Εχω προβλημα με τη κουμπαρα μου που θα μας παντρεψει. Δεν ειμασταν φιλες την γνωρισα απο την οικογενεια του αρραβωνιαστικου μου, ειναι ξαδερφη του.(απο οικογενειακα τραπεζια) Εχω αρκετα θεματα μαζι της μεχρι που σε σημειο να της πω να ακυρωσουμε την κουμπαρια αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο. Της προτεινα να μπει κουμπαρα μου γιατι περισσοτερο την λυπηθηκα γιατι συνεχως μου ελεγε οτι της αρεσει αυτο και οτι καμμια μεχρι τωρα απο την οικογενεια της δεν της το ειχε ζητησει. Τα θεματα που εχω τωρα βασιζονται στην επικοινωνια μας, στον τροπο που σκεφτεται και συμπεριφερεται. Δηλαδη ειναι εξαρτημενη απο τον αντρα της δεν κανει τιποτε χωρις να τον ρωτησει και φυσικα δεν την αφηνει ουτε να δουλεψει και δεν παει πουθενα χωρις αυτον. Της λεω να παμε εξω για καφε αρνειται, καπου μονοημερο με τους συζυγους μας παλι οχι αλλα δεν ειναι μονο αυτο καταλαβα οτι δεν ταιριαζουν οι αντιληψεις μας και τα θελω μας σε πολλα πραγματα ειναι πολυ οπισθοδρομικη αλλα το καταλαβα μετα, αφου της προτεινα την κουμπαρια. Μπορω να το ακυρωσω ή πλεον ειναι αργα; Και πως θα της το πω; Ευχαριστω
-Λιτσα
Αν είναι αύριο ο γάμος, είναι αργά. Αλλιώς, γίνεται.
Δε νομίζω ότι ρωτάς πώς να το πεις, ρωτάς πώς να το πεις χωρίς να δημιουργηθεί θέμα. Ε, αυτό δεν γίνεται. Είναι χυλόπιτα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να της πείσεις ότι ούτε η ίδια θέλει, αλλά αυτό χρειάζεται μαεστρία και είναι δύσκολη πίστα. Αυτό θα είχε όμως περισσότερη σημασία αν τη συμπαθούσες ως άνθρωπο. Εσύ βασικά δεν την αντέχεις, οπότε όντως θα της κάνεις καλό.
Η μεσοβέζικη λύση είναι να βάλεις κι άλλη κουμπάρα στη μέση και να έχεις δύο, ώστε να μειωθεί η ένταση, αλλά πρέπει να είναι οκ και η καινούρια κουμπάρα, κι αυτό είναι δύσκολο.
Η κίνηση ματ είναι να κάνεις πολιτικό γάμο και να καταργήσεις τελείως το θέμα της κουμπαριάς.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
“Σούλα μου είπαμε να αναβάλουμε το γάμο για λίγο καιρό”
“Για πόσο καιρό Λίτσα μου;”
“Μέχρι να βρούμε καινούργια κουμπάρα”
Στο πιο σοβαρό τώρα θα πρότεινα να μιλούσατε με το σύζυγό σας και να του το εξηγούσατε ώστε να σας βοηθήσει καθώς τη γνωρίζει καλύτερα.
Καλέ εν μέσω COVID μόνο 9 άτομα επιτρέπονται στο μυστήριο… αναβάλλεται τον γάμο και βλέπουμε.
Πάντως εδώ που τα λέμε η κουμπαριά δεν είναι δα και κάτι σημαντικό. Σιγά, ας γίνει κουμπάρα και μετά αραιώνεις σχέσεις. Υποθέτω οτι για να μην επιλέξεις από την αρχή έναν άνθρωπο που ξεκάθαρα θες, δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος. Δεν πιέστηκες δηλαδή με κάποιον τρόπο να την επιλέξεις.
Από περιέργεια, ο αρραβωνιαστικός σου είναι όντως αρραβωνιαστικός σου; Ή τον λες έτσι επειδή δεν έχετε ακόμα παντρευτεί;
εκτός κι αν είσαι Ρουβάς και κουμπάρος σου είναι ο Βαρδινογιάννης. Τότε η κουμπαριά είναι και παραείναι κάτι σημαντικό :p
Δεν φαντάζομαι να πας να πεις κάτι κακό για τον Ρουβά; Για τον Ρουβά;
Este για κάποιους μπορεί και να είναι σημαντική η κουμπαριά.
Για κάποιους συνεπάγεται συχνές επαφές σε γιορτές/γενέθλια, δώρα, τακτικές επισκέψεις και οικογενειακά τραπεζώματα.
Ή γκρίνια και καυγάδες όταν δεν υλοποιούνται όλα αυτά.
Σκέψου τι θα γίνει όταν έρθει ένα παιδί και η κουμπάρα επιβάλλει να το βαφτίσει, επειδή έτσι είναι το έθιμο.
Ferenikei καταλαβαίνω τι λες. Παρ’ όλα αυτά όταν έχεις γίνει μια αποτυχημένη κουμπαριά δεν συνεχίζεις τις σχέσεις. Μου φαίνεται αρκετά εύκολο αφού δεν είναι απαραίτητες όλες αυτές οι κοινωνικές εκδηλώσεις που αναφέρεις. Μιλάω για τους κουμπάρους γάμου. Για τους κουμπάρους βάφτισης, η αλήθεια είναι οτι είναι λίγο πιο κόμπλεξ η φάση γιατί υπάρχουν πολλές και συχνές απαιτήσεις που αφορούν παιδιά και εύκολα μπορούν να μην ικανοποιηθούν (Και πάλι μικρή σημασία θεωρώ πως έχει αλλά δέχομαι οτι μπορεί να γίνει πολύ άβολο όλο αυτό). Τέλος, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί καμμία κουμπάρα να επιβάλλει να γίνει και νονά για κανένα έθιμο.… Διαβάστε περισσότερα »
Ιιιιιιι!!!
Ειλικρινής απορία: Γιατί ακόμα τόσος κόσμος θέλει να κάνει θρησκευτικό γάμο; (Πέρα της πιθανότητας να το κάνουν από θρησκευτική πίστη). Με όλα όσα τον συνοδεύουν; Τρεχάματα, έξοδα, κούραση, συμβιβασμοί και τσακωμοί με σόγια κλπ κλπ; Είναι απλά μια παράδοση που δεν μπορούμε να σκεφτούμε πως μπορεί να γίνει και διαφορετικά; Όντως για κάποιους θεωρείται ακόμα τόσο σημαντική μέρα; Είναι ένα “αναγκαίο κακό” γιατί με άλλον τρόπο δεν γίνεσαι τόσο αποδεκτός από τον περίγυρο και τα σόγια; Κάποιοι πραγματικά το απολαμβάνουν και δεν θα το απολάμβαναν με άλλο τρόπο; Θέλουν εκείνη η μέρα να είναι κάτι ξεχωριστό και πιο λαμπερό από… Διαβάστε περισσότερα »
Τα είπες όλα. Το μόνο που θεωρώ αδιαπραγμάτευτο είναι το νομικό κομμάτι του πράγματος.
Έχω την ίδια απορία, και ένσταση ταυτόχρονα. Όχι για το θρησκευτικό γαμο. Για το θρησκευτικό γάμο απο άτομα που δεν πιστεύουν. Για τον θρησκευτικό γάμο με τους 600 καλεσμένους και όλα τα απαραίτητα πανάκριβα αξεσουάρ που τον συνοδεύουν, απο άτομα που, ΚΑΙ δεν πιστεύουν, ΚΑΙ δεν τους περισσεύουν τα χιλιάρικα. Γιατι ενα νυφικο πρεπει να κοστίζει τοσα λεφτα, γιατι κανένας δεν αμφισβητεί ολη αυτη την αισθητική του τυποποιημένου γάμου που εχει τσιμεντωθει στα μυαλά μας, και ειναι ενα συνοθήλευμα απο αμερικανίλες και ξεπερασμενα θρησκοληπτικά έθιμα. Και γιατι νεοι ανθρωποι που δεν έχουν καμια σχεση και διάθεση για κάτι τέτοιο, τελικα… Διαβάστε περισσότερα »
Λοιπον, σ’αυτη την ερωτηση, η απαντηση ειναι…ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Ω ναι, και εγω το ιδιο απορουσα, γιατι μπαινουν σ’αυτη τη διαδικασια, με λεφτα πεταμενα, τραπεζωματα, ιστοριες, και μετα καταλαβα οτι αν τα βαλεις κατω, οσο πιο μεγαλος ο γαμος, τοσο πιο πολλα λεφτα μενουν στην ακρη απο τα φακελακια. Φαντασου οτι πλεον το λιγοτερο που δινουν ειναι 50 ευρω και αυτο αν ο αλλος δεν ειναι κοντινος σου και πας μονο ενα ατομο. Αν μιλαμε για οικογενειες καλεσμενες ή ζευγαρια εκτοξευεσαι στο λιγοτερο 100-150. Ε, το τραπεζι του γαμου βγαινει πολυ λιγοτερα. Πανω απόλα (εκτος απο το θρησκευτικο συναισθημα) ο… Διαβάστε περισσότερα »
Εγώ από φίλους που παντρεύτηκαν μόνο γκρίνια άκουσα για την ταλαιπωρία και για τα υπέρογκα έξοδα. Δεν μου φάνηκε τίποτα ωραίο σε όλη αυτήν τη διαδικασία και ειδικά στην προετοιμασία που κρατάει και σχεδόν ένα χρόνο.
Δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία απαραίτητα, ούτε με την παράδοση. Μη ξεχνάς ότι σε κάποιους μπορεί να αρέσουν τα μεγάλα πάρτι ( τα οποία φυσικά και μπορείς να κάνεις και στον πολιτικό γάμο, αλλά όλοι τα έχουν συνδεδεμένα με τον θρησκευτικό). Δεν πιστεύω ότι τα σόγια σε αναγκάζουν , θες και αναγκάζεσαι
Θα σου πω για εμένα: Δεν μου αρέσουν οι πολιτικοί γάμοι, μου φαίνονται πολύ διεκπεραιωτικοί. Οι θρησκευτικοί είναι κάπως πιο event. Επομένως παντρεύτηκα με θρησκευτικό παρόλο που δεν είμαι θρησκευόμενη. Κάναμε ένα γάμο τόσο-όσο και περάσαμε πραγματικά πολύ ωραία, το έχουμε να το θυμόμαστε.
Πιστεύω πως ο λόγος που ακούμε περισσότερα προβλήματα με τους θρησκευτικούς γάμους είναι ότι οι άνθρωποι που κάνουν πολιτικούς γάμους έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην αφήνουν τους άλλους να ανακατεύονται στην ζωή τους, ενώ όλοι αυτοί που αφήνουν τα σόγια να χώνονται και να τους δημιουργούν προβλήματα είναι πιο πιθανό να κάνουν θρησκευτικό γάμο γιατί “έτσι πρέπει”.
Κασσάνδρα επειδή όλοι έχουν μια οικογένεια από πίσω.
Που θέλει το γλέντι, να δεί την κόρη νύφη, να “φανεί” στο σόι με το πλούσιο γλέντι.
Είναι τεράστια η πίεση που δέχεται ένα νέο ζευγάρι από τα σόγια.
Στο ευρύτερο περιβάλλον μου έχω παρατηρήσει ζευγάρια από αριστερό έως εξαιρετικά δεξιό πολιτικό-κοινωνικο προσανατολισμό και ακόμα από πλήρως αθεϊστικό περιβάλλον να παντρεύονται πανηγυρικά με ζουρνάδες και νταούλια “επειδή το θέλει η μαμά”.
Εννοώ ότι ουδέποτε ήταν στις επιλογές τους ο πολιτικός γάμος, αν και υποτίθεται φανατικοί του δίπτυχου αριστερός/’αθεος ή ακροδεξιός/άθεος.
Δεν νομίζω πως για όλους είναι “αναγκαίο κακό” ο γάμος. Ε΄γω προσωπικα εαν ποτέ παντρευτώ θα ήθελα να κάνω θρησκευτικό γάμο. Όχι απο θρησκευτική πίστη, αλλά γιατί μου αρέσουν οι τελετές και η παράδοση. Ο πολιτικός γαμος μου φαίνεται τόσο ψυχρός που αν ποτέ έκανα θα το έκανα για διαδικαστικούς λόγους και μόνο (να το αναγκαίο κακό), και χωρίς κανένα καλεσμένο.
Εδώ κάποια που δεν γουστάρει εκκλησίες και τελετές. Κάναμε σύμφωνο, μετά πήγαμε να χαρούμε τη βραδιά μας οι δυο μας.
Σε διαβεβαιώνω ότι δεν ήταν καθόλου ψυχρό, όταν υπάρχει βαθύ δέσιμο με κάποιον, είναι πολύ όμορφη και χαρούμενη στιγμή, ακόμα και αν το κάνεις για γραφειοκρατικους λόγους…
Αυτό που θεωρείται ψυχρό το δημαρχείο ή το συμβολαιογραφειο, ενώ η εκκλησία είναι ζεστή, μάλλον αποτέλεσμα μάρκετινγκ της εκκλησίας και της βιομηχανίας των προϊόντων γάμου είναι, γιατί και αυτοί κάπως πρέπει να βγάλουν τα προς το ζην…
Και καλά κάνεις και δεν “γουστάρεις”. Εγω δεν αμφιβάλω οτι για σένα και το σύντροφο σου δεν ήταν ψυχρός ο πολιτικός γάμος. Για μένα νομίζω πως θα είναι. Και δεν δέχομαι οτι είμαι θύμα του μάρκετινγκ και τις βιομηχανίας της εκκλησίας. Καταρχάς οτι μου αρέσουν οι τελετές είπα, αυτό γιατί αυτόματα σημάινει καλεσμένους 300 άτομα και ένα σκασμό λεφτά σε νυφικά και στολίδια; Δεν γίνεται γάμος θρησκευτικός με 10 καλεσμένους; Χωρις καν να βάλεις νυφικό; Λίγο επιφανειακή η προσέγγιση σου ή οποία θα είχε αποφευχθεί αν διάβαζες οτιο ε΄ξεφρασα την προσωπική μου γνώμη. Όχι γνώμη για τον γάμο σου.
Κάποια στιγμή πρέπει να εναρμονιστούμε με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο και να σταματήσουμε να θεωρούμε τον πολιτικό γάμο υποδεέστερο ή λιγότερο γιορτινό. Δεν καταλαβαίνω καθόλου πως έχει προκύψει αυτή η νοοτροπία να θεωρείς ότι τον πολιτικό πρέπει να ντυθείς απλά γιατί “μια υπογραφή θα βάλεις”. Και στο θρησκευτικό θα βάλεις υπογραφή by the way. Α επίσης στον πολιτισμένο κόσμο ο σκέτος θρησκευτικός γάμος δεν είναι έγκυρος αν δεν γίνει και πολιτικός πριν ή μετά. Κατι για διαχωρισμό που λέγαμε. Στο ντρες κοουντ πάλι, προσωπικά έβαλα 4 μέτρα ουρά στον πολιτικό μου γάμο και άλλα τόσα πέπλο, βέβαια του στραβού το… Διαβάστε περισσότερα »
Τα ευτράπελα που λες γινονται όταν πατανε ποδι τα σογια και οι γονεις και χρηματοδοτουν εξ ολοκληρου τον γαμο… εκει ειναι που πεφτουν οικονομικές συγκρίσεις, κατινιές και ευτράπελα και όντως δεν ειναι ωραιο ουτε απαραιτητο αυτο το πανηγυρι. Εγώ προσωπικά ήθελα να εναν θρησκευτικό γάμο με τα όλα του και κάμποσους καλεσμένους παροτι οι δίκοι μας ίσως προτιμουσαν κατι πιο λιττο και οικονομικό. Θέλω να πω, δεν δεχτήκαμε καμία πίεση για να γινει το νταβαντουρι. Το οργανωσαμε μόνοι μας, εγω και ο άντρας μου, στον τόπο που γνωριστηκαμε και ζούμε διαλέξαμε εκκλησία και κέντρο και όχι στον τοπο των γονιών… Διαβάστε περισσότερα »
Τρεχάματα, έξοδα, κούραση, συμβιβασμοί και τσακωμοί με σόγια κλπ… γίνονται μια χαρά και με πολιτικό γάμο. Εξαρτάται τι γλέντι κάνεις μετά.
Ναι, κι όμως κάποιοι το απολαμβάνουν. Εγώ έχω πάει και σε πολιτικο γάμο με νυφικά, ρυζια κλπ που μετά ακολούθησε το κλασικό γλέντι σε κτήμα με μπουφέ, χορούς, ανθοδέσμες κλπ. Τα παιδιά έκαναν πολιτικο γάμο γιατί είναι άθεοι αλλά ήθελαν μετά το παραδοσιακό γλέντι.
Γι’αυτό λοιπόν δεν κάνουνε κουμπάρο η κουμπάρα άνθρωπο που δεν ξέρουμε και δεν συμπαθούμε επειδή απλά τον λυπήθηκαμε. Επειδή είναι ξαδέρφη του άντρα σου πριν κάνεις οτιδήποτε πρέπει να μιλήσεις μαζί του. Αυτός τι λέει; Τι σχέσεις έχει με την ξαδέρφη; Γιατί αν δημιουργηθεί θέμα θα πρέπει να είναι με το μέρος σου. Τώρα εναλλακτικά όντως βάζειενκαι δεύτερη κουμπάρα, του τύπου η κολλητή μου θέλει και αυτή τόσο πολύ και δεν μπορώ να της χαλάσω χατίρι, η έτσι κι αλλιώς πανδημία έχουμε, κάνε εκεί ένα πολιτικό λέγοντας ότι θα αφήσουμε τον θρησκευτικό για όταν επανέλθει ο κόσμος στο φυσιολογικό να… Διαβάστε περισσότερα »
Επισης πιστευω γενικα οτι το να κανεις διαφορες χαρες σε ανθρωπους οι οποιοι εχουν στη συμπεριφορα η στη φιλοσοφια τους κατι που σε ενοχλει δεν κανει ζημια μονο σε σενα αλλα ισως και στους ιδιους…διοτι η ζωη συνηθως δεν λειτουργει ετσι, δεν ωφελει καποιον να προχωραει με την πεποιθηση οτι δεν χρειαζεται να εξελισσεται και να μαχεται, φτανει να ειναι καταβαθως ”καλο παιδι” η και απλα καλος ανθρωπος κ ”να εχει πιστη” και καπως θα αναγνωριστει η αξια του και θα του ερθουν ολα καλα (δεν την γνωριζω βεβαια την κουμπαρα, αλλα λεω οτι τετοια νοοτροπια ανθρωπου ενισχυει η ολη… Διαβάστε περισσότερα »
Εμένα μ΄αρέσουν αυτά με τις κουμπαριές γενικά αν είναι πετυχημένα, αλλα αν δεν κάτσει και πολύ και δεν έχετε ουσιαστικά θέματα σε σχέση με την τελετή (για βάφτιση θα το έβλεπα αλλιώς, μπλέκεται η σχέση με το παιδί), δεν νομίζω ότι είναι και τραγικό.
Δηλαδή, πας για καφέ και μονοήμερη με άλλους φίλους, το στεφάνωμα δεν σε υποχρεώνει σε παρέα. Ξέρω κόσμο που βλέπετε στη χάση και στη φέξη και αν με τους κουμπάρους.
Ακυρωσε την πριν ειναι αργα. Εγω βαφτισα παιδι γιατι δε μπορούσα να πω όχι και τωρα βραστα.
Μα κ στον πολιτκό γάμο μπορείς να έχεις κουμπάρους, 2 είναι μάρτυρες κ πρέπει να υπογράψουν, αυτοί δεν είναι κουμπάροι τελικά; κάτι με μπέρδεψε ή κάτι πάλι κάναμε λάθος…
Όχι, κι εμείς τους μάρτυρες κουμπάρους τους “βαφτισαμε”! Απλά, δεν είναι υποχρεωτικό.
Και ο πολιτικος γαμος εχει μαρτυρες, οποτε και παλι δεν θα το αποφυγει εντελως. Το καλυτερο θα ηταν να μπορουσαμε να τα λεγαμε αυτα ειλικρινα χωρις να ειχαμε θεματα. Εγω παρεξηγηθηκα με τη φιλη μου, γιατι αρνηθηκα να βαφτισω. Μα δεν ηθελα, δεν το ενιωθα, δεν γινοταν. Αποφασισα ομως πως ειναι καλυτερο να παρεξηγηθει εκεινη, παρα να πιεστω εγω. Η ζωη ειναι μικρη και μας πιεζουν τοσα πολλα. Γιατι να βαζουμε κι αλλα να μας πιεζουν; Απλα πες τη το ηρεμα, πως δεν κολλατε και δεν θες να την κανεις κουμπαρα.
Το ίδιο έχω πάθει με φιλη παλιότερα. Αρνήθηκα ευγενικά να βαφτίσω, και ενω ήξεραν τη σχεση μου με το θεσμο απο πριν, έπεσαν ολες οι φίλες μαζι να με φάνε. Οτι “άλλο τι πιστεύεις, και άλλο να στο ζητάει η φίλη σου, μην είσαι υπερβολική”. Προσπάθησαν να με πείσουν για καιρό. Δεν ενεδωσα ειδικά εφόσον υπήρχαν και άλλες -εξίσου καλές φίλες που τις ήθελε και η μαμα και οι ίδιες! Ευτυχώς έκτοτε το έχουν δεχτει και με εχουν κατανοήσει και το ξεπεράσαμε!
Μάλλον το να βάλεις και δευτερο άτομο είναι μια συμβιβαστική λύση. Αναρωτιέμαι, εκείνη δε βλέπει ότι δεν ταιριάζετε σου λεω; Ή απλά ο τίτλος να γίνει κάποτε κουμπάρα καποιανού την έχει τυφλώσει;
εμένα η απορία μου είναι άλλη… αυτές μόνο στις εκδρομές και στις απόψεις για την ζωή τα έχουν βρει μπαστούνι? δηλαδή η γραφούσα δεν έχει τσακωθεί με την “κουμπάρα” για στολισμό, τούλια, δίσκους κτλ?
Μωρέ και σύμφωνο μπορεί να κάνει η γράφουσα (σε πέντε λεπτά παντρεύεται, χωρίς φασαρία και έξοδα), αλλά υποψιάζομαι ότι για να έχει κάνει αρραβώνα και για να παίρνει στα σοβαρά το ρόλο της κουμπαρας, μάλλον μιλάμε για θρησκευτικο γάμο. Δεν υπάρχει λύση. Αν εσύ πρότεινες την κουμπαριά, εσύ πρέπει να την χαλάσεις. Μπορείς φυσικά να τα ρίξεις στον αρραβωνιαστικο σου (ήθελε οπωσδήποτε τον κολλητό του από το στρατό να μας παντρέψει!) ή τη μάνα σου (ήθελε οπωσδήποτε την κόρη της φίλης της!) αν δεν έχουν πρόβλημα να το πάρουν πάνω τους, αλλά σίγουρα θα παρεξηγηθεί και δεν θα σου μιλάει… Διαβάστε περισσότερα »
Ενημερωτικά,το σύμφωνο δεν αναγνωρίζεται ισάξια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ο γάμος είναι ο μόνος που αναγνωρίζεται νομικά εξίσου παντου. Προσωπικά παντρεύτηκα μια Τέταρτη πρωί στο Δημαρχείο με 2 μάρτυρες. Φορεσαμε τα καλά μας και μετα πήγαμε και μασαμπουκωσαμε.
Νομίζω όμως η γράφουσα θέλει όλο το τζερτζελο(και καλά κανει) νυφικά, καλεσμένους, φωτογραφίες,τούρτα. Άρα και κουμπαρα.
Επιβεβαιώνω AllesGoed και για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης με μια έρευνα που έκανα προσφάτως σε προσπάθεια να αποφύγουμε με τον σύντροφό μου τον σκόπελο του γάμου μεταξύ αλλοθρήσκων.
Πρόσφατα πάντρεψα και γω, ήμουν μάρτυρας δηλαδή, δυο αγαπημένα μου πρόσωπα, στο Δημαρχείο.Η αντιδήμαρχος, μια άλλη κυρία του Δήμου, οι δυο μάρτυρες, ο γαμπρός και η πολύ έγκυος νύφη (γέννησε σε 15 μέρες) οι γονείς της νύφης, αυτοί ήμασταν, όλοι με τις μάσκες μας. Μετά πήγαμε ο καθένας σπιτι του. Καλύτερος απ ολους ήταν ο άλλος μάρτυρας, που είχε περάσει covid και ήταν άνετος ( με μάσκα όμως κι αυτός) . Εγώ έπαιρνα και βίντεο, και έστειλα στους γονείς του γαμπρού που ήταν μακριά. Παραδόξως, είχε, μέσα στην απλότητα του, μια συγκινητική ομορφιά.
Δεν αναγνωρίζεται στη Βουλγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Σλοβακία, αλλά και εκεί θεωρείται απόδειξη μακροχρόνιας σχέσης, άρα σου δίνει δικαιώματα. Σε όλες τις άλλες χώρες είναι ισοδύναμο με το γάμο.
Nαι και όχι. Σε πολλές χώρες (όχι μόνο αυτές που αναφέρεις) το σύμφωνο συμβίωσης δεν συνεπάγεται δικαιωμάτων σύνταξης του συντρόφου. Εγώ ήθελα να είμαι σίγουρη ότι αν με πατήσει αυτοκίνητο,ο άντρας μου θα πάρει τη σύνταξη μου. Επίσης σε πολλές χωρες δεν αναγνωρίζεται αυτομάτως το τέκνο και ο πατέρας πρέπει να κάνει όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία να το αναγνωρίσει. Επίσης στους υπαλλήλους της ΕΕ και ΟΗΕ δεν αναγνωρίζεται καθόλου. Μάλιστα ακόμη και τα γκέι ζευγάρια πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν σύμφωνο συμβίωσηςαντι γαμου επειδη στην χώρα τους δεν επιτρέπεται ο γάμος ομοφυλόφιλων αλλιώς δεν αναγνωρίζεται ουτε σε αυτούς. Οπότε τείνω… Διαβάστε περισσότερα »