δυσλειτουργικό και θα συμφωνήσω και απόλυτα και με τα 3 θέματα που αναφέρει η Λένα. Γράφουσα, ειδικά αν είσαι στο πανεπιστήμιο ως μεταπτυχιακή/διδακτορική φοιτήτρια, μόνο κακό θα σου έκανε η σχέση με τον καθηγητή σου. Από το να σε αμφισβητούν-δικαίως εδώ που τα λέμε-αν έχεις καλούς βαθμούς/συμμετέχεις σε projects κι έρευνες κτλ επειδή το αξίζεις ή επειδή σε βοηθά ο συγκεκριμένος καθηγητής, μέχρι να χωρίσετε κι αυτός π.χ. να σου… Διαβάστε περισσότερα »

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κλασική μουσική ακούω κι εγώ και δεν είμαι ούτε πλούσια, ούτε κληρονόμος κάποιας περιουσίας και ούτε κορεάτισα! Δεν είμαι εγώ τόοοσο ξεχωριστήηηη;

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Aν περπατάς στην εξοχή ακουγοντας κλασική μουσική έχεις επίπεδο, όλοι το ξέρουν.
Αυτο με τα Κορεάτικα τι φάση και το ακούω από παντού τελευταία?

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τώρα το έμαθα κι εγώ ότι έχω επίπεδο (και πάλι καλά δηλαδή που έχω και την κλασική μουσική να μου το ανεβάζει γιατί το ανάστημά μου βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το επίπεδο).
Αυτό με τους Κορεάτες εικάζω ότι έχει να κάνει με τα Παράσιτα, την ταινία (δεν την έχω δει αλλά από την υπόθεση που έχω διαβάσει έχει κάτι ταξικά ζητήματα, κάτι με πλούσιους και πτωχούς).

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Alethiometer, Anna, οι Κορεάτικες σαπουνόπερες (κάτι σαν τα βραζιλιάνικα της εποχής μας) έχουν μεγάλο ρεύμα εδώ και χρόνια. O Κορεάτικος κινηματογράφος από την άλλη (με πιο γνωστό σκηνοθέτη στην Ελλάδα-και γενικά νομίζω- τον Park-Chan-wook) είναι κατηγορία από μόνος του και όχι τόσο λαοφιλής όσο το K-drama.

Κατερινιώ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Οι κορεάτικες τηλεοπτικές σειρές γνωρίζουν μεγάλη άνθηση την τελευταία δεκαετία. Όπως οι λατινοαμερικάνικες σαπουνόπερες κάποτε, όπως οι τούρκικες παραγωγές μετά, έτσι και η κορεάτικη τηλεόραση είναι το next big thing σε αυτό τον τομέα. Είναι λίγο διαφορετικές από τις σαπουνόπερες, με την έννοια ότι έχουν περισσότερο αστυνομικό στοιχείο μέσα.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

@Granita Lemoni και @Κατερινιώ, τις συστήνετε; Και αν ναι, κάποια συγκεκριμένη και που τις παρακολουθείτε;

Το_κοτσύφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν αντέχω να μη σχολιάσω το “ποτέ κανένας ερωτικός υπαινιγμός από καμία μεριά”, ενώ ήδη του έχεις κάνει ερωτική εξομολόγηση και συζητήθηκε το θέμα χωρίς καμία σαφήνεια για το μετά, πέραν του ότι ειπώθηκε ότι είναι “δύσκολο όλο αυτό” και “υπερβολικά ρομαντικό”. Αυτό τι σημαίνει, ότι σε θέλει κι αυτός; Ότι του αρέσεις αλλα δεν το σκέφτεται λόγω συνθηκών; Ότι το σκέφτεται; Ότι απλά κολακευεται; Για σένα τι σημαίνει; Ότι αφού τα είπες, σταμάτησαν να υπάρχουν αισθήματα; Όλη σας η συναναστροφή είναι ένας υπαινιγμός, και δη ερωτικός, αλλά για σένα από τότε και μετά δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός. Μάλιστα. Μάλλον… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εμένα δε μου αρέσει, που ενώ του είπες ότι είσαι ερωτευμένη, αυτός απλά σου είπε ότι είναι δύσκολο και συνεχίζει όμως να σε βλέπει και να κάνετε βόλτες. Αυτό δεν το κάνει ούτε 15χρονο που σέβεται τον εαυτό του. Είναι τελείως ανώριμος ή νάρκισσος. Δε βγαίνουμε με άνθρωπο που μας θέλει ενώ εμείς όχι. Το ότι ξέρει περισσότερα από εσένα πάλι… τι είναι αυτό; Σε περνάει 28 χρόνια… σε 28 χρόνια κι εσύ θα ξέρεις περισσότερα. Τέλος πάντων, καλό είναι να πας σε ψυχολόγο, να μιλήσεις γιατί εντυπωσιάζεσαι από το αυτονόητο, δηλαδή ένας πανεπιστημιακός 50φεύγα ξέρει πολλά …. επίσης γιατί… Διαβάστε περισσότερα »

Μιμομι
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μου άρεσε η ατάκα “τι είναι αυτό;” χαχαχαχαχα

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς είναι τα ‘daddy issues’ που έχει γίνει έκφραση καραμέλα. Ξέρω όμως οτι υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία καθηγητών με ένα συγκεκριμένο προφίλ: αυτού που αρέσκεται στο να (αυτο)προβάλλεται σα διάνοια, άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα, γνώσεις και δεξιότητες και να το παίζει αυτόκλητος μέντορας σε ‘επίλεκτες’ φοιτήτριες ή νεαρές επιστήμονισσες στην αρχή της καριέρας τους. Είναι πολύ κολακευτικό να νιώθεις οτι σε έχει επιλέξει ένας τέτοιος άνθρωπος, και σίγουρα μπορεί να οδηγήσει σε νέα μονοπάτια γνώσης και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις αλλά ταυτόχρονα είναι γλοιώδης κατάχρηση και εκμετάλλευση της θέσης του. Προφανώς και ο ίδιος τρέφεται από αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Αν ασκεί οποιαδήποτε εξουσία πάνω σου, αν μπορεί να έχει λόγο πάνω στη δουλειά σου, αν βρίσκεται σε θέση να “ακυρώσει” τον κόπο σου, φύγε αμέσως. Έχω βρεθεί σε πολλά τραπέζια με ακαδημαϊκούς απ’ όλο τον κόσμο και όσες ιστορίες όπου υπήρχε εξουσία απ’ το ένα μέρος άκουσα, έληξαν πολύ κακά και εις βάρος τ@ φοιτητ@. Απομακρύνσου.

CookieMonster
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εφόσον είσαι 25 υποθέτω ότι δεν σου μένουν πολλά χρόνια σπουδών οπότε αν είσαι φοιτήτρια του θα πρότεινα να περιμένεις να τελιώσεις αν όντως θέλεις να ξεκινήσεις κάτι παραπάνω. Διαφωνώ όμως ότι είναι πιο επικίνδυνο για εσένα όμως από πλευρά καριέρας. Εάν μαθευτεί και είναι ενάντια στους κανόνες (δεν έχω ιδέα) εσύ είσαι μία φοιτήτρια που και να μεταφερθεί η ιστορία μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί καν το όνομα σου. Από την άλλη αν μαθευτεί κάτι τέτοιο για κάποιον καθηγητή σε τέτοια ηλικία θα ακουστεί σίγουρα το όνομα του στους επαγγελματικούς του κύκλους (είναι άλλωστε πολύ λιγότεροι οι καθηγητές ειδικά σε… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Dalloway
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Αν είναι σε ελληνικό πανεπιστήμιο, με την ηλικία που έχει αυτός είναι μόνιμος καθηγητής και δεν ξεκουνιέται με τίποτα. Ειδικά αφού ΔΕΝ είναι παράνομο.

μαύρη μπίρα
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Ωστόσο έχουμε καθημερινή επικοινωνία μέσω τηλεφώνου πλέον. Λέμε τα νέα μας, συζητάμε για τη σχολή, περί ανέμων και υδάτων. Έχουμε βρεθεί εκτός πανεπιστημίου 2-3 φορές.” Αν ήταν σωστός, ακριβώς επειδή πρόκειται για εξουσία την οποία έχει εκείνος ως καθηγητής, δεν θα σου άφηνε κανένα περιθώριο να γίνει το οτιδήποτε μεταξύ σας και δεν θα διακινδυνευε τη θέση του με κανένα τρόπο. Έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια. Ξέρει ότι τον θαυμάζεις για τις γνώσεις του και για την ακαδημαϊκή του καριέρα και αντλεί ευχαρίστηση επειδή κολακευεται. Αυτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος, για εκείνον. Και δεν αποκλείεται να μην είναι η… Διαβάστε περισσότερα »

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Στον τρόπο που περιγράφεις αυτό που βιώνεις, εκείνο που κυρίως με ανησυχεί, πέρα από τα γεγονότα, είναι το οτι αναφέρεσαι σε «υπερβολικό ρομαντισμό» καθώς επίσης και το πόσο σε τραβάει αυτός ο άνθρωπος λόγω γνώσεων. Κανένα ρομαντισμό δεν βλέπω στην ιστορία σου. Επίσης αν μιλήσεις με κάποιον 80 ετών πιθανότατα, θα ξέρει ακόμα περισσότερα. Δεν θέλω καθόλου να μειώσω ή να υποβαθμίσω το συναίσθημα σου φίλη. Ωστόσο μιλάμε για 28 χρόνια! Ένας ενήλικος άνθρωπος μεγαλύτερος σου κατά τρία χρόνια. Σε όλες τις καταστάσεις, ακόμα και σε τόσο ακραίες, υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Εγώ στην θέση σου ωστόσο, θα ήθελα να ψαχτώ… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν με προβληματίζει η διαφορά ηλικίας ούτε ένα πιθανό daddy issue. Αλλά το γεγονός ότι είναι καθηγητής σου και πιθανότατα δεσμευμένος το θεωρώ λάθος.