Αγαπητή «Α, μπα»: Έχω θέμα με τη φασαρία των σκυλιών

Να μιλήσω στους ιδιοκτήτες τους;

Hannah Lim, Unsplash

Αγαπητή Α Μπα και σχολιαστ@ γεια! Θα ήθελα γνώμες και συμβουλές για ένα λεπτό θέμα που δυσκολεύομαι να χειριστώ. Με το σύντροφό μου πρόσφατα μετακομίσαμε σε μια περιοχή πολύ ήσυχη. Ο δρόμος μας ουσιαστικά είναι ένα στενό, ήρεμος, ήσυχος, χωρίς να περνάνε αμάξια, και οι γείτονες είναι οικογένειες και φαίνεται να γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ εμείς λέμε ένα γεια με όσους είναι στη δική μας πολυκατοικία, ενώ 1-2 φορές έχουμε κάνει και παρατήρηση γιατί κάθονται και μιλάνε μπροστά στο μπαλκόνι μας δυνατά (είναι χαμηλά και κοντά στην είσοδο της πολυκατοικίας) κάνουν θορυβώδεις δουλειές σε ώρες κοινής ησυχίας που δουλεύουμε (απ το σπίτι πλέον), οπότε δεν ξέρω κατά πόσο έχουμε καλές σχέσεις-δηλαδή σεβάστηκαν την παρατήρηση, θα πούμε καλημέρα, αλλά δεν ξέρω αν το ότι είμαστε νέοι στην πολυκατοικία και τους κάνουμε παρατηρήσεις “ξεβολεύοντάς” τους μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα γενικότερο. Και έρχομαι στο προκείμενο: Στις απέναντι πολυκατοικία έχουν σκυλάκια. Μικρόσωμα, ως επί το πλείστον. Τα σκυλάκια, τώρα το καλοκαίρι βγαίνουν στα μπαλκόνια απ το πρωί ως το βράδυ και γαβγίζουν. Σε οποιονδήποτε περάσει, όχημα, άνθρωπο, γάτα ή άλλο σκύλο. Ξεκινάει το ένα, συνεχίζουν και τα άλλα. Άλλες φορές γαβγίζουν μεταξύ τους, σαν να τσακώνονται, και αν περνάει άλλο σκυλί γαβγίζει και αυτό και γίνεται χαμός. Επίσης τους ακούνε σκυλάκια από διπλανά στενά και αρχίζουν κι αυτά-ή αντίστροφα. Από νωρίς νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, σε ώρες κοινής ησυχίας, κάθε τρεις και λίγο, για αρκετά λεπτά, και δεν σταματάνε. Με τσιριχτό γάβγισμα, μιας και είναι μικρόσωμα. Η κατάσταση πλέον έχει γίνει απελπιστική. Δουλεύουμε απ το σπίτι, περνάμε πολλές ώρες εδώ, και πραγματικά είναι ανυπόφορο. Δεν ξέρω τους ιδιοκτήτες τους, απ το (χαμηλότερο) μπαλκόνι μου βλέπω μόνο τα σκυλιά που βγάζουν το κεφάλι τους απ τα κάγκελα, δεν έχω πετύχει κάποιον να τα βγάζει βόλτα, δεν καταλαβαίνω καν αν τα σκυλιά είναι μόνιμα κλειδωμένα στα μπαλκόνια. Εντυπωσιάζομαι που κανένας γείτονας δεν παραπονιέται και φοβάμαι να βγω εγω στο άσχετο να κάνω παρατήρηση μήπως και βρω κανα μπελά (και φοβάμαι μήπως το εκμεταλλευτούν και οι από πάνω μας και μας δημιουργήσουν προβλήματα όλοι μαζί-δεν ξέρω, ίσως υπερβάλλω). Σκέφτομαι πως απλώς τους ανέχονται μιας και γνωρίζονται και δεν θέλουν να δημιουργήσουν ένταση. Σκοπεύω να μιλήσω σε κάποιον απ τους ένοικους της πολυκατοικίας μας αν ενοχλούνται κι αυτοί, σκέφτομαι να αφήσω σημείωμα στις εισόδους των πολυκατοικιών, έχω σκεφτεί ακόμα και να πάω στην αστυνομία. Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω θέμα με τα σκυλιά καθ αυτά, η οικογένειά μου έχει σκυλί, η οικογένεια του φίλου μου επίσης, οι φίλοι μας το ίδιο.. Σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να απομακρυνθούν απ τους ιδιοκτήτες τους, αλλά η αδιαφορία τους και η έλλειψη σεβασμού μου έχουν κάνει τα νεύρα μας κουρέλια. Κάθε γνώμη και συμβουλή δεκτή. Σας ευχαριστώ.

 

Αν δεν ξέρεις αν είναι κλειδωμένα τα σκυλιά στο μπαλκόνι, αν δεν ξέρεις αν τα βγάζουν βόλτα, το «τα σκυλιά γαβγίζουν» δεν είναι αρκετό για την αστυνομία. Είναι ομολογουμένως πολύ εκνευριστικό, αλλά δεν είναι παράνομο. Δεν κατάλαβα αν είναι μια οικογένεια που έχει πολλά σκυλάκια ή αν είναι περισσότερες οικογένειες, με ένα σκυλάκι η καθεμία. Αν είναι μια, ας πούμε κάτι γίνεται, αλλά να αναγκάσεις πολλές οικογένειες να ασχοληθούν με αυτό το θέμα, που είναι δύσκολο και χρονοβόρο (πώς να έχεις έναν σκύλο που να μη γαβγίζει με το παραμικρό), αυτό δε γίνεται με σημειώματα.

Δες το από την καλή πλευρά (σχετικά). Το χειμώνα θα κλείσουν τα παράθυρα και οι πόρτες και του χρόνου το καλοκαίρι δεν θα δουλεύετε από το σπίτι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-20 points
Upvote Downvote

75
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
27 Θέματα σχολίων
48 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
42 Συντάκτες σχολίων
Flora_MparmparitsaVrahon@10Marieπόντια ιντερνάσιοναλ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Flora_Mparmparitsa
Μέλος
Συμμετέχων

Γεια σας! Είμαι η κοπέλα που άφησε την ερώτηση. Ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις και να διευκρινήσω δυο πράγματα, κυρίως επειδή στο αρχικό κείμενο ήταν ασαφή! Μιας και πλέον είμαστε σπίτι εδώ και αρκετούς μήνες, άρχισα να παρατηρώ τα σπίτια που έχουν τα σκυλάκια. Είναι δύο διαμερίσματα απέναντι, που έχουν 2 σκυλιά το ένα και 3 το άλλο, όλα μικρόσωμα. Γενικά έχουν κι άλλοι στη γειτονια, πιο μεγαλώσωμα, αλλά δεν ακούγονται. Γενικά, τους έχω δει τους γείτονες να τα βγάζουν βόλτα, σαφώς δεν είμαι ολη μερα στο παράθυρο για να ξέρω συχνότητα, αλλά τους έχω πετύχει. Το καλοκαίρι… Διαβάστε περισσότερα »

lalala
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι παράνομο… Εμένα μου έχει φέρει την αστυνομία ο διπλανός. Έπρεπε να πάω στο τμήμα τα χαρτιά τους (ότι είναι εμβολιασμένα και έχουν τσιπ). Δεν μου έκαναν κάτι αλλά πλέον δεν τον αφήνω ποτέ έξω σε ώρες κοινής ησυχίας ή όταν λείπω και επειδή γαβγίζει πολύ τον αφήνω για λίγη ώρα . Στην πραγματικότητα ποτέ δεν άφηνα το σκυλί έξω με τις ώρες, αλλά ο γείτονας δεν τον αντέχει καθόλου. Του ρίχνει και νερό (είναι κακός άνθρωπος γενικότερα). Να πω ότι έχω μια τεράστια αυλή και όχι μπαλκόνι. Γενικά νομίζω ότι η παραμονή στο μπαλκόνι πρέπει να είναι κι αυτή… Διαβάστε περισσότερα »

Κατερινιώ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ναι, η συνεχής παραμονή στο μπαλκόνι είναι παράνομη σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία. Κατά τη γνώμη μου, η κοπέλα που ρωτάει, θα έπρεπε να αναρωτηθεί αν τα σκυλιά ζουν σε κατάλληλες συνθήκες. Αν είναι μονίμως παρατημένα σε ένα μπαλκόνι, αν βγαίνουν επαρκείς βόλτες, αν εκτονώνονται αρκετά ώστε να μην γαβγίζουν . Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό βοηθάει.

3🐣🐣🐣
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ακριβως αυτο, οπως τα λες

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Βέβαια μόνο η συνεχής παραμονή στο μπαλκόνι είναι παράνομη. Αν τα σκυλιά είναι μέσα στο σπίτι και βγαίνουν και μπαινουν κατά το δοκούν αυτό δεν είναι παράνομο. Αρκεί να τα κρατάνε μέσα τις ώρες κοινής ησυχίας. Γενικά να πω ότι τα σκυλιά που μένουν ώρες ατελείωτες σε μπαλκόνια και αυλες λειτουργούν ως σκοποί, δλδ γαυγιζουν ασταμάτητα στα πάντα. Το θέμα είναι τα σκυλιά να ζουν σε σωστές συνθήκες και να βγαίνουν τις βόλτες τους.

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εξαρτάται, αν κάνουν φασαρία, (οποιαδήποτε ώρα της ημέρας , όχι μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας), μια χαρά μπορεί να φωνάξει ο γείτονας την αστυνομία (υπάρχει σχετικός νόμος και δεδικασμένο)

Μέλος
Συμμετέχων

Καταρχάς όπως είπαν και οι υπόλοιποι είναι όντως παράνομο πλέον, επίσης όπως είπες ότι ο γείτονας έριχνε νερό δεν φοβοσουν ότι ίσως κάποιος ή ακόμα και ο ίδιος του έκανε κάτι χειρότερο; είμαστε με τα καλά μας;είναι τα ζωάκια μας που υποτίθεται τα αγαπάμε και τα αφήνουμε έξω;!ο πρώην μου έχει χάσει έτσι σκύλο από γείτονά γτ ο πατέρας του το άφηνε στο μπαλκόνι.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Είχαμε ακριβώς το ίδιο θέμα με τον γείτονα μας, ο οποίος είναι ένας ευγενέστατος κύριος, πραγματικά φιλόζωος που έβγαζε τα σκυλάκια του πολλές φορές τη μέρα βόλτα, εκείνα όμως ειδικά το καλοκαίρι στο μπαλκόνι λυσάγανε.Και ήταν αυτό ακριβώς που περιγράφεις τσιριχτό γάβγισμα. Νομίζω είναι τραβηγμένο να πεις τα σκυλιά γαβγίζουν.Τι να κανουν; να τραγουδάνε; Το μόνο που καναμε ήταν να μιλήσουμε στον ιδιοκτήτη και να του ζητήσουμε να μην τα έχει στο μπαλκόνι από τις 8 ως τις 9 που κοιμίζαμε την μικρή και την ξυπνούσε το γάβγισμα. Ο άνθρωπος το σεβάστηκε, δεν ξέρω αν ήταν θράσσος από μεριά μου… Διαβάστε περισσότερα »

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Γιατί θράσσος; Καλή γειτονία είναι. Είναι σαν να σου ζητήσει να μην κάνετε φασαρία στο δωμάτιο που είστε μεσοτοιχία μέχρι τις 6, γιατί 5-6 κοιμάται. Δεν είσαι υποχρεωμένη, αλλά αν το πει κάποιος ευγενικά, γιατί όχι;

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν είναι καθόλου τραβηγμένο να ζητήσεις τα σκυλιά να μην γαβγίζουν (ειδικά στην ποσότητα και τα decibel που περιγράφεις). Ούτε ισχύει αυτό που θεωρούν πολλοί, ότι τα σκυλιά πρέπει να κάνουν ησυχία μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας. Πέρα από το νομικό του πραγματος, το σκυλί δεν είναι άνθρωπος, αν λοιπόν το βάζουμε να ζήσει σε διαμέρισμα πρέπει να το εκπαιδεύσουμε να ζει και με ανθρώπους- δεν γίνεται να επικαλουμαστε τη φύση του οπότε μας βολεύει.

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Φιλική συμβουλή από παθούσα και μαθούσα: να αλλάξετε σπίτι. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η γειτονιά αυτή είναι ήρεμη και ήσυχη, κατ’ εικόνα. Στη πραγματικότητα ο κάθε ένας έχει τα χούγια του και οι άλλοι τα ανέχονται με αντάλλαγμα την ανοχή των δικών τους. Είναι μια συμφωνία που όλοι τηρούν. Μεγάλωσα σε τέτοια γειτονιά και, ναι, με τις παρατηρήσεις που κάνεις έχεις ήδη αρχίσει να τους χαλάς την παστελάδα, θεωρώ. Έχω βρει γρατζουνιές στο αμάξι από κλειδιά, μετά από αντίστοιχες παρατηρήσεις. Συν τοις άλλοις, δεν είναι, δυστυχώς, παράνομο να γαβγίζουν τα σκυλιά στο μπαλκόνι, εφόσον δεν είναι κλειδωμένα και παρατημένα εκεί… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Σε σκυλί δεμένο και παρατημένο όπως λες, που ήταν μέσα σε μια στοίβα από τα ίδια του τα περιττώματα εγώ κάλεσα αστυνομία . Μάλιστα το ζωντανό ήταν δεμένο με ένα σκοινί που του έχει κάνει πληγή μέχρι το κόκκαλο. Ήρθε η αστυνομία και αν τον βρίσκανε στο σπίτι θα τον περνάνε και αυτόφωρο. Πάντως το διοικητικό πρόστιμο που του έριξαν ήταν πολλών χιλιάδων ευρώ. Δεν ξανααφησε σκυλί δεμένο.

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Η αστυνομία δεν είχε βρει ποτέ τον ιδιοκτήτη. Μου είπαν ότι πρέπει να πάω στο τμήμα με τα στοιχεία του και να υποβάλλω κάτι που αν δεν κάνω λάθος λέγεται “εισαγγελική παρέμβαση” ώστε να τον πάρουν αυτοφωρο, κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω, σταμάτησα να ασχολούμαι όταν η ιδιοκτήτρια έμαθε ότι ψάχνω το πλήρες ονοματεπώνυμό του και μου πε να κάτσω στα αυγά μου. Άλλαξα νομό, μετά άλλαξα και χώρα και τώρα εδώ που είμαι δεν υπάρχουν σκυλιά παρατημένα σε αυλές γιατί έχει πολύ κρύο!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Σάπιο κράτος, πατριαρχία, φόβος, επαρχιωτισμός. Χαλαρά βγαίνει νουβελίτσα, με αφορμή τον σκύλο του δικού μας γείτονα και τη γειτονιά, που να ξεκινάει με το “Κάποτε ο Αβέρωφ επισκέφθηκε ένα ορεινό χωριό. Φτωχό το μέρος και δύσβατο. Ένας μόνο είχε γαϊδούρι, σ’εκείνο το χωριό. Κάποτε, χρόνια μετά, δυο αδέρφια θα μάλωναν για το ποιος δικαιούταν να πάρει το γαϊδούρι του πατέρα τους και να αναλάβει να κάνει τον σωφέρ του Αβέρωφ. Γιατί εκείνο το τυχαίο γεγονός, έδωσε αργότερα στον πιο γρήγορο γιο, το κύρος του ικανού, του άξιου, του υπαλλήλου του υπουργείου (οκ, κλητήρας, αλλά διορισμένος από τον Αβέρωφ αυτοπροσώπως) γείτονα.… Διαβάστε περισσότερα »

Shea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και όμως είναι αρκετό για την αστυνομία. Επειδή έχω δυο σκυλιά τα οποία περνούσαν προ καραντίνας αρκετό χρόνο στη πόλη (τώρα έχουν βρει την υγεία τους στο χωριό) να σου πω αγαπητή γράφουσα ότι ο νόμος επιτρέπει να βγάλεις τον σκύλο σου στο μπαλκόνι για ένα τέταρτο την ημέρα (!) και αυτό με τη δική σου παρουσία. Συνεπώς, ναι, είναι καθολα παράνομοι.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Και αμα κάθεσε εσυ με τις ώρες στο μπαλκόνι; Θα έχεις το σκυλί μέσα στο σπίτι; Το δικό μου το σκυλί δεν θέλει με τίποτα να κάθετε μέσα τις αρέσει να αερίζεται. Όταν λέιπω δεν την έχω στο μπαλκόνι αλλά όταν είμαι σπιτι μόνη της ζητάει να βγεί εξω. Θα μπορούσε ένας γείτωνας μου να με καταγγείλει οτι την έχω πολλες ωρεες στο μπαλκονι (οχι με πολυ κρύο -ζεστη που ουτε εκεινη θελει). Αντε να αποδειξεις οτι οχι μονο δεν κακοποιεις το σκυλι αλλα κινησε και αναλογα τα γουστα του. Υ.Γ. Το σκυλι μου δεν γαυγίζει γενικα στο μπαλκονι, γαυγιζει… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Χαχα και ο δικός μου δε γαυγιζει σχεδόν ποτέ, αλλά όταν χτυπάει το σταθερό, μόνο το σταθερό όμως, αν δε το σηκώσω αμέσως γιατί κοιμάμαι ας πούμε, αλυχτα σαν λύκος. Λες και ουρλιάζει στο φεγγάρι. Και εννοείται αν γαυγισει θα γαυγισει μόνο την ώρα που μιλάω στη τηλέφωνο.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εμένα και στο κινήτο δυστυχώς. Και γι αυτό το βάζω στο αθώρυβο με το που μπάινω σπίτι. Και αν το σηκώσω πηγαίνω στο διπλανό δωμάτιο να μιλήσω γιατί ενοχλείται η κυρία. Η κυρία που μπορεί να με έχει γραμμένη εκείνη την ώρα, δεν έχει σημασία. Αρκεί να μη μιλάω στο τηλέφωνο.

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Χαχα, ο δικός μου όταν ακούει τον ήχο της κλήσης του messenger -ξέρει ότι μόνο με αυτόν τον ήχο πάμε βόλτα με τον κολλητό του- σηκώνω το τηλέφωνο να μιλήσω και κολλάει το αυτί του στη πίσω μεριά του τηλεφώνου για να ακούσει!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Το δικό μας στο χωριό, με ανάγκασε να χαλάσω τον χιονάνθρωπο που έφτιαξα, όταν μετά από 4 χρόνια είδα χιόνι κι εγώ και ζεστάθηκε το μέσα μου. Λύσσαξε και καθόταν και μακριά, ήταν και βράδυ, κάναμε ώρα να ψυχανεμιστούμε γιατί γαβγίζει “έτσι”. Ακόμα του το κοπανάω.
Δεν υπάρχει πιο αξιαγάπητο σκυλί από το δικό μας πάντως, όλα κι όλα, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Μακάρι να βγούμε γειτόνισσες, να βγάλουμε καμιά βόλτα τον πόνο μας ένα μεσημέρι! Η αρχή για να ηρεμήσεις θα γίνει με τη διαβεβαίωση ότι δεν είσαι εσύ προβληματική, υπερβολική και παράξενη επειδή μιλάς για ένα υπαρκτό πρόβλημα. Και δεν εννοώ τα σκυλιά, εννοώ τους ανθρώπους που γίνονται ιδιοκτήτες σκύλων για όλους τους λόγους που μπορεί κανείς να σκεφτεί, εκτός απ’το ότι αγαπούν τους σκύλους. Τους έχουν για να υπάρχουν εκεί, όταν οι ίδιοι θελήσουν να νιώσουν τη συντροφιά τους. Τις υπόλοιπες ώρες, δεν τους έχουν ανάγκη, δεν τους δίνουν και σημασία. Έχω βρεθεί με πραγματικά φιλόζωους ανθρώπους, που είναι ισορροπημένοι… Διαβάστε περισσότερα »

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Πόντια είσαι βάλσαμο ❤️

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πόσο δίκιο έχεις (για ακόμα μια φορά!)

3🐣🐣🐣
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

κι εγω εχω θεμα με τα τριχρονα που τσιριζουν και τα 5χρονα απο πανω που κανουν ποδηλατο και ειναι λες και γκρεμιζεται το σπιτι! τι να σου πω, το γαβγισμα παντως σε λογικα πλαισια δεν ειναι παρανομο. ντρεπομαι που διαβαζω τετοια, για αυτο εχουμε τετοια κακοποιηση στην χωρα, δεν ενδιαφερομαστε για τα ζωα και τα φυτα. (ναι, ειμαι τρελη σκυλομανα και γαταμανα και ειμαι πολυ περηφανη για αυτο!)

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Εγω ντρεπομαι οταν διαβάζω για σύγκριση παιδιού με ζωου.

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν καταλαβαίνω γιατί ντρέπεστε αμφότερες. O θόρυβος μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικός και από τα παιδιά και από τα σκυλιά. Ούτε το γάβγισμα ούτε οι παιδικές φωνές είναι παράνομες (και δε θα μπορούσαν, πως να νομοθετηθεί κάτι τέτοιο), αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δεν είναι ενοχλητικές. Για μένα είναι βασικό στοιχείο ενσυναίσθησης και σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς να φροντίζεις τα ζώα και τα παιδιά σου να μην ενοχλούν υπέρ του δέοντως. Από κει και πέρα είναι αντίστοιχα ευθύνη του καθενός να μαθαίνει να χειρίζεται τυχόν ενοχλήσεις στην κάθε περίσταση. Αυτό στην περίπτωση της φασαρίας μπορεί να σημαίνει από ακουστικά noise cancelling,… Διαβάστε περισσότερα »

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη φασαρία και για παιδιά και για σκυλιά και γενικά για ο,τι άλλο μπορεί να φανταστείς…

Connasse
Μέλος
Συμμετέχων

Σωστά, γιατί αν είναι παιδάκια δεν μπορούν να μας εκνευρίζουν. Τα σκυλάκια όμως? βέβαια αυτά μπορούν, δεν έχουν την ίδια αξία με ένα παιδάκι. Το σκυλί είναι μέλος της οικογένειας, όπως μπορεί να κάνει φασαρία ένα παιδάκι μπορεί να κάνει και ένα σκυλάκι. Για αυτό έχουμε τέτοια ποσοστά κακοποίησης ζώων, γιατί κάποιοι αποφασίζουν ότι η ζωή ενός ζώου έχει λιγότερη αξία από την ζωή ενός ανθρώπου. Κρίμα….

Μέλος
Συμμετέχων

Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία σύγκριση, ανάμεσα στην αξία της ανθρώπινης ζωής και της ζωής οποιουδήποτε ζώου. Αυτό είναι άσχετο με την κακοποίηση των ζώων, που είναι ένα αίσχος. Δηλαδή εσείς αν έπρεπε να διαλέξετε να σώσετε έναν άνθρωπο ή ένα ζώο, θα ειχατε δίλημμα;

Vrahon@10
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ΑΚΡΙΒΩΣ

3🐣🐣🐣
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

κι εγω ντρεπομαι, οταν αφηνουν τα παιδια να κανουν ο,τι θελουν ο,τι ωρα θελουν χωρις να σεβονται κανεναν γιατι μωρε παιδακια ειναι! αν ηταν παιδακι, θα ελεγε κατι; μαλλο οχι, τοσα γραμματα εχουν στειλει εδω για περιεργες γειτονισσες που διαμαρτυρονται για παιδακια και οι γραφουσες τις λενε περιεργες! αφου ζουμε σε πολη, πρεπει να ανεχομαστε και να σεβομαστε τους αλλους. αν η γραφουσα βλεπει κακοποιηση, πρεπει να το καταγγειλει. αν ενοχλειται απο λιγο γαβγισμα καθε μερα, ας βαλει διπλα τζαμια και ωτοασπιδες. εγω παντως με τα πιτσιρικια της πολυκατοικιας το πηρα αποφαση δυστυχως και αυτο κανω, οταν δεν ειναι ωρα… Διαβάστε περισσότερα »

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Απαντάω σε γενικό πλαίσιο: 1. Το ότι επειδή κάποι αφήνουν τα παιδιά να τσιρίζουν, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας ενοχλει το γαυγισμα των σκυλων στο μπαλκόνι, ολιμεροίς. Τι είδους λογική είναι αυτή; Θα γαυγίσει, αν μπει κάποιος ξένος, αν χαρεί, αν χτυπήσει το κουδούνι, αλλά διαβάστε λίγο τι γράφει η κοπέλα της ερώτησης, γαβγίζουν στο μπαλκόνι όλη μέρα. Μην κάνετε τις ανήξερες. Είναι γνωστό το φαινόμενο, μην λετε για το δικο σας σκυλακι που ειναι ήσυχο, γιατί θα σας πω και εγώ για το δικό μου παιδάκι που είναι ήσυχο και δεν έχει τελειωμό αυτή η κουβέντα. 2.… Διαβάστε περισσότερα »

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

3-κοτοπουλάκια, με συγχωρείς, αλλά ειδικά στην Ελλάδα, οι κατ΄επίφαση φιλόζωοι είναι περισσότεροι από τους πραγματικούς φιλόζωους (δεν εννοώ εσένα, δεν σε γνωρίζω).
Εχω βαρεθεί να βλέπω λάθος συμπεριφορές ανθρώπων που έχουν σκυλάκια στη γειτονιά:
– Παρατημένα καλοκαιριάτικα σε μπαλκόνια, ταράτσες και κήπους να αλιχτάνε
– Να τα κάνουν βόλτα χωρίς λουράκι και τα σκυλάκια να τρέχουν αφηνιασμένα, με κίνδυνο δικό τους και φυσικά λοιπών περιπατητών
– Να μην μαζεύουν τα κακάκια τους, ουτε κι απο μπροστά από πόρτα σχολείου
-Και ξέρω τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις “φιλόζωων” που δεν έβγαζαν ποτέ τον μεγαλόσωμο σκύλο τους βόλτα, ήταν μονίμως παρατημένοι σε κήπους.

3🐣🐣🐣
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν η γραφουσα βλεπει κατι τετοιο, πρεπει να κανει καταγγελια για κακοποιηση. Δεν διαφωνω σε αυτο, εχεις απολυτο δικιο πως πολλοι δεν βγαζουν ουτε μια βολτα το σκυλο η λερωνουν με περιττωματα. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Meddle
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Υποψιάζομαι ότι αναφέρεσαι σε ώρες κοινής ησυχίας. Η αλήθεια είναι ότι ένα μικρό παιδί (μάλλον) δεν είναι εύκολο να το ελέγξεις γιατί βαριέται εύκολα και έχει πολλή ενέργεια μέσα του. Ιδίως τώρα στην καραντίνα είναι χειρότερα τα πράγματα με τα παιδιά που δε μπορούν να βγουν έξω να παίξουν. Και εγώ είμαι γατομάνα και προσεχώς μέλλουσα μαμά αλλά όταν ο γείτονας είχε τα σκυλιά του όλη μέρα έξω και γαβγίζανε με ενοχλούσε αφάνταστα. Του έκαναν παρατήρηση κάποιοι γείτονες και δε τα ξανάφησε ποτέ στην αυλή του μόνα τους όλη την μέρα.

3🐣🐣🐣
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμεις παντως εχουμε 2 σκυλακια στο σπιτι, ενα ηλικιωμενο που δεν ακουγεται καθολου και ενα μικροτερο που υιοθετησαμε προπερσι απο τον δρομο. Μολις ηρθε το δευτερο, ειχαμε γκρινια στην πολυκατοικια πως ειναι νεαρο και θα κανει φασαρια. Οντως γαβγιζει για 3λεπτα μολις επιστρεψει καποιος μας σπιτι και αυτο ειναι ολο. Κατα ταλλα, δεν ενοχλει καθολου. Διπλα μενουν 2 τριχρονα που ο,τι ωρα και ναναι κανουν φασαρια. Κλαινε ουρλιαζουν κλπ. Δεν τους λεει κανεις τιποτε, γιατι παιδακια ειναι! Να εχεις επιστρεψει σπιτι απο 8ωρο και μια ωρα στον δρομο και να μην μπορεις να ηρεμισεις. Απο πανω μενει ενα 10χρονο κι… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Συμμετέχων

Τρία κοτοπουλάκια, άλλο το λίγο γαύγισμα, άλλο το συνεχές γαύγισμα. Αυτό που ρωτάς για τα παιδιά, γιατί δηλαδη η δική τους συνεχής φασαρία είναι ανεκτή ( όχι αυτη που κάνουν όταν ανεβαίνουν τις σκάλες, αυτή είναι λιγη, λιγότερη από 3 λεπτά) ούτε κι αυτή είναι ανεκτή, εκτός αν είναι μωράκι και κλαίει. Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν λες σε κάποιον ότι μια συμπεριφορά σε ενοχλεί, αντί να εξετάσει αν πραγματι αυτή η συμπεριφορά είναι ενοχλητική και αν μπορεί να βελτιωθεί, σου απαντά κάτι ασχετο για μια άλλη συμπεριφορά που ενοχλεί, για την οποία εσυ δεν έχεις καμμία ευθύνη. Καλά κάνεις και… Διαβάστε περισσότερα »

saligari
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

3 πουλάκια, ενω ειμαι μαζί σου ως προς την ισοτιμία των ζώων στην οικογένεια, η Αριελ θεωρώ οτι έχει δικιο εδω. Δεν ειναι απάντηση το “ναι αλλα για τα παιδακια που φωναζουν δε λέτε τιποτα” αντιπερισπασμός λεγεται αυτό, για να αποφύγουμε μια δύσκολη συζήτηση… Και εκεί καταλήγουμε να γινεται σύγκριση παιδια vs σκυλιά, και να κονταρομαχήσουμε να δουμε θα νικήσουν οι φιλόζωες ή οι μάνες σ αυτο το πολυ χρήσιμο μάτς… Άριελ τα διλλήματα τύπου “θα σώζατε ένα σκύλο ή εναν άνθρωπο” ειναι εξίσου αχρείαστα, ναι, εγω θα εσωζα αυτο το άτομο που αγαπω και φροντιζω, φυσικα ο σκύλος μου… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Συμμετέχων

Μα τι λέτε; Εγώ δεν ειρωνεύτηκα καθόλου όσους θεωρούν τα ζώα μέλη της οικογένειας τους.Ειρωνεύτηκα τη φράση « ντρεπομαι που διαβαζω τετοια, ( σαν το αρθρο ) για αυτο εχουμε τετοια κακοποιηση στην χωρα, δεν ενδιαφερομαστε για τα ζωα και τα φυτα. »
Δεν ενδιαφέρομαι να εκμαιεύσω καμία απάντηση, η ερωτηση είναι ρητορική, για να δειξω ποσο παράλογο είναι να θεωρείται η ζωή των ζώων ίδιας αξίας με τη ζωή των ανθρώπων. Εσείς , αχρείαστο να είναι, σώστε όποιον νομίζετε. Δε βασιζόμαστε σε σας.

Meddle
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Συμφωνώ μαζί σου.Τα κατοικίδια είναι ισότιμα μέλη μιας οικογένειας.Το νιώθουμε και εμείς που έχουμε γάτα (αλλά όπως και να το κάνουμε οι γάτες δεν ακούγονται). Τα παιδιά όταν ανεβαίνουν μια σκάλα και φωνάζουν, μπορείς να το προσπεράσεις αλλά στις ηλικίες 10 & 5 είναι απαράδεκτο οι γονείς να μην τους έχουν βάλει όρια για τη φασαρία. Και εμείς που ήμασταν 3 παιδιά και μεγαλώσαμε σε οικογενειακή πολυκατοικία, μεγαλώνοντας μάθαμε ότι δεν μπορούμε να λυσσάμε όλη την ώρα γιατί πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους γύρω μας.

Vrahon@10
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

εγώ πάντως, μαζί σου είμαι 😉

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Δεν ξέρω τι έκανες το καλοκαίρι, αλλά ελπίζω να μίλησες. Όση καλή διάθεση και να έχει κάποιος, αν αυτή η λούπα επαναλαμβάνεται καθημερινά, κάπου θα σταματήσει και η ευγένεια. Αν σε ώρες κοινής ησυχίας, είναι αμολυτά στο μπαλκόνι και γαβγίζουν, τότε έχεις δικαίωμα να φωνάξεις αστυνομία. Αν διαβιούν στο μπαλκόνι, τότε έχεις δικαίωμα να κάνεις καταγγελία για κακές συνθήκες διαβίωσης. Στην τελική αν θέλει ο άλλος να έχει 3-4-5-6 σκυλιά, δεν είναι υποχρεωμένοι οι γείτονες να τα ακούνε όλη μέρα.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Το να μένουν μόνιμα, από το πρωί ως το βράδυ, τα σκυλιά στο μπαλκόνι και να γαβγίζουν συνέχεια, και σε ώρες κοινής ησυχίας, δεν είναι κάτι το οποίο είσαι υποχρεωμένη να ανεχτείς. Αν θέλουν, ας τα πάρουν μέσα, το πιθανότερο είναι ότι και οι ίδιοι κουράζονται και τα βγάζουν έξω, ας ενοχλούν όλη τη γειτονιά αυτή είναι η εύκολη λύση. Είναι μια όχληση την οποία δεν είσαι υποχρεωμένη να ανέχεσαι. Ειδικά τώρα που είσαι όλη μέρα σπίτι. Πρέπει να τους μιλήσεις, ήρεμα κι ωραία, να εξήγησεις ότι τα σκυλιά γαβγίζουν συνέχεια και ενοχλούν, να μη τα αφήνουν τόση ώρα έξω,… Διαβάστε περισσότερα »

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αχ γενικα τι τραγικο θεμα αυτο με τους γείτονες. Ειδικα αν σου τυχουν κακοι γειτονες στην ιδια πολυκατοικια, αστα βραστα. Σκεφτομαι καμια φορα μηπως αξιζει να αγορασεις οικοπεδο να χτίσεις (αντι να πας να αγορασεις διαμερισμα εννοω, αν σκεφτεσαι κατι τετοιο) μονο και μονο για να εξασφαλισεις πως θα εχεις μια αποσταση απο γειτονες. Εμας μας εχει τυχει κατι άλλο, ακριβως απο πανω μας και απο κατω μας εχουμε γειτονες ερωτυλους. Οι κρεβατοκάμαρές μας είναι εντωμεταξυ στην ιδια θέση άρα εγω κατα τις 12 το βραδυ αν παω ας πουμε να ξαπλωσω ακούω τον αποκάτω που κανει σεξ με τη… Διαβάστε περισσότερα »

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Ε κανουν σεξ του λες. 7,5 χρονων δεν θα πάθει τίποτα. Του εξηγείς κιολας οτι αν σεβεσαιι τον γείτονα σου οταν κάνεις σεξ τις ωρες κοινής ησυχίας δεν γκαρίζεις, και μαθαίνει και το παιδι κάποια πράγματα.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

δεν ξερω, δεν ειμαι ετοιμη ψυχολογικα για κατι τετοιο 🙂

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν ξέρω παιδί μου, δεν πας πάνω στην κυρία Τάδε να χτυπήσεις το κουδούνι να σου πει; :-Ρ

Meddle
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Chachacha,χαχαχαχαχα, έκλαψα με το σχόλιο!!!

Ferenikei
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Rebecca de Winter εγώ δεν κατάλαβα.
Η αποπάνω κάνει αχαλίνωτο σεξ όσο λείπει ο άντρας της και όσο είναι εκεί.
Τον κερατωνει;;;;; 😱🤯

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

ναι, τον κερατωνει, αλλά οταν ερχεται ο αντρας της (ερχεται ας πουμε για μια εβδομαδα) παλι κανουν καθε βραδυ. Είτε τον ποθεί κι αυτόν πολύ, είτε του εχει λείψει αυτού, είτε του ριχνει στάχτη στα μάτια, πααντως το κρεβατι στην πενταετια θελει αλλαγμα στανταρ

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πωπω, τι μου θύμισες…με φιλοξενούσε κάποια περίοδο που δεν ήταν σίγουρο σε ποια χώρα θα έμενα μια φίλη και το δωμάτιο που έμενα έβλεπε σε ακάλυπτο. Τι εφιάλτης ήταν αυτός…θυμάμαι τρία ζευγάρια, ξεκίναγε το ένα, αχβαχ τι μου κάνεις τι σου κάνω, πριχού περάσουν δέκα λεπτά, ξεκινούσε και το δεύτερο και στο καπάκι και το τρίτο. Μιλάμε για αντάρα όμως όχι μ@@@@!@, τι συγχρονισμός ήταν αυτός και τι χλαπαταγή δεν περιγράφεται. Η καλύτερη όμως ήταν μια άλλη γειτόνισσα από τον ίδιο ακάλυπτο, ένας τύπος λες και κάποιος είχε σκίσει μια σελίδα από το Δέκα του Καραγάτση και τσουπ! ζωντάνεψε αυτή… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αφού μένετε σε πόλη, και σε πολυκατοικία, οι θόρυβοι είναι μέρος της κατάστασης. Λύσεις όμως υπάρχουν, όπως ας πούμε ένα καλό ζευγάρι noise canceling headphones.