Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι χοντρή από πάντα

Όταν λοιπόν μου λένε ”έχεις τόσο ωραίο πρόσωπο, γιατί δε χάνεις μερικά κιλά;”, έχω απαντήσει ”κι εσύ έχεις πολύ ωραίο σώμα, γιατί δεν κάνεις μια πλαστική στο πρόσωπο;”

Αγαπητή Αμπα. Είμαι χοντρή από πάντα. Θυμάμαι όλη μου τη ζωή να έχω προβλήματα λόγω αυτού, χωρίς να είναι ποτέ ένα ‘πραγματικό’ πρόβλημα. Ήταν πρόβλημα για τους γονείς μου, για τους συμμαθητές μου, τις φίλες μου, τους δασκάλους ακόμα και τους οικογενειακους γνωστούς και αγνωστους στο δρόμο. Ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω ποιο είναι το *actual* πρόβλημα για έναν υγιή άνθρωπο ύψους 1.70 και 85 κιλών. Η απάντηση που έχω υιοθετήσει σε τέτοιου είδους σχόλια, είναι η παρακάτω και ζητώ τη γνώμη σας για το αν είναι μια δυσανάλογη απάντηση. Όταν λοιπόν μου λένε ‘έχεις τόσο ωραίο πρόσωπο, γιατι δε χάνεις μερικά κιλά;’, έχω απαντήσει ‘κι εσύ έχεις πολύ ωραίο σώμα, γιατί δεν κάνεις μια πλαστική στο πρόσωπο;’. Αλλά με σοβαρό ύφος, εξίσου σοβαρό ύφος με αυτό της ερώτησης. Πχ όταν ένας άνθρωπος με ρυτίδες μου λέει ότι καλό θα ήταν να αδυνατίσω και απαντώ ότι είμαι υγιής έτσι και ανταπαντά ότι θα είμαι πιο εμφάνισιμη, απαντώ’ γιατί δεν κάνεις μποτοξ; Θα είσαι πιο εμφανίσιμος /η’. Σε άντρα χωρίς μαλλιά έχω προτείνει να κάνει εμφύτευση, γιατί αντίστοιχα και αυτός πρέπει να προσπαθήσει να γίνει ‘καλύτερος’, όπως προτρέπει εμένα. Σε γυναίκα με μικρό στήθος απάντησα ότι τη συμβουλεύω να βάλει στήθος, για να ταιριάζει με τα πρότυπα, φράση της ίδιας που μου είπε πιο πριν ως επιχείρημα για να αδυνατίσω. Δε θυμάμαι άλλο παράδειγμα. Α και έχω πει σε κάποιον να βάζει πάτους στα παπούτσια του για να ταιριάζει στον μέσο όρο ύψους άντρα γιατί μόλις μου είπε ότι καλό θα ήταν να αδυνατίσω για να είμαι κοντά στο μέσο βάρος γυναίκας. Όλα αυτά είναι περιστατικά που έχουν γίνει σε βάθος 20 ετών και είναι πάγια στρατηγική μου. Σχεδόν κανείς από αυτούς δεν μου ξαναμιλησε. Θεωρείς ότι είμαι υπερβολικά επιθετική, ειδικά σε χαρακτηριστικά που είναι εκ γενετής βλέπε ύψος του τύπου;

Σε λατρεύω.

(Και τα κιλά μπορεί να είναι εκ γενετής).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

273 points
Upvote Downvote

57
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
50 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
10 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
55 Συντάκτες σχολίων
duneDeisdemonaMoore's Law Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Νομίζω πως δεν είχα ξανανιώσει τέτοια ικανοποίηση από τότε που η Σάνσα έβαλε τα σκυλιά του Μπόλτον να τον φάνε.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

χαχαχα

xrusa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

χαχαχαχ κι όταν πέθανε ο Τζόφρι. Θεές και οι δύο.

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Σε αγάπησα!
Ποτέ, μα ποτέ δεν θα είσαι αρκετά καλή για τους άλλους. Στην αρχή θα έχεις παραπάνω κιλά και θα σου λένε γιατί δεν αδυνατίζεις. Μετά που θα αδυνατίσεις θα σου πουν ότι έχασες το στήθος σου και μήπως να σκεφτείς να κάνεις αυξητική. Μετά να γυμνάζεσαι περισσότερο γιατί είσαι πλαδαρή. Μετά να πάρεις κανένα κιλό γιατί τα πιασίματα είναι σέξι. Μετά πάχυνες πάλι και τι έπαθες; Γιατί άφησες τον εαυτό σου;
Από μια γυναίκα που έχει περάσει από όλα τα μεγέθη

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

θα πω αυτό που λέω σε όλες τις φίλες μου που έχουν “παραπάνω” κιλά, το οποίο έμαθα πέρισυ. Όλες οι αδύνατες γυναίκες, που δεν κάνουν συστηματική γυμναστική με βάρος, θα έχουν οστεοπόρωση. Είμαι λιποβαρής κατά την ενδοκρινολόγο μου, έχω οστεοπόρωση (47 ετών), τα μαλλιά μου είναι για κλάματα, τα κοντοκουρεύω και τα ξυρίζω, έχω και χοληστερίνη και φλερτάρω με το ζάχαρο. Επίσης σε αυτή την ηλικία οι ρυτίδες θα ήταν λιγοτερο εμφανείς αν είχα λίγο λιπάκι να τις γεμίζει, αλλά γι’ αυτές προσωπικά χέστηκα. Νευρίασα πέρισυ που μου τά ‘παν όλα αυτά, γιατί κανένας δεν με προειδοποίησε για τα προβλήματα… Διαβάστε περισσότερα »

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Χαχαχαχα είσαι θεάρα. Και έβγαλες από μέσα σου αυτό που ήθελες και δε φοβήθηκες να γίνεις δυσάρεστη και κατάφερες να διώξεις από κοντά σου τους εκ γενετής μαλάκες. Μ’ένα σμπάρο εκατό τρυγόνια. Μμμμουάτς!

Jean Grey
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Είσαι ΘΕΑ!
αποστήθιση όλων των απαντήσεων σου, ζήτα μας και δικαιώματα, είναι εκπληκτικές.

azoor
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπράβο για τις αποστομωτικές απαντήσεις σου! Μέσα σε 1.5 χρόνο πήρα 20 κιλά. Ένας θείος μου ( αγαπιόμαστε πάρα πολύ , απλά ειναι πολύ αδιακρίτος ως άνθρωπος) μου την έλεγε για τα κιλά μου, συχνά έλεγε πως πρέπει να αδυνατίσω επειδή το αγόρι μου είναι νεότερος από εμένα και έχει πολύ αθλητικό σώμα. Ως που μια μέρα , μπροστά στην νυν του , του θυμισα ότι ο ίδιος και η πρώην σύντροφος του ήταν πολύ πιο υπέρβαροι από εμένα για αρκετά χρόνια!! Από τότε δεν έχει ξαναφερθεί στα κιλά μου και στο αν αρέσουν στον γκόμενο μου .

Απαστράπτουσα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Με 170 ύψος και 85 κιλά δεν είσαι χοντρή (′ʘ⌄ʘ‵)

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Έχεις καταλάβει πόσο φοβερό (με την καλή έννοια, φυσικά!) είναι αυτό που κάνεις;;;

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μα πόσο καταπληκτική! Ειδικά αφού είναι η δεύτερη σου απάντηση, εφόσον επιμένουν, και όχι η πρώτη. Κανεις δουλειά! Εάν τους απαντούσαν έτσι περισσότερες, θα πρόσεχαν περισσότερο πριν ανοίξουν το στοματάκι τους να βγάλουν μαργαριτάρι γυαλιστερό. Εναλλακτικά, για λιγότερο πολεμοχαρεις φάσεις, θα πρότεινα αυτό που έλεγα εγώ μικρότερη και ακόμη περιστασιακά ανασυρω από το χρονοντουλαπο για σχόλια τύπου ‘γιατί δεν ισιώνεις τα μαλλιά σου πιο συχνά?’ ή ‘να βαφεσαι περισσότερο, φαίνεσαι χλωμη’ ή ακόμη και ‘γιατί δεν έχεις βαμμένα νύχια, οι γυναίκες είναι ωραίο να έχουν βαμμένα νύχια’ – παίρνω ένα ενθουσιασμενο στα όρια του χαζοχαρουμενου ύφος, χαμογελάω πλατιά και λέω’… Διαβάστε περισσότερα »

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ρισπέκτ απλά! Απαντάς τέλεια, ακριβώς όπως τους αξίζει. Στην αγένεια απαντάμε με αγένεια, δε χρειάζεται να εξαντλούμε εκεί την ανωτερότητά μας. Κανείς δε θα μας δώσει βραβείο καλύτερου οσιομάρτυρα.