Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι 21 και οι γύρω μου με πιέζουν να κάνω σεξ

Η μητέρα μου ανησυχεί ότι θα μείνω μόνη

Χωρίς να έχω καμία σεξουαλική επαφή μέχρι στιγμής στα 21 χρόνια ζωής μου και καμιά σχέση στο ενεργητικό μου, νιώθω την συνεχή πίεση από τον κοινωνικό περίγυρο μου. Αυτό το τεράστιο φορτίο του ότι η γυναίκα είναι προορισμένη να γίνει σύζυγος και μητέρα είναι τόσο ξεπερασμένη. Φαίνεται όμως ότι μόνο εγώ έχω αυτή την άποψη. Δεν έχω επιδιώξει πότε στην ζωή μου να κάνω κάτι με κάποιον κι όμως η μητέρα μου ανησυχεί ότι θα μείνω για πάντα μόνη με αυτή την συμπεριφορά. Τελικά το σεξ είναι υπερτιμημένο και μια ερωτική σχέση το ίδιο;

Ουράνιο τόξο

Όχι, δεν είναι υπερτιμημένο ούτε το σεξ, ούτε οι ερωτικές σχέσεις.

Είναι διαφορετικό το τι θα έπρεπε να είναι ξεπερασμένο κατά τη γνώμη σου, και τι είναι όντως ξεπερασμένο. Η ιδέα ότι η γυναίκα προορίζεται για σύζυγος και μητέρα θα έπρεπε να είναι ξεπερασμένη. Δεν είναι. Για την ώρα είναι κυρίαρχη. Όμως, δεν είσαι η μόνη που πιστεύει ότι θα έπρεπε να είναι ξεπερασμένη. Όχι μόνο δεν είσαι η μόνη, αλλά το έγραψες απευθυνόμενη σε ένα ολόκληρο σάιτ που διαβάζουν χιλιάδες, και η πλειοψηφία όσων διαβάζουν συμφωνούν μαζί σου.

Οπότε, ίσως είσαι η μόνη που το πιστεύει στον περίγυρο σου. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεσαι στον λάθος περίγυρο. Πρέπει να βρεις τον τρόπο για να βρεθείς ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν παρόμοια φιλοσοφία ζωής, αλλιώς η ζωή είναι πολύ μοναχική.

Δεν κατάλαβα αν δεν είχες σχέση ως τώρα επειδή δεν ήθελες. Λες ότι δεν το έχεις επιδιώξει, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Δεν ξέρω και τι σημαίνει «δεν το επιδίωξα αλλά η μαμά μου πιστεύει ότι μπλα μπλα». Αν δεν σκοπεύεις να το επιδιώξεις ποτέ, τότε ναι, είναι πιθανό να μην δημιουργήσεις και ποτέ σχέση. Δεν δημιουργούνται από μόνες τους οι σχέσεις. Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να φοβάσαι κάτι, εξαρτάται από το τι θέλεις. Νομίζω ότι είσαι λίγο μπερδεμένη με το τι θέλεις, γι’αυτό είναι μπερδεμένο αυτό που γράφεις. Η ερωτική σχέση δεν ισούται με γάμο. Το σεξ δεν ισούται με παιδιά. Δεν έχω καταλάβει τι όραμα ευτυχίας έχεις. Αν εσύ ξέρεις, εμάς μας περισσεύει, αλλά εσύ πρέπει να ξέρεις τι θέλεις στη ζωή σου, και πώς θα βρεθείς ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν παρόμοια στάση ζωής.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

47 points
Upvote Downvote

26
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
14 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
19 Συντάκτες σχολίων
να, αυτά δεν μπορώδε σου λέω!LeftmindNymeria Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πιστεύω ότι σε ένα γραπτό όλα έχουν την σημασία τους. Επέλεξες να υπογράψεις σαν ουράνιο τόξο. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό για την ερωτική σου επιθυμία αλλά είναι ένα σύμβολο που έχει ταυτίστει με την LGBTQ κοινότητα. Μήπως η μη αποδοχή του εαυτού σου σε κρατάει πίσω από το να απολαύσεις τον έρωτα και την ζωή; Μήπως η σύγκρουση σεξ – γάμος ενισχύεται από κάτι τέτοιο;

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

κι εγώ αυτό σκέφτηκα!

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πολύ εύστοχη παρατήρηση! Και μόλις συνειδητοποίησα ότι δε διαβάζω ποτέ μα ποτέ τα ψευδώνυμα.

Nymeria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το ουράνιο τόξο της LGBTQ+ κοινότητας συμβολίζει την πολυμορφία της σεξουαλικότητας. Η απουσία σεξουαλικής έλξης προς άλλα άτομα, είναι μια ακόμα έκφανση της σεξουαλικότητας. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι έκφρασης της αγάπης πέρα από το σεξ. Και η αγάπη για τους άλλους ξεκινάει πρώτα από όλα από την αποδοχή του εαυτού μας – ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.
https://youtu.be/i14YMpKS_CY
https://youtu.be/VLI09O8bMkU
https://asexuality.org/

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Υπάρχει κανένα καινούριο πρόβλημα που αγνοώ και άμα κάνεις αυτό το περίφημο σεκς ξαφνικά γίνεσαι αυτόματα σύζυγος και μητέρα; Κινδυνεύουμε; Από που θα προφυλαχθούμε πχια;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Αφού υποτίθεται ότι οι γυναίκες κάνουμε σεξ μόνο “με συναίσθημα”. Άρα, αν κάνεις σεξ, η σειρά είναι: συναίσθημα – σχέση – γάμος – παιδί.

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φαντάσου ότι ήταν και γάμος-σεξ-παιδί κάποτε. Χωρίς συναίσθημα και χωρίς σχέση.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Όντως! Και βέβαια αν μια γυναίκα παντρευτεί τον οποιοδήποτε που θα τής κάνουνε προξενιό και κάνει σεξ μαζί του μέσα στον γάμο (σεξ χωρίς συναίσθημα βέβαια, αφού δεν αγάπησε τον άντρα αλλά τόν παντρεύτηκε αναγκαστικά) τότε η κοινωνία δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό το μη συναισθηματικό σεξ.

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν είμαστε και στο 1950. 21 χρονών η κοπέλα το 2019, δεν ξέρω τι περίγυρο μπορεί να έχει για να ταυτίζει το σεξ με το γάμο (σεξ = γάμος = παιδιά), αλλά ήδη από τη γενιά της γιαγιάς μου έχει ξεπεραστεί αυτό που περιγράφεις. Μπορεί να έχουμε δρόμο ακόμα για τη σεξουαλική ελευθερία, αλλά προς θεού, νομίζω πως οι νέες κοπέλες στην Ελλάδα του σήμερα μπορούν να κάνουν σεξ χωρίς να είναι υποχρεωμένες να παντρευτούν τον πρώτο που τις μαγάρισε γιατί διαφορετικά θα τους ξυρίσουν το κεφάλι στην πλατεία.

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η μαμα σου γραφουσα θα πρεπει να κανει παρεα με τη δικη μου μου φαινεται, η οποια απορεί πώς είναι δυνατόν κ εγώ και η αδερφή μου (28 και 25 αντίστοιχα) να μην εχουμε μια σχεση!! Και το λεει και με τροπο τυπου..εσεις δεν κάνετε κατι γι αυτο. Το θεμα ειναι οτι δεν ανοιγεις την πορτα και να πεσεις πανω στον πρωτο τυχοντα που θα εξελιχθει στον ερωτα της ζωης σου! Μην ακους κανεναν αλλο παρα μονο τον εαυτο σου, τις αναγκες και τους ρυθμους του! Ακομα και στο θεμα σεξ εγω έπρεπε να φτασω 27 χρονων για να γίνει!… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Άσε τι λέει η μητέρα σου. Άσε τους γάμους και τα παιδιά. Εσύ τι θέλεις; Θέλεις να γνωρίσεις κάποιον; Θέλεις να κάνεις κάποια σχέση; Θέλεις να κάνεις σεξ; Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσεις.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πώς μπλέχτηκε ρε παιδιά το σεξ με το σύζυγος-μητέρα;
Κρίμα πάντως στα 21 να αποκλείεις τον εαυτό σου από το σεξ.

Blanche Dubois
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι διαφορετικό το να μην το επιδίωξες γιατί δεν ένιωσες ως τώρα την ανάγκη να κάνεις σεξ ή ερωτική σχέση από το να μην το έκανες γιατί το έχεις συνδυάσει με το “σύζυγος και μητέρα”. Δεν συνδέονται κατ’ ανάγκη αυτά τα δύο και μάλιστα στην εποχή μας, ευτυχώς, δεν θεωρείται από πολύ κόσμο ότι το ένα πρέπει να οδηγήσει στο άλλο. Εγώ θα έλεγα να μην σε απασχολεί η κοινωνική πίεση και το τι σκέφτεται η μαμά σου αλλά να εστιάσεις στο τι σκέφτεσαι και πως νιώθεις εσύ για το θέμα. Με άλλα λόγια να σκεφτείς τους λόγους για τους… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Θα συμφωνήσω με την απάντηση της Λένας, καθώς δεν έβγαλα και πολύ νόημα από αυτά που γράφεις. Δε γίνεται καθόλου μα καθόλου σαφές από την ερώτησή σου αν αυτή την κατάσταση την έχεις επιλέξει. Πάντως επειδή κι εγώ όταν έκανα πρώτη φορά σεξ ήμουν ελάχιστα μικρότερή σου, θυμάμαι τη μάνα μου να αγχώνεται τόσο που από τη συμβουλή (ο Θεός να την κάνει) “η πρώτη σου φορά θα είναι με κάποιον που αγαπάς και σ’ αγαπάει”, πέρασε στο “βρες κάποιον να σε πηδήξει και καλύτερα για σένα αν δε θέλει και σχεση”. Η αγωνία της μάνας ενεργοποιεί το δίπολο παρθένα… Διαβάστε περισσότερα »

Gaea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

εικασίες κάνω αλλά πιστεύω ότι έχεις φτάσει να συνδέεις το σεξ με το γάμος-παιδιά γιατί είναι έτσι συνδεδεμένο στον περίγυρό σου και στο έχουν περάσει. Η μητέρα σου θέλει να κάνεις σχέσεις (σεξ) γιατί θα οδηγήσει σε γάμο ή θα είναι κομμάτι γάμου άρα και παιδιών γιατί στην Αγία Ελληνική Οικογένεια έτσι πάνε τα πράγματα. Και το “θα μείνεις μόνη” μπορεί να έχει δύο ερμηνείες: ή να μείνεις “γεροντοκόρη” και τι θα πει ο κόσμος, δλδ τι έχει να ακούσει η μητέρα σου από τις γειτόνισσες που ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΟΥΤΕΛΟ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗ… Διαβάστε περισσότερα »

Karamouza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Ειναι λιγο περιεργο να μας λες οτι σε πιεζει και η μαμα σου, γιατι οι περισσοτεροι θελαμε να κανουμε πραγματα γενικότερα σε ολες τις ηλικιες και οι δικοι μας δεν ηθελαν να ξερουν και πολλα, και δεν αρχιζαν να ανησυχουν /πιεζουν παρα μετα τα 28… Αν εσυ δε θελεις να κανεις κατι να μην κανεις αλλα οι σχεσεις δεν ειναι “πεσε πιτα να σε φαω”

Leftmind
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

α βέβαια, εφόσον δεν εχεις κάνει εσύ σχέση και σεξ, μάλλον είναι παγκοσμίως υπερτιμημένο. άσε που η σχέση και το σεξ είναι so 2009. ευτυχώς δεν έχεις ξεπερασμένες αντιλήψεις βρε και δεν ταυτίζεις αυτά τα δύο με γάμο και οικογένεια… oh wait.