Αγαπητή «Α, μπα»: Έχω μια φίλη που με αντιμετωπίζει σαν να είμαι η Α,μπα

Ε, κάπου αισθάνομαι ότι με χρησιμοποιεί λίγο σαν ακροατήριο

Αγαπητή Αμπαααα, λοιπόν άκου να δεις τι συμβαίνει, εγώ κι εσύ έχουμε το ίδιο επάγγελμα και δεν το ξέρουμε (λολ, όχι, καμία σχέση, η στήλη σου είναι λειτούργημα και νιώθω τυχερή που σε βρήκα). Το θέμα είναι ότι έχω μια φίλη που με αντιμετωπίζει σαν να είμαι μια Α,μπα™. Και εξηγώ. Είμαστε Τρίτη Λυκείου, μένουμε κοντά αλλά βρισκόμαστε μια φορά στο δίμηνο και διατηρούμε καθημερινή επαφή μέσω μέσεντζερ. Η φίλη μου είναι έξυπνη, αστεία, δημιουργική και γενικά και γαμώ τα άτομα. Όμως (όλα τα Καλά-Παιδιά-Να-Τους-Φέρουμε-Μια-Πάστα έχουν ένα όμως) μιλάει και ασχολείται σε υπερβολικό βαθμό με τα αγόρια. Και θα μου πεις, που το πρόβλημα, γούστο της και καπέλο της. Το θέμα είναι ότι ο τρόπος και ο βαθμός στον οποίο ασχολείται θυμίζει αρκετά όλα όσα κάνουμε και λέμε στην πρώτη γυμνασίου. Παράδειγμα: της αρέσει κάποιος από το φροντιστήριο και μου στέλνει 28 φωνητικά μηνύματα εξηγώντας μου πως θα του πει γεια την άλλη μέρα, κάποιος την κοίταξε και το αναλύει για ώρες, μου ζητάει συμβουλές σχεδόν για τα μισά μηνύματα τα οποία ανταλλάσσει με ένα αγόρι που φλερτάρουν. Θα μου πεις η προσέγγιση του καθενός είναι δικό του θέμα, άλλωστε όλοι είμαστε διαφορετικοί. Ε, κάπου αισθάνομαι ότι με χρησιμοποιεί λίγο σαν ακροατήριο. Παρόλο που ζητάει την άποψη μου (δεν είμαι δηλαδή παθητικός δέκτης) εγώ ειλικρινά κουράζομαι από την υπερανάλυση. Πχ τώρα το βράδυ άνοιξα το μεσεντζερ και ειδα 63 νέα εισερχόμενα εκ των οποίων ούτε ένα δεν ρωτούσε τι κάνω, παρά μόνο ένα αναρωτιόταν γιατί δεν απαντάω. Και δεν έχω πρόβλημα να συζητάμε ό,τι την απασχολεί, ακόμα κι αν εμένα κάτι μου φαίνεται άνευ σημασίας, το αντιμετωπίζω σοβαρά και με σεβασμό, απλώς μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν μου δίνει πολύ χώρο, και όταν εκφράζει ενδιαφέρον για εμένα είναι από τυπικότητα. Εν τω μεταξύ από κοντά άλλος άνθρωπος, καμία σχέση με τα μηνύματα. Όταν εγώ θέτω κάτι που με απασχολεί πάντα βρίσκω ανταπόκριση, δεν έχω παράπονο, αλλά δεν παίρνω συχνά την πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο λόγω όλων των παραπάνω. Νομίζω ότι αυτό που με ενοχλεί είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων: αφενός ότι μονοπωλεί την συζήτηση με τα δικά της θέματα και αφετέρου ότι αυτά τα θέματα δεν μου προκαλούν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο προκαλούν στην ίδια. Μέσα από συζητήσεις έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ενασχόληση της με τα αγόρια πολλές φορές λειτουργεί σαν αμυντικός μηχανισμός απέναντι στο άγχος και εγώ γενικά την πειράζω καλοπροαίρετα λέγοντας της ότι μεγαλοποιεί κάπως τα πράγματα και αυτή το έχει παραδεχτεί. Όμως αρκετά συχνά φτάνει ο κόμπος στο χτένι όπως σήμερα με τα 63 μηνύματα. Τι να κάνω; Έχω προσπαθήσει να αραιώσω την επαφή αλλά δεν θέλω να την χάσω από τη ζωή μου γιατί την νοιάζομαι πραγματικά. Μήπως απλώς είμαι αχάριστη και η ανθρώπινη επαφή είναι πολύπλοκη και εμπεριέχει συμβιβασμούς; ΥΓ η τραγική ειρωνεία είναι ότι μιλάω τόση ώρα για μια κοπέλα που μιλάει πολύ, inception

– Τα φιλιά μου στους σχολιαστές και στο Νελάκι

 

Συνέχισε να αραιώνεις την επαφή μέχρι εκεί που αισθάνεσαι άνετα. Δεν χρειάζεται να την χάσεις από τη ζωή σου. Είναι σημαντικό όμως να της πεις με έναν ευγενικό τρόπο ότι δεν γίνεται να σου στέλνει 63 μηνύματα ρωτώντας γιατί δεν απαντάς, δεν είναι αυτός ο ρόλος του μέσεντζερ. Η απομάκρυνση δεν είναι μια και δεν είναι μόνιμη, μπορεί να έχει διακυμάνσεις, ακόμα και μέσα στη μέρα.

Βλέπω ότι ήδη κάνεις προσπάθεια για συμβιβασμό, οπότε δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι αν είσαι «αχάριστη». Δεν είναι αχαριστία να επιλέγεις με ποιον θέλεις να κάνεις παρέα. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, άρα ο καθένας μας μπορεί να τα βρει με οποιονδήποτε. Αν εσένα δεν σου αρέσει αυτό που κάνει, σε κάποια άλλη μπορεί να άρεσε. Δεν είσαι υποχρεωμένη να κάνεις παρέα με όλους όσους έρθουν στον δρόμο σου για να δείξεις ευγνωμοσύνη (σε ποιον; ) Προφανώς δεν είναι σωστό να απορρίπτουμε με το παραμικρό, γιατί κι εμείς έχουμε ελαττώματα. Αλλά υπάρχουν όρια. Όλοι μας έχουμε, όλοι μας πρέπει να έχουμε, και να τα σεβόμαστε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

51 points
Upvote Downvote

15
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
Between WorldsLucid(aki)LouMirka Janic Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Εμένα πολύ μου άρεσε ο τρόπος που γράφεις, φαίνεσαι ώριμη, σκεπτόμενη και συντονισμένη με τον εαυτό σου. Τώρα μπαίνεις στη ζωή, χτίσε τα όριά σου σιγά σιγά. Καλή επιτυχία!

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Και το όριό σου ήταν τα 60 μηνύματα και μόλις το ξεπέρασε.

Σοβαρά τώρα, αν της δείξεις αυτό που έγραψες νομίζει θα καταλάβει και θα έχετε περάσει και οι δύο σε ένα νέο επίπεδο ωριμότητας. Καλή επιτυχία!

Lucid(aki)
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Πολύ ωραία συμβουλή, μακάρι να την ακολουθήσει η γράφουσα & να πράξει ως αληθινή φίλη, η φίλη της!!!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μωρέ στην ηλικία που είστε είναι πολύ συνηθισμένη αυτή η μονομανία, λες της ένα εκεί μας τα πρηξες με τον Τάκη ρε σε, έλεος. Μη φοβάσαι να μιλήσεις.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Πιο πολύ για Σούπερ Κατερίνα 24/7 σε έχει περάσει, όχι για την Α,μπα. (63 μηνύματα; 63;;; ΕΞΗΝΤΑ ΤΡΙΑ;;; 😱😱😱) Σοβαρά τώρα, η φίλη σου έχει θέμα. Και δεν είσαι εσύ υπεύθυνη να το λύσεις, μόνο να βάλεις τα όριά σου.

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τώρα θυμήθηκα εκεί γύρω στα 32 που μια συναδελφισσα είχε πάθει έρωτα τρελό με έναν τύπο και επί ένα εξάμηνο αναλυαμε κάθε κίνηση του φρυδιού του. Μετά από ενάμιση χρόνο κατάλαβε ότι ήταν παπάρας και μας πήρε άλλον έναν χρόνο να αναλύουμε το μέγεθος της βλακείας που τον εδερνε.θυμαμαι συγκεκριμένα έναν εφταωρο καφέ που μου έλεγε τα ίδια και τα ίδια και γω είχα απελπιστει τελείως!! Γενικά είναι πράγματι κουραστικά όλα αυτά από ένα σημείο και μετά αλλά τι να κάνουμε, άμα κολλήσει το μυαλό θέλει λίγη υπομονή μέχρι να ξεκολλήσει.τα λέω εγώ αυτά που με έχουν πρήξει και έχω… Διαβάστε περισσότερα »

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Λοιπόν, έχω και εγώ μια τέτοια φίλη (την οποία θυμάμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου) με την οποία υπεραναλύαμε όλες τις σχέσεις της, τις συμπεριφορές των αγοριών της κτλ. Δεν είχα κανένα θέμα να το κάνω αυτό, ίσα ίσα, παρότι ποτέ δεν κάναμε το ίδιο για τις δικές μου εμπειρίες. Το δικαιολογούσα όμως γιατί είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες κτλ. Ώσπου κάποια στιγμή έμεινα έγκυος που όπως και να το κάνεις είναι big deal. Ε λοιπόν εκτός του “μπράβο εστε μου, τέλειο νέο” δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά σε αυτό. Και για κάποιο λόγο… Διαβάστε περισσότερα »

poua rige
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χμμμ λοιπον ηρθε ωρα να αντιμετωπισεις μια διαπροσωπικη σχεση σαν ενηλικας. Η φιλη σου ειναι υπαραναλυτικη για ενα συγκεκριμενο θεμα, το οποιο σε κουραζει. Λογικο. Γιατι ειναι υπαραναλυτικη η φιλη σου εκει; Ρωτησε την , πες της το παραπονο σου, ομορφα και ηρεμα . Πως την αγαπας και τη θες στη ζωη σου αλλα αυτη η κατασταση που εσυ δεν υπαρχεις και απλως αναζηταει εναν καδο δεν εχει νοημα. Μπορει να θυμωσει και να φυγει η ιδια. Μπορει να μην το αλλαξει και να πρεπει να ξεκοψεις ή μπορει να τη βαλεις σε σκεψεις. Προετοιμασου και για το οτι θα… Διαβάστε περισσότερα »

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Εντάξει, εγώ στενοχωρήθηκα λίγο που το κοινό της Α μπα μας παρομοιαζεις με την πρηξω φίλη που ζητά ακροατήριο…

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Νομιζω οτι η φιλη σου πρεπει να αρχισει επειγοντως να διαβαζει αμπα!

Lucid(aki)
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Προσωπικά,το θεωρώ αγένεια και έλλειψη ενσυναισθησης να μονοπωλεί ένας φίλος/φίλη τη συζήτηση, κυρίως για λόγους που και ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει σχετικά ασήμαντους πόσο μάλλον όταν ήδη έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του υπερβολικό…παρόλα αυτά συνεχίζει το ίδιο βιολί 🎻 αδιαφορώντας για τις ανάγκες και τη διάθεση του ακροατή /του παραλήπτη των μηνυμάτων κλπ.Και επιπλέον αν δεν ισχύει μόνο το παραπάνω, χωρίς να είμαι ειδική, θα χαρακτηρίσω ως παθολογική την ανάγκη του για προσοχή.. Το “ακροατήριο” της Α μπα & λογικά η ίδια η Α μπα συμμετέχουν με τη θέληση τους στο σχολιασμό των θεμάτων. Το ίδιο κάνω και εγώ ή… Διαβάστε περισσότερα »