Αγαπητή «Α, μπα»: Είχα σχέση με τον καθηγητή μου

Απεδείχθη εξαιρετικά χειριστικός κι εκδικητικός

Αγαπητή μου Α, μπα. Πριν από περίπου 1,5 χρόνο ξεκίνησα μια σχέση με έναν καθηγητή του μεταπτυχιακού μου. Αυτός ήδη σε σχέση με παιδιά στην εφηβεία. Εγώ επίσης σε σχέση 7 χρόνων. Η ιστορία μας κρατήθηκε μυστική στον επαγγελματικό – εκπαιδευτικό χώρο. Ο σύντροφός μου το έμαθε όπως και η σύντροφος του εν λόγω καθηγητή. Για μένα τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα γιατί με το σύντροφό μου είχαμε αποκλειστική σχέση. Για τον καθηγητή μου οι περιπέτειες ήταν κάτι συνηθισμένο. Με τη σύντροφό του ήταν σύμφωνοι πως αυτός (γιατί μόνο αυτός το είχε ανάγκη) μπορούσε να έχει παράλληλες σχέσεις. Από αυτά που μου είχε πει αυτές οι παράλληλες σχέσεις ήταν αυστηρά με γυναίκες εκτός του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Με άλλα λόγια ήμουν η πρώτη φοιτήτρια με την οποία συσχετιζονταν. Για περιπου 8 ζοφερους μήνες περάσαμε όλοι (τα 2 ζευγαρια) από πολύ σκληρές διαδικασίες και συζητήσεις. Άργησα αλλά κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν τρομερά χειριστικός. Μου ζητούσε επίμονα να χωρίσω, να βρω σπίτι, λέγοντάς μου ότι θα με ακολουθήσει, για να χτίσουμε μια καινούρια ζωή. Με τα πολλά αποφάσισα να βάλω τέλος στην ιστορία μας. 3 μήνες μετά την οριστική διακοπή της σχέσης μας συναντηθηκαμε με αφορμή μια επαγγελματική συγκοιρια. Συζητήσαμε κι αποφασίσαμε να έχουμε τυπικές σχέσεις. Αυτή η συνάντηση και η συζήτηση στάθηκε αφορμή για να ξαναρχίσουμε να μιλάμε. Πολύ σύντομα όμως συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα ακόμα να υποστηρίξω καμίας μορφής σχέση μαζί του. Του εξήγησα ότι για μένα όλη η ιστορία είναι πολύ τραυματική κι ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός προτού μια μέρα ίσως μπορέσω να τον δω και πάλι ως συνάδελφο-φίλο. Γνωρίζοντας την επιμονή του κι έχοντας πολλές φορές υποστεί την πίεση του μέσω μηνυμάτων, τον μπλόκαρα σε τηλέφωνα και σοσιαλ. 1 εβδομάδα μετά έλαβα 2 μέιλ με πολύ υβριστικό, σεξιστικό και μισογυνιστικο περιεχόμενο. Μου άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή ότι θα μου κάνει πόλεμο. Εκείνο το διάστημα τα μαθήματα του μεταπτυχιακού είχαν τελειώσει όμως έχω ακόμα κάποιες υποχρεώσεις στη σχολή κι εξακολουθώ να είμαι φοιτήτρια. Λένα, αναγνωρίζω πλήρως την ευθύνη μου σε όλη την ιστορία. Όμως δε μπορώ με τίποτα να δεχτώ το περιεχόμενο των μέιλ του. Απευθύνθηκα στη ψυχολόγο της σχολής αλλά και σε μια φεμινιστικη οργάνωση που υπαρασπιζεται γυναίκες θύματα σεξουαλικης παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον. Και οι δύο πλευρές μου είπαν ότι μπορώ να τον καταγγείλω στο πειθαρχικό συμβούλιο της σχολής. Αλλά δεν είμαι σίγουρη. Φοβάμαι ότι όλο αυτό θα λειτουργήσει εναντίον μου. Ότι θα χρεωθω τη φήμη της φοιτήτριας που προκάλεσε σκάνδαλο. Επίσης, ενώ η πόλη που μένω είναι μεγάλη, το μεταπτυχιακό είναι εξειδικευμένο και ο κύκλος μικρός. Οπότε σίγουρα θα μαθευτεί παντού. Είμαι αναγκασμένη να τον αντιμετωπίσω σύντομα γιατί θα πρέπει να κάνω μια παρουσίαση ενώπιον όλων των καθηγητών μου. Και δεν ξέρω τι να κάνω… Θα ήθελα τη γνώμη σου. Ευχαριστώ πολύ.
– Στο τέλος θύμα

 

Δεν ξέρω τι να σου πω. Για κάποιους θα λειτουργήσει εναντίον σου, για κάποιους όχι. Το μικρό μεταπτυχιακό που κάνεις δεν είναι όλος ο κόσμος, ούτε όλη σου η ζωή. Δεν μπορώ εγώ να σου πω (ή οποιοσδήποτε άλλος) ποιο ρίσκο να πάρεις, πότε, και γιατί. Εσύ πρέπει να τα ζυγίσεις αυτά, μόνη σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-27 points
Upvote Downvote

37
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
22 Θέματα σχολίων
15 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
27 Συντάκτες σχολίων
I_am_the_lawMayaMpoukitsaTulina S.Χαρουλίδιο Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Νομίζω ότι, ειδικά επειδή έχεις τα email και είναι εύκολη η απόδειξη, θα αποδειχτεί ότι το λάθος είναι όλο δικό του. Ανάμεσα στο να είναι στην επιτροπή που θα σε εξετάσει αυτός ο άνθρωπος και το να μην είναι – γιατί αν γίνει καταγγελία δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι – θα επέλεγα το δεύτερο. Με αυτόν αλώβητο πως ακριβώς θα είσαι ασφαλής; Με αυτόν αλώβητο πως θα είναι οι άλλες φοιτήτριες ασφαλείς; Πως θα παραδειγματιστούν άλλοι σαν κι αυτόν; Αλλά φυσικά έχει σημασία και τι μπορείς να αντέξεις.

Chaotic Jester ο Πρόστυχος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Law, απορία δική μου που δεν είμαι δικηγόρος: αυτά που έχει κάνει ο τύπος είναι μόνο για πειθαρχικό συμβούλιο, για το οποίο ρωτάει η ερωτώσα; Υβριστικά και κυρίως απειλητικά μηνύματα δεν σηκώνουν και κανονικότατη μήνυση;

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Ναι, εννοείται.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Βάζεις το δικηγόρο σου να του τηλεφωνήσει . Του λέει ότι αν κάνει φασαρία στην παρουσίαση ή αν σε υπονομεύσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα πάει πειθαρχικό και τρώει και μήνυση. Τον συμβουλεύει να μην έρθει καν στην παρουσίαση.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτός έχει ανάγκη τις παράλληλες σχέσεις και η σύντροφός του (η επίσημη, αυτή για τα οικιακά και τα οικογενειακά τραπέζια) έχει συμφωνήσει, γιατί εκείνη είναι μονογαμική και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να είναι χαρωπή νοικοκυρά και να είναι ευτυχισμένος ο Μήτσος. Αυτή τουλάχιστον είναι η εκδοχή του Μήτσου. Και τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου δικά μου.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Πες τα βρε Λου, αηδία με έπιασε.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Όπου η εκδοχή του Μήτσου, δεν είναι η αληθινή, αλλιώς της τα παρουσιάζει αλλιώς είναι.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Με κάνεις να νιώθω την ανάγκη να σε παρηγορήσω και να σε πάρω απ’ το χέρι για να πάμε μαζί στην παρουσίασή σου. Αλλά δεν γίνεται, γιατί δεν είσαι πια παιδί για να αφήσουμε το φως αναμμένο και να περάσουν οι εφιάλτες. Να σκεφτείς πολύ πριν κάνεις καταγγελία, αν έχεις υποστήριξη, όπως και το προσωπικό κόστος, ακούγεσαι πολύ ευάλωτη.
Σ’ αυτό πρέπει να επικεντρωθείς για ‘μενα, στο να προστατέψεις τον εαυτό σου. Ελπίζω να συνεχίζεις τις συνεδρίες με ψυχολόγο και να δεις έστω αναδρομικά πόσο σε εκμεταλεύτηκε αυτός ο άνθρωπος, πόσο άρρωστος είναι, πόσα σημάδια υπήρχαν και πόσο δε φταις.

Tulina S.
Μέλος
Ενθουσιώδης

Δεν έχω καταλάβει πρακτικά τι προτείνεις Αnna;
Να μην αντιδράσει γιατί δεν έχει υποστήριξη και ότι η ψυχολόγος είναι η λύση της για να συνειδητοποιήσει κάτι που ήδη γνωρίζει;
Η κοπέλα βρίσκεται σε αδιέξοδο..

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Προτείνω να συνεχίσει με την ψυχολόγο και να αναλύσει τι της συμβαίνει ωστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο τώρα και να θωρακίσει τον εαυτό της μελλοντικά και να δράσει εναντίον του καθηγητή μόνο αν είναι βέβαιη ότι μπορεί να αντέξει το συναισθηματικό κόστος. Εγώ που μεγάλωσα σε μικρή πόλη και σπούδασα σε μικρή πόλη, έχω δει να καταδικάζονται (άρα αποδεδειγμένο περιστατικό) για αποπλάνηση σεβάσμια μέλη της κοινωνίας και να κατηγορείται παρ΄ολα αυτά το 14χρονο “που του διάλυσε το σπίτι γιατί ήταν ξεπεταγμένο”. Σ’ αυτό τον κόσμο ζούμε. (Δεν λέω να μην τον καταγγείλει. Λέω να βεβαιωθεί ότι μπορεί να αντέξει… Διαβάστε περισσότερα »

Χαρουλίδιο
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγώ συμφωνώ με την Άννα. Το σωστό θα ήταν να τον καταγγείλει αλλά εδώ το σωστό δεν είναι να κάνει αυτό που πρέπει αλλά αυτό που αντέχει θέτοντας προτεραιότητα τον εαυτό της. Εάν το να κάνει μια τέτοια πράξη τη διαλύσει ψυχικά γιατί μπορεί να μην έχει στήριξη η να μη το αντέχει τότε δεν έχει νόημα. Η προστασία του εαυτού μας και της ψυχικής μας υγείας είναι πάνω από όλα!

Tulina S.
Μέλος
Ενθουσιώδης

Δε διαφωνώ ούτε εγώ με την Άννα, απλά ζήτησα διευκρίνιση γιατί φαίνεται ότι η κοπέλα είναι ήδη πνιγμένη και χρειάζεται άμεσα λύση.

Betty Boop
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δεν ξέρω αν μπορείς καθόλου να το δεις ως τρίτος. Ως τρίτος βέβαια που δεν είναι μισογύνης και σεξιστής. Διαβάζοντας πως θα προκαλέσεις σκάνδαλο εσύ, εσύ που απειλείσαι, μου’ ρθε να γελάσω (πικρά).
Κάνε ό,τι σε κάνει να νιώθεις πιο ασφαλής.
Καλή δύναμη

fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων
fantasmataki

Ναι κοίτα, θα έλεγα να μην αφήσεις κανέναν μ@λ$κ@ να σου καταστρέψει τίποτα. Μάζεψέ τα όλα αυτά και στείλε του τα όλα μαζί σε ένα mail και γράψε του από κάτω ότι η οικογένειά σου έχει πλήρη γνώση και ότι έτσι και σου δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα έχει φύγει για πειθαρχικό. Άντε με τον κάθε ηλίθιο.

TheMaleGaze
Επισκέπτης
Συμμετέχων
TheMaleGaze

Σε ποια μυστηριώδη χώρα το κέρατο αντιμετωπίζεται με 8 μήνες συζητήσεων ; Πολύ κρίμα να μη δίνετε τέτοιες βασικές πληροφορίες, να μαθαίνουμε κι εμεις οι απολίτιστοι.

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ο καθηγητής, που είναι σε ανοιχτό γάμο και τα φτιάχνει με τη, μάλλον κατά 20 χρόνια νεότερη, φοιτήτριά του, που είναι επίσης σε σχέση, και το συζητάνε όλοι μαζί, καπνίζοντας και πίνοντας κόκκινο κρασί, θυμίζει λίγο γαλλική ταινία, η αλήθεια να λέγεται. Στην ταινία, θα σπούδαζε κάτι σε καλές τέχνες ή φιλοσοφία και λογοτεχνία, θα κάνανε βαθυστόχαστες συζητήσεις, και ο καθηγητής θα ήταν, εκτός από κάθαρμα, ο μέντοράς της, πολύ επιτυχημένος και πλούσιος, ενώ ο συντροφός της φτωχός. Να έχουμε και τη διάσταση της ταξικής πάλης, να έχει ενδιφέρον η πλοκή. Η ίδια εξαιρετικά ταλαντούχα, έτσι τράβηξε το ενδιφέρον του… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

@Eva μια λεπτομέρεια μόνο, ο γάμος είναι ανοιχτός από τη μία πλευρά, η αλλη “δεν το ειχε ανάγκη”.
Εντωμεταξυ, καμία κριτική για τους ανοιχτούς γάμους, αλλά αυτό το “περιπετειες” με κάνει να σκέφτομαι ότι δεν ήταν ανοιχτός γάμος, απλά απ’ τη μεριά του κυρίου είχε χαλάσει ο συρτής και έμπαζε…

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Anna μάλλον έχεις δίκιο. Ξέρω ένα τέτοιο ζευγάρι, όπου ο άντρας έχει εντελώς ανοιχτά παράλληλες σχέσεις, η γυναίκα το ξερει, το ανέχεται, αλλά δεν κάνει το ίδιο- τουλάχιστον όχι ανοιχτά. Είναι κι αυτό ένα μοντέλο ανοιχτού γάμου, αν και σε μένα προσωπικά φαίνεται άδικο.

TheMaleGaze
Επισκέπτης
Συμμετέχων
TheMaleGaze

Tέλειο! Ο καθηγητής κάτι σα τον Ουελμπεκ , η γυναικα του σε στυλ Σιμον ντε Μποβουαρ και η φοιτητρια Αμελί στο πιο σοφιστικέ. Ο σύντροφος μ εχει μπερδεψει λίγο. Φτωχός street artist στη Μοντμαρτη ίσως ; Ή και μουσικός. Λείπει ενα στοιχείο ανατροπής και γίνεται ταινιάρα. Το γράφουμε;

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μέσα είμαι 😂
Street artist οπωσδήποτε ο συντροφος, που θα τον ανακαλύψει η γυναίκα του καθηγητή, που είναι πολυ μοιραία κριτικός τέχνης και γκαλεριστ, ως τον νέο Μπασκιατ. Έτσι θα κάνουν κι αυτοί σχέση. Κάποια στιγμή αποκαλύπτεται ότι ο συντροφος είναι ο γιος του καθηγητή από μια παλιά του ερωμένη.

Μοναχική ψυχή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Η Σουηδία απ’όσο γνωρίζω φημίζεται για κάτι τέτοια

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φαντάζομαι ότι αφού είχαν αποκλειστική σχέση και έμαθε το κέρατο με τον καθηγητή, ακόμα και μετά από διαβουλεύσεις, είναι πλέον πρώην.
Δεν νομίζω να τολμήσει να σου κάνει νούμερα στην παρουσίαση. Θα πρέπει να δώσει εξαιρετικά αβολες εξηγήσεις.

cyora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις τελειώσει το μεταπτυχιακό και ενδεχομένως αυτός να βαθμολογήσει την μεταπτυχιακή σου εργασία ή κάτι ανάλογο. Εγώ θα σου πρότεινα, καταρχήν, να μιλήσεις με έναν δικηγόρο, να δει το περιεχόμενο των μηνυμάτων του και να συζητήσετε αν αυτός μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα. Αν μπορεί, τότε προσπάθησε να προστατευτείς πχ να τον καλέσει ο δικηγόρος σου χωρίς ακόμα να κάνεις καταγγελία. Αφού τελειώσεις το μεταπτυχιακό αποφασίζεις αν θα τον καταγγείλεις.

Χιόνι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μιλάμε για μεγάλο δειλο-χειριστικό γουρουνι!Ελπίζω να έχεις ανθρωπους διπλα σου και να πράξεις αναλογα μολις σταθεις στα πόδια σου και συνειδητοποιησεις τι συνεβη.
Τελος,μη με φατε παιδιά αλλα δεν καταλαβαινω η σεξουαλική παρενόχληση απο που προκυπτει.Είναι υπερ να γινει καταγγελια γι ατα e-mail και το υβριστικό περιεχομενο,αλλα η σχεση συναινετική δεν ηταν?

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ήρθε η στιγμή στη ζωή σου που θα πρέπει να λάβεις μια δύσκολη και σημαντική απόφαση. Δυστυχώς η σχέση σου με αυτόν τον άνθρωπο σε οδήγησε σε αυτή την συνθήκη, όπου πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις και τι είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς. Την γνώμη της ψυχολόγου και της οργάνωσης της γνωρίζεις από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική σου και το όποιο κόστος της στην ζωή σου θα φανεί στη πορεία. Μέχρι στιγμής είσαι σαν την γάτα του Σρόντιγγερ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.