Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι 32 και δεν έχω καθόλου ερωτική ζωή

Νοιώθω πως δεν είμαι φυσιολογική

Αγαπητή Α, μπα, θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Δεν έχω ερωτική ζωή. Δηλαδή δεν είχα ποτέ. Είχα μια σχέση στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου για ένα χρόνο, η οποία έληξε ήρεμα και από τότε έχω μόνο πολύ αραιά κάποιες επαφές με άντρες. Είμαι 32 ετών, με φίλους, ζωή, καριέρα. Ζω σε μεγάλη πόλη. Η ζωή μου είναι εντάξει και περνάω όμορφα. Όμως όλη αυτη η έλλειψη ερωτικών εμπειριών και ερωτικού ενδιαφέροντος (σπάνια μου αρέσει κάποιος, κι αν μου αρέσει, δεν το ξεστομίζω ούτε στην κολλητή μου), νιώθω πως δεν είναι φυσιολογική. Στους υπόλοιπους τομείς όμως παίρνω ρίσκα, χάνω, κερδίζω, προχωράω. Στον ερωτικό τίποτα, δεν υπάρχει. Είναι σαν να έχω κλειδωθεί και δεν ξεκλειδώνομαι με τίποτα. Έχω σκεφτεί μήπως είμαι γκέι ή ασέξουαλ αλλά όχι. Αισθάνομαι την ανάγκη για συντροφικότητα και σεξ αλλά δεν ξέρω πώς να το εξωτερικεύσω. Τι προτείνεις;

 

 

 

in

Αξιολογήστε το άρθρο

31 points
Upvote Downvote

28
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
23 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
DioniMia ideamarina40_selπόντια ιντερνάσιοναλ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εγώ νομίζω πως τα άτομα με ανύπαρκτες ερωτικές εμπειρίες/φλερτ/σχέσεις συνήθως είναι άτομα που έχουν την τάση να εμμένουν σε φαντασιακές σχέσεις, πχ δεν μπορούν να ξεπεράσουν το φλερτ που είχαν στο 1ο έτος, ή ερωτεύονται κρυφά κάποιον εντελώς απρόσιτο και άφαντο, ξοδεύοντας τις μέρες και τα χρόνια τους με το να τον σκέφτονται και να φαντασιώνονται…και κάπως έτσι περνάει και χάνεται η πραγματική ζωή.

marina40_sel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το θέμα είναι ότι η κοπέλα δεν μας αναφέρει καν ότι την φλερτάρουν ή την πλησιάζουν και αυτή έχει θέμα να ανταποκριθεί…ένα άλλο σημείο των καιρών…ένα “πλησίασμα” θέλει 2

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ναι όντως δεν μας αναφέρει…αρχή λένφου ήταν αυτό που είπα επειδή είχα κάμποσες φίλες-ους σε αυτή την κατηγορία και πραγματικά απορούσα πως γίνεται να μην κάνουν τίποτα με κανέναν για χρόνια αμέτρητα

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαβάζω ότι δεν έχουν ερωτική ζωή (ή έχουν μόνο cyber ερωτική ζωή, που δεν είναι το ίδιο). Ή έχει ενσκύψει περονόσπορος και μουχρίτσα μαζί, ή κάτι άλλο συμβαίνει, που υποψιάζομαι ότι είναι αγκυλώσεις που προκύπτουν από την αλλαγή στο σχετίζεσθαι των ανθρώπων λόγω εξέλιξης της τεχνολογίας κι αδυναμίας προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Κι εγώ το βλέπω αυτό και δεν ξέρω πώς ακριβώς να το μεταφράσω.Σαν να έχουμε γίνει πολύ τσιγκούνηδες;Σαν να παίρνουμε πολύ σοβαρά τον εαυτό μας;Σαν να φοβόμαστε να τσαλακωθούμε;Δεν το λέω για την κοπέλα.Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει στη ζωή της.Αλλά ακούμε τόσες φορές πια κυρίως για άντρες,ότι δε θέλουν να εμπλακούν συναισθηματικά,ξεκινάνε αμυντικά λέγοντας,ότι δε θέλουν κάτι παραπάνω,στέλνουν απλά dick pic αντί να φλερτάρουν,προτιμούν τη διαδικτυακή επαφή και δε βγαίνουν ποτέ,για να το ζήσουν με όλες τους τις αισθήσεις…Δεν είναι κάπως περίεργο αυτό;Να γέρασα πια τόσο πολύ και να μην καταλαβαίνω;Μπορεί βέβαια αυτές οι αναστολές,ο δισταγμός,η αδιαφορία,ξέρω… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οι αναστολές, ο δισταγμός κι οι ανασφάλειες όπως λες πάντοτε υπήρχαν, φρονώ, αλλά όπως κι εσύ το λες, σήμερα έχουν και περισσότερη ορατότητα και μεγαλύτερη αξίωση για ολοκλήρωση κι αυτοπραγμάτωση όσοι τα νιώθουν τέλος πάντων (κι αυτό μόνο κακό δεν είναι, επειδή παλιά καθένας αποδεχόταν τη “μοίρα” του και υπέφερε σιωπηλά). Ενδεχομένως σήμερα ΜΟΙΑΖΕΙ ότι τα πράγματα είναι ευκολότερα λόγω της εγγύτητας των ψηφιακών μέσω. Κι επομένως έχει καλλιεργηθεί αφενός μια κοινωνική αναπηρία (μιας κι η επικοινωνία άπαξ και δεν την έχεις καλλιεργήσει ως ικανότητα δια ζώσης, ερμηνεύοντας και μαθαίνοντας να διαβάζεις τον άλλον, είναι δύσκολο να μαθευτεί στην δύσκολη… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μια θεωρία:
Ίσως Καραβάν να βαριόμαστε. Η εποχή της μεγάλης βαρεμάρας. Βαριόμαστε να ξεκουνηθούμε, να πάμε παραέξω, να ρισκάρουμε, να φάμε τα μούτρα μας, να μπούμε στη διαδικασία να σαγηνεύσουμε. Η ευκολία φέρνει νωθρότητα. Είναι όλα γύρω μας. Ένα έτσι να κάνεις το χέρι σου τα φτάνεις.
Λέω, ίσως!

ντε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Aloutero, νομίζω έχεις δίκιο, ίσως λίγο περισσότερο για τους νεότερους αυτό που λες. Αν σκεφτώ τα πιο δικά μου, της μέσης ηλικίας, τότε υπάρχει και το αντίστροφο αυτής της ευκολίας, το επόμενο βήμα, η δυσκολία να δημιουργήσεις ουσιαστικές και ταυτόχρονα ερωτικές σχέσεις. Ίσως οι πιο νέοι να μην φτάνουν καν σε αυτή τη σκέψη, να μένουν μακρύτερα απ’ αυτό.
Επίσης ότι διαβάζω πιο πάνω από Καραβάν και acantholimon μου ακούγεται to the point.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σίγουρα κι αυτό.
Όμως όπως είπα και πάνω είναι και φόβος κι είναι και φόβος διάψευσης υπερβολικών προσδοκιών. Μας (τους, στους νέους τα υποσχέθηκαν αυτά) υποσχέθηκαν την σχέση την καταπληκτική που ο άλλος θα είναι σύντροφος, εραστής, φίλος, πατέρας, μάνα, παιδί, αδερφός, μέντορας, μαικήνας και life coach σε οικονομική συσκευασία 10-σε-1 και όταν δεν το βρίσκουμε (και φυσικά δεν το βρίσκουμε!!) παθαίνουμε ντουβρουτζά.
Είναι πολύ πιο εύκολο δηλαδή από παλιότερα να πάθει κάποιος disillusionment.
Όχι ότι πάω να δικαιολογήσω καταστάσεις. Απλώς σκέπτομαι φωναχτά.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα συμφωνήσω. Εγώ παρατηρώ και το ακριβώς αντίστροφο πάντως. έχω φίλους ζευγάρια που χάνονται από την κοινωνική ζωή. Και δεν κατακρίνω το να θες να περνάς χρόνο με το έτερον σου ήμισυ αλλά το να βαριέσαι να περάσεις χρόνο και να βγεις λίγο από το comfort zone σου με άλλο κόσμο….

αγριοκέρασο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Έχεις δίκιο, Καραβάν, αν και πιστεύω ότι η κοπέλα πρέπει να εστιάσει πρώτα σε άλλα ζητήματα!
Για παράδειγμα, με προβλημάτισε που ανέφερε ότι σπάνια της αρέσει κάποιος. Αλλά και ακόμα να ισχύει αυτό, είναι ακόμα πιο “ύποπτο” ότι δεν θέλει να το εκμυστηρευτεί σε κανέναν, ούτε καν στην κολλητή της φίλη! Γιατί τόση εσωστρέφεια και μυστικοπάθεια για κάτι τόσο αγνό και καθημερινό, όπως το να σου αρέσει κάποιος;

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλά αυτό με τη μυστικοπάθεια δεν με ξενίζει. Παλιό είναι. Το είχα (κι έχω ως ένα βαθμό ακόμη) κι εγώ. Κάτι που ήταν τόσο υπέροχο και αποκαλυπτικό το κράταγα για τον εαυτό μου ως κόρην οφθαλμού, ώστε να μεγιστοποιηθεί μέσα μου σε τεράστιες διαστάσεις και να το βιώσω ως εσωτερική εμπειρία στο μέγιστο βαθμό. Λέγοντάς το ξεφουσκώνει κι απομυθοποιείται.

αγριοκέρασο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Όντως, στην αρχή, το εντάσεις στην σφαίρα του σουρεάλ και του μαγικού, ότι σου έτυχε κάτι που δεν έχει τύχει ποτέ σε κανέναν άλλον! Προφανώς και θα έχεις μια επιφύλαξη στην αρχή, την αμηχανία όταν συνειδητοποιείς κάτι για πρώτη φορά αλλά η εξομολόγηση κάτι τόσο κοινού σε έναν κοντινό σου άνθρωπο έρχεται αβίαστα! Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω να το βγάλει με ντελάλη αλλά μια κουβέντα με την φίλη μπορεί και να την απελευθερώσει λίγο, αντί να το κρατάει επτασφράγιστο μυστικό λες και ανακάλυψε την ντουλάπα που οδηγεί στην Νάρνια! Με παραξενεύει ότι είναι 32 χρονών και έχει τέτοιες… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το έκανα και εγώ αυτό παλιά. Δεν εξωτερίκευα τα συναισθήματα μου. Σκέψου μόνο πόσες ευκαιρίες ευτυχίας ενδεχομένως έχασα με το να μή λέω το “μου αρέσει ο ταδε…”. Σε πραγματικές καταστάσεις η άρνηση μου αυτή για εξωτερίκευση μου κόστισε μία σχέση με έναν άνθρωπο που ερωτεύτηκα πολύ αλλά ποτέ δεν του το είπα (παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά)…Μιλήστε παιδιά, μιλήστε πριν να είναι αργά…Οι άλλοι δεν θα μυρίσουν τα νύχια τους και επειδή κάτι είναι στο μυαλό μας δεν εννοείται και δεν εξυπακούεται για τους άλλους…

charlise
Επισκέπτης
Συμμετέχων
charlise

Η κοπέλα εχει καριέρα και φίλους λέει αρα πού ειναι η αδυναμϊα προσαρμογής στα νέα δεσομένα λογω τεχνολ. εξέλιξης και ποια αδυναμία προσαρμογής στη αλλαγή στο σχετίζεσθαι εμπόδισε την κοπέλα να γνωρισει κοσμο και να κανει φιλίες ?

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όταν οι φίλοι που γνωρίζεις σε μια παρέα σου ζητούν facebook αντί για τηλέφωνο πχ. κι η ερωτική επικοινωνία ούτως ή άλλως διαδραματίζεται μέσω SMS και Skypeή social media (λέμε “μου’στειλε” κι όχι “μου τηλεφώνησε”) κάποιος που δεν έχει προσαρμοστεί σε τέτοιου είδους επικοινωνία νιώθει ότι έχει προσγειωθεί από την Ανδρομέδα. Δεν λέω ότι συμβαίνει στη συγκεκριμένη κοπέλα αλλά συμβαίνει σε αρκετό κόσμο. Mε voice κλήσεις dick pic δεν πρόκειται να λάβεις ποτέ. 😉

to vourlo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμμερίζομαι τον προβληματισμό σου απλά εγώ θεωρώ ότι αυτή η νέα πραγματικότητα που βλέπουμε ΕΙΝΑΙ η προσαρμογή, η νέα κανονικοτητα.
Αυτό που μένει να δούμε είναι αν αυτή η γένια των μοναχικων ανθρωπων θα κάνει κάποια ενδοσκοπηση που θα οδηγήσει σε συνειδησιακό level up ή θα οδηγήσει σε ακόμα πιο δύσβατα μονοπάτια την επικοινωνία (και κατ’ επεκτάσιν την συμβίωση) των ανθρώπων. Οψόμεθα.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Η δική μου αποψούλα είναι ότι η οικονομική κρίση δε βοηθάει τη γνωριμία δυο ανθρώπων γιατί δύσκολα θα βγεις και θα ξαναβγείς και, αν βγεις, δε θα καθήσεις έξω με τις ώρες γλείφοντας ένα ποτό. Δε θες να σε πουν και μίζερο αν πας για φαγητό. Μιλάω περισσότερο για τους <30, που πρόλαβαν τα χρυσά χρόνια του αλύπητου ξενυχτιού. Δύσκολα επίσης θα βρεθείς στο σπίτι, μιας και πολλοί πια μένουν με γονείς. Συνεπώς νομίζω πως όλοι στοχεύουν σε κάτι εφήμερο, που θα τελειώνει πριν εκθέσει την οικονομική δυσπραγία τους. Και που θα τελειώνει πριν αρχίσει να δημιουργεί άγχος για οικονομικές… Διαβάστε περισσότερα »

ΑτελείωτοςΚαφές
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ λέω να κάνεις μία στήλη “η μαντρα του α μπα” οπου απο κατω θα εχεις όλες αυτες τις ερωτησεις που εχουνε αυτήν την κοινη απαντηση

τοστογιεφσκι
Επισκέπτης
Συμμετέχων
τοστογιεφσκι

αχαχχχα σαν τη μάντρα του αττικ ένα πράμα

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Φοβάμαι ότι αυτό θα ήταν πολύ κακή διευθυντική απόφαση αν τυχόν παιρνόταν (τζάμπα consulting κάνω τώρα) για δύο βασικούς λόγους:

1.απαξιώνει μια κατηγορία αναγνωστών πετώντας τους στην χωματερή της φασόν απάντησης (έτσι θα φανεί, γκαραντί, στους αναγνώστες, επειδή έτσι λειτουργεί η ψυχολογία του κοινού).

2.η συγκεκριμένη προτεινόμεη στήλη θα έχει θνησιγενή αναγνωσιμότητα, επειδή όλοι θα γνωρίζουν εκ προοιμίου ότι η απάντηση είναι παντού η ίδια.

Όχι. Δεν φτουράει.

ΑτελείωτοςΚαφές
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κοίτα τωρα πως μπορεις να παρεξηγηθεις χωρις προθεση. ΤΟ μαντρα του α μπα ηθελα να γραψω και εγραψα Η μαντρα και πολυ σωστα παρεξηγηθηκε. Και πρόσεξα το λάθος επειδη ο τοστογιεφσκι σχολιασε “σαν τη μαντρα του αττικ”. Καταλαβαίνω γιατι μπορει να ειναι αστειο και θα ήταν αν δεν τσουβαλιαζε ανθρωπους που στελνουν ερωτηση επειδη οντως εχουν ενα προβλημα. Επειδή δεν μπορώ να κανω edit το ίδιο το σχολιο αναθεωρώ εδώ.

Εγώ λέω να κάνεις μία στήλη «το μαντρα του α μπα» οπου απο κατω θα εχεις όλες αυτες τις ερωτησεις που εχουνε αυτήν την κοινη απαντηση

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν σε παρεξήγησα και δεν στάθηκα στο λάθος όταν έκανα το σχόλιό μου. Όλοι κάνουμε typos και εγώ έχω μάλιστα την πρωτοκαθεδρία (σχεδόν σε κάθε ανάρτησή μου, είναι φοβερό, έχω διάσπαση, και πρέπει να θυμίζω στον εαυτό μου να τσεκάρει. Ευτυχώς μπήκε η διαδικασία της 5λεπτης τροποποίησης.)
Και πάλι ισχύουν τα ίδια ακριβώς που ανέφερα ακόμη και για πιθανολογούμενη στήλη με τίτλο ΤΟ μάντρα του Α Μπα. Σκέψου το λίγο και θα δεις. Το “κοινή απάντηση” είναι το σημείο κλειδί.

τοστογιεφσκι
Επισκέπτης
Συμμετέχων
τοστογιεφσκι

μιλώντας για μένα, σόρι για το χαχάνητο, απλώς το μυαλό μου κάνει συνειρμούς, άλλοτε πιο πετυχημένους άλλοτε όχι. Εξάλλου γιογκάρω κι εκεί έχω ακούσει εξίσου να λεν ”το μάντρα” όσο και ”τη μάντρα” καθώς το μάντρα=προσευχή κι έτσι πιθανότατα να συμπαρασύρεται η λέξη και στο θηλυκό γένος. Namaste!

geisha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμένα προσωπικά, λάθος ξελάθος, Η μάντρα δεν με ενοχλεί και τόοοοσο πολύ.
Θα λέγαμε, πολύ ελεύθερα, ότι μια μάντρα έχει κυρίως προστατευτικό ρόλο. Από ξένες εισβολές, ματάκηδες, ανώμαλους, αυτοκίνητα, δεινοσαύρους, τοξικά απόβλητα και άλλα πολλά, γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί σε αυτόν τον πλανήτη.
Τελικά τα περισσότερα συναισθήματα σε αυτή τη ζωή ξεκινούν από το πως βλέπουμε τα πράγματα και πως τα ακούμε..κλισέ, αλλά τόσο αληθινό.
Φιλιά, σε όλους.

charlise
Επισκέπτης
Συμμετέχων
charlise

Αφου η ζωη σου ειναι εντάξει και περνάς πολύ ομορφα οπως λες τοτε ειναι περίεργο που στενοχωριέσαι παραλληλα που δεν εχεις αντρα. Εννοω οτι δεν γινεται να στενοχωριέσαι αλλα και ταυτόχρονα να περνάς και ομορφα. Αρα πρεπει να παραδεχτεις τουλαχιστον στον εαυτό σου οτι η ζωη σου ΔΕΝ ειναι τοσο ομορφη οσο νομίζεις. Γιατι τωρα το αρνείσαι και το απωθείς. Ακόμη, απο τη μία λες οτι δεν εχεις κανενα ερωτικο ενδιαφέρον και απο την αλλη λες οτι εχεις αναγκη τη συντροφικότητα( εδω να τονισω οτι αλλο το σεξ αλλη η συντροφικότητα). Εχεις καποια μορφη συγχυσης και τα εχεις μπλεγμενα στο… Διαβάστε περισσότερα »

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ για τον ψυχοθεραπευτή, αλλά όχι λόγω του ότι πιστεύω ότι η κοπέλα είναι σε σύγχυση.
Μια χαρά μπορεί να περνάει κάποιος όμορφα, να έχει φίλους, καριέρα, ζωή γενικότερα… παράλληλα όμως ναι μπορεί να του λείπει η συντροφικότητα ή/και το σεξ ή /και η τρυφερότητα κλπ…

marina40_sel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό που βιώνει η κοπέλα δεν είναι σπάνιο…είναι κάτι που συμβαίνει σε αρκετό κόσμο σήμερα. Συμφωνώ με την Καραβάν.