Αγαπητή «Α, μπα»: Είχα την εντύπωση ότι αυτό ήταν έγκλημα του Τραμπ

Τι να πιστέψω;

Γεια σου Λένα μου. Ελπιζω το μήνυμα μου να σε βρίσκει σε παραλία με καταγάλανα νερά για φόντο! Με αφορμή το εξώφυλλο των times που θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου με το τραμπ να κοιτάζει το κοριτσάκι που το χώρισαν από τους γονείς του διάβασα κάποια σχόλια κάτω από το άρθρο. Έγραφαν ότι τα ξεκίνησε ο Κλίντον και ότι τα συνέχισε ο Ομπάμα κάτι που δεν γνώριζα καθόλου και σοκαριστηκα πρώτα με το ποσό παλιά είναι αυτή η ιστορία αλλά και με την άγνοια μου. Είχα την εντύπωση ότι ήταν του Τραμπ εγκλημα στα πλαίσια του «μηδέν ανοχή». Αυτά τα παιδιά Τί γίνονται; Τα μαζεύουν στους χώρους συγκεντρώσεις ανηλίκων και μετά τι;Μέχρι ποτέ μένουν εκεί και ποτέ συναντούν ξανά τους δικούς τους

-Once upon a TIMES

Κι επειδή διάβασες κάτι σχόλια που έλεγαν ότι αυτό το ξεκίνησε ο Κλίντον και το συνέχισε ο Ομπάμα, το πίστεψες;

Πιστεύεις τα σχόλια κάτω από τα άρθρα; Στο ίντερνετ; Χωρίς να κοιτάξεις να διαβάσεις μόνη σου τι ισχύει; Χωρίς να το ψάξεις σε πηγές;

Η πραγματικότητα είναι αρκετά πιο περίπλοκη από την εξήγηση «έτσι ήταν πάντα».

Η κατάληξη της ιστορίας εδώ που έχει φτάσει βασίζεται σε λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν, αλλά είναι πολύ μακριά από το «ακριβώς το ίδιο γινόταν επί Κλίντον και Ομπάμα».

Επί Κλίντον:

Το 1997 έγινε η συμφωνία Flores που έλεγε ότι τα παιδιά περνάνε τα σύνορα χωρίς συνοδό επιτρέπεται να κρατηθούν στα στρατόπεδα μέχρι 20 μέρες, μετά πρέπει να επιστραφούν στους γονείς τους ή σε άλλους ενήλικες συγγενείς. Αυτό η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να το αλλάξει για να γίνουν περισσότερες οι μέρες. Ο στόχος της συμφωνίας ήταν να περάσει το μήνυμα ότι τα παιδιά που φτάνουν στην Αμερική χωρίς συνοδούς, δεν θα μείνουν στην Αμερική. Μπορείς να πεις ό,τι θέλεις για αυτό το τελευταίο, αλλά η συμφωνία έγινε για τις είκοσι αυτές μέρες, για την προστασία των παιδιών, γιατί πριν ήταν απροσδιόριστο το διάστημα. Ήταν μια συμφωνία για να γίνει κάτι ελαφρώς καλύτερο.

Επί Ομπάμα: γενικώς, δεν υπήρχε τέτοιος νόμος ή τέτοια εντολή. Υπήρχαν περιστατικά που παιδιά χωριζόταν από γονείς όταν υπήρχε υποψία ότι οι άνθρωποι που συνόδευαν τα παιδιά δεν ήταν γονείς τους αλλά έμποροι trafficking. Περισσότερα και αναλυτικότερα εδώ. Το 2014 υπήρξε μεγάλη εισροή ασυνόδευτων παιδιών στα σύνορα από το Μεξικό και κατά συνέπεια μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Το τι έγινε τότε, εδώ.

Δεν είναι εύκολο να διαπιστώνεις πάντα τι ισχύει και τι όχι, αν και σάιτ όπως οι New York Times και το factcheck.org είναι αρκετά ασφαλείς επιλογές για αρχή. Αλλά το να πιστεύεις σχόλια που διαβάζεις κάτω από άρθρα, ε, αυτό παραπάει. Για τις υπόλοιπες απορίες που έχεις, κάτσε και διάβασε. Όλες οι απαντήσεις υπάρχουν γραμμένες. Ψάξε μόνο σε αξιόπιστες πηγές. Μην περιμένεις να καταλάβεις από τα σχόλια, πάντως.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

26 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Rena TsantouliΒλαξ Μάμπα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Βλαξ Μάμπα
Επισκέπτης
Συμμετέχων

Προς την γράφουσα: Breitbart διαβάζουμε ή Fox News; Γιατί η ερώτησή σου προδίδει το βαρετό στην Ελλάδα πλέον υφάκι, “γιατί οι άλλοι καλύτεροι ήταν;” που βλέπουμε συχνά σε σελίδες που πασχίζουν να στηρίξουν το αφεντικό. Και το κυριότερο, πράγματι η συμφωνία αυτή έγινε επί Κλίντον (προσοχή, αποτελεί τελικό συμβιβασμό μιας ιστορίας που ξεκίνησε πολύ πριν τον Κλίντον), και περιέχει τους εξής βασικούς όρους 1. Η κυβέρνηση υποχρεούται να απελευθερώνει παιδιά από περιορισμό λόγω (παράνομης) μετανάστευσης χωρίς αδικαιολόγητες καθυστερήσεις προς, με σειρά προτίμησης, γονείς, άλλους συγγενείς ή εξουσιοδοτημένα προγράμματα που επιθυμούν να αναλάβουν την κηδεμονία. 2. Αν δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμη… Διαβάστε περισσότερα »

Renaki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Never trust the bottom half of the internet!