Αγαπητή «Α, μπα»: Εγώ θέλω να σταματήσω τα αντισυλληπτικά, εκείνος δεν θέλει να κάνει βασεκτομή

Εμένα αυτό το θα δούμε με εκνευρίζει και το βρίσκω εγωιστικό να μην τον προβληματίζει καθόλου. Είμαι λάθος;

Είμαι 39 χρόνων με μεγάλο πρόβλημα ενδομητριωσης. Στον παρελθόν έχω αφαιρεσει κύστες από τις ωοθήκες, οι οποίες δεν έφευγαν με αγωγή και έχω κάνει πολλές ενέσιμες θεραπείες. Τα τελευταία 6 χρόνια και μετά από δύο γέννες είναι πιο ήρεμα τα πράγματα και παίρνω αντισυλληπτικά τα οποία δίνουν σε μένα και στο σύντροφό μου την άνεση να κάνουμε σεξ χωρίς προφυλάξεις, δεδομένου ότι κανείς μας δε θέλει και αλλα παιδιά (έχουμε ήδη δύο). Το θέμα είναι λοιπόν, πως σκέφτομαι πλέον να σταματήσω τα αντισυλληπτικά και είναι ένα θέμα που το συζητάω με το γιατρο στην κλινική που με παρακολουθει αλλά και με το γυναικολόγο που είχα στην Ελλάδα. Δεν εχουμε καταλήξει κάπου ακόμα, αλλά ενα θεμα που θεσανε ήταν η αντισύλληψη, καθώς μου λένε ότι στη δική μου περίπτωση το σπιράλ αντενδεικνειται. Το πρόβλημα μου τώρα: Σε κουβέντα που έκανα με το σύντροφό μου σχετικά με την προστασία εάν σταματήσω τα αντισυλληπτικά, ο ίδιος είναι κάθετος ότι δε θέλει να κάνει βεσεκτομη και θα δούμε τι θα κάνουμε. Εμένα αυτό το θα δούμε με εκνευρίζει και το βρίσκω εγωιστικό να μην τον προβληματίζει καθόλου. Είμαι λάθος;

-Το ψεκαστήρι

Αν δεν δέχεται βασεκτομή, τότε το «θα δούμε» σημαίνει ότι θα κάνεις εσύ κάτι. Εφόσον το συζητάς με γιατρούς, θα ξέρεις ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι εκτός από το σπιράλ.

Η βασεκτομή δεν είναι ισοδύναμη με τα αντισυλληπτικά, ούτε με το σπιράλ. Δεν υπάρχει αντιστοιχία, αλλά σκέψου κι εσύ πώς αισθάνεσαι με την προοπτική να κάνεις μια επέμβαση που θα ήταν δύσκολο να ανατραπεί. Αν και οι δυο σας είσαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να κάνετε κάτι μόνιμο στα σώματα σας (γιατί όλες οι μέθοδοι έχουν μανούρα, παρενέργειες, εξετάσεις ενδεχομένως), τότε πάρτε απόφαση ότι δεν θα κάνετε άνετο σεξ χωρίς προφυλάξεις και θα βάζετε προφυλακτικό.

Βέβαια, εσύ άλλο ρωτάς. Αν είναι εγωισμός αυτό που κάνει. Δεν ξέρω τι να απαντήσω – εσύ πρέπει να ξέρεις καλύτερα. Σου είπε ότι δεν δέχεται βασεκτομή, είναι εγωισμός αυτό; Γιατί αν δεν το λύσει αυτός, θα πρέπει να το λύσεις εσύ, και αν δεν το λύσεις εσύ, τότε, προφυλακτικό, και το λέω επειδή το προφυλακτικό θα ξεβολέψει και τους δυο σας, οπότε αυτό βρίσκω πιο δίκαιο. Σε ενοχλεί το «θα δούμε», συγκεκριμένα; Είναι σίγουρα απόδειξη ότι δεν τον προβληματίζει «καθόλου», ή είναι τρόπος αποφυγής; Αυτό που γίνεται θα μπορούσε να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους, αλλά εσύ ξέρεις μόνο τη δυναμική της σχέσης σας. Αν νιώθεις ότι σε κρεμάει σε κάτι τόσο σημαντικό, μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά που νιώθεις έτσι.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

58 points
Upvote Downvote

31
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
21 Θέματα σχολίων
10 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
26 Συντάκτες σχολίων
MitsiBetween WorldsΜαύρο ΓατίMr MazisBarbie ζωντοχήρα😘 Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ε, λοιπόν ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είναι τόοοοοσο δύσκολο να αποδεχθούν μερικοί άνθρωποι το προφυλακτικό ως μέσο αντισύλληψης (και όχι μόνο). ΟΚ, το σεξ χωρίς είναι πιο “φυσικό”, η επαφή ίσως για πολλούς πιο έντονη κλπ. ΟΜΩΣ, το προφυλακτικό είναι ως μέθοδος η λιγότερο (καθόλου) παρεμβατική, δεν απαιτεί καμία προετοιμασία, είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη ανα πάσα στιγμή, φθηνή, σχεδόν κάθε φορά γνωρίζεις αν πήγε κάτι στραβά και άλλα πολλά. Ειδικά δε, αν έχεις και θέμα υγείας όπως παραπάνω, πραγματικά είναι σωτήριο και δεν απαιτεί από κανένα από τα δύο μέρη να κάνουν κάτι μόνιμο ή επώδυνο στο σώμα τους. Δηλαδή,… Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Μα πες , πες τα!!!! Και το προφυλακτικό, πραγματικά θέλει 5 δευτερόλεπτα

wild-rose
Μέλος
Συμμετέχων

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν αλλεργία στο λάτεξ των προφυλακτικών. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ. Υπάρχουν βέβαια και προφυλακτικά χωρίς λάτεξ αλλά δεν τα βρίσκεις εύκολα και όταν τα βρεις υπάρχει μια δυσκολία στη χρήση και από τον άντρα και από το γυναίκα οπότε θα πρέπει να πάνε σετάκι με λιπαντικό. Εντάξει, είναι λύση φυσικά όταν υπάρχει καλή διάθεση αλλά μην το θεωρείτε αυτονόητο ότι όλοι μπορούν εύκολα να τα χρησιμοποιήσουν. Και ειμαι γυναίκα και το λέω και όντως κάποιες φορές ξενερώνω.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

wild-rose, να σου πω ότι όταν έγραφα το σχόλιο, το σκέφτηκα; Αλλά δεν το έγραψα γιατί αυτή η περίπτωση είναι αρκετά συγκεκριμένη. Παρόλα αυτά, και σε αυτό υπάρχει λύση όπως λες, και παραμένει επιμένω η πιο ανώδυνη, εύκολη, μη παρεμβατική και δίκαιη λύση. Όπως και να έχει η κοπέλα που ρώτησε δεν το ανέφερε καν ως ενδεχόμενο το προφυλακτικό. Το αν ξενερώνει κανείς είναι νομίζω θέμα οπτικής. Αν ο/η σύντροφος έχει θέμα υγείας, δεν υπάρχει για μένα δικαιολογία να μην το χρησιμοποιήσεις, εφόσον θέλεις οπωσδήποτε προφύλαξη.

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Την ίδια απορία έχω και εγώ. Και απορώ επίσης με πολλούς άνδρες που όχι απλά προτιμούν σεξ χωρίς προφυλάξεις αλλά το απαιτούν κιόλας.

Προσωπικά, πολλές φορές προτιμώ τη χρήση του για διάφορους λόγους: ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, θέματα υγείας ακόμα και απόλαυσης αφού χωρίς τη χρήση του κάποιες φοράω πονάω (είμαι άνδρας).

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Η απαίτηση για μη χρήση, για μένα πάντως είναι no-go πραγματικά. Το γιατί το απαιτούν, είναι νομίζω μεγάλη κουβέντα που έχει μέσα πολύ πατριαρχία, άγνοια, κομπλεξ, παιχνίδια εξουσίας και άλλα.

fantasmataki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κοίτα στη θέση σου, αν ειχα φάει στη μάπα τα αντισυλληπτικά τόσο καιρό, είχα κάνει δύο γέννες, χειρουργεία και θεραπείες για την ενδομητρίωση, μάλλον θα στράβωνα με το “θα δούμε”. Δεν θέλει να κάνει αγγειεκτομή (η οποία btw καμία σχέση δεν έχει σαν επέμβαση με την αντίστοιχη στις σάλπιγγες), ας μην την κάνει, είναι σαφέστατο δικαίωμά του. Προφυλακτικούλι. Το μόνο που μου χτύπησε είναι ότι λες πως σπιράλ δεν βάζεις λόγω της φάσης με την ενδομητρίωση. Απλά να πω οτι δεν είναι αποκλειστική υποχρέωσή σου η αντισύλληψη. Θα μπορούσες να μη θέλεις να βάλεις σπιράλ ας πούμε.

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Εσύ θες να σταματήσεις τα αντισυλληπτικά, δεκτό, αδιαμφισβήτητο δικαίωμά σου. Εκείνου δεν είναι δικαίωμά του να μη θέλει βασεκτομή; Δεν είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμά του;

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πώς θα ένιωθες αν σου ζητούσε να κάνεις απολίνωση σαλπίγγων; Πάλι εγωιστή θα τον έβγαζες. Σκέψου ότι του ζητάς το αντίστοιχο. Κανονικά θα έπρεπε να εκνευριστεί αυτός, όχι εσύ

Melian
Μέλος
Συμμετέχων

Ήταν ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν όταν έγραψα το σχόλιο. Εγώ πάντως θα ήμουν έξαλλη αν μου ζητούσε κάτι τέτοιο και θα το θεωρούσα φουλ εγωιστικό από τον σύντροφό μου και μόνο που το σκέφτηκε…

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Βάλτε ένα προφυλακτικό παιδιά, εμείς η πλέμπα δηλαδή πώς την παλεύουμε χωρίς βασεκτομές και χάπια για αντισύλληψη. Στα 39 σας φαντάζομαι ξέρετε τι είναι.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Προτείνω να δέσεις τις σάλπιγγες σου. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει. Και γλιτώνετε και τα προφυλακτικά.
Το λέω για να καταλάβεις πως δεν είναι απλό να προτείνεις επέμβαση με μόνιμο αποτέλεσμα στον άλλο και να απαιτείς να την κάνει.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Βάλτε σκουφάκι να τελειώνουμε. Και αυτά τα δεν το ευχαριστιεμαι έτσι εγώ τα ακούω βερεσε. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μια χαρά σεξ με προφυλακτικό κάνουν και μια χαρά το νιώθουν και το ευχαριστιουνται. Σιγά δηλαδή το πρόβλημα. Εγώ έχω φίλους παντρεμένους που πριν αποφασίσουν να κάνουν και άλλο παιδί μια χαρά προφυλακτικά χρησιμοποιούσαν. Όσο για τη βαζεκτομη δεν ξέρω να σου πω. Είναι εγωιστικό να μη θέλεις να κάνεις μόνιμη μη αναστρέψιμη επέμβαση; Όσο εγωιστικό είναι να τη ζητάς. Εκτός αν στο μυαλό σου έχεις αλλά, ότι ας πούμε θέλει να διατηρήσει την επιλογή γιατί αύριο μεθαύριο εμένα… Διαβάστε περισσότερα »

Frost
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

”Είναι εγωιστικό να μη θέλεις να κάνεις μόνιμη μη αναστρέψιμη επέμβαση; Όσο εγωιστικό είναι να τη ζητάς.”

-Ε, όχι δα. Από πότε το να αρνείσαι να κάνεις μια μόνιμη επέμβαση στο σώμα του, είναι το ίδιο εγωιστικό με το να ζητάς από τον άλλο να την κάνει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Μέντορας

Από πάντα. Δε θέλεις να κάνεις κάτι εσύ αλλά απαιτείς να το κάνει ο άλλος είναι ο ορισμός του εγωισμού.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Δε νομίζω οτι κατάλαβες τι είπα…

Melian
Μέλος
Συμμετέχων

Δεν νομίζεις ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αντισυλληπτικών και βασεκτομής; Τα παρουσιάζεις σαν να είναι απλά δύο μέθοδοι αντισύλληψης ενώ η μία είναι επέμβαση στο σώμα του συντρόφου σου με μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα. Εσύ θα συναινούσες σε κάτι τέτοιο αν ήσουν στη θέση του; Νομίζω χρειάζεται να μπείτε ο ένας στη θέση του άλλου για να βρείτε την καλύτερη λύση αλλά μου φαίνεται ανώριμο να μιλάς για εγωιστική συμπεριφορά δική του όταν εσύ έχεις μία τόσο μεγάλη προσδοκία από εκείνον.

sapila
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι απίστευτο πάντως πόσο “παρωχημένο” θεωρείται το προφυλακτικό ως αντισυλληπτική μέθοδος. Τα παντρεμένα ή μακροχρόνια ζευγαρια το θεωρούν σχεδόν ανήκουστο να το χρησιμοποιούν. Μετράνε μέρες, κάνουν διακοπτόμενη, πάντως προφυλακτικό δεν βάζουν, στραβωνουν τα μουτρα τους και μονο που το σκέφτονται

Marqella
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ε δεν είναι κ τόσο απλό πράμα η βασεκτομή. Για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ θα έκανα κατι αντίστοιχο στο σώμα μου. Όπως κ να χει είναι μια χειρουργική επέμβαση με ρίσκα κ πιθανές επιπλοκές. Στο 10%των περιπτώσεων μπορεί να αφήσει μια μόνιμη ενόχληση στην περιοχή. Εμένα μια ελιά στην πλάτη μου βγάλανε χειρουργικά κ ακόμα νιώθω την ουλή να με «τραβάει» συχνά πυκνά. Η αρνήσή του να το συζητήσει Θεωρώ πρέπει να γίνει σεβαστή. Όπως και η δική σου επιθυμία φυσικά του να μη θέλεις να παίρνεις πλεον αντισυλληπτικά. Το προφυλακτικό όταν χρησιμοποιείται σωστά είναι πολύ αποτελεσματικό. Μαλλον θα… Διαβάστε περισσότερα »