Αγαπητή «Α, μπα»: Έχω φτάσει στο σημείο να μην εμπιστεύομαι κανέναν

Το μόνο που ζητάω είναι λίγη συντροφικότητα

Α, μπα μου γειά σου! Σε διαβάζω καιρό αλλά ποτέ ξανά δεν σκέφτηκα να σου στείλω.. Ίσως αυτή τη φορά είναι επειδή δεν θέλω να το μοιραστώ με κανένα. Ναι έχω καταληξει κλειστός άνθρωπος τελικά. Το πρόβλημα μου? Πρώτη φορά το παραδέχομαι αλλά αλήθεια είμαι πολύ απογοητευμένη.. Απογοητευμένη από θέμα σχέσεων. Είμαι 25 (για να σου δώσω το background μου, πολιτικός μηχανικός, στο μεταπτυχιακό πλέον, και θέλω να πιστεύω εμφανισιμη), αλλά ποτέ μου δεν είχα μια αληθινή σχέση. Είχα αρκετές “περιπέτειες” όμως ποτέ κάτι δεν κράτησε αρκετά. Κάποιες φορές το επεδιωξα, κάποιες όχι. Κάθε φορά που κάτι αρχίζει όμορφα μετά από λίγο καιρό τελειώνει. Είμαι πολύ πληγωμένη και εχω φτάσει πλέον στο σημείο να μην εμπιστεύομαι κανέναν. Μόλις κάπως η κατάσταση προχωρήσει, τελειώνει εκεί. Σοβαρά δε ξερω πως να το δικαιολογήσω. Το αποκορύφωμα ο τελευταίος. Βγαίναμε για δύο εβδομάδες, ήταν συνέχεια γλυκός, ρομαντικός, επικοινωνούσε μαζί μου καθημερινά, μου λεγε λόγια που δεν μου χουν ξαναπεί ποτέ, με φιλούσε συνέχεια, και δεν μ άφηνε ποτέ.. Όλα αυτά από μόνος του, δεν επεδιωξα κάτι τόσο εκδηλωτικο. Μόλις λοιπόν προχωρήσαμε.. Τέλος. Του έστειλα μετά από δύο μέρες να δω τι κάνει και δεν μου απάντησε ποτέ. Το έπαιξε πολύ καλά, το παραδεχομαι, αφήνοντας με πληγωμένη για ακόμα μια φορά. Πληγωμένη όχι γιατί είχα δεθεί τρελά μαζί του, αλλά γιατί άφησα να βρεθώ σ αυτή την κατάσταση ξανά, και πίστεψα πως ίσως κατι όμορφο συμβεί και σε εμένα. Δεν ζητάω πολλά ρε γαμωτο.. Συντροφικοτητα ζητάω.. Έναν άνθρωπο που να με θέλει και να με αγαπά γι’αυτό που ειμαι. Δε θέλω να μοιράζομαι άλλο πια, κουράστηκα. Δεν ξέρω αν έχω ερώτηση, δεν ξέρω αν φταίω εγώ, αν και αλήθεια πιστεύω ότι είμαι ένας ευχάριστος άνθρωπος, με αληθινούς φίλους και μια οικογένεια που με στηρίζει. Ξέρω ότι απλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. Φιλιά πολλά, συνέχισε την υπέροχη δουλειά σου.

-Τα παρατάω

Δεν γίνεται να σου πει κάποιος άλλος τι κάνεις λάθος, αν εσύ δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Από το αποτέλεσμα και μόνο, αν δει κανείς μόνο τα γεγονότα, είναι αδύνατο να σου πει κάποιος αν κάνεις κάτι λάθος γενικότερα, ή αν απλώς ήσουν άτυχη ως τώρα. Οι υποθέσεις που θα κάνω τώρα είναι μέσα από τον τόνο του κειμένου, και είναι καθαρά διαισθητικές. Αν κάτι μέσα σου χτυπήσει, ίσως και να έχει βρεθεί μια χαραμάδα.

Ας αρχίσουμε από το πολύ βασικό.

Αυτά που ζητάς δεν είναι απλώς πολλά, είναι τα πάντα. Δεν λέω ότι κακώς τα ζητάς, πολύ καλά κάνεις και θέλεις αυτό που θέλεις. Αλλά είναι πολύ απαραίτητο να συνειδητοποιήσεις ότι αυτά που ζητάς είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν. Δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου; Λες ότι διαβάζεις καιρό. Δεν έχεις συμπεράνει ακόμα πόσο δύσκολο είναι να χτιστεί μια ισότιμη σχέση; Δεν έχεις καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να αποδεχτεί κάποιος αρκετά τον εαυτό του ώστε να μπορεί να περιμένει, να απορρίπτει, και να μην ζητάει από εκεί που δεν του δίνουν; Αυτά που θέλεις δεν είναι στόχος της επόμενης σχέσης. Είναι στόχος ζωής. Πολύ καλός στόχος, αλλά είναι μαραθώνιος να φτάσεις μέχρι εκεί.

Οπότε, θα σου είναι επίσης απαραίτητο να καταλάβεις ότι όταν λες «δεν επεδίωξα κάτι τόσο εκδηλωτικό» πιστεύεις ότι δείχνεις άλλη εικόνα από αυτή που δείχνεις στην πραγματικότητα. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να φαίνεται από δορυφόρο ότι ψάχνεις συντροφικότητα και κάποιον να σε αποδεχτεί όπως είσαι, και ότι το ψάχνεις πιστεύοντας ότι είναι κάτι απολύτως εφικτό αλλά για κάποιον περίεργο λόγο δεν σου πετυχαίνει. Επιδιώκεις κάτι πολύ εκδηλωτικό, και φαίνεται, οπότε σε πλησιάζουν άνθρωποι που θα σου πουν αυτά που θέλεις να ακούσεις γιατί είναι μεγάλος ο πειρασμός να χειριστούν κάποιον τόσο εύκολα. Αυτοί που ψάχνεις, αυτοί που μπορεί να έκαναν τελικά μια συντροφική σχέση μαζί σου, δεν σε πλησιάζουν, γιατί δεν δείχνεις έτοιμη για κάτι τέτοιο. Δείχνεις ότι ψάχνεις κάποιον να σε σώσει. Συντροφική σχέση δεν χτίζεται όταν ο ένας θέλει να σωθεί. Η συντροφική σχέση χρειάζεται δύο δυνατούς ανθρώπους.

Κατά συνέπεια, μάλλον εδώ αρμόζει το μάντρα του ‘Α μπα’.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

47 points
Upvote Downvote

12
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
Curie-ousbrightbirdbittergirlGranita LemoniΚαραβάν Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Curie-ous
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Curie-ous

Εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι όλοι αυτοί γύρω μας οι νεανίσκοι έχουν τόσο τρομερή αντίληψη, που καταλαβαίνουν σε δύο εβδομάδες τι “εκπέμπει” η εκάστοτε ραντεβουζιαζόμενη, καλύτερα και από ψυχολόγο. Αρκεί μια σύντομη επίσκεψη στην αγαπημένη “πάστα” για να καταλάβεις ότι είναι απλή ανωριμότητα και ανευθυνότητα, δεν αποκλείεται δηλαδή την ώρα που σου τάζουν τον ουρανό με τ άστρα, να το πιστεύουν, αλλά ακριβώς για αυτό τον λόγο είναι κλασικό καμπανάκι, όπως έχει πολλάκις πει και η Α,ΜΠΑ. Βέβαια, αν κάποιος το εννοεί και θα το εννοεί κι εμείς είμαστε δύσπιστες, πάλι χάνουμε, δηλαδή όπως έχει πει και η… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Παιδιά, όταν η ανάγκη του άλλου χτυπάει τιλτ, όταν οι ορμόνες κατακλύζουν το κορμό , όταν στα μάτια της απέναντι καθρεφτίζεται μικρός θεός, όταν νιωθεισ ήρωας μυθιστορήματος, δεν είναι ούτε ανευθυνότητα, ούτε ανωριμότητα. Είναι καυλα! Είναι βιοχημικό, πως να το κάνουμε.
Το ΜΕΤΑ είναι που δείχνει το ποιον. Το να κατακρίνουμε το πριν δεν έχει νόημα, είναι απολύτως ανθρώπινο.

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Δεν διαφωνώ ότι οι νεολαίοι είμαστε ανώριμοι αλλά πιστεύω πως σε μεγάλο βαθμό έχουμε εμείς οι ίδιοι έχουμε μερίδιο ευθύνης ποια άτομα προσεκλύουμε. Έκανα την πρώτη μου όμορφη σχέση σε ηλικία λίγο μεγαλύτερη από την κοπέλα της ερώτησης και είμαστε μαζί 2.5 χρόνια. Πριν από τον τωρινό μου σύντροφο είχα ένα συγκεκριμένο προφίλ άντρα και πάντα μα πάντα έπεφτα πάνω σε αυτόν. Από τους 5 π.χ. που θα με φλέρταραν θα διάλεξα αυτόν που είχε φουλ ανασφάλειες, που ήταν ανώριμος, που είχε διεγνωσμένα ή μη ψ θέματα, που ενδεχομένως έκανε καταχρήσεις, που είχε σεξουαλικά θέματα, που, που, που. Και ξαφνικά… Διαβάστε περισσότερα »

brightbird
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

curie-ous συμφωνώ γενικά με όσα λες και μου άρεσε και ο τρόπος που γράφεις αλλά έχω μια ένσταση …αυτό που εκπέμπει ο άλλος το αντιλαμβάνεσαι άμα τη εμφανίσει!!Είναι η στάση του σώματος, η αύρα ,η ενέργεια όλα όσα αντιλαμβάνεσαι χωρίς καν να μιλήσετε. Για να τον καταλάβεις θες χρόνια ,ωριμότητα, διορατικότητα, αντίληψη και παρόλα αυτά μπορεί να μην το καταλάβεις και ποτέ….

Curie-ous
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Curie-ous

Ωωω, μάλλον επειδή δεν μπορώ να το κάνω, κρίνω εξ ιδίων. Αν το κάνεις, μπράβο, πως γίνεται;; θενκς και για το κοπλιμάν, αλλά μπροστά σε καραβάν, κομπλάρω!

brightbird
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή Λένα θα συμφωνήσω με όσα είπες αλλά θέλω κι εγώ κάτι να προσθέσω… Σίγουρα εκπέμπει ανάγκη για συντροφικότητα και αγάπη η κοπέλα και σίγουρα ο άλλος το εισπράττει ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνει κι αυτή η ίδια. Αυτό που ζητάς και περιμένεις από τον άλλο μην το περιμένεις. Ο καθένας δίνει όσα και ότι μπορεί και με τον τρόπο που μπορεί. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να τον φροντίζεις , να περνάς καλά μαζί του και όταν θα νιώθεις αυτή την αυτοπεποίθηση , την ασφάλεια , την λύτρωση , και χωρίς… Διαβάστε περισσότερα »

bittergirl
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Συντροφική σχέση δεν χτίζεται όταν ο ένας θέλει να σωθεί”, το παρελθόν των σχέσεών μου σε μια πρόταση

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πάντως ξεκινάς λέγοντας οτι δε μπορείς πλέον να εμπιστεύεσαι κανένα και μετά περιγράφεις μία ιστορία 2 εβδομάδων. Προφανώς δεν υπάρχει λόγος να εμπιστευτείς κάποιον που ξέρεις2 εβδομάδες ότι και να λέει. αυτό δε σε εμποδίζει να περάσεις καλά μαζί του όμως. Αν είναι να τον εμπιστευτείς για κάτι περισσότερο θα φανεί σιγά σιγά.

George Allos
Επισκέπτης
Συμμετέχων

Τι σημαίνει μόλις η κατάσταση προχωρήσει τελειώνει εκεί? Πόσο προχώρησε και πως τέλειωσε? Έχουμε μυστηριώδεις χώρες,

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Είναι κωδική ονομασία για το σεξ. Μόλις μπήκε σου λέει ο σύρτης στο λούκι την έκανε ο μάγκας. Απλά έκανε δύο βδομάδες να μπει το νερό στ’αυλακι. Γι’αυτό λέω εγώ κάντε το από την πρώτη στιγμή. Αν ο άλλος είναι να φύγει μετά από αυτό θα χεις χάσει μόνο μία μέρα!

Curie-ous
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Curie-ous

Με το τελευταίο υπερσχόλιο, μόλις άνοιξε μια νέα οπτική μπροστά μας, φοβερά δημιουργική. Ευχαριστούμε!

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Λένα, είσαι απίστευτη! Αυτό θα πει ‘διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές’! Δεν ξέρουμε αν είναι έτσι, αλλά αυτό ακριβώς μοιάζει να λέει η κοπέλα.