Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι απόμακρη στις αγκαλιές και στο άγγιγμα

Αναρωτιέμαι γιατί;

Έχω το εξής θέμα, το οποίο δεν γνώριζα καν ότι έχω, το ανακάλυψα πολύ αργά από αρκετές διαφορετικές φιλες μου κυρίως. Είμαι λιγο απόμακρη στις αγκαλιές και στο άγγιγμα. Στις αγκαλιές κάνοντας μου πλάκα γυναίκες φίλες μου έχουν πει ότι δεν ξέρω να αγκαλιάζω. Επειδή ρώτησα για να καταλάβω μου είπαν ότι ουσιαστικά δεν αγκαλιάζω, αλλά δημιουργώ ένα όριο μέχρι που μπορείς να αγκαλιασεις! Με το άγγιγμα πάλι, συχνά μου βγαίνει αυθόρμητα Όταν βλέπω την πρόθεση για άγγιγμα να μαζευομαι ή αντανακλαστικά να διώχνω την πηγή αγγιγματος. Χωρίς καν να το καταλαβαίνω! Αυτο με έκανε να το καταλάβω ο φίλος μου ο οποίος στις αρχές παρεξηγιοταν , πλέον όμως το καταλαβαίνει. Το περίεργο είναι ότι δεν το ειχα καταλάβει γιατί ειμαι πολύ κοινωνική φιλική και πρόσχαρη και κάνω πολλούς φίλους Οπότε για κάποιο λόγο νόμιζα ότι ειμαι πολύ ανοιχτή, δεν είχα ιδέα ότι είμαι έτσι, και ακόμα και τώρα που το σκέφτομαι μου κάνει Πολύ αντίθετο από αυτό το προφιλ. Θα ήθελα την άποψή σου, σου φαίνεται σωστό να προσπαθήσω να το αλλάξω και να… μάθω να αγκαλιάζω; πιστεύεις ότι θα μπορούσε να σημαίνει κάτι βαθύτερο αυτή η συμπεριφορά μου; πραγματικά αναρωτιέμαι.

Sssilence

Όλα όσα κάνουμε εξηγούνται με κάτι βαθύτερο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει όλα να αναλυθούν. Όσο έχεις κοινωνικές σχέσεις, φίλους και οικογένεια γύρω σου, δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να καταλάβεις γιατί προτιμάς μεγαλύτερες αποστάσεις από το μέσο όρο.

Αν θέλεις οπωσδήποτε να το ψάξεις, μπορείς, μαζί με έναν ψυχολόγο (εφόσον δεν έχεις ιδέα από πού να ξεκινήσεις).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

21 points
Upvote Downvote

10
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
10 Συντάκτες σχολίων
DioniMafaldaMitsiflavorsMariannita Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κάποτε σε κάποια σεμινάρια που έκανα, η καθηγήτρια μας σήκωνε έναν έναν και μας πλησίαζε τόσο όσο της επιτρεπαμε λέγοντας τη λέξη stop. Κάποιος μπορεί να της έλεγε να σταματήσει ενώ ήταν ακόμα 2 βήματα μακριά του, άλλος όταν είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής κτλ. Στόχος ήταν να κατανοήσουμε πως ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του όρια. Από τη στιγμή που όπως λέει και η Λένα δε δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα σου, τότε ίσως αυτο να είναι το οριο σου. Και είναι εντάξει.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Ήμουν κι εγώ σαν κι εσένα, κι ακόμα είμαι σε κάποιο βαθμό. Σε εμένα τελικά οφειλόταν στο ότι με τους γονείς μου η σωματική επαφή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη από πολύ μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας μπορούσα να δεχτώ αγγίγματα μόνο από ερωτικούς συντρόφους και δεν μπορούσα να καταλάβω τις φίλες μου που όλο αγκαλιάζονταν και χάιδευαν τα μαλλιά η μία της άλλης πχ. Ποτέ δεν έχω κάνει μασάζ ακριβώς γι’ αυτό το λόγο και ακόμα δεν νιώθω άνετα να μου τρίψει κάποιος τον αυχένα όταν είμαι πιασμένη. Το θέμα με τις (μη ερωτικές) αγκαλιές άρχισε να αλλάζει όταν γνώρισα την οικογένεια του… Διαβάστε περισσότερα »

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Κι εμένα μου πέφτουν άβολα αυτά τα πράγματα.Δεν περίμενα όμως να μου το επισημάνει κάποιος πρώτα.Το γνωρίζω από πάντα.Με δυσκολεύουν οι εκδηλώσεις τρυφερότητας.Κι από εμένα και προς εμένα.Όχι μόνο η επαφή,αλλά και σε λεκτικό επίπεδο.Μόνο με τα παιδιά μου έβγαινε πάντα απόλυτα φυσικά.Ωστόσο κανείς δε με θεωρεί ψυχρό άνθρωπο.Εκτός από έναν πολύ πρώην,που όλο γκρίνιαζε,αλλά αυτός δεν πιάνεται,γιατί ήταν βλαμμένο.Σίγουρα λόγοι υπάρχουν και τους αναγνωρίζω.Είναι οι εργοστασιακές μου ρυθμίσεις.Είναι ο τρόπος που μεγάλωσα χωρίς πολλά τέτοια.Είναι οι οικογενειακές ισορροπίες,που με έφεραν στη θέση του πιο δυνατού μέλους από νωρίς.Ήταν ο φόβος της απόρριψης,που δε με άφηνε να δείξω κάτι παραπάνω,για… Διαβάστε περισσότερα »

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει ένα συγκεκριμένο όριο στη διαχυτικότητα. Εμένα μπορεί να μου αρέσει να αγκαλιάζω τους φίλους μου, αλλά σε κάποιον άλλο μπορεί να μην αρέσει. Τα δικά σου προσωπικά όρια πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά από όλους.

flavors
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μα πόσο γλύκα ειναι αυτό το σκυλάκι;ευχαρίστως το ζούλαγα

Mariannita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλησπέρα παιδιά, κι εγώ στο ίδιο κλαμπ. Με αγκαλιάζουν και κάθομαι σαν αγγούρι, με έχουν πάρει είδηση και με κοροϊδεύουν (με καλό τρόπο). Πιστεύω ότι έχει σχέση με τα παιδικά χρόνια γιατί ξέρω ότι δεν θέλω με τίποτα να με ακουμπά η μαμά μου αλλά παραδόξως με τους ερωτικούς συντρόφους μου στα χαλαρά μας δεν νιώθω απειλή ή αμήχανα. Διαχωρίζεται κάπως το άγγιγμα του μπαμπά με της μαμάς ; και το φιλικό από το ερωτικό;
@Sssilence σε νιώθω όσο δεν φαντάζεσαι!!

Gina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έτσι ακριβώς είμαι κ εγώ, απο μικρή έτσι ένιωθα, να σκεφτείς αλλάζει ο χρόνος την πρωτοχρονιά κ ούτε τώρα δεν αγκαλιάζω κ δεν φιλάω τους συγγενείς ή φίλους μου. Ο άντρας μου με έχει μάθει κ δεν έχει πρόβλημα,το κακό είναι ότι ενώ τα παιδιά μου όσο είναι μικρά τα φιλάω κ τα αγκαλιάζω, τώρα τελευταία συνείδητοποιησα ότι πλέον με ενοχλεί κάποιες φορές το άγγιγμα της κόρης μου που είναι 6, 5 ετών! Εννοείται δεν της το δείχνω κ προσπαθώ να το ξεπεράσω αλλά γενικά γιατί αγχώνεσαι, είμαστε καποιοι άνθρωποι που δεν μας αρέσει η επαφή, δεν το βρίσκω κακό!… Διαβάστε περισσότερα »

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τα προσωπικά του ορια και αν θέλουμε να εχουμε αρμονικές σχέσεις θα πρέπει να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε και να τα σεβόμαστε. Από την άλλη πλευρά ωστόσο η αγκαλιά και τα αγγίγματα είναι τρόπος έκφρασης της αγάπης και εαν κάποιος αισθάνεται ότι αδυνατεί να εκφραστεί έτσι δεν θα ήταν κακο να το ψάξει. Μπορεί στην ερωτικη σχέση να έχεις βρει καποιον με τον οποίο ταιριάζεις και σε αυτό το κομμάτι ή μπορεί ο άλλος με τον καιρό να το συνηθισει και να το αποδεχτεί, δεν είναι το ίδιο όμως με τα παιδιά. Εκεί η… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Είμαι σαν και σένα. Αν και αγκαλιές και αγγίγματα θέλω και επιζητώ μόνο από τους ερωτικούς συντρόφους ( και όχι όλους,αυτούς για τους οποίους νιώθω πραγματα και δεν είναι απλά σεξ). Δε θεωρώ ότι είναι και τόσο κακό,ούτε μειονέκτημα να μη θες αγκαλιες και πολλά πολλά. Εγώ έτσι ήμουν από παιδί, ούτε τους γονείς μου δεν άφηνα να με χαϊδεύουν. Και αυτό που κάνουν μερικοί άνθρωποι που όταν σου μιλάνε σε ακουμπάνε συνέχεια εμένα με κάνει να νιώθω άβολα, ότι παραβιάζεται ο προσωπικός μου χώρος. Γι’αυτό αν κάποιος φίλος ή φίλη είναι τέτοιο στιλ όταν βγαίνουμε φροντίζω να κάθομαι απέναντι… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αν αυτό είναι το μόνο “πρόβλημα” που παρατηρείς, τότε προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου πρόβλημα. Γιατί να αλλάξεις αν δεν δημιουργεί πρόβλημα στις σχέσεις σου; Ο καθένας δείχνει την τρυφερότητά του με τον τρόπο που θέλει και μπορεί.

*η επιλογή φωτογραφίας τέλεια!